Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τίμησαν τον προστάτη Αγιο Νικόλαο στο Ορεινό Χελυδόρι



Φωτογραφία της Μαρία Χριστοφιλοπουλου.
Φωτογραφία της Μαρία Χριστοφιλοπουλου.Φωτογραφία της Μαρία Χριστοφιλοπουλου.
 Φωτογραφία της Μαρία Χριστοφιλοπουλου.Φωτογραφία της Μαρία Χριστοφιλοπουλου.
 Σήμερα  9 Μαΐου εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) , η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ.. Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. 
Αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα μετά τον Άγιο Ιωάννη υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. 
Σήμερα πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής ανέβηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι όπου τιμήσαν τον Άγιο "προστάτη" του χωριού. Παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ..


Οι Νεανίδες του Ποσειδώνα Λουτρακίου κατέλαβαν την 3η θέση στο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων στην Πτολεμαΐδα

 
Στην ΕΛΙΤ των ΝΕΑΝΙΔΩΝ στο βόλεϊ βρίσκεται , από χθες , .ο Ποσειδών  Λουτρακίου καθώς κατέλαβε την 3η θέση στο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξήχθη επί διήμερο στην Πτολεμαΐδα
Στον (μικρό τελικό) αγώνα για τις θέσεις 3-4 η ομάδα της  Κορινθίας μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Ηρακλή Ιωαννίνων στο τάι μπρέικ.με 3-2 σετ.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου Επισκευή Ασφαλτοστρωμένων Δημοτικών Οδών (λακκούβες) Δ.Ε. Ευρωστίνης & Δ.Ε. Ξυλοκάστρου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQLduhEN5g1S2v5kJM2LIZl4dJ_HHRYldiDF_IcTX9uK7zYkTWvl54ZPnyiZR2ogVlAvrnP9jGdn1f_n_067R6tSxKoRrgXgrZewZ5vAqZnIuwwKADRdjGIZAp94ra2mOV2hlDguFnNeHQ/s1600/dimos+xylokastro-evrostini+kor+orizontes.png
 Δ..Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Στις 30-5-2017 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο, από την αρμόδια επιτροπή, διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) Δ..Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ", προϋπολογισμού 39.999,73€ με ΦΠΑ.
Εδώ η περίληψη της διακήρυξης
  PERILIPSI_13.pdf

Δ..Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Στις 25-5-2017 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο, από την αρμόδια επιτροπή, διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) Δ..Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ", προϋπολογισμού 54.999,56€ με ΦΠΑ.
Εδώ η PERILIPSI_12.pdf

Άρχισαν τα... όργανα! ΚΕΔΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ διαφωνούν με το υποχρεωτικό προνήπιο

Άρχισαν τα... όργανα! ΚΕΔΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ διαφωνούν με το υποχρεωτικό προνήπιο
Ανεφάρμοστη θεωρούν ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας τεσσάρων ετών, στο νηπιαγωγείο. Επίσης, θεωρούν ότι θα συρρικνώσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι τα προεδρεία της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ενώ θα απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Τσίπρας στο υπ. Παιδείας: Καταργούνται οι πανελλαδικές – Έρχεται το ΑΕΙ Δυτικής Αττικής

Την επέκταση από τον Σεπτέμβριο του ολοήμερου δημοτικού σε όλα τα σχολεία της χώρας (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.
Προανήγγειλε ακόμη τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με στόχο σε δύο χρόνια από τώρα να μην υπερβαίνουν σε κάθε τμήμα τους 22, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών από τον Σεπτέμβριο στο οποίο θα διασυνδεθούν πάνω από 1.000 δημοτικά σε όλη τη χώρα.

Εurovision 2017: Απόψε η «μάχη» της Demy στον πρώτο ημιτελικό Φαβορι για την προκριση η Ελλαδα

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/37_1_25PL.jpeg
Η αντίστροφη μέτρηση για τον α’ ημιτελικό της Γιουροβίζιον έχει ξεκινήσει, καθώς σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 22.00, στην ΕΡΤ1, θα προβληθεί ο 62ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού στο Κίεβο της Ουκρανίας. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Demy με το τραγούδι «This is love», σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Romy Papadea & John Ballard.

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το ξέρω, τα νούμερα είναι κουραστικά. Για την ακρίβεια αυτή η περί πρόκλησης κόπωσης άποψη έχει επικρατήσει προπαγανδιστικά, προκειμένου να κρύβονται τα στοιχεία για… να μην κουράζεται ο κόσμος που τα ακούει.
Γιατί στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πιο αδιάψευστος μάρτυρας από τους αριθμούς – παρά το γεγονός ότι και αυτοί χρησιμοποιούνται όταν ασκείται «προπαγάνδα των αριθμών», όταν δηλαδή οι αριθμοί χρησιμοποιούνται ευκαιριακά και αποσπασματικά και αποκρύπτοντας τα συγκριτικά στοιχεία.
Προσφάτως, για παράδειγμα, πληροφορηθήκαμε ότι ο τζίρος στη βιομηχανία παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 2017 «μεγάλη αύξηση» της τάξης του 20,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016.

ΜΕΓΑΛΟ «ΚΑΡΦΙ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΑΒΒΙΔΗ: «Πέτσινο» το γκολ νίκης του ΠΑΟΚ



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον τελικό του Κυπέλλου κάνοντας αναφορά στο ρόλο της διαιτησίας ενώ έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον Ιβάν Σαββίδη!
«Είδα τον αγώνα (σ.σ. τον τελικό Κυπέλλου) και στενοχωρέθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά οχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικα. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς.

Ο Πανκαμαριακός νίκησε 3 - 2 τον Αστέρα

 A3azi9m5
Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος 2016-2017 στο Ξυλόκαστρο, ο Αστέρας ηττήθηκε από τον Πανκαμαριακό με σκορ 3 – 2 και κατέλαβε τελικά την 7η θέση στον πίνακα της βαθμολογίας.
Ο αγώνας διεξήχθη σε απολύτως φιλικό χαρακτήρα και μάλιστα, μετά τη λήξη του, οι διοικήσεις των δύο ομάδων από κοινού δεξιώθηκαν τους παίκτες και τους φίλους των ομάδων τους. Το μόνο μελανό στοιχείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός στον ώμο του Μετεβελή, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο για να του γίνει ανάταξη. Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του αγώνα

Γιόρτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι



Σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) ,η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η παγκόσμια μοναδικότητά του! (VIDEO)

Με αφορμή την σημερινη εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου , όπου εορτάζει η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" με την Μαίρη Νικολοπούλου που μεταδίδοταν από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορίνθου,  όπου ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.


Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου, με την παγκόσμια μοναδικότητά του . Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού αλλά και του ιστορικού Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
 
Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί