Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

31 Μαΐου 1987: 30 χρόνια «Αθήνα 9.84»

31 Μαΐου 1987. Ο «Αθήνα 9.84» ανοίγει τον δρόμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Τριάντα χρόνια μετά, ο «Αθήνα 984», καθιερωμένος στη συνείδηση των πολιτών για την πολυφωνία, το κύρος και την προσήλωσή του στην ελεύθερη πληροφόρηση, κοιτάει με αισιοδοξία και πάλι μπροστά. Αξιόπιστος και βιώσιμος.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Αποχή από την αξιολόγηση

Εμφάνιση
«Συνεχίζουμε μαζικά την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. από τις αρχές Μαρτίου 2017» αναφέρει σε ανακοίνωσή της   ...
airetos.gr

ΟΑΕΔ: Στην τελική ευθεία η προκήρυξη 10.500 θέσεων σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Στην τελική ευθεία και αφού προηγήθηκαν πολλές παρατάσεις φαίνεται ότι μπαίνει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το μόνο που απομένει για την

Η πρόταση νόμου που παραδόθηκε στα κόμματα από τους συμβασιούχους (έγγραφο)

Σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, δόθηκε πρόταση ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ που υπογράφεται από 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων.
Οι εργαζόμενοι νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας έγινε και στη Θεσσαλονίκη.
protasi_nomou_symvasiouxoi_aftodioikisi
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗN ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

‘Ερευνα: Ένας στους τρεις κινδυνεύει από σεισμούς – Σε τι θέση επικινδυνότητας βρίσκεται η Ελλάδα

‘Ερευνα: Ένας στους τρεις κινδυνεύει από σεισμούς – Σε τι θέση επικινδυνότητας βρίσκεται η Ελλάδα
Ένας στους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη μας είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο σεισμού, σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με πριν από 40 χρόνια. Ο σεισμός είναι ο κίνδυνος που απειλεί τους περισσότερους ανθρώπους στη Γη.
Επίσης, περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 155 χώρες κινδυνεύουν από πλημμύρες, ενώ 414 εκατομμύρια ή το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν κοντά σε ένα από τα 220 πιο επικίνδυνα ηφαίστεια της Γης.
Οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνονται στον νέο «Άτλαντα του Ανθρώπινου Πλανήτη 2017», που έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Άτλαντας, που θα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου

Εμφάνιση 2o festival 2017.JPG 
Το «Αλλότροπον» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112, Κόρινθος.
Η  γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας

  

Αθήνα, 31 Μαΐου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη αναβάθμισης και περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στα κοινοβούλια Ελλάδας και Κροατίας επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας κ. Davor Ivo Stier. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Κροατίας κ. Ιωάννης Στέφος και ο επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τον κ. Stier συνόδευσε ο Πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα κ. Ivan Velimir Starcevic.

Πρόταση Τατούλη για δημιουργία προτομών των Σουηδών Ερυθροσταυριτών Άξελ και Έλσα Πέρσον



http://anagnostis.org/sites/default/files/styles/large/public/field/image/021_1944_9_27.jpg?itok=j6MAHm2HΤη δημιουργία προτομών του ζεύγους Άξελ και Έλσα Πέρσον, των Σουηδών επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και

Πέτρος Τατούλης σε Τάσο Τζιούμη «Τιμάς την Πελοπόννησο, τιμάς την Αρκαδία, τιμάς το Κεραστάρι σε όλο τον κόσμο»




Μεγάλη τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την παρουσία του Τάσου Τζιούμη, έναν από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στο σύγχρονο κόσμο, τιμώντας τον για τα επιστημονικά του επιτεύγματα, για το παράδειγμα διαρκούς προσπάθειας και υπέρβασης και την προσφορά του στην πατρίδα του.

Εκδήλωση της Περιφέρειας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας



http://best-tv.gr/media/k2/items/cache/6064927a6c8690ba3fd5acc1f8ac5d54_M.jpg
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγγρού 20 ΝΑΥΠΛΙΟ 21100- ΤΗΛ. 27520 21033, 6973019919
Λυκούργου 5 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100-ΤΗΛ. 2710 234910



Ναύπλιο, 30.05.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών,  συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017  στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το οποίο ανεγέρθηκε με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ομόφωνα οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίζουν την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για το νέο Μουσείο Σπάρτης



 http://www.report24.gr/wp-content/uploads/1980.jpg
Ομόφωνα οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στηρίζουν την προσπάθεια της Περιφερειακής αρχής για τη δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, όπως αποδείχθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος της παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού, στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Μαΐου 2017.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Πολύ κακό για το τίποτα (της προπαγάνδας)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, πριν από τέσσερις σχεδόν μήνες, στις 9 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης ανακοίνωσε τη δημιουργία ιστοσελίδας υπό την ονομασία kathimerinotita.gov.gr, προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να συμβάλουν στην «αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας».
Στις 30 Μαρτίου ενημερωθήκαμε ότι η «Ομάδα Καθημερινότητας» είχε λάβει πάνω από 2.250 υποθέσεις και ότι τα σημαντικότερα θέματα τα οποία επιλύθηκαν ήταν η χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους ασθενείς από όλα τα νοσοκομεία (και όχι μόνο από αυτό όπου εκδόθηκε η συνταγή), ότι παρενέβη (η «Ομάδα»)

«ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ;»



 http://s.nbst.gr/files/1/2017/05/1209623-353x221.jpg
Ως ελάχιστο αφιέρωμα στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας της Β'  Αθηνών, κ. Σοφία Βούλτεψη, μας απέστειλε , άρθρο της απο την εφημεριδα "ΤΑ ΝΕΑ|" , το οποίο δημοσιοποιούμε, Τίτλος του άρθρου:

«ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ;»
 

Εκείνη την ημέρα, ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί παραξενεύτηκαν όταν άκουσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να ρωτά: «Μήπως έχει κανείς το τηλέφωνο του Γιάννη του Βούλτεψη;». Η συνέχεια είναι γνωστή.

Aπάντηση Στάθη Γκουρβέλου στο δελτίο τύπου της Αναγέννησης Κορινθιακού Ποδοσφαίρου



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcMCSM0PzKDRPKQhPqDVVpSaOTPxZ7xnqhyphenhyphen90Lr8zG9_gHnfhN89frGYnUGW5H6JKFZoVNJpy6RagXtpDDrU0QgN83YmiHIX1pkNbboc6lKhtjGBp07umbhhnPH-5SWte8Ybhyphenhyphen0_1hkNan/w1200-h630-p-k-no-nu/18425655_1352198934865634_195859781_n.jpg
Απάντηση Στάθη Γκουρβέλου στο δελτίο τύπου της Αναγέννησης
Ο κύριος Τσιχριτζής με τον τρόπο που επιχειρηματολογεί ίσως χρειαστεί να φτάσει εώς το προπατορικό αμάρτημα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη για την μη υλοποίηση του Ενωσιακού Γηπέδου Κορινθίας.
Εμφάνιση 18834728_1359087007520908_1659205544_n.jpgΩστόσο δεν είναι ανάγκη να οδηγηθεί τόσο μακριά.Ας ξαναδιαβάσει το φυλλάδιο των προγραμματικών του δηλώσεων της προ οκταετίας υποψηφιότητάς του.

Υ.Γ:Μία από τις πρώτες μου ενέργειες στο ελάχιστο διάστημα των δυο μηνών που βρέθηκα στην προεδρία της Ε.Π.Σ.Κορινθίας ήταν να επισκεφτώ τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση.Η επίσκεψη που έγινε παρουσία του αειμνήστου Σπύρου Σταματόπουλου και του Παναγιώτη Σιαπκαρά εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ΕΠΣ Κορινθίας. Αυτό για την ιστορία.

 Εμφάνιση 18789993_1359087030854239_833599134_o.jpg

Στάθης Γκουρβέλος
Υποψήφιος Πρόεδρος για την Ε.Π.Σ.Κορινθίας
‘’Ενωτική Κίνηση για την αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου’

Ο Μαρινάκης με 23 εκατ. ευρώ πήρε τον ΔΟΛ

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/marinakis-dol-1300.jpg
 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσφέροντας περίπου 23 εκατ. ευρώ πλειοδότησε για την εξαγορά του ΔΟΛ. 

Προσφορές υπέβαλαν οι παρακάτω:

H Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Κηδεύτηκε με όλες τις τιμές

ermtmi1Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού κηδεύτηκε στη Μητρόπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη και η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη… Ηταν όλοι εκεί… Τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί  από την Ελευσίνα  με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 στην Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του, Μαρίκα. Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, και σε τάφο του οποίου την κατασκευή επιμελήθηκε ο ίδιος ο εκλιπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ύστατο χαίρε για τον πατέρα του


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας είπε ότι όποιος θέλει να καταλάβει ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ας δει τον τόπο που επέλεξε για τελευταία του κατοικία. 
Σου έφτανε να είσαι με την Μαρίκα σου, τον Κοπέρνικο όπως την αποκαλούσες, τα Λευκά Ορη που περπατούσες με την κατσούνα σου και να βλέπεις το Ακρωτήρι. Στερνή σου επιθυμία ήταν να μην σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου αλλά να φυτέψουμε ένα δάσος σε βουνό της Κρήτης.  Ησουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από συμπληγάδες. Μιας γενιάς που τίποτα δεν ένιωθε αδύνατο ή ακατόρθωτο. Σήμερα που η Ελλάδα περνά από τους Λαιστρυγόνες και του Κύκλωπες, τα λόγια σου δεν είναι να μας θυμίζουν «αν».
Είχες απόλυτη επίγνωση ότι η ιστορία δεν γράφεται με "αν" και ο χρόνος δεν

Ο Πρόεδρος της Κύπρου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη


Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων είπε κι εκείνος συγκινημένος:
« Η γενναιότητα χαρακτήριζε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Στο μέτωπο της Αλβανίας, με γεναιότητα και χαμόγελο σε όλη την πολιτική του διαδρομή, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο. Στάθηκε με γενναιότητα όρθιος στην ώρα της οικογενειακής τραγωδίας, ζητώντας ενότητα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγνωρίζεται ως ο πολιτικός που είχε την τόλμη να υιοθετεί πολιτικές περιφρονώντας το πολιτικό κόστος. Ηξερε ότι η πατρίδα υπηρετείται με τόλμη και έπαιρνε αποφάσεις με κριτήριο να είσαι ωφέλιμος στην πατρίδα, παρά αρεστός. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην αρμοδιότητα της ιστορίας. Υλοποίησε πολιτικές που τώρα είναι πανθομολογούμενο ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλά δεινά που τώρα η Ελλάδα ζει. Στήριξες, αγαπητέ μου φίλε με πάθος την υπόθεση της Κύπρου. Είχες άριστη γνώση όλων των κρίσιμων πτυχών του Κυπριακού, οι σχέσεις σου με όλους του προέδρους της Κύπρου, υπήρξαν εξαίρετες. Δεν θα αποδεχθώ ποτέ ότι η μοίρα της Κύπρου είναι η μοίρα της κατοχής. Να παραδώσω στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη, μια Κύπρο Ευρωπαϊκή. Εκ μέρους όλων των Κυπρίων και ως Ελληνας, εκφράζω την απεριόριστη αγάπη και θαυμασμό. Ο Κωνσταντίνος είναι από τους πολιτικούς που σκεφτόταν τις επόμενες γενιές, όχι τις επόμενες εκλογές. Ηταν statesman και όχι πολιτικός».

Ο επικήδειος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

http://www.thetoc.gr/images/articles/2/article_62858/euxes-erntogan-se-prokopi-paulopoulo.w_hr.jpg
 
Για τις τέσσερις παρακαταθήκες που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε στον επικήδειό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μεταξύ άλλων, είπε:
Ηταν αντίθετος σε κάθε είδους δυνάστη: απέναντι σε όσους επιδίωξαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, είτε ο δυνάστης ήταν κατακτητής είτε ήταν δικτάτορας. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας ήταν στάση ζωής.

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη στις 3.00 το απόγευμα και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων..
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η Ντόρα Μπακογιάννη που ξέσπασε σε λυγμούς με την άφιξη της σορού.

Λίγο πριν τις 7 έφθασε μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακος Μητσοτάκης και στάθηκε δίπλα στις αδελφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.
Μετά την κηδεία, που θα γίνει με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού αλλά η οικογένεια ζήτησε να μην γίνει δημοσία δαπάνη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας κι από εκεί, με C-130 στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα.


Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.
Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.










"Εφυγε" ξαφνικά από τη ζωή στα 64 ο δημοσιογράφος Κώστας Αριδάκης

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΔΑΚΗΣΑπό χθες η αθλητική δημοσιογραφία, έγινε φτωχότερη καθώς δεν είναι πλέον μαζί μας, ένας εξαίρετος συνάδελφος, αλλά και πάνω από όλα φίλος,  ο  δημοσιογράφος Κώστας Αριδάκης .  Ο Κώστας "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών  ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου μία ημέρα νωρίτερα είχε πάει για εξετάσεις.
Ήταν η ψυχή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της το 1993, προερχόμενος από την ΕΡΑ 4. Εργαζόταν με πάθος, τόσο στο στούντιο, όσο και στο γραφείο βγάζοντας τη… «λάντζα», φτιάχνοντας τα προγράμματα και τις μεταδόσεις του αθλητικού ραδιοφώνου.
Ο Κώστας Αριδάκης, άφησε το στίγμα του και  σε μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες. Ξεκίνησε από το ΦΩΣ των ΣΠΟΡ όπου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την στήλη «Αγκάθι». Δούλεψε επίσης στον «Φίλαθλο» την «Sportime» και την «Αθηναϊκή».

H γνωριμία μου με τον Κώστα Αριδάκη ξεκίνησε  κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 70, στην εφημερίδα "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" . του Θεόδωρου Νικολαΐδη, στο γραφειο του Νίκου Ρατσιάτου, όπου είχε την δική του στήλη "Αγκάθι", ενώ παρουσίαζε και το ρεπορτάζ του Πανελευσινιακού . Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν στην κηδεία του εκδότη του Φωτός στο Α΄Νεκροταφείο...  Εμείς μαζί με τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένειά του,  του ευχόμαστε  Κώστα καλό σουταξίδι και καλό παράδεισο

ΠΕΡΙ «ΑΝΟΜΗΜΑΤΩΝ» συνέχεια

Του Χαρίλαου Λαζανά
Πρώην Προέδρου 
Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου
Αποτέλεσμα εικόνας για πεζογεφυρα δερβενιΠέρυσι ,τέτοια,  εποχή, ο συνδυασμός μας «Ανανεωτική Συνεργασία» και κατόπιν δικής μου προτροπής, σε «στημένη» συνάντηση που έγινε στον Πύργο  Κορινθίας με την ευκαιρία των «Κυριακήδιων», πλησιάσαμε εγώ και ο αρχηγός μας, κ. Βλάσσης Τσιώτος, τον συντοπίτη μας βουλευτή κ. Ψυχογιό, που παρίστατο στην εν λόγω εορτή και του μεταφέραμε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας  «Λαλέικα»  αλλά και του οικισμού «Μεντουριάνικα» για την αποκατάσταση του παλιού γεφυριού στο Ζαχολίτικο ποταμό, στο Δερβένι.