Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Λέσβος: Δίδυμος σεισμός 172 χρόνια μετά!

seismos-1300-1 Νύχτα τρόμου για τους σεισμόπληκτους στην Λέσβο [εικόνες & βίντεο]
 Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο Καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Όπως είπε στη Λέσβο η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πιο δραματικό τρόπο. Ο χθεσινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τη Βρισά με αποτέλεσμα μια γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο στα ερείπια του σπιτιού της δεν είναι ο πρώτος.
Η καταγεγραμμένη ιστορία του νησιού έχει έναν πανομοιότυπο σεισμό στην ίδια

Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στη Μάχη του Λάλα (13 Ιουνίου 1821) - Μία από τις πρώτες νικηφόρες μάχες των επαναστατημένων Ελλήνων στην Πελοπόννησο.


Το Λάλα είναι χωριό της ορεινής Ηλείας στο όρος Φολόη («Λαλαίος» ο κάτοικος του και «Λαλιώτης» ο καταγόμενος από αυτό). Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας το κατοικούσαν οι Λαλαίοι ,οι οποίοι προέρχονταν από Αλβανούς που εξισλαμίστηκαν στα 1715, όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της χώρας από τους Τούρκους. Οι Χοττομαναίοι, άρχοντες της Γαστούνης, τους χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν την εξουσία τους στην περιοχή της Ηλείας. Έτσι οι Λαλαίοι

Δεν Αρρωσταίνουν Ποτέ, Δεν Ξέρουν Τον Καρκίνο Και Ζουν 100 Χρόνια. Ποιό Είναι Το Μυστικό Τους!

Hunza-Cultural-640x480.jpg
 Το Hunza είναι ένα χωριό στο βόρειο Πακιστάν. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το τμήμα της χώρας έχει προσελκύσει μεγάλη δημόσια προσοχή για τη μακροζωΐα των κατοίκων της, αλλά και για την άριστη υγεία τους. Ποιό είναι το μυστικό των κατοίκων του χωριού;

Νέα στοιχεία για τη μόλυνση από πλαστικά στη Μεσόγειο δίνει στη δημοσιότητα το WWF

thalassa_tsikalakisgrgrgrgrwgrg.jpg
 Η Μεσόγειος είναι η έκτη θαλάσσια περιοχή στον κόσμο όσον αφορά τη συσσώρευση πλαστικών σκουπιδιών και οι έρευνες αποκάλυψαν επικίνδυνες συγκεντρώσεις τοξικών πλαστικών στα θαλάσσια θηλαστικά.
Διαβάστε περισσότερα

krampa-sti-thalassa-pos-na-tin-antimetopisete.jpg 

κράμπα στη θάλασσα πως να την αντιμετωπίσετε


Αν δεν είστε σε καλή φυσική κατάσταση και αρχίσετε ξαφνικά το καλοκαίρι να κολυμπάτε υπέρ το δέον, η κράμπα παραμονεύει κάπου στη γωνία.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr 

Ελληνίδα ερευνήτρια ανακάλυψε γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο για αρρυθμία της καρδιάς

3597-kontro01NEW-550x400.jpg
Ένα μεταλλαγμένο γονίδιο που οδηγεί σε αρρυθμία και τελικά σε εξασθένηση της καρδιάς, ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ με επικεφαλής μια Ελληνίδα.
Οι άνθρωποι που διαθέτουν μια παραλλαγή του γονιδίου OBSCN (obscurin), κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιακή αρρυθμία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια βιοχημείας και μοριακής βιολογίας Αικατερίνη Κοντογιάννη-Κωνσταντοπούλου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο

Tα «Θανατηφόρα» Μαγνητάκια Στο Ψυγείο

fridge-magnet-1magnitakia_sto_dghgeio.jpg

Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί για το θέμα με τους μαγνητάκια στο ψυγείο. Κάποιοι μέσω ερευνών κατέληξαν πως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο εσωτερικό των ψυγείων και θα μπορούσε συνεπώς να αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μεταξύ αυτών που έχουν μαγνητάκια στα ψυγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr