Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και την πρόβλεψη  της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ευνοείται η πρόκληση και η εξάπλωση πυρκαγιών σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Για σήμερα Δευτέρα 03.07.2047 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για το Νομό Κορινθίας.
Οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ( 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017) απαγορεύεται η καύση σε αγρούς και η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.
Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                 ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

                                              

Η Κυβέρνηση μεταθέτει τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εμφάνιση  
Εντός του έτους αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση οριστική λύση για το θέμα των συμβασιούχων.
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών ...

airetos.gr

O Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, στο Συμβούλιο της Ευρώπης

 
Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, την εβδομάδα 26 με 30 Ιουνίου συμμετείχε στη θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, o βουλευτής έλαβε μέρος τόσο σε συνεδριάσεις των Επιτροπών Μετανάστευσης και Νομικών Υποθέσεων όσο και στην Ολομέλεια της Συνέλευσης. Σε αυτή τη Σύνοδο κορυφαία θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης ήταν κυρίως ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού τομέα.

Μια πολύ παγερή αύξηση!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κανείς σταθεί στον γενικό τίτλο, είτε θα εκπλαγεί, είτε θα… πανηγυρίσει – ανάλογα αν ανήκει στην πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου είτε όχι.
Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το 2016 είχαμε αύξηση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών κατά 3,2%.
Το (στατιστικό) μυστικό βρίσκεται στην ανάλυση των στοιχείων που ακολουθεί και που κρύβεται από τον γενικό και θριαμβευτικό τίτλο.
Κατ’ αρχήν, επειδή για πρώτη φορά στα συγκεντρωτικά στοιχεία κατανάλωσης πετρελαιοειδών περιλαμβάνεται η κατανάλωση υγραερίου – οπότε η «αύξηση» δεν είναι αύξηση, διότι… με τι συγκρίνεται;

"Έφυγε" ο Μίνως Κυριακού. Πένθος στον ΑΝΤ1


Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας των ΜΜΕ Μίνως Κυριακού.
Ο Μίνωας Κυριακού, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης ως ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1, βρισκόταν στο εξοχικό του, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Αθήνα, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Τρίπολη 01-07-2017
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που μεγάλες πυρκαγιές έπληξαν την Πελοπόννησο. Σε αυτά τα δέκα χρόνια είχαμε αρκετές μεγάλες και μικρότερες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν δασικές εκτάσεις, περιουσίες δυστυχώς θρηνήσαμε και θύματα.

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Ι

Με μία αφίσα του 20ού αιώνα που θα ζήλευε ομολογουμένως και ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, το διεθνές παρακράτος που επιζητά τη διάλυση της Ελλάδας μετατρέποντάς την σε μία βαλκανική ανατολικο-γερμανική αποικία ομόλογη της Αλβανίας και της Ρουμανίας της ΕΣΣΔ, άγγιξε τις ψυχές όλων των κομμουνιστών της χώρας και όχι μόνο.  Ασφαλώς και τα σταλινικά

Δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό το καλοκαίρι

coooold-shower.jpg

Δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό το καλοκαίρι

Οι επόμενες μέρες που θα έρθουν αναμένεται να πιάσουν ρεκόρ πενταετίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Τι πιο λογικό από το να θες να αράζεις σπίτι με το air condition και μετά να κάνεις το ντουζάκι σου με το κρύο νερό...; Μόνο που αυτό δεν είναι και απόλυτα ακίνδυνο. Ιδίως αν βρίσκεσαι σε