Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι, τρίποντο και του ΠΑΟΚ με Πανιώνιο

 Ο Λάζαρος... έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1 - 0 του Πανιωνίου στην Τούμπα  και εν αναμονή της απόφασης για την τύχη του αγώνα που διακόπηκε στη Λεωφόρο, ο Δικέφαλος του βορρά έχει αποκτήσει πλεονέκτημα.
Λίγο αργότερα, όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0  με τον Χριστοδουλόπουλο, στο 85΄ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και έστω και προσωρινά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπρ Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0
(75΄ Πρίγιοβιτς)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0
(85΄ Χριστοδουλόπουλος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)
ΑΕΚ 6
ΠΑΟΚ 5 -2αγ.
Πανιώνιος 4
Παναθηναϊκός 2 -2αγ.

Η 4η αγωνιστική (24/05)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 18:15
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 20:30

Νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης Η «Φενέρ» του Ζοτς λύγισε τον Θρύλο και σήκωσε την κούπα

Η «Φενέρ» του Ζοτς λύγισε τον Θρύλο και σήκωσε την κούπα
Η Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2017, νικώντας στον τελικό της Κωνσταντινούπολης τον Ολυμπιακό με 80-64. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος τουρκικής ομάδας στη διοργάνωση, στον δεύτερο (συνεχή) τελικό της ομάδας του Ομπράντοβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64.

Ο 'Αγιος Γεωργιος "τροπαιοφόρος" πρωταθλητής στη Β΄ Κορινθίας - Γιά πρώτη φορά στην ιστορία του ανεβαίνει στην Α΄ κατηγορία!!!




Επίσημα πρωταθλητής Β’ κατηγορίας   Κορινθίας αναδείχθηκε σήμερα ο ΠΑΣ Αγίου Γεωργίου Κορίνθου.που για πρώτη φορά στην ιστορία του , κέρδισε επάξια την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας.
Ξεχωριστά συγχαρητήρια αρμόζουν στον τεχνικό Γιάννη Χόντια και στον Πρόεδρο και ψυχή της πρωταθλήτριας ομάδας  πατήρ Παύλος Στρούμπας, ο οποίος  ασχολείται ιδιαίτερα με τους νέους και για τον λόγο αυτό έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό πάρκο (mini soccer), μέσα από το οποίο φέρνει τους νέους κοντά στην εκκλησία. Σήμερα, η ομάδα του παπά Παύλου, στο τελευταίο  της αγώνα στο πρωτάθλημα στην έδρα της, το γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου αναδείχτηκε ισόπαλος 3 - 3 με τους Αγίους Θεόδωρους.
  Μετά τη λήξη της αναμέτρησης η ΕΠΣ Κορινθίας  απονείμε  το Κύπελλο του Πρωταθλητή της Β κατηγορίας και τα αναμνηστικά μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της ομαδας.

Εκτός από την ομάδα του  πρωταθλητή Αγίου Γεωργίου, άνοδο στην Α΄κατηγορία κερδίζουν και οι ομάδες του ΑΟ Σπαθοβουνίου και της Δάφνης Εξαμιλίων. Αμφότερες αγωνίζονται επικρατησαν εκτός έδρας με 4 - 2 της Προόδου Αγίου Βασιλείου και με 5 - 0 της  ΑΟ Περαχώρας ,αντίστοιχα.
  Ο Κύψελος νίκησε 4 - 2 τον Σαρωνικό Γαλατακίου και  κερδίζει την παραμονή τους στην κατηγορία. Την ίδια ώρα ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου νίκησε με 5 - 1 , εκτός έδρας, τον υποβιβαζόμενο ΠΑΟ Κουταλά. Ο ΑΟ Ρομά και ο Φωκάς Αρχ. Κλεωνών εμειναν στο 1 -1, ενω ο  ΠΑΣ Κλένια επικράτησε με 5 -1 του  Άρη Βοχαϊκού . Τέλος ρεπό είχε η Θύελλα Κ. Διμηνιού .

30η Αγωνιστική  Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - ΑΟ Σπαθοβουνίου 2 - 4 Άγιος Γεώργιος - Άγιοι Θεόδωροι 3 - 3 ΠΑΣ Κύψελος - Σαρωνικός Γαλατακίου 4 - 2 ΑΟ Ρομά - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών 1 - 1 ΠΑΟ Κουταλά - Άρης Αρχ. Κορίνθου 1 - 5 ΑΟ Περαχώρας - Δάφνη Εξαμιλίων 0 - 5 ΠΑΣ Κλένια - Άρης Βοχαϊκού 5 - 1 Ρεπό η  Θύελλα Κ. Διμηνιού  

Τελική βαθμολογία
1
Αγ. Γεώργιος
73 - 36
70
2
ΑΟ Σπαθοβουνίου
57 - 34
57
3
Δάφνη Εξαμιλίων
60 - 33
57
4
ΠΑΣ Κλένια
60 - 40
52
5
Αγ. Θεόδωροι
64 - 42
51
6
ΑΟ Περαχώρας
55 - 47
43
7
ΑΟ Ρομά
56 - 45
41
8
Θύελλα Κ. Διμηνιού
56 - 51
40
9
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
41 - 42
35
10
Άρης Βοχαϊκού
46 - 56
31
11
Σαρωνικός Γαλατακίου
35 - 57
30
12
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
41 - 54
23
13
Άρης Αρχ. Κορίνθου
44 - 65
23
14
ΠΑΣ Κύψελος
38 - 74
23
15
ΠΑΟ Κουταλά
33 76
12

Το “SURVIVOR” αρχισε στο Δερβένι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 Φωτογραφία του Lakis Kekeris.
Φέτος οι Κυριακές του Μαΐου θα είναι ξεχωριστές.στο Δερβένι Το “THE WINNER” ήρθε για να σας κάνει να παίξετε,να αθληθείτε και να γελάσετε μέχρι δακρύων. Πρόκειται για προσομοίωση του “SURVIVOR” στο αθλητικό κομμάτι..  Σήμερα αρχισαν οι πρώτοι αγώνες στο Γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ' όπου έλαβαν μέρος νέοι και νέες και σημείωσαν επιτυχία...

Χαρές και πανυγήρια στο Ζευγολατιό για την παραμονή του ΑΟΖ στη Γ Εθνική

  Ο θάνατός σου, η ζωή μου...
Το Ζευγολατιό πανηγυρίζει , ο ΑΟΖ τα κατάφερε και παραμένει στην Γ΄ Εθνική.
 Τα πάντα κρίθηκαν  σήμερα την τελευταία (30η) αγωνιστική  μετά την ισοπαλία με 1 - 1 που απέσπασε ο Α.Ο. Ζευγολατιού, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αντίπαλο την Αχαϊκή

Η ομάδα του Παντελή Κολλιάκου πήρε προβάδισμα στο 32΄με τον Ζάρκο, για να ισοφαρίσει η ομάδα της Δυτικής Αχαΐας με τον  Ρουμπάτο στο 83. Για την Αχαϊκή, ο αγώνας με το Ζευγολατιό, ήταν ένα δυνατό τεστ εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Γ' Εθνικής την Κυριακή 28 Μαΐου με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη

Εμειναν στο "Χ" ο Αρης με τη Λαμία και ο Απόλλων με τα Τρίκαλα

 Λαμία-ΟΦΗ 1-1
Χωρίς τέρματα έληξε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η αναμέτρησης Άρης-Λαμία, οπως τέλειωσαν και οι αγώνες Απόλλων Σμύρνης -ΑΟ Τρίκαλα και Χανίων με τον Πανελευσινιακό, στο ντέρμπι παραμονής στην κατηγορία.


Αναλυτικά τα αποτελεσματα:

Ο Άρης κόντρα στη Λαμία

Λαμία-ΟΦΗ 1-1Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα για την διεξαγωγή της αναμέτρησης Άρης-Λαμία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μια τελευταία ευκαιρία να παραμείνει στο κόλπο της ανόδου, αρκεί φυσικά να πάρει την νίκη κόντρα στους Φθιώτες. Στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας, ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον ΑΟ Τρίκαλα με στόχο το τρίποντο που θα τον φέρει αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι στα Χανιά όπου η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει τον Πανελευσινιακό, στο ντέρμπι παραμονής στην κατηγορία. Η αναμέτρηση Πανθρακικός-ΟΦΗ δεν θα διεξαχθεί λόγω απόσυρσης της θρακιώτικης ομάδας από το πρωτάθλημα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Απόλλων Σμύρνης - ΑΟ Τρίκαλα
Άρης – Λαμία
ΑΟ Χανιά – Πανελευσινιακός
Καλλιθέα – Καλλονή
AE Σπάρτη – Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος – Κισσαμικός
Αν. Καρδίτσας – Πανσερραϊκός
Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας
Πανθρακικός – ΟΦΗ 0-3 α.α.


Η βαθμολογία:

1. Απόλλων Σμύρνης 76
2. Λαμία 73
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
3. Άρης 67
4. Τρίκαλα 61
5. ΟΦΗ 60
6. Αγροτικός Αστέρας 46
7. Σπάρτη 45
8. Πανσερραϊκός 40
9. Παναιγιάλειος 35
10. Κισσαμικός 33
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 32
12. Αχαρναϊκός 32
13. Αιγινιακός 32
14. Χανιά 31
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
15. Πανελευσινιακός 27
16. Καλλιθέα 21
17. Καλλονή 10
18. Πανθρακικός -6

Χρόνια πολλά Πρόεδρε – Η πατρίδα περιμένει το ΦΩΣ!

Χρόνια πολλά Πρόεδρε της καρδιάς μας και της πατρίδας μας! Ο κόσμος περιμένει με αγωνία τη δυναμική σου παρέμβαση!

Αυτές τις ημέρες της εθνικής κατάθλιψης, που η χώρα μας δέχεται συνεχή χτυπήματα λόγω οικονομικής υποτέλειας από τους δανειστές και εδαφικής αμφισβήτησης από Τούρκους και Αλβανούς, καλό είναι να θυμόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ.
Αυτό θα βοηθήσει να αντιληφθούμε πως η Ελλάδα έχει ζήσει στιγμές δόξας, άσχετα αν βυθίστηκαν στη λάσπη από τα συμφέροντα ξεπουλήματός της και αυτές οι στιγμές είναι ικανές να μας δώσουν δύναμη και αισιοδοξία, πως τελικά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με άλλη πολιτική και άλλα πρόσωπα.

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι - Σήμερα εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λυγιά






Καλή σας ημέρα και Χρόνια σας πολλά

Σήμερα Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και η Εκκλησία μας τιμά την Μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.. Στην περιοχή μας εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου που δεσπόζει στο υψωμα της Εχταινής , πάνω από τη Λυγιά Κορινθίας  , παράλιο οικισμό , κοντά στο Δερβένι. Ο ναός  του Αγίου Κωνσταντίνου είναι χτισμένος το 1903 πάνω σε πλάτωμα ,δίπλα σε δάσος , όπου και γλυπτό του Βαρώτσου, με θαυμάσια θέα προς  την παραλίακή Δυτική Κορινθία, το Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Ρούμελης.. Σήμερα πολλοί κάτοικοι από τη Λυγιά, το Δερβένι και τα γύρω χωριά έχουν έρθει στον Αγιο Κωνσταντίνο τιμώντας την μνήμη του....

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι


Ὡς κοινὸν εἶχον γῆς Βασιλεῖς τὸ στέφος,
Ἔχουσι κοινὸν καὶ τὸ τοῦ πόλου στέφος.
Ξύνθανε μητέρι εἰκάδι πρώτῃ Κωνσταντῖνος.

Αστέρας Δερβενίου μιά ομάδα που παίζει μόνο για την πάρτη της...Παίκτες , συμμετοχες και τέρματα - Ποιός ο "Μιστερ γκολ"

Fdcwhquq
Στο Δερβένι , εκεί ψηλά ,στο λόφο της Κούριας, στο “Κώστας Βυζάς”, ενα γήπεδο με όνομα που σημαίνει πολλά για την ιστορία του Αστέρα Δερβενίου, υπάρχει μια αντίληψη για το ποδόσφαιρο  που δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Ο Αστέρας παίζει μόνο για την πάρτη του...