Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ο πολιτικός κόσμος απευθύνει το ύστατο «χαίρε» στον Χέλμουτ Κολ

Πέθανε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ
Το δικό τους κατευόδιο στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ απευθύνει ο πολιτικός κόσμος, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για «έναν  από τους σπουδαιότερους ηγέτες της μεταπολεμικής Ευρώπης».

Ο Λάμπης Ταγματάρχης… δεν μένει πια εδώ. Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ



Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε σήμερα ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής,

Το Twitter μεταδίδει

Έχουν στο αίμα τους την απιστία οι άνδρες με παραπανίσια κιλά


exoun-sto-aima-tous-tin-apistia-oi-andres-me-parapanisia-kila.jpgΜπορεί η ζυγαριά να «αναστενάζει» από το βάρος τους, όμως όσο πιο πολλά κιλά ζυγίζουν, τόσο περισσότερο σεξ απίλ έχουν.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Εξωσωματική γονιμοποίηση και πολύδυμες εγκυμοσύνες

eksosomatiki-gonimopoiisi-kai-polydymes-egkymosynes.jpgΕξωσωματική γονιμοποίηση και πολύδυμες εγκυμοσύνες


Στην εξωσωματική γονιμοποίηση συνηθίζεται να μεταφέρονται στη μήτρα της γυναίκας περισσότερα από ένα έμβρυα με στόχο την αύξηση της πιθανότητας

Drones σε ρόλο ιπτάμενου «166»

b2f42cfa-74fd-426a-a9cd-a00dd8156673.jpgΤα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), γνωστότερα ως drones, έχουν ήδη δοκιμασθεί για να μεταφέρουν πίτσες, ταχυδρομικά δέματα, κάμερες και βόμβες, αλλά στο μέλλον θα ανταγωνίζονται τα ασθενοφόρα στην παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Υπό διωγμόν οι τοπικές ποικιλίες σπόρων

Γιώργου Λεκάκη

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διάγγελμα Τσίπρα: Άνοιξε ο δρόμος για έξοδο από την κρίση


Η συμφωνία στο Eurogroup άνοιξε τον δρόμο για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό
«Χθες ήταν μετά από καιρό μια καλή ημέρα για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές. Για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης. Σήμερα ίσως για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί μεετά από πολλή υπομονή και επιμονή φτάσαμε επιτέλους στο αποτέλεσμα. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες και επιμείναμε. Κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε. Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάαφρυνσης του χρέους, πλεονάσματα χαμηλότερα και ρήτρα ανάπτυξης».
Και συνέχισε λέγοντας: Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο και αφορά για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι ώρα της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας»



.

«Έφυγε» στα 87του από τη ζωή ο Χέλμουτ Κολ, ο πρώτος καγκελάριος της ενωμένης Γερμανίας

 
Σε ηλικία 87 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, όπως μετέδωσε η Bild."Απεβίωσε σήμερα το πρωί στην οικία του στο Λούντβιχσχάφεν" στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. κακοκαιρία


 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν, σήμερα Παρασκευή σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές εκτός της Θράκης, τις Σποράδες και την Εύβοια, θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά:

100.000€ Ενίσχυση στο Δήμο Σικυωνίων για έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες



  
Δελτίο Τύπου
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη,  εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στο Δήμο Σικυωνίων, Νομού Κορινθίας, αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές του Δήμου, λόγω των φυσικών καταστροφών από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.


Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΤΣΟΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΤΣΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΤΟΣ 15/6/2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

Σε ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - ΣΠΕΤΣΕΣ το 9ο FORUM της Αυτοδιοίκησης

Η νέα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά και η προστασία των Δασών θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του 9ου FORUM AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που θα γίνει στις 17 και 18 Ιουνίου στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι.

Η ετήσια αυτή συνάντηση των Δημάρχων της Αττικής διοργανώνεται...

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr 

ΑΣΕΠ: Έρχονται τα οριστικά αποτελέσματα τριών προκηρύξεων

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα τριών προκηρύξεων που αφορούν 227 μόνιμες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

ΑΣΕΠ: Σε ΦΕΚ η προκήρυξη 7Κ/2017 (αναλυτικά)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη 7Κ/2017 που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα τριών (63) συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού και

Η Βουλή χορηγός της μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Παναθηναϊκό Στάδιο

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τιμής για τον Μίκη Θεοδωράκη, είναι χορηγός του προγράμματος της παράστασης «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής γιια την «Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου»



 http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2011/12/suskepsi-korinthiakos-kolpos1.jpg
Με μεγάλη συμμετοχή και εκπροσώπηση επιστημονικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/6/2017, η προγραμματισθείσα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας        Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα συζήτησης την “Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου”.

Αυτοί οι απίστευτοι τύποι (του Καρατζαφέρη) είναι η δημόσια εικόνα του κόμματος Μητσοτάκη

Όσο και αν φαίνεται απόκοσμο, σε σχέση με όσα περνά η κοινωνία, το κόμμα Μητσοτάκη προτάσσει ως εναλλακτικές λύσεις για να βγούμε από την κρίση δύο τύπους που βρίζουν, φτύνουν και χτυπούν τα χέρια τους στο

«Περήφανη διαπραγμάτευση» και πανάκριβος δανεισμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σε όλο αυτό το διάστημα στη διάρκεια του οποίου οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίδονται στη γνωστή «περήφανη διαπραγμάτευση» - δήθεν για το χρέος, αλλά στην πραγματικότητα για να υπογράφουν «στα τέσσερα» ό,τι τους σερβίρουν και να τα περνούν από την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία.
Η «διαπραγμάτευση αυτή», η οποία και πάλι κατέληξε στο πουθενά, έχει ένα επιπλέον κόστος, το οποίο δεν βλέπω να συγκινεί κανέναν.
Διότι συνεχίζουν να εκδίδουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.

Δόση-θηλειά στον λαιμό της χώρας και «αέρας κοπανιστός» για χρέος

eurogroup


Ολυμπία Οδός: Οι εκκρεμότητες του...αυτοκινητόδρομου για το επόμενο διάστημα

Ολυμπία Οδός: Ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις σε ένα μήνα - Αμέσως μετά... διόδια  Οι εκκρεμότητες του...αυτοκινητόδρομου για το επόμενο διάστημα
Σε περίπου ένα μήνα ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Ολυμπία Οδό σε όλο το τμήμα του άξονα από Ελευσίνα μέχρι Πάτρα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο εταιρεία, η τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα προχωρά με ταχείς ρυθμούς.
Ξεκινώντας από το ρεύμα προς Αθήνα ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι εργασίες ασφαλτόστρωσεις στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο.
Αντίθετα σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αίγιο-Ξυλόκαστρο, όπου γίνονται εργασίες ανά σημεία (στα τμήματα που υπάρχουν σήραγγες έχουν ολοκληρωθεί).
Τώρα, στο ρεύμα προς Πάτρα συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Ιουλίου.
Οι εργασίες είναι πολύ προχωρημένες και σύμμαχος σε αυτό είναι και ο καιρός.
Μόλις λάβει τέλος η ασφαλτόστρωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πρόκειται να ξεκινήσει και η λειτουργία, όλων των σταθμών διοδίων του αυτοκινητόδρομου.
Κλείνοντας το θέμα των ασφαλτοστρώσεων, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει δοθεί άδεια και γίνονται ασφαλτροστρώσεις και στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος.
Αναφορικά με τις εκκρεμότητες ανά τμήματα έχουμε τα παρακάτω:
-Στο Δερβένι αναμένεται να ολοκληρωθεί από την ΕΡΓΟΣΕ το υπόγειο τμήμα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο σε μήκος 250 μέτρων.
-Στο Καμάρι Κορινθίας έχουν τελειώσει τα αρχαιολογικά όμως ο χώρος παρελήφθη με χρονική καθυστέρηση και τώρα εκτελούνται εργασίες.
-Στην Αχαϊα σε Καμάρες και Αραχωβίτικα προχωρά από την ΕΡΓΟΣΕ η κατασκευή γεφυρών πάνω από τον αυτοκινητόδρομο.
-Στον Υπέρ-Κόμβο Ρίου λειτουργούν οι κόμβοι προς/από τη Γέφυρα, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή των υπόλοιπων κλάδων σύνδεσης με προφανή στόχο, σύμφωνα με το Υπουργείο, να λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Ξεκίνησε επίσης με αρκετή καθυστέρηση η κατασκευή του ΣΕΑ Ψαθόπυργου που αντικαθιστά την λειτουργία του ΣΕΑ Ρίου. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε θα μπορέσει να ξεκινήσει και η λειτουργία του.
Σε κάθε περίπτωση μεγάλος στόχος είναι οι οδηγοί του Αυγούστου να κυκλοφορούν στον νέο αντιολισθηρό τάπητα και τα όποια έργα απομείνουν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη καλοκαιριού, οπότε έχουμε και την λήξη της οριακής προθεσμίας εκτέλεσης έργων. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία για επιπλέον 6 μήνες από αυτή την προθεσμία έχει η ολοκλήρωση του Κόμβου Ρίου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άλμα κάτω από τον πήχη»

http://s.nbst.gr/files/1/2016/08/%CE%9D%CE%95%CE%91-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91.jpg

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποφάσεις του Eurogroup, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς για τη χώρα, η Κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει.
Σήμερα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες.
Η χώρα μας παίρνει μια δόση ύψους 8,5 δις ευρώ, πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας.