Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Γιατί στα χωριά του έχει… χαθεί η χοληστερίνη!

mylopotamos-rethymnou-giati-sta-xoria-tou-exei-xathei-i-xolisterini.jpg
Ένα γονίδιο που προστατεύει την καρδιά όσων ζουν στα χωριά του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, έφερε στο φως μια έρευνα βρετανών και ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν πλήρως το γονιδίωμα 250 κατοίκων της περιοχής.
Παρόλο που οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου τρώνε αρκετά ζωικά λίπη, η υγεία τους είναι καλή και συνήθως ζούνε πολλά χρόνια.
Γι΄αυτό, οι επιστήμονες ήθελαν να φωτίσουν περισσότερο το γενετικό «προφίλ» αυτών των ανθρώπων.

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε το σκύλο σας

pos-boreite-na-adynatisete-to-skylo-sas.jpg

Πώς μπορείτε να αδυνατίσετε το σκύλο σας

 

Μήπως ο σκύλος σας είναι κάτι παραπάνω από… στρουμπουλός; Λίγα έξτρα κιλά δεν θα τον βλάψουν βεβαίως, αλλά αν αυτά επηρεάζουν την κίνησή του και τις συνήθειές του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση!


Διαβάστε περισσότερα

i-sokolata-borei-na-meiosei-ton-kindyno-arrythmias-tis-kardias.jpgΗ σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αρρυθμίας της καρδιάς

Οσο περισσότερη σοκολάτα καταναλώνει κανείς -στα επιτρεπτά όρια- τόσο λιγότερο κινδυνεύει από κολπική μαρμαρυγή, σύμφωνα με έρευνα

Δημόσιο: Τι σκηνικό διαμορφώνεται στις προσλήψεις μονίμων & συμβασιούχων έως το 2021 (πίνακας)

Περίπου 40.000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνει ως πρόβλεψη, το βασικό σενάριο που αποτυπώνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής από φέτος μέχρι και το 2021.
Το ΜΠΔΣ, το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της δεύτερης

Δημόσιο: Τέλη Ιουλίου τα νέα Οργανογράμματα –Προϋπόθεση για κινητικότητα, προσλήψεις

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να τεθεί η νέα προθεσμία προκειμένου οι φορείς του Δημοσίου αλλά και οι ΟΤΑ να ολοκληρώσουν τα νέα οργανογράμματά τους αλλά και τα σχετικά περιγράμματα

Διαστημικό σκάφος της NASA θα «αγγίξει» τον Ήλιο

Διαστημικό σκάφος της NASA θα «αγγίξει» τον Ήλιο

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) σχεδιάζει την ιστορική αποστολή του διαστημικού σκάφους Solar Probe Plus, το οποίο για πρώτη φορά θα εισέλθει στο εσωτερικό της ατμόσφαιρας του Ήλιου. Κανένα άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν έχει φθάσει ποτέ στο σημείο να «αγγίξει» το άστρο μας.

Η "Δράση" για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

29.05.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας, προπαντός γιατί πορεύτηκε στην μακρόχρονη πορεία του με όπλο την αλήθεια και την λογική. Πέτυχε το μοναδικό κατόρθωμα να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας στη βάση μιας φιλελεύθερης και επαναστατικής για την εποχή του πολιτικής, την οποία με τα εργαλεία και τους περιορισμούς που είχε, προσπάθησε ειλικρινά να εφαρμόσει. Το έργο του ως πρωθυπουργός ήταν ριζοσπαστικό και πολύπλευρο.

Αναβολή της έκθεσης για τον φεμινισμό λόγω δημοσίου πένθους


 Αθήνα, 29 Μαΐου 2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω του τετραήμερου δημοσίου πένθους που κηρύχθηκε για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» αναβάλλονται για την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 18:30.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


 

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΣΗ

https://www.protinews.gr/sites/default/files/styles/resize_750x450/public/dakoktonia_2.jpg?itok=D33GbIzo


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤMHΜΑ: ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, ΤΚ 22132
Πληροφορίες: Π. Φίλη, Φ. Θεοδωρακοπούλου
Τηλ  : 2755022283, 2710237074
Fax  : 2755022283, 2710226938
Ε-mail :fili@arcadia.gr 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προβεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017.
Η διαπραγμάτευση θα γίνει με τους όρους της αριθμ. 97266/21528/13-4-2017 Διακήρυξης (ΑΔΑΜ: 17PROC006075963).
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη διαπραγμάτευση, να παραβρεθείτε την παραπάνω ημερομηνία και ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής (Πλατεία Εθν. Μακαρίου). Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά της σχετικής Διακήρυξης, εκτός από την εγγύηση συμμετοχής, στην Οικονομική Επιτροπή την παραπάνω ημερομηνία και ώρα.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ