Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -PRO SOCIAL

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Γεώργιος Αλκ. ΓΚΙΩΝΗΣ

σας προσκαλεί στο

"PRO-SOCIAL"


το Εργαστήριο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα:

"Από την συμβατική, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα"

26 Ιουνίου 2017, 18:00-21:00

Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

30/6 1-2/7 "XYLOKASTRON GRAND SLAM" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ BEACH VOLLEY

Εμφάνιση Xylokastron.jpg


«Xylokastron Grand Slam» 2017
Από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου, η καρδιά του Ξυλοκάστρου θα χτυπάει σε ρυθμούς Beach Volley!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), κάνοντας το επόμενο βήμα στη συνεργασία της με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καθιερώνει το «XYLOKASTRON GRAND SLAM».
Σ’ αυτήν τη μεγάλη γιορτή, προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, φανατικούς θεατές του Beach Volley, υποστηρικτές των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σ’ ένα μοναδικό θέαμα αγώνων, προάγοντας την αθλητική ιδέα και το «Ευ Αγωνίζεσθε», κυρίως στη νέα γενιά.
Έτσι, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν και οι πανελλήνιοι αγώνες μεταξύ των καλυτέρων ομάδων στις κατηγορίες Κ19 αγοριών και κοριτσιών.
Τα γήπεδα είναι έτοιμα να υποδεχτούν την ελίτ του πανελληνίου Beach Volley!
Φέτος το καλοκαίρι, σας περιμένουμε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές θεάματος, έντασης και διασκέδασης, στη μαγευτική μαρίνα του Ξυλοκάστρου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ενωτικής Κίνησης για την Αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUM-JkYkuyL6ZHAZG4mmvpoEy9vlpeynRrOUDNx6iZ-A0bVb6kgdnUH5ngWKKcJ41qs1xJOeRRhopBTM5g0BskVUgqZ0lxXrEV1WBcb96JJXpz_Qi7-LNDSyhYRz1GIF5DJmYRBt3Hmys/s500-c/18034275_10207408667128563_3272160294654675118_n.jpg

Η ‘’Ενωτική Κίνηση για την Αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου’’ καλεί  τα σωματεία,τους προπονητές,τους διαιτητές,τα ΜΜΕ αλλά και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ,τους ποδοσφαιριστές που είναι σε ενεργό δράση καθώς και τους παλαίμαχους  του νομού μας στο λόμπι του ξενοδοχείου ‘’Εφύρα’’ Εθνικής Αντιστάσεως 52 στην Κόρινθο, την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις  7μμ όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων Σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/%CE%94%CE%A3%CE%91%CE%A3%CE%97.jpg?itok=v9ntdLDt

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εχοντας υπόψιν:
1. Τις διατάξεις του Ν .3013/2002 περί «Αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις».(ΦΕΚ 102, τευχ. Α).
2. Τα άρθρα 113,114,159,160,186 του Ν.3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης».
3. Ο Ν.4249/24-3-2014 « Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας,

Στοιχεία σοκ: Σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας – Κόψαμε ακόμη και ποτό ή σινεμά

Στοιχεία σοκ: Σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας – Κόψαμε ακόμη και ποτό ή σινεμά 
 - Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τι έχει προκαλέσει η κρίση τα τελευταία χρόνια
- Ποιοι πλήττονται περισσότερο
- Οι Έλληνες, εκτός από τα βασικά αγαθά αναγκάστηκαν να "κόψουν" ποτό, σινεμά ακόμη και τα χόμπι τους
- 3η χειρότερη για τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό η Ελλάδα μετά από Βουλγαρία και Ρουμανία 

Το 35,6% του πληθυσμού ή 3.789.300 άνθρωποι βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. Πάνω από το 20% στερείται βασικά αγαθά!
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Παρουσίαση συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» με επικεφαλή τον Μιχάλη Τσιχριτζή


Την παρουσίαση του συνδυασμού του «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» που ηγείται ενόψει των εκλογών στην ΕΠΣ Κορινθίας, που θα διεξαχθούν στις 3 Ιουλίου, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο νυν πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Τσιχριτζής, χθες, στον χώρο εκδηλώσεων «ΘΕΑ» στην παραλία Κάτω Άσσου 

Το ψηφοδέλτιο του  συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»  απαρτίζουν οι εξής:
Μιχάλης Τσιχριτζής. νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας 
Νίκη Γκίλλα ( Άρης Κορίνθου)
Άρης Δεμέκας,
Λουκάς Βλάχος
Παναγιώτης Γεώργαρης
Νίκος Δεσποτάκης,
Δημήτρης Δημόπουλος
Θανάσης Ιατρού
Τάκης Σταύρου ( Ευρωστίνη),
 Γιώργος Σπηλιώτης,
Δήμητρης Μπίτζιος
Δημήτρης Φλεβάρης,
Νίκος Μαργέτης,
Νίκος Ραχανιώτης,
Γιώργος Πετρόπουλος
Γιώργος Παπαιωάννου,
Τάκης Βράκας
Θανάσης Μπράλης,
Γιώργος Σκαλτσάς

The Best Coach is … Α’ Κορινθίας

The Best Coach is …
Και φτάσαμε σιγά – σιγά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους καλύτερους της χρονιάς.
Μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα σε προπονητές και δημοσιογράφους αρχικά και στη συνέχεια μέσω διαδικτύου, ο κορυφαίος προπονητής για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Κορινθίας ήταν ο Τάσος Πέρρας, του Πέλοπα Κιάτου, έχοντας την καθολική αποδοχή όλων.
Και πώς να μην είναι άλλωστε, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα και γενικά παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο.
Στη 2η θέση και στις δύο ψηφοφορίες (προπονητών, δημοσιογράφων – κοινού), βρέθηκε ο Νίκος Κολιμάδης (Ηρακλής Ξυλοκάστρου), καθώς οδήγησε την

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΠτώση ελικοπτέρου στον Σχοινιά: Νεκροί οι δύο από τους χειριστές

http://static.in.gr/webstatic/631C00897EB3CCA3491E61D77C507647.jpg΅
Τραγωδία λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί στον Σχοινιά. Ψεκαστικό ελικόπτερο έχασε ύψος και έπεσε σε βαλτώδη περιοχή.

Τι έβγαλε η επανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εφορευτική Επιτροπή, κατόπιν των αιτημάτων, που κατατέθηκαν στην Γραμματεία της Ενώσεως, προέβη στις εξής επανακαταμετρήσεις: α) των ψηφοδελτίων και της σταυροδοσίας του συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» και β) της σταυροδοσίας των υποψηφίων για τα Πειθαρχικά Συμβούλια συναδέλφων Ελένης Ανδριανού, Χαρίλαου Τζανή και Πέτρου Τρουπιώτη. Κατόπιν αυτών, ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017 για τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και των επαναληπτικών εκλογών της 14ης και 15ης Ιουνίου 2017 για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, όσον αφορά στα παραπάνω:

Amber Alert για την αρπαγή 12χρονης στην Πάτρα!


Το Χαμόγελο Του Παιδιού" προχώρησε σε δημοσιοποίηση γονικής αρπαγής της ανήλικης KIRYAKOVA MINKA, 12 ετών, σε εκτέλεση των εισαγγελικών εντολών της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πατρών, που σύμφωνα με τις οποίες,  η ανήλικη στις 18/6/2017 αρπάχθηκε από το χώρο της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στο οποίο νοσηλευόταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, από τον πατέρα της ΚIRYAKOV GEORGI, ο οποίος τέλεσε το αδίκημα αρπαγής ανηλίκου".
Η KIRYAKOVA MINKA έχει ύψος 1,50, ζυγίζει 45 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. O ΚIRYAKOV GEORGI, 49 ετών, έχει ύψος 1.75μ. και γκριζόμαυρα μαλλιά.
"Το Χαμόγελο του Παιδιού", στις 10/6/2017 είχε προχωρήσει σε ενεργοποίηση Amber Alert και την ίδια ημέρα η ανήλικη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Από εκεί, που την άρπαξε ο πατέρας της στις 18 του μήνα...
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με "Το Χαμόγελο του Παιδιού", όλο το 24ωρο, στην "Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000" καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Εθνική γυναικών: H Γαλλία το "εμπόδιο" για τον τελικό του Eurobasket

Εθνική γυναικών: H Γαλλία το `εμπόδιο` για τον τελικό του Eurobasket
Οι "τρικολόρ" θα βρεθούν και πάλι στο δρόμο της εθνικής γυναικών στο Eurobasket της Τσεχίας. Η "ασημένια"πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, Γαλλία διέλυσε με 67-40 τη Σλοβακία στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το Σάββατο (24/6) θα τεθεί και πάλι απέναντι στην εθνική ομάδα. Να θυμίσουμε

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα πλησιάσει τα δέκα δισεκατομμύρια κατοίκους ως το 2050!


φωτογραφία: pixabay.com 
Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει εκείνον της Κίνας εντός περίπου επτά ετών. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Νιγηρία και τις ΗΠΑ, με την αφρικανική χώρα να γίνεται η τρίτη πολυπληθέστερη στον κόσμο λίγο πριν από το 2050, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα. 
Η έκθεση που συνέταξε η Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του οργανισμού προβλέπει ότι ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός των σχεδόν

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους λουόμενους για το φαινόμενο των μεδουσών

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους λουόμενους ότι περιστασιακά εμφανίζονται, και στις παραλίες της περιοχής μας, πληθυσμοί από μέδουσες ή τσούχτρες.
Το μοναδικό είδος μέδουσες από αυτά που συχνάζουν στις ελληνικές θάλασσες και είναι τσούχτρα είναι η Pelagia noctiluca, μοβ, πορφυρού ή κοκκινωπού χρώματος. Εάν τη δείτε στο μέρος όπου κολυμπάτε, πρέπει να βγείτε από το νερό και καλό είναι να ενημερώσετε και τους άλλους λουόμενους.

Αγώνες Ξιφασκίας Αγοριών – Κοριτσιών στις 25 Ιουνίου 2017 στα Σαρανταπηχιώτικα


Αγώνες Ξιφασκίας Αγοριών – Κοριτσιών
Αγώνες αγοριών -κοριτσιών στις 25 Ιουνίου 2017 στα Σαρανταπηχιώτικα Κορινθίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
25 Ιουνίου 2017 | Ώρα έναρξης:  18:00 | Κεντρική πλατεία Σαρανταπηχιώτικων

Γιορτή Κερασιού από τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου

Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 τη Γιορτή Κερασιού.
Η γιορτή που πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά και συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και τη συλλογή των καρπών λαμβάνει χώρα στο Πύργο Κορίνθιας.
Ο βορεινός προσανατολισμός του χωριού σε συνδυασμό με το μεράκι και την παράδοση των καλλιεργητών, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι αγρότες, καθιστούν τα τραγανά κεράσια του Πύργου Κορίνθιας μια εκ των σημαντικότερων καλλιεργειών στο Δήμο μας.
Καλούμε τους επισκέπτες και τους συνδημότες μας να απολαύσουν δωρεάν  λαχταριστά κεράσια του Πύργου Κορινθίας, σε μια γιορτή με έμφαση τη παράδοση με πολύ μουσική, χορό και κέφι των ζεστών κατοίκων του χωριού.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 27/6/2017

Logo.doeΠρος: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ   2017  και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης26/06/2017

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQLduhEN5g1S2v5kJM2LIZl4dJ_HHRYldiDF_IcTX9uK7zYkTWvl54ZPnyiZR2ogVlAvrnP9jGdn1f_n_067R6tSxKoRrgXgrZewZ5vAqZnIuwwKADRdjGIZAp94ra2mOV2hlDguFnNeHQ/s1600/dimos+xylokastro-evrostini+kor+orizontes.png ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 26 Ιουνίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:..
Πρόσκληση 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ