Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ευρωπαϊκό ρεκόρ καταγράφηκε καύσωνα στην Ελλάδα – Ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου

kafsonas2-2 Ευρωπαϊκό ρεκόρ καταγράφηκε καύσωνα στην Ελλάδα – Ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου
Η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη καταγράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό ρεκόρ σημειώθηκε στην Ελευσίνα όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3 βαθμούς Κελσίου, καθώς καμιά σε καμιά άλλη χώρα δεν έφτασε τόσο ψηλά η θερμοκρασία σήμερα. 
Οπως σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, αυτό είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.

Η Αρκαδία πρωταγωνιστεί σε φωτογραφική έκθεση, στο κέντρο της Ρώμης

Η Αρκαδία πρωταγωνιστεί σε φωτογραφική έκθεση, στο κέντρο της Ρώμης

Η Αρκαδία παρουσιάζεται σε φωτογραφική έκθεση στο κέντρο της Ρώμης, στις ιστορικές αίθουσες του κέντρου για τη διάδοση της ιταλικής γλώσσας Dante Alighieri. 
Η έκθεση, με τίτλο «Arkadia, the untold tale», φέρει την υπογραφή του φωτογράφου Νίκου Μουρκογιάννη. «Η απλότητα αποτελεί κατάκτηση», εξηγεί ο Έλληνας δημιουργός, ο οποίος μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θέλησε να τονίσει:

Μύθοι και αλήθειες για τον καύσωνα, η σωστή προστασία των παιδιών


rtywre5y45rty534y653467y.jpg«Πρεμιέρα» καύσωνα από σήμερα  Παρασκευή ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» με 42 έως 43 βαθμούς, όπως και αύριο Σάββατο, πρώτη μέρα του Ιουλίου μας λέει η κυρία ΜΠΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΧΑΡΑ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για επικίνδυνα καλλυντικά

SERYTEARYTEARTY.jpgΜε γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι καταγγελίες στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για επικίνδυνα καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορώνη Μεσσηνίας - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορώνη Μεσσηνίας - Κοντά σε σπίτια οι φλόγεςΣε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική στο νομό Μεσσηνίας από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κορώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το tharrosnews, τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, έχουν περικυκλώσει την Κορώνη, ενώ η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη είναι αποπνικτική.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο καθώς και από αέρος 2 πετζετέλ. 
Βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Εμφάνιση IMG_2017_06_30_9_80.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης παρέλαβε σήμερα την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, για το έτος 2016, από τον Διοικητή της κ. Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεράσιμου Μπαλαούρα.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού συνεχάρη το οικονομικό επιτελείο, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Αναπληρωτή του που, όπως

Η ΔΕΗ καθησυχάζει για την αυξημένη ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα


Κανένα θέμα δεν αναμένεται να προκύψει από την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα.

Σκουπιδότοπος το ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟ Φουχτελιστάν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν υπάρχει κάποιος που πρέπει αυτόν τον καιρό να τρίβει τα χέρια του, αυτός είναι χωρίς αμφιβολία ο Χανς-Χοακίμ Φούχτελ, ο Γερμανός κοινοβουλευτικός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο.
Είναι ο άνθρωπος που κατ’ εξοχήν έχει ασχοληθεί με το θέμα των απορριμμάτων, έχει δεχθεί τις κατά μέτωπον επιθέσεις των Τσίπρα-Καμμένου (όταν αυτοί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση), έχει δώσει την ευκαιρία στους δύο αυτούς πρωτοφανείς δημαγωγούς να γίνουν γλωσσοπλάστες, μιλώντας για… φουχτελιστάν και

Παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Γλέζου από τη Βουλή των Ελλήνων «ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ»

  Εμφάνιση IMG_0486.jpg

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα  παρουσιάσθηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων  το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής στην Λεωφ. Αμαλίας. Για το βιβλίο του Μ. Γλέζου μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο φιλόλογος-συγγραφέας κ. Λαοκράτης Βάσσης, ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Βότσης.

Το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής!





ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγγρού 20 ΝΑΥΠΛΙΟ 21100- ΤΗΛ. 27520 21033, 6973019919
Λυκούργου 5 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100-ΤΗΛ. 2710 234910



Ναύπλιο, 26.06.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τη Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν της  «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής», το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Πέθανε η Σιμόν Βέιλ - Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/simon-veil-1300.jpg
Η πρώην υπουργός Σιμόν Βέιλ, πρωτεργάτρια του νόμου που το 1974 νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στη Γαλλία, πέθανε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος της, ο Ζαν Βέιλ.
«Η μητέρα μου πέθανε σήμερα το πρωί στην κατοικία της. Θα γινόταν 90 ετών στις 13 Ιουλίου», δήλωσε ο Ζαν Βέιλ, ο οποίος είναι δικηγόρος.
Φυσιογνωμία της γαλλικής πολιτικής ζωής, ακαδημαϊκός, πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Σιμόν Βέιλ είχε επιζήσει των ναζιστικών στρατοπέδων του θανάτου, όπου είχε εκτοπιστεί όταν ήταν 16 ετών, και ενσάρκωνε επίσης για τους Γάλλους τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
 
Simone Veil, une femme dans l’Histoire

Φεστιβαλ Επιδαύρου 2017: Έναρξη με «Επτά επί Θήβας» και «Μήδεια»


Με δύο παραστάσεις ανοίγει σήμερα (30/6) το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επαναλαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού, «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο, ενώ το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου εγκαινιάζεται με μία πρωτότυπη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τρεις άνδρες ηθοποιούς να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου. Και οι δύο παραστάσεις θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους.

Πολιτική Προστασία: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά. Υψηλός ο κίνδυνος στην Κορινθία [χάρτης]

Καύσωνας: Ο καυτός Ιούνιος! Τρεις βαθμούς πάνω η θερμοκρασία
Ο καύσωνας που πλήττει την χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε πολλές περιοχές της χώρας για τον κίδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση. Σύμφωνα λοιπόν με τον συγκεκριμένο χάρτη υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα κεντρικά της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, τη Μαγνησία, τα νότια Επτάνησα αλλά και την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.
Δείτε τον χάρτη:
xartis_ok Πολιτική Προστασία: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά [εικόνα]

Πανελλήνιες 2017: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών

Η ημέρα έφτασε. Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017.
Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τους δουν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας των κωδικό υποψηφίου που διαθέτουν. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ στην σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Το ζήτημα από σήμερα και ύστερα είναι οι βάσεις των σχολών. Τα στοιχεία μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς τα φετινά θέματα των πανελλαδικών έφεραν τα πάνω-κάτω.

Πλήθος πιστών στον Βήμα του Γαλλίωνος στην Αρχαία Κόρινθο με Ομιλία του Γερ. Εφραίμ- φωτό


Πλήθος πιστών στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό από το Βήμα του Γαλλίωνος στην Αρχαία Κόρινθο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων πολλών Μητροπολιτών και Επισκόπων. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Έψαλε η χορωδία «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

korinthostv.gr

Best team is…της Α’ Κατηγορίας Κορινθίας

Best team is…Και έφτασε σιγά – σιγά η ώρα της ανακοίνωσης των παικτών που αποτελούν την καλύτερη 23αδα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, μετά από την ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος προπονητές και δημοσιογράφοι, αλλά και το φίλαθλο κοινό.
Οι μάχες ήταν δυνατές, οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις αρκετές και συχνές, το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω.
Ο πρωταθλητής Πέλοπας Κιάτου είχε την τιμητική του, καθώς στους καλύτερους 23, βρέθηκαν 8 ποδοσφαιριστές.
Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι καλύτεροι 23, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν και συνολικά οι ψήφοι:

Κώστας Καραμανλής και Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Πύλο


Ο Κώστας Καραμανλής είδε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο διάσημο ξενοδοχείο και τον πλησίασε. Τα όσα είπαν δεν έμειναν κρυφά..