Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Γιατί τα μαλλιά πέφτουν περισσότερο το καλοκαίρι

mallia_416338205.jpgΤο καλοκαίρι μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να δείτε κάποιες τούφες μαλλιών να πέφτουν από το κεφάλι σας περισσότερο σε σχέση με άλλες φορές αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση έως 30 Ιουνίου για την υποβολή της φορoλογικής δήλωσης όσων γονέων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018 αλλά αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας η ΕΕΤΑΑ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά τη «βροχή»

Οικογενειακά Επιδόματα & «νέος ΟΓΑ»: Πότε θα δοθούν -Τι αλλαγές σχεδιάζονται



Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Όπως πληροφορείται αποκλειστικά η aftodioikisi.gr από πηγές του Οργανισμού, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η

Οι Σαμαρικοί ξαναγράφουν την ιστορία της προδοσίας: «Οι Καραμανλικοί έριξαν τον Μητσοτάκη» – Έλεος!


samaras-politikh-anoixh

mitsotakis-konstantinos-antonis-samaras-prodosiasamaras-politikh-anoixh-synedrio-pasok

Έχουμε μπει στην περίοδο των σκληρών ναρκωτικών! Το Σαμαρομπλογκ antinews ξαναγράφει την ιστορία της ΝΔ. Σύμφωνα με τους αρθρογράφους του Σαμαρά (και τον ίδιο φυσικά) 

Περισσότερα στο kentrodexios.wordpress.com


ΑΝΑΦΟΡΑ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ



https://i.ytimg.com/vi/BKHSHiwPbrk/hqdefault.jpg 
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε στις 6 Ιουνίου 2017 Αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Αναφορά έχει ως θέμα το από 01.06.2017 Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος για επαναλειτουργία του καταστήματος εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

ΕΜΑΕΤ - Αρχαιογνωστική Επίσκεψη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου Κορίνθου



 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε αρχαιογνωστική επίσκεψη της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ), με τον πρόεδρο της καθηγητή ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιο, στο αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου Κορινθίας στις 28-05-2017.
Εμφάνιση Φωτ.4.JPGΠαρά τη συνεχή βροχόπτωση, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο χώρο του εσωτερικού και εξωτερικού Λιμένος και στη Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη.
Η άρτια ξενάγηση στο λιμάνι έγινε από τον κο. Παν. Αθανασόπουλο, Αρχαιολόγο και υποδιευθυντής του Lechaion Harbour Project, ο οποίος μας ενημέρωσε και για το έργο της συστηματικής ανασκαφής στο Λέχαιο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "θερμές ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που επέδειξε στο πρόσωπό μου"



Εμφάνιση CAM02737-1.jpg Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  που επέδειξε στο πρόσωπό μου και την ανάθεση των καθηκόντων του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να συμβάλλω στο κτίσιμο της Νέας Πελοποννήσου και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Περιφερειάρχη και των πελοποννήσιων συνπολιτών μου.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ και όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους μου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν.

                                             Αγγελος Παπαγγελόπουλος                                                   
                                θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας γιά Καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών διαπίστευσης

http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201411/bakogianni474327.jpg

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

 Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου
 


ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών διαπίστευσης
                                                                                                                                        
 
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2017


Στις 25 Απριλίου 2017, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου «Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία "Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης"», το οποίο ψηφίστηκε και στις 28 Απριλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ύστερα από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει το πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η διαφαινόμενη αποβολή της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαπίστευσης. Όμως, για περισσότερο από 1 μήνα, η κυβέρνηση

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση 07062017  Gutrum Moslem Torstrom     040A1283.JPG
Η συνεισφορά των Δήμων και των Περιφερειών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και η συμβολή τους στην ευρεία συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρώπης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, με την Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Gudrun Mosler Törnström.

Διοργάνωση Συνεδρίου «Systemic Organizational Excellence» στη Σπάρτη 2 & 3 Ιουνίου 2017 -


Εμφάνιση IMG_2433.JPG
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας , των καινοτόμων δράσεων θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και των εναλλακτικών μορφών προβολής του προορισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχε στη διοργάνωση του 13ου Εθνικού και Διεθνούς Συνεδρίου «Systemic Oragnizational Excellence», που στόχο είχε την προαγωγή και διάδοση της Συστημικής Σκέψης, με την ανάπτυξη συστημικών προσεγγίσεων εφαρμόσιμων σε περισσότερα του ενός παραδοσιακά και σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, μέσα από τη χρήση και την ανάπτυξη διεθνώς αποδεκτών μεθόδων και μεθοδολογιών. 

Απόλυτη η φτωχοποίηση στην κοινωνία από την έκβαση της διαπραγμάτευσης

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Φτάσαμε στο τέλος μίας ακόμη μαραθώνιας διαπραγμάτευσης!
Τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα επηρεάσει δυσμενώς τις ζωές των Ελλήνων;
- Από 1/1/2019 περικοπή έως 18% της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις
- Περικοπή έως 18% στις επικουρικές
- Από 1/1/2020 μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636€ (άγαμος) στα 5.681€ και φυσικά πολλά ακόμη μέτρα που υποδηλώνουν πως τα συμφέροντα της πατρίδας μας δεν

Μερικά ακόμη «επιτεύγματα» της «λαοπροβλήτου»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις περί ανόδου στον τζίρο της βιομηχανίας τον περασμένο Μάρτιο, περιμένουμε τα στελέχη της κυβέρνησης (πρωτοστατούντος του κ. Παππά, που αρέσκεται στην προπαγάνδα των αριθμών) να πανηγυρίσουν για άλλη μια φορά.
Κι’ αυτό, διότι ο βιομηχανικός τζίρος στο 12μηνο Απριλίου 2016 – Μαρτίου 2017 αυξήθηκε κατά 3,2%.
Με τη διαφορά ότι στο 12μηνο Απριλίου 2015 – Μαρτίου 2016 είχε μειωθεί κατά 11,3%. Αν κάνει κανείς την αφαίρεση, εύκολα θα διαπιστώσει ότι η πτώση που προκλήθηκε στο πρώτο έτος διακυβέρνησης της «λαοπροβλήτου» κάθε άλλο παρά αναπληρώνεται.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Κρίσιμο το μοντέλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης»



 Εμφάνιση IMG_2730.JPG
«Οι θεσμοί που είναι εγγύτατα στον πολίτη μπορούν να αντιμετωπίζουν τα επιμέρους προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, να ενισχύουν τις κυβερνητικές πολιτικές και πάνω απ’ όλα, σε μια καινούργια εμπειρία που έχουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θεμελιώνουν με τον καλύτερο τρόπο έναν υπερτοπικό θεσμό, ο οποίος μπορεί σήμερα να παίξει ένα σημαντικό ρόλο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υποδοχή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βάδης – Βυρτεμβέργης κ. Guido Wolf, στη Στουτγάρδη την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017. 

Μήνυμα του Δήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiYAjLCDnhizVAgsifT3lTOWdqIW_CYI5WZAGCRRtsjHbIyFNopRC0kGiD2uu7larBKVOH4ENSbccYaEIP_EW1lxRejfA8TsQYnEkPCCbS13mp1JGszkXYvso5uoa7GiRLjMTv44avgw/s1600/%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  σε  μήνυμα του στους μαθητές/τριες   που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζει τα εξής:

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι καλή επιτυχία, σ’ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν τον αγώνα για μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Είναι μια πολύ σημαντική δοκιμασία στη ζωή σας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας. Με όπλα την υπομονή, την ψυχραιμία και την αισιοδοξία, αξιοποιήστε όλη την προετοιμασία που κάνατε μέχρι σήμερα, για τη δικαίωση των στόχων και των επιδιώξεών σας.
Συμπαραστάτες στον αγώνα σας αυτό είναι οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι καθηγητές σας που στηρίζουν κάθε προσπάθειά σας. Εύχομαι στους γονείς να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ήρεμου κλίματος σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα των εξετάσεων, ούτως ώστε τα παιδιά τους, να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εύχομαι επίσης στους καθηγητές, που εμπλέκονται στις εξετάσεις, να φέρουν εις πέρας με επιτυχία το έργο τους.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους ……!!!!!

Εργασίες συντήρησης και καλοππισμού της παραλίας του Λουτρακίου.



Εμφάνιση 06062017_001.jpgΕμφάνιση 06062017_002.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, προέβησαν τα συνεργεία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το προηγούμενο διάστημα σε όλο το μήκος της παραλίας του Λουτρακίου.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συντήρηση και επαναχρωματισμός των ναυαγοσωστικών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΚΙΚΑ



 Εμφάνιση Γκικας   Θανάσης.jpg
Αισθάνομαι    την  ανάγκη  να  ευχαριστήσω  θερμά  τον  Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου κ.  Πέτρο  Τατούλη  για  την  εμπιστοσύνη  που  μου  έδειξε,  αναθέτοντάς  μου  τα  καθήκοντα  του  Θεματικού  Αντιπεριφερειάρχη  Πελοποννήσου.     Δεσμεύομαι  να  κάνω  ότι  είναι  δυνατόν  για  να  ανταποκριθώ  στο  έργο  αυτό  σε  μια  εξαιρετικά  δύσκολη  για  την  χώρα  και  την  Πελοπόννησο  περίοδο.
    Με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη και με πολύ όρεξη για δουλειά πιστεύω  ότι θα τα καταφέρουμε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί τον είπα "ψηλό" - Τα "φάλτσα" Καμμένουυ - Λεβέντη

 
Η ισορροπία στο πνεύμα της συνεδρίασης αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη που είπε «καλό ταξίδι πατριώτη και δείξε ανοχή στους μίζερους και τους κακεντρεχείς….». Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την εξηντάχρονη πολιτική του πορεία θα έλεγε ότι "έκανα λάθη, αλλά δεν υπήρξα μοιρολάτρης. Δεν μου έλειψε το θάρρος και έβγαλα στην πολιτική όλο το πυρ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν θα ήθελε μισόλογα

 Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έναν μεγάλο και ικανό αντίπαλο με καθαρό πολιτικό λόγο. Καθαρά και με ευθύτητα το κόμμα μας αντιπαρατέθηκε στις πολιτικές θέσεις και απόψεις του, με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς μισόλογα, χωρίς

Φώφη Γεννηματά: Ένας από τους κορυφαίους κοινοβουλευτικούς



Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε μια «ισορροπημένη» πολιτικά ομιλία ανέφερε πως «η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι εύκολη καθώς είναι νωπό το χώμα που τον σκεπάζει. Και αυτό επιβάλλει ιδιαίτερα ειλικρινή σεβασμό και στοιχειώδη ευαισθησία. Η Βουλή, δεν γράφει η ίδια την Ιστορία. Ούτε τη συλλογική. Ούτε την προσωπική.

Η ομιλία του Κυριάκου “πετράδι” στη μνήμη του πατέρα του



Ομιλία Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής
 αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν δίπλα στην οικογένειά μας τις τελευταίες ημέρες. Για μας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν, πάνω από όλα, ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππους. Και δεν  είναι ποτέ εύκολο για μια οικογένεια να πενθήσει σε δημόσια θέα. 

Τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε ο Τσίπρας, μιλώντας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

http://www.newsit.gr/files/Image/2017/06/07/MITSOTAKIS/VOULI/mitsotakis24.jpg

Η Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής στη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
αποτελεί κοινή ομολογία ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός που άφησε έντονο το προσωπικό του στίγμα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Πρόκειται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε από περιόδους έντονης πολιτικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης, από τις

Ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι: Εκλογές σήμερα και αύριο στην ΕΣΗΕΑ


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου και αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου, από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (20:46) οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ και οι συνταξιούχοι του κλάδου για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Οι εκλογές χαρακτηρίζονται από τις παρατάξεις από τις πιο κρίσιμες, καθώς διακυβεύεται το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ ενώ την ίδια ώρα το τοπίο των εφημερίδων και των ΜΜΕ αλλάζει εκ βάθρων,  Εκλογές σήμερα και αύριο στην ΕΣΗΕΑ συγκροτήματα καταρρέουν ή αλλάζουν χέρια και η ανεργία στο χώρο του Τύπου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Στις αρχαιρεσίες εκτός από το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη της Ένωσης θα ψηφίσουν για την ανάδειξη της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και των αντιπροσώπων στο 8ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καθώς και για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και την εξουσιοδότηση καταγγελίας συμβάσεων και απεργίας.

Στις εκλογές θα αναμετρηθούν oi παρακάτω συνδυασμοί :

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-05/mitsotakissss-thumb-large--2-thumb-large.jpg

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε μια ειδική συνεδρίαση, που διεξήχθη σε επίπεδο προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.
«Η Βουλή των Ελλήνων, με τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, τιμά τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αποχαιρετά έναν από τους μεγάλους πολιτικούς της μεταπολεμικής αλλά και της μεταπολιτευτικής περιόδου της πολιτικής μας ζωής» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Μήπως… να έδιναν πιο συχνά τα χέρια Τσίπρας και Μητσοτάκης;


Η συνεδρίαση της Βουλής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε, μεταξύ άλλων, το παραπάνω χαρακτηριστικό photo opportunity, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνουν τα χέρια.
Λογικό και αναμενόμενο, θα πει κανείς. Στο πλαίσιο της αστικής ευγένειας και της λήθης του πένθους. Αλήθεια, όμως, πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας, αν ο

Κείμενο του Γρηγόρη Σκαλκέα το θέμα της έκθεσης στις πανελλαδικές

 Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις σε Έκθεση - Νεοελληνική Γλώσσα
Σε κείμενο από ομιλία του Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών για την επιστήμη και τους επιστήμονες, εξετάστηκαν στην σημερινή πρεμιέρα των πανελληνίων εξετάσεων 2017, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου με το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, για τους υποψήφιους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και με τα Μαθηματικά για τους υποψήφιους των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
Δείτε εδώ το θέμα.

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε πλοίο που προσάραξε στο Λακωνικό Κόλπο

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε πλοίο που προσάραξε στο Λακωνικό ΚόλποΕλεγχόμενη εισροή υδάτων παρατηρήθηκε στα στεγανά του πλοίου «St.Gregory», με σημαία Μπαχάμες, που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάλα του Λακωνικού Κόλπου.
Στο «St.Gregory», που μεταφέρει 30.600 μετρικούς τόνους θειάφι και είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία, επιβαίνουν 19 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί.
Μέχρι στιγμής στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού σώματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο δυτικού Αιγίου, της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο δυτικού Αιγίου, της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – ΠατρώνΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο και για πέντε ημέρες στον κόμβο δυτικού Αιγίου, της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.
Ειδικότερα, από αύριο Τετάρτη, έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα αποκλειστεί, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης, ο κλάδος εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Πάτρα του κόμβου δυτικού Αιγίου, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω των γειτονικών κόμβων ανατολικού Αιγίου και Σελιανιτίκων και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.

Κατάρ:Έχει αγοράσει τη μισή Ευρώπη!

 Κατάρ: Πλούτος χώρας που συγκλονίζει! Έχει αγοράσει τη μισή Ευρώπη!
Με το στόμα ανοικτό μένει κανείς αν δει τις επενδυτικές κινήσεις που έχει κάνει το Κατάρ, αυτό το μικρό κράτος,, με έκταση μικρότερη από την Πελοπόννησο, με το οποίο ασχολούμαστε όλοι από χθες μετά την απόφαση των γειτόνων του να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του. Ειδικά στην Ευρώπη το Κατάρ κατέχει πλούτο που δεν μπορεί να διανοηθεί ούτε ο πιο ευφάνταστος πολίτης

Δικαιώθηκε ο Ηρακλής από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ελπίδες για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα

Δικαιώθηκε ο Ηρακλής από το Διαιτητικό Δικαστήριο Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες να δικαιώσει τον Ηρακλή στην υπόθεση του Νίκου Πορτουλίδη δίνοντάς του έτσι πιθανότητες σωτηρίας.
Το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με ομόφωνη απόφασή του δικαίωσε τον Ηρακλή για την υπόθεση του Νίκου Πουρτουλίδη. Βάσει των πηγών που υπάρχουν το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με ομόφωνη απόφασή του υποστήριξε πως ο Γηραιός έχει το δίκιο με το μέρος του. Επρόκειτο για μία επιτροπή από επτά άτομα.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι Αμερικανοί χτύπησαν δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία

Οι Αμερικανοί χτύπησαν δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέο πλήγμα σήμερα εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση που ανέφερε ότι απειλούσαν τις αμερικανικές δυνάμεις και