Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τέσσερις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα γραφεία της UPS στο Σαν Φρανσίσκο

san-fransisko-1300 Τέσσερις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα γραφεία της UPS στο Σαν Φρανσίσκο [εικόνες & βίντεο]Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως δράστης, όταν ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος της United Parcel Service Inc άνοιξε πυρ μέσα σε μια εγκατάσταση της εταιρείας ταχυμεταφορών στο Σαν Φρανσίσκο, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.
Αφού πυροβόλησε συναδέλφους του, ο ύποπτος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με

Στους 12 οι νεκροί στον «φλεγόμενο πύργο» του Λονδίνου


2017-06-14T032651Z_803821509_RC1BB3912080_RTRMADP_3_BRITAIN-FIRE Στους 12 οι νεκροί στον «φλεγόμενο πύργο» του Λονδίνου [εικόνες & βίντεο] Τραγωδία άνευ προηγουμένου προβλέπουν οι υπεύθυνοι των βρετανικών αρχών από την πρωτοφανή πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον Grenfell Tower, ή τον «Πύργο της Κολάσεως», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται πλέον, στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών διπλασιάστηκε από τους έξι στους 12, ενώ εκατοντάδες άτομα παραμένουν αγνοούμενα, καθώς έχουν περάσει περισσότερες από 12 ώρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Νεκρός ο 66χρονος που πυροβόλησε κατά του γερουσιαστή – Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ


drastis-ipa-1300 Νεκρός ο 66χρονος που πυροβόλησε κατά του γερουσιαστή - Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ [εικόνες & βίντεο]Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι ο δράστης που άνοιξε πυρ τραυματίζοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσιγκτον, απεβίωσε.
«Πολλές ζωές θα είχαν χαθεί χωρίς την ηρωική παρέμβαση δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη… κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βίαιης επίθεσης» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη παρέμβαση από το Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στην χώρα.

Άγριο ξύλο μεταξύ Ρομά και κατοίκων στη Μυρτιά Αιγίου στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

aigio_roma.jpg
Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 9 σήμερα το βράδυ στην Μυρτιά  Αιγίου, μετά από συμπλοκές που ξεκίνησαν στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ παιδιών Ρομά και κατοίκων  της περιοχής. Αιτία που πυροδότησε τα επεισόδια, υπήρξε ο τραυματισμός ανηλίκου, με αποτέλεσμα να παρέμβουν γονείς και συγγενείς των παιδιών.
Ακολούθησε ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ τουλάχιστον 50 ατόμων και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, για να εκτονωθεί η κατάσταση. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – μετέβησαν προς ενίσχυση και περιπολικά από την Πάτρα –και θα παραμείνουν στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους.ενώ αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ακόμα και για ύπαρξη τραυματιών.
 Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η κατάσταση εκτονώθηκε, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να επικρατεί στην περιοχή ηρεμία, ενώ για προληπτικούς λόγους παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Silver Alert για τον εξαφανισμένο γιατρό στην Ακράτα

Αχαΐα: Βγήκε Silver Alert για τον εξαφανισμένο γιατρό - Συνεχίζεται το θρίλερ!

Άφαντος παραμένει για τρίτη ημέρα ο 43χρονος γιατρός Γιώργος Φιλιππάκης από την Αθήνα, τα ίχνη εξαφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Ενεργοποιήθηκε πριν λίγο η γραμμής ζωής silver alert και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του. Να θυμίσουμε πως το αυτοκίνητο του γιατρού είχε βρεθεί στην Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της Ακράτας.

 

6 νεκροί - Δεκάδες αγνοούμενοι στην πυρκαγιά στο Λονδίνο


Μια φωτογραφία της Evening Standard δείχνει μόνο ένα μέρος από όσα έζησαν λίγο πριν σωθούν ή αφήσουν την τελευταία τους πνοή οι ένοικοι του 27όροφου Πύργου Grenfell από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες ξεπερνούν ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ανθρωποι να ουρλιάζουν με απόγνωση. Μητέρες να πετούν από τα παράθυρα ακόμα και από τον 17ο όροφο τα παιδιά τους για να τα σώσουν. Ανθρωποι εγκλωβισμένοι να κουνούν πανιά για να δείξουν ότι χρειάζονται βοήθεια. Ηρωικοί πυροσβέστες να μπαίνουν μέσα στις φλόγες. Ανθρωποι να κρεμούν από τα παράθυρα κουρτίνες και σεντόνια και να κρέμονται στο κενό. Τον ονόμασαν Πύργο της Κολάσεως και όχι άδικα...

Τουλάχιστον έξι νεκροί υπάρχουν στην πυρκαγιά στο Λονδίνο όπως αναφέρει η βρετανική αστυνομία. 

Πυροβόλησαν γερουσιαστή στην Βιρτζίνια στις ΗΠΑ


Πυρά κατά Ρεπουμπλικάνου βουλευτή και συνεργατών του στις ΗΠΑ
Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων και συνεργάτες του έπεσαν θύματα ένοπλης επίθεσης, στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια.
Πανω από 50 σφαίρες έπεσαν εναντίον γερουσιαστή και των βοηθών του σε γήπεδο μπέιζμπολ στην Βιρτζίνια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματισθεί ο γερουσιαστής και δυο αστυνομικοί.

Δημοσκόπηση Αlco: Οι πολίτες δίνουν νέα θητεία στον Καμπόσο με συντριπτικά ποσοστά-Μακράν μπροστά από όλους τους αντιπάλους του. Ο Κώστας Παναγόπουλος (Alco) μιλά για «φαινόμενο Καμπόσου.»



Άργος, 14/6/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσκόπηση Αlco:
Οι πολίτες δίνουν νέα θητεία στον Καμπόσο με συντριπτικά ποσοστά-Μακράν μπροστά από όλους τους αντιπάλους του.
Ο Κώστας Παναγόπουλος (Alco) μιλά για «φαινόμενο Καμπόσου.»

Συντριπτικά ποσοστά σε όλα τα επίπεδα δίνουν οι πολίτες του δήμου Άργους Μυκηνών στον Δημήτρη Καμπόσο μέσω δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO  η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό εφημερίδας.

Τεράστια η αποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπο του δημάρχου μας Δημήτρη Καμπόσου και

Κοινωφελής εργασία: Δύο προγράμματα με 13.500 θέσεις

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

Ενώ, σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

Η αλήθεια για τις εξαγωγές (κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στο πλαίσιο της γνωστής «προπαγάνδας των αριθμών» στην οποία συστηματικά επιδίδεται η κυβέρνηση, ακούμε συνεχώς πως έχουμε άνοδο στις εξαγωγές. Επαναλαμβάνουν το ψέμα με σκοπό στο τέλος να γίνει αλήθεια.
Η διάψευση, που έρχεται από τα επίσημα στοιχεία, δεν τυγχάνει της ίδιας προβολής.
Στις 8 Ιουνίου, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για τις εξαγωγές, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε σαφώς: Τον περασμένο Απρίλιο, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών,  προκύπτει μείωση της τάξης του 5,4% (ή κατά 87,1 εκατ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι).

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ


Της Λέττας Καλαμαρά

Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Βήμα, Ημερησία, Έθνος, Νέα, Ναυτεμπορική, αναρίθμητα εγκλήματα του αλλοδαπού παρακράτους που κατέλαβε την Ελλάδα τα πέτρινα χρόνια της Χούντας, διέπραξε τη μεταπολιτευτική γενοκτονία των Ελλήνων, καλυπτόμενο πίσω από τον Ανδρέα και τον Αλέξη και τώρα ξεπουλά τα ξεσκισμένα ιμάτια από τη γη των νεκρών μας, τη γη των παιδιών μας σε τιμή ρευστοποίησης. Αμέτρητα τα θύματα, μήνες απλήρωτοι οικογενειάρχες, κατεστραμμένες ανυπότακτες ζωές,

Πυρκαγιά σε 27ώροφο πύργο στο Λονδίνο - Υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών!

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/pyrkagia-londino-1300.jpg
Κόλαση φωτιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης σε 27ωροφο κτήριο στο Λονδίνο όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ξέσπασε πυρκαγιά στη 01:00 τα ξημερώματαστον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα σε αυτό βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.
Τριάντα άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενώ όπως μεταδίδει το BBC η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών!
 Δημοσιογράφος του SkyNews μίλησε με την Karleen Reid ένοικο του πύργου, η

Στο σκοτάδι οι έρευνες στην Ακράτα με τον εξαφανισμένο γιατρό

Θρίλερ στην Πάτρα με Αθηναίο γιατρό!
 Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Ακράτας, για τον εντοπισμό ενός γιατρού από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να άφησε προχθες το βράδυ το αυτοκίνητό του στην άκρη του αυτοκινητόδρομου Αθηνών -Πατρών και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του. 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 23:15 το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε στο 152ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλειδωμένο, ενώ ο οδηγός του είχε ανάψει τα προειδοποιητικά φώτα, πριν απομακρυνθεί από το όχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, επικοινώνησαν με συγγενικά του πρόσωπα. Οι τελευταίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου τους είχε ενημερώσει ότι ήθελε να πάει στην ευρύτερη περιοχή της Ακράτας.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, με εκπαιδευμένο σκύλο. Αρχικά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν την περιοχή που βρέθηκε το αυτοκίνητο, καθώς και απόκρημνα σημεία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειες, μαζί με αστυνομικούς, για τον εντοπισμό του οδηγού.

Στο νοσοκομείο ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σταύρος Θεοδωράκης: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την επέμβασηΣτο Θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ εισήχθη την Τρίτη, 13.06.2017, ο επικεφαλής του πολιτικού κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη ουρολογική επέμβαση το πρωί της Τετάρτης.
Όπως αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Φάληρο, "η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί από ομάδα της ουρολογικής κλινικής του θεραπευτηρίου με επικεφαλής τον διευθυντή χειρουργό ουρολόγο κ. Βασίλειο Πουλάκη. Αύριο θα εκδοθεί νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν".

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας (Θεατρική Παράσταση)

Εμφάνιση Φωτ.1 (miltosphotography.blogspot.gr).JPG

«Πιστεύουμε ότι κάθε λαός μπορεί να δημιουργήσει και να αποδώσει μόνο όταν νιώθει τον εαυτό του ριζωμένο στην παράδοση.
Εμφάνιση Φωτ.2 (miltosphotography.blogspot.gr).JPGΘα δώσουμε κάτι που μπορεί να φανεί φτωχό στο εξωτερικό του γιατί αποβλέψαμε στο μέσα πλούτο των έργων και με τι τρόπο ο πλούτος θα μπορούσε να εκφρασθεί πιο καλά με μέσα απλά και να αγγίξει τις ψυχές μας που την έχουν παραστρατήσει κακές ξένες απομιμήσεις». (Απόσπασμα από

Η «σαφής σαφήνεια» και η μπλόφα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Καιρό τώρα ρωτάμε τι ακριβώς ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές όσον αφορά στο χρέος, προκειμένου να «συμφωνήσει», να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε παρακάτω (αυτό το τελευταίο… κυριολεκτικά)!
Οι απαντήσεις που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δίνουν τον τελευταίο καιρό αποδεικνύουν πως βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε άλλο ένα κεφάλαιο προπαγάνδας, ότι όλα όσα παρακολουθούμε αποτελούν άλλη μια προπαγανδιστική κατασκευή, ότι πρόκειται για μια δήθεν διαφωνία, για άλλη μια εκδοχή της μυθομανίας τους.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ- Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"

Εμφάνιση 1.jpg
Την Κυριακή 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αγγ. Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο μαθηματικό διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).
Εμφάνιση 20170611_111906.jpgΤην εκδήλωση βράβευσης παρακολουθήσαν οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι της δυτικής Κορινθίας δίνοντας δυναμικό παρόν στο γεμάτο θέατρο «Αγγ. Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο. Το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ Ηλία Ανδρικόπουλο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κάσσιος, μεταφέροντας τα θερμά συγχαρητήριά του στους μαθητές για τις προσπάθειές τους, στους γονείς για την στήριξη και στους εκπαιδευτικούς για το πολύτιμο έργο τους.

5ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και 2ος Νοτίου Ελλάδος στη Ζήρεια

Εμφάνιση received_1490287320992674.jpeg
Με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στη Ζήρεια, ο 5ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro.
Ο αγώνας ήταν παράλληλα και ο 2ος για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας. Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από την Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου, σε

Σήμερα η εκδήλωση του ΤΕΕ «Νέοι τρόποι χρηματοδότησης Δημοσίων Έργων»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 17:00 εσπερίδα με θέμα: «Νέοι τρόποι χρηματοδότησης Δημοσίων Έργων» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος).

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανέφερε ότι το ΤΕΕ αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες και διατυπώνει προτάσεις, αναδεικνύοντας

Δωρεάν θέσεις φιλοξενίας παιδιών οικονομικά αδυνάτων οικογενειών σε κατασκηνώσεις του Νομού Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας, SROPT CAMP Α.Ε. (Λουτράκι), RANCH SKOlJRAS ΑΕ. (Σοφικό), SlJMMER FUN Ε.Π.Ε. (Ξυλοκέριζα) & FREELAND Ε.Π.Ε. (Χιλιομόδι) και μετά την ευγενική τους χορηγία, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, παραχωρούν δωρεάν σαράντα οκτώ (48) θέσεις φιλοξενίας κατά την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο, σε παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε ένδεια.
Κατόπιν αυτών, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής: