Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Θρυλος στην Πολη Στον τελικό του Final Four της Euroleague ο Ολυμπιακός! Κέρδισε με 82-78 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/Olympiakos-3-1000.jpg
 Το έκανε πάλι ο Θρύλος! Την "τσάκισε" και πήγε τελικό 
Ο Ολυμπιακός "έστειλε" την ΤΣΣΚΑ για... βρούβες όπως μόνο αυτός ξέρει και επέστρεψε θριαμβευτικά στον τόπο του... εγκλήματος του 2012 

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 78-82
Ο Θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ
Ο Ολυμπιακός θα είναι στον τελικό της Κυριακής (21/8), στον 8ο τελικό στην ιστορία του σε 10 φάιναλ φορ, αφού το… ξανάκανε, για 4η διαδοχική φορά (!) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αγώνα της καταληκτικής φάσης της Euroleague. Τα παιδιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 43 εκατ. ευρώ μπάτζετ και της είπαν «όχι», 82-78, για ένα πρώτο «back to back» στην ιστορία της.
Τώρα θέλουν το 4ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, μέσα στο Σινάν Ερντέμ, όπου είχαν κατακτήσει το 2ο το 2012 και θα περιμένουν να δουν ποια εκ των Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει θέση στο τζάμπολ για το τρόπαιο. Σπανούλης,

353.000 νεκροι 19 Μαΐου – Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

genoktonia-pontion-1300 19 Μαΐου - Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων
Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς μία από τις μεγαλύτερες του 20ου αιώνα
Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και

Νέα επίθεση Τούρκων οπαδών με σπασμένα μπουκάλια! Τραυμάτισαν οπαδό της ΤΣΣΚΑ

Final Four 2017: Νέα επίθεση Τούρκων οπαδών με σπασμένα μπουκάλια! Τραυμάτισαν οπαδό της ΤΣΣΚΑ [vid]

Οι Τούρκοι οπαδοί συνέχισαν τις επιθέσεις στήνοντας ενέδρες σε οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τη NOVA, οπαδοί της Φενέρ έστησαν ενέδρα και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε Ρώσους και Ελληνες οπαδούς. Μάλιστα ένας από φίλαθλος της ΤΣΣΚΑ έπεσε από μια ψηλή σκάλα και τραυματίστηκε.
Στη στάση του μετρό μέχρι το Σινάν Ερντέμ δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και οι κάφροι της Φενέρ πετάγονταν από τα στενά κρατώντας σπασμένα μπουκάλια στα χέρια τους.

Περισσότερα 2 από 30 Νέο χάπι κατά της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα

hapi_kata_tis_paxisarkisaswew.jpgΝέο χάπι κατά της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα


Ελπίδες σε υπέρβαρους και παχύσαρκους δίνει η κυκλοφορία και στην Ελλάδα ενός νέου φαρμάκου, που υπόσχεται απώλεια βάρους. Το σκεύασμα βασίζεται στον συνδυασμό δύο δραστικών ουσιών και βοηθάει σε συνδυασμό με
Η Κυβέρνηση σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές έχει καταστήσει σαφές με ανακοινώσεις της ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα αυξηθούν κατά 40%.
Ωστόσο, από 1/1/2019 σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στο σύνολο των παρεχόμενων επιδομάτων και όπως επισημαίνεται ο «διάβολος» κρύβεται στις λεπτομέρειες, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισοδηματικά κριτήρια.

4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα - Σημαντικές παρεμβάσεις για την τουριστική ανάπτυξη



 Εμφάνιση IMG_2387.JPG
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 4ης  Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από 12 έως 14 Μαΐου 2017.  Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία παρέλαβε την σκυτάλη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο τον περασμένο Οκτώβριο μετά το πέρας των εργασιών της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρεβέζας αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη

Στο μέλλον οι σημαίες θα παιανίζουν από μόνες τους

Στο μέλλον οι σημαίες θα παιανίζουν από μόνες τους 
Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα νανοτεχνολογία που επιτρέπει σε μια λεπτή -σαν χαρτί- και εύκαμπτη ηλεκτρονική συσκευή να ενσωματώνεται σε ένα

Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» 14χρονη μαθήτρια από την Τούμπα

Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» 14χρονη μαθήτρια από την Τούμπα

Περιστατικό αυτοτραυματισμού 14χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, από το «παιχνίδι» αυτοκτονίας που είναι γνωστό ως «Μπλε Φάλαινα», ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, το κρούσμα έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Τούμπας κι έγινε γνωστό από τον καθηγητή Αγγλικών, Διογένη Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε στο

Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Τρίπολης, στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης Κ17, για την πρόκρισή τους στον αυριανό τελικό του πρωταθλήματος.

Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Τρίπολης, στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης Κ17, για την πρόκρισή τους στον αυριανό τελικό του πρωταθλήματος.
Η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης στο Final-4 του ηλικιακού πρωταθλήματος της Κ17 της Super League,  μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον του αθλητισμού στην Τρίπολη.
Τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, την Διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας, για την μεγάλη αυτή διάκριση.
Η πρόκρισή σας στον τελικό του πρωταθλήματος, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της αξίας σας και είμαι σίγουρος πως θα η παρουσία σας θα είναι επιβλητική και αντάξια των προσπαθειών σας.
Σε αυτό το μεγάλο τελικό θα είμαστε όλοι δίπλα σας!
Καλή επιτυχία!

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 Εμφάνιση IMG_2017_05_19_152.jpg
Με τη συμμετοχή φορέων του ποντιακού ελληνισμού, καθώς επίσης θεσμικών και πολιτειακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεσα να ανασκευάσει τις απαξιωτικές δηλώσεις του για το Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας»


http://messiniapress.gr/wp-content/uploads/2016/10/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpghttp://www.pelopaspress.gr/upload_files/news/2017-02-17_2315_tatoylhs.jpg

http://i0.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2017/03/cnn-greece-video.jpg?resize=480%2C384

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμένου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί τόσο τη θεσμική του θέση ευθύνης, όσο και τους συνταγματικά διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας.

Οι στρίγγλες που έγιναν αρνάκια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε τα συγκεκριμένα μέτρα που καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018»: Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στις 28 Αυγούστου του 2016, σε συνέντευξή του στη Real News.
«Θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε τη λύση για το χρέος. Δεν θα εφαρμοστούν (σ.σ. τα μέτρα) κ. Χατζηνικολάου, αν δεν πάρουμε τη λύση για το χρέος. Μια κυρίαρχη κυβέρνηση δηλαδή δεν μπορεί να παίρνει πίσω κάτι το οποίο έχει ψηφίσει αν δεν τηρείται η συμφωνία; Ή θεωρείτε ότι δεν το έχω ξανακάνει;»: Τάδε

ΣΥΡΙΖΑ : Σε αναμονή της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού συνεδρίου για χιλιάδες συμβασιούχους καθαριότητας



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Mε αφορμή τις διαρροές από το Ελεγκτικό Συνέδριο επί του θέματος του κύρους της παράτασης των συμβάσεων εργασίας στη καθαριότητα, θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης, η αξιωματική αντιπολίτευση και κάθε πρόθυμος σχολιαστής σπεύδουν, με ανοίκεια ελαφρότητα και χωρίς ψήγμα θεσμικής ευθύνης να σχολιάσουν μία απόφαση, της οποίας η έκδοση -πολλώ δε μάλλον το

Άγρια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη – Μαχαίρωσαν οπαδό του Ολυμπιακού Πέντε Έλληνες τραυματίες -– Πεδίο μάχης οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ταξίμ

Eπεισόδια στην Κωνσταντινούπολη με οπαδούς του Ολυμπιακού! [vid]
Επεισόδια γύρω από την πλατεία Ταξίμ ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και Τούρκους λίγες ώρες πριν την έναρξη του Final Four στην Κωνσταντινουπόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια πριν τον αγώνα  Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας το απόγευμα (18:30, ΕΡΤ 2, Novasports 1) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, με την ατμόσφαιρα στην Πόλη να μυρίζει μπαρούτι..

Ο Κορινθιακός κόλπος, οι μέδουσες, ο φαύλος κύκλος του καπιταλισμού, το Ειρηνοδικείο Δερβενίου κι εμείς οι μ@...ς!.



 Γράφει ο Ανδρέας Ζάρρος

Πριν μια δεκαετία όταν μιλάγαμε για θαλάσσια καταφύγια στον Κορινθιακό, που θα προστάτευαν τη θάλασσά μας από τη ρύπανση και την υπεραλίευση, δεν βρήκαμε «ευήκοα ώτα». Η κεντρική εξουσία φοβήθηκε μην πειράξει τους βιομηχάνους φίλους της που επιχειρούν πέριξ του Κορινθιακού και οι τοπικές, ενώ κάνουν ότι καταλαβαίνουν το πρόβλημα, ποτέ δεν το προτάσσουν ως μείζον στην ατζέντα τους.
Σήμερα, έρχονται οι μέδουσες και μας μιλάνε. Μας λένε, με τον υπερπληθυσμό

Κάηκε κέντρο διασκέδασης στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου


Μέγάλες ζημιές υπέστη  από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  στις 12 περίπου το μεσημέρι το ισόγειο του.κέντρου διασκεδάσεως "Καστρου" κλαμπ  κάτω από την αίθουσα "ΚΑΤΕΡΙΝΑ" στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου. Στον χώρο πραγματοποιούνταν εργασίες οξυγονοκόλλησης
 Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξη οχήματα, με 12 πυροσβέστες. που έχει περιορίσει την εστία και απομακρύνει τον κίνδυνο για τα γύρω σπίτια και την δασική έκταση και ευχόμαστε σύντομα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει...

Φωτογραφία του Dhmhtrhs Giannakoulias.

Φωτογραφία του χρήστη Ηλέκτρα 98,8 FM.

Φωτογραφία του χρήστη Ηλέκτρα 98,8 FM.
ΦΩΤΟ: Στάθης Ντάγκας / Ηλέκτρα Fm

Ο Τσίπρας "φοβήθηκε" το... "Survivor"



 
Παράπονα για προγραμματισμό της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα για τις 20:30 διατύπωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης με τη μεθόδευση αυτή, τα κυβερνητικά στελέχη πέτυχαν να ξεκινήσει η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού πριν την μετάδοση του Survivor στον Σκάι που κάνει ρεκόρ τηλεθέασης.
Η μεθόδευση αυτή, όπως καταγγέλουν είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί για αργότερα η ομιλία της κας Φώφης Γεννηματά ώστε να συμπέσει με την μετάδοση του Survivor.
Το γεγονός αυτό κατήγγγειλε αργότερα κατά την ομιλία της στη Βουλή ως «στημένη παράσταση» και η κα Φώφη Γεννηματά.
Με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο Survivor λέγοντας ότι "...δεν χρειάζεται να έχουμε εντάσεις αυτή την ώρα, έτσι και αλλιώς μόνοι μας είμαστε αυτή την ώρα αφού οι 9 στους 10 Ελληνες τώρα βλέπουν Survivor»...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Ευχαριστήριο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όλους τους φίλους  που συμμετείχαν και στήριξαν την 33η Πελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα – Τρίπολη 14 Μαΐου 2017 και τις πολύμορφες εκδηλώσεις των Επιτροπών.
            Ευχαριστούμε τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στον 1ο αγώνα δρόμου 20 χλμ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ», το Σύλλογο Δρομέων Υγείας, τον Ελληνικό Ορειβατικό  Σύλλογο, το Σύλλογο Ελλήνων

Χωρις εκπληξεις η ψηφοφορια Ψηφίστηκε το Μνημόνιο 4 με 153 «ναι»

Βουλή: Πέρασαν μέτρα και αντίμετρα με 153 `ναι` - `Μήνυμα` Τσίπρα στους δανειστές: `Τώρα η σειρά σας`
Με 153 ψήφους, όπως αναμενόταν, ψηφίστηκε τελικά το «Μνημόνιο 4» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης.

Οι ψήφοι του «ναι» ήταν ίσες με τον αριθμό των κυβερνητικών βουλευτών, δηλαδή, 153, με 128 «όχι» από την αντιπολίτευση. «Παρών» δεν ψήφισε κανείς.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές καθώς εκτός από τα 17 μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής που απείχαν από την διαδικασία, έλλειπαν οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (σ.σ. με επιστολή ενημέρωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο εκτός από τα άρθρα 70 και 71).
Μοναδική διαφοροποίηση ήταν το «παρών» της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56 που αφορά την διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου έσπευσε με γραπτή ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να πλήξει την κυβέρνηση και πως με το «παρών» αποτελεί

"Βολές" Τσίπρα σε Μητσοτάκη! "Ψευδοπροφήτης, γραφικός !


Από την άλλη ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψευδοπροφήτη», αφού όπως είπε προειδοποιεί για πράγματα που δεν υφίστανται, όπως για τη μη εφαρμογή των αντίμετρων, όπου ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να τα εφαρμόσει.

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε τη χώρα, ότι διαλύουμε την οικονομία, ότι

"Σφυροκόπημα" Μητσοτάκη σε Τσίπρα! "Kαι με σμόκιν στην παραλία"


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ του Κυράκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχέδίου.Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα λιτότητας του τέταρτου μνημονίου και πρόβαλε το δικό του εναλλακτικό αφήγημα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ απεχθανόταν τους «κακούς δανειστές» και τώρα τρέχει να ζητήσει βοήθεια, φέρνοντας παράλληλα στην χώρα νέα μέτρα δυσβάσταχτα.

 "Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι "κ. Τσίπρα είσαστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία".

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν φέιγ βολάν από τα θεωρεία της Βουλής

Βουλή: Μέλη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν φέιγ βολάν από τα θεωρεία [pics]
Νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας δήλωσαν οι τρεις νέοι που από τα θεωρεία πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας χαρτιά για την περίοδο υπαγωγής στα μνημόνια. Οι τρεις νέοι οδηγήθηκαν από τη φρουρά της Βουλής εκτός των θεωρείων.
Σε δημοσιογράφους που τους πλησίασαν είπαν ότι τα «επτά χρόνια είναι αρκετά» και αυτό ανέφεραν στα χαρτιά που πέταξαν στην Ολομέλεια την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαστε άνεργοι», είπαν στους δημοσιογράφους και ανέφεραν ότι για τους λόγους της πράξης του θα εκδοθεί ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.