Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Οι σφαίρες που άλλαξαν (για πάντα) το μέλλον…



Twitter@EmOikonomidis
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου του 1968, όταν οι σφαίρες ενός… αυτοπροσδιορισθέντος αφελούς έκοψαν το νήμα της ζωής του τελευταίου πολιτικού που έμοιαζε προορισμένος να ενσαρκώσει την ελπίδα.
Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της 6ης Ιουνίου, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι θα υπέκυπτε στα τραύματα που του προκάλεσαν οι πυροβολισμοί του 24χρονου Παλαιστινίου Σιρχάν Σιρχάν, και θα είχε έτσι μια εξόδιο διαδρομή από τη ζωή, το ίδιο βίαιη με εκείνη του αδελφού του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Οι “4” που διεκδικούν την πολιτική προίκα του 48% του Μεϊμαράκη



Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε παραδοσιακά η πιο… δυσερμνήνευτη παράταξη. Ενώ η κοινωνική βάση της επέλεγε να σταθεί πάντοτε στο πλευρό του εκάστοτε εκλεγμένου αρχηγού, είτε τον πίστευε, είτε όχι (εξ ου και… συντηρητική), τα κομματικά στελέχη ήταν πάντοτε… ανήσυχα. Αναζητούσαν ένα καλύτερο πλασάρισμα.
Η μοναδική εξαίρεση στην ιστορική κακοδαιμονία της μητέρας-παράταξης της

Στην Αθήνα ο Τζο Μπάιντεν – Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

mitsotakis-baiden

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για το συνέδριο Concordia Europe Summit.
Εκτός από το συνέδριο όμως ο κ. Μπάιντεν πέρασε και το κατώφλι της Πειραιώς, όπου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες είχαν

ΕΣΕ: 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:

τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους
1. Πρωτότυπου Έργου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου

Σενάρια μπορείτε να αποστείλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο μας www.senariografoi.gr και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στη διεύθυνση akakavas@hol.gr ή στο τηλέφωνο 6932.089.819.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Ανακοίνωση 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους

Ανακοίνωση 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους
 

Σωστή διατροφή για τις Πανελλήνιες-Πώς να ενισχύσετε τη μνήμη σας


Greek Hellenic News Feed

Η λίστα πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

poy_stogiaytro.jpg

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Αυτή είναι η λίστα του Οργανισμού, για τα πράγματα που προκαλούν καρκίνο:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Μόλις 1 στις 23 δράσεις ΕΣΠΑ έχει προκηρυχθεί.





Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για την πορεία του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σ’ ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι: ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες. 

ΑΣΕΠ: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την προκήρυξη 7Κ/2016

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση

ΟΑΕΔ: Σύντομα η προκήρυξη για 1.882 προσλήψεις σε hot-spots (πίνακας)

Στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος προσλήψεων για την κάλυψη θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (hot – spots).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν να προκηρυχθεί εντός του Μαϊου, ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν ορισμένες διορθωτικές τροποποιήσεις από το υπουργείο Εργασίας το οποίο είναι και αρμόδιο για την υλοποίηση του.

Σκουρλέτης: Δεν θα χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι

Εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στο ...
airetos.gr

Εγκαίνια της Έκθεσης «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις»


Εμφάνιση AFISAtel_Feminismos-page-001.jpgΗ Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» θα εγκαινιαστεί αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 18:30, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, στον Εκθεσιακό χώρο του ΙδρύματοςΒασιλίσσης Σοφίας 11.
Η Έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά που παρουσιάζουν τις ιδέες και τις διεκδικήσεις των γυναικών κατά την μεταπολίτευση, τη συγκρότηση δυναμικών συλλογικοτήτων και τη δράση τους στο πλαίσιο ενός δραστήριου φεμινιστικού κινήματος, το οποίο στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 επηρέασε σημαντικά την ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας και άλλες πτυχές του αγώνα για τη γυναικεία απελευθέρωση.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΔήμουΞυλοκάστρου – Ευρωστίνης 07/06/2017

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQLduhEN5g1S2v5kJM2LIZl4dJ_HHRYldiDF_IcTX9uK7zYkTWvl54ZPnyiZR2ogVlAvrnP9jGdn1f_n_067R6tSxKoRrgXgrZewZ5vAqZnIuwwKADRdjGIZAp94ra2mOV2hlDguFnNeHQ/s1600/dimos+xylokastro-evrostini+kor+orizontes.png
Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ΔήμουΞυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:
1. Έκθεση πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2014-2015. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 7/7/2017

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQLduhEN5g1S2v5kJM2LIZl4dJ_HHRYldiDF_IcTX9uK7zYkTWvl54ZPnyiZR2ogVlAvrnP9jGdn1f_n_067R6tSxKoRrgXgrZewZ5vAqZnIuwwKADRdjGIZAp94ra2mOV2hlDguFnNeHQ/s1600/dimos+xylokastro-evrostini+kor+orizontes.png
Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ   2017  και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
  1. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017
  2. Προγραμματισμός «Μουσικής εκδήλωσης  Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης» στο Δερβένι   
  3. Προγραμματισμός  εκδήλωσης  επίσημου διεθνούς φιλικού τουρνουά μεταξύ Εθνικής Ελλάδος και Εθνικής Σερβίας  Beach Soccer στο Ξυλόκαστρο
  4. Έγκριση δαπάνης  ψήφιση πίστωσης για έξοδα δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων
  5. Έγκριση δαπάνης ψήφιση πίστωσης για «Προμήθεια παιχνιδιών» 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΗΛΙΑΣ   ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Δίκτυο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στο Δίκτυο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»  συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στο Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία, με τον διακριτικό τίτλο «Βιώσιμη Πόλη», συμμετέχει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ως ιδρυτικό μέλος.Η πρώτη συνάντηση των μελών του δικτύου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου και υπογράφηκε το καταστατικό, από 34 Δήμους και φορείς, από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συμμετείχε ο κ. Παναγιώτης Καλύβας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Μέριμνας.Ο στόχος του φορέα είναι να βοηθήσει τους Δήμους να οργανώσουν και να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση έργων από πανευρωπαϊκά προγράμματα. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ επίσης θα βοηθήσει προσφέροντας τεχνική βοήθεια για υλοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, καθώς και δικτύωση με άλλους φορείς της Ευρώπης ώστε να υποβάλλουν κοινές προτάσεις
.Το δίκτυο θα εστιάσει σε προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και κοινωνικής οικονομίας.Στο φορέα συμμετέχει και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο Ίδρυμα και το Ινστιτούτο περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης Κύπρου.

Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ «Διεθνής Ενημέρωση», για τη Δικτύωση, την Εξωστρέφεια και την Ανάπτυξη του τεχνικού κόσμου της χώρας

Εμφάνιση tee_diethis_enimerosi_banner_slider_1.jpg
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας ενημερωτικής και υποστηρικτικής υπηρεσίας με τίτλο «Διεθνής Ενημέρωση».



Συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα http://web.tee.gr/int-news/ στον ιστοχώρο του ΤΕΕ, παρέχεται ελεύθερα σε όλους τους ενδιαφερόμενους αναλυτική πληροφόρηση για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, μέσα από το

Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

  http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotosmitsotakis_konstantinos_aftodioikisi11411633535.jpg
Η Βουλή των Ελλήνων τιμά τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 10:00.
Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί σε επίπεδο προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.

Ο Σταύρος Μπινιάρης στο πάγκο της ΄06 και τη νέα περίοδο




Και τη νέα σεζόν με Μπινιάρη στον πάγκο η Κόρινθος 2006
 Ο Σταύρος Μπινιάρης παραμένει και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο (2017 - 18) στο τιμόνι της τεχνικής ηγείας της ομάδας "Κόρινθος 2006"
Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Μπινιάρης, αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον τεχνικό Σταύρο Μπινιάρη, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, με σκοπό να την οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της.

apopsi24.gr: Ψηφίστε τον καλύτερο προπονητή της Α’ Κατηγορίας

 Ψηφίστε τον καλύτερο προπονητή της Α’ Κατηγορίας
Ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου προπονητή της Α’ Κατηγορίας Κορινθίας,για τη σεζόν 2016-2017 διοργανώνει το apopsi24.gr:.
Αναλυτικά οι προπονητές, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε τον κορυφαίο.
Αλεξόπουλος (Πανσολυγειακός), Βασιλόπουλος (Κόρινθος), Δημόπουλος (Θύελλα Πετρίου), Καραούζος (Αστέρας Δερβενίου), Καρσιώτης (Ελλάς Βέλου), Κολιμάδης (Ηρακλής Ξυλοκάστρου), Κριτσελάς (Ηρακλής Λεχαίου), Μπινιάρης (Κόρινθος 2006), Παναγόπουλος (Τενεάτης Αθικίων), Παπασημάκης (Ολυμπιακός Άσσου), Πέρρας (Πέλοπας Κιάτου), Χριστοδουλόπουλος (Πανκαμαριακός)

Στείλτε e-mail στο news@apopsi24.gr, ψηφίζοντας τον προπονητή που πιστεύετε ότι ήταν ο κορυφαίος της σεζόν.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 12:00 

Κοιτάζοντας τις επενδύσεις με το… κιάλι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η λέξη «επενδύσεις» ακούγεται σαν τραγούδι στα χείλη των κυβερνητικών κάθε φορά που βρισκόμαστε εν αναμονή μιας αξιολόγησης – και κάθε φορά που εμφανίζονται ως «νικητές» άλλης μιας «περήφανης διαπραγμάτευσης».
«Οι επενδύσεις έρχονται», ακούμε κάθε τόσο. Με αποκορύφωμα τη δήλωση Φλαμπουράρη στον Σκάι (29 Ιανουαρίου 2017), όταν είπε πως «από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας»!
Επιστρέφοντας από το τελευταίο του ταξίδι στην Κίνα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πως «με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και αν έχουμε

«Σ.Π.Ο.Α.Κ.: εκστρατεία για την δραστική μείωση και κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου»



 http://www.fokidanews.gr/wp-content/uploads/%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B1%CE%BA.jpg
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                  
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                                
               Αίγιο, 6 Ιουνίου 2017


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεχίζοντας την εκστρατεία για την δραστική μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, πραγματοποιεί την 2η κατά σειρά εκδήλωση στον Δήμο Αιγιαλείας, το πρόγραμμα της οποίας σας κοινοποιούμε:

Πρόσκληση – Πρόγραμμα
στην Εκδήλωση – Διαβούλευση
για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Πέμπτη 18:15 μ.μ. 8 Ιουνίου 2017
Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο)

ΕΟΡΤΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Εμφάνιση P1060381.JPG
                                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


       Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου (4.6.2017), ημέρα ανάμνησης των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος, που πλέον αποτελεί και καταστατικά την επίσημη εορτή της, τέλεσε στο - Ιερό Χωριό - Ψάρι Στυμφαλίας αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκτός Ψαρίου διαβιούντων Ψαραίων ημών αδελφών και ειδικά εφέτος, λόγω πεντηκοστής, δεν ετελέσθη μνημόσυνο, αλλά το Σάββατο το πρωϊ εψάλη τρισάγιο εις μνήμην των εκτός Ψαρίου προαπελθόντων ψαραίων ημών αδελφών. 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα... που διάπραξη κλοπών σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε Μεσσηνία και Κορινθία.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα… γκαφατζήδων στην ΚαλαμάταΤέσσερις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε Μεσσηνία και Κορινθία, εξιχνίασε η Αστυνομία και συνέλαβε στον Ασπρόπυργο έναν 33χρονο. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν άνδρες της Ασφάλειας

Επιχείρηση- μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Κορινθία και Κω


Επιχείρηση- μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική, Κορινθία και ΚωΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και στην Κω, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Έως τώρα έχουν συλληφθεί περισσότερα από 35 μέλη της οργάνωσης, αλλοδαποί και Έλληνες, ενώ έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και πυρομαχικά, σε Αττική και Κω.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών, στο Ξυλόκαστρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών
Από την Τρίτη 06 Ιουνίου έως το Σάββατο 10 του μήνα, θα αποκλειστεί ο κλάδος εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Πάτρα του Κόμβου Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών . Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω των γειτονικών κόμβων Κιάτου και Δερβενίου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή.