Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

«Σαρωτική» επανεκλογή του Μιχάλη Τσιχριτζή στην Ε.Π.Σ. Κορινθίας!

«Σαρωτική» επανεκλογή Τσιχριτζή !!!Με το εντυπωσιακό 38-19 ο Μιχάλης Τσιχριτζής επικράτησε του Στάθη Γκουρβέλου στις εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας και φυσικά θα παραμείνει στην προεδρία της, για 3η τετραετία.
Ο νυν πρόεδρος επικράτησε με μεγάλη άνεση, αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τις τελευταίες ημέρες που μιλούσαν για ντέρμπι.

Γενικά η διαδικασία κινήθηκε σε λογικά και ανθρώπινα πλαίσια, δεν υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, εκτός ίσως από την περίπτωση των δύο πληρεξούσιων του Κύψελου, αλλά στο οφείλουμε να πούμε ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα.
apopsi24.gr

“Τελευταίο αντίο” στον “πατριάρχη” του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Μίνωα Κυριακού


Τελευταίο αντίο σε έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο, τον ιδρυτή ενός από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, τον Μίνωα Κυριακού, το απόγευμα της Τρίτης (04.07.2017) στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Εκάλης.
Οικογένεια, φίλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και δεκάδες συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 ήταν εκεί για να του πουν το ύστατο χαίρε.

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας, το «παιχνίδι» με τα όρια και τα άκρα'''

dzsfgerffgwrgtrgtgvg.jpgΟριακή διαταραχή προσωπικότητας, το «παιχνίδι» με τα όρια και τα άκρα


Οριακή ή μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας δόθηκε αρχικά σε αμφίβολες και δύσκολες να προσδιοριστούν περιπτώσεις. Παρόμοιες κλινικές οντότητες έχουν περιγραφεί από ψυχιάτρους ένα αιώνα πριν. Ο παρορμητικός χαρακτήρας

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου


H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Neel Mukherjee "Η ζωή των άλλων"

Εμφάνιση oi-zoes-ton-allon-cover.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NEEL MUKHERJEE
Η ζωή των άλλων
Μετάφραση: Μιχάλης Λαλιώτης
Σελ.: 624, τιμή: 17 ευρώ (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-6893-35-5
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Καλκούτα 1967. Χωρίς να το έχει προσέξει η οικογένειά του, ο Σουπράτικ έχει εμπλακεί επικίνδυνα στον εξτρεμιστικό πολιτικό ακτιβισμό. Ωθούμενος από την ιδεαλιστική επιθυμία να αλλάξει τη ζωή του και τον κόσμο γύρω του, το μόνο που αφήνει πίσω του προτού εξαφανιστεί είναι ένα σημείωμα.

Το γερασμένο ζευγάρι των προπατόρων της οικογένειάς του, των Γκος, διαφεντεύει το μεγάλο σπιτικό,

Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Αυστρίας! Η Βιέννη έβαλε στρατό στα σύνορα!


Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Αυστρίας! Η Βιέννη έβαλε στρατό στα σύνορα!Το Ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Αυστρίας μετά την απόφαση της χώρας του να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα. 
Η κίνηση αυτή, γίνεται μετά την απόφαση της Αυστρίας να αναπτύξει στρατό και άρματα στα σύνορα με την Ιταλία εξαιτίας της αύξησης της εισροής μεταναστών. 750 στρατιώτες και 4 άρματα θα αναπτυχθούν στα σύνορα των δυο χωρών γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή της Ιταλίας. 
 Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κούρτς δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της αν χρειαστεί.

«Xylokastron Grand Slam» 2017

«Xylokastron Grand Slam» 2017
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές συμμετοχές ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ (2/7/2017) το «Xylokastron Grand Slam» 2017.
To Ξυλόκαστρο φιλοξένησε πλήθος κόσμου και αθλητών-αθλητριών και αποτέλεσε για ένα τριήμερο πόλο έλξης για κάθε φίλο του Beach Volley και του αθλητισμού. Θέαμα, χειροκρότημα, εντυπωσιακές φάσεις, πάθος και νιάτα πλημμύρισαν τα γήπεδα, τις κερκίδες, αλλά και την πόλη.

5 ερωτήματα της ΚΕΔΕ προς τον Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους

5 ερωτήματα της ΚΕΔΕ προς τον Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δέχεται από τις 30 Ιουνίου, που εκδόθηκε η εγκύκλιος 19/2017 του Υπουργού Εσωτερικών, διαρκή ερωτήματα από όλους τους Δήμους της χώρας, οι ...
ΑΙΡΕΤΟΣ.GR 

TO ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ MARE WEST ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Εμφάνιση image001.jpg

Φέτος το καλοκαίρι μην πας μακριά…
Τα ωραιότερα καλοκαιρινά Σαββατόβραδα θα είναι στο MARE WEST!
(Κόρινθος, 4 Ιουλίου 2017): Το καλοκαίρι έφτασε και το MARE WEST το υποδέχεται με την πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια, το θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους. Από το Σάββατο 15 Ιουλίου, και κάθε Σάββατο μέχρι και τις 5 Αυγούστου, το MARE WEST υποδέχεται τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους τους για 4 βραδιές θερινού κινηματογράφου, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, εντελώς δωρεάν.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο  Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

Εμφάνιση poster ARISTOIL 5-7-17.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Από τη Π.Ε.  Κορινθίας  

 
 ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 5 Ιουλίου  και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δημαρχείου Νεμέας  με πρωτοβουλία του ΕΟΕΣ  (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ  ΠΟΛΗ  της Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  της Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  και του Δ. ΝΕΜΕΑΣ  διενεργείται  ενημέρωση –συνάντηση  ελαιοκαλλιεργητών  και φορέων ελαιολάδου
 με θέμα

"Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του."

Σκοπός της ενημέρωσης είναι:

Και οι τιμές τραβούν την ανηφόρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως έχουν όλοι παρατηρήσει, από τις αρχές του χρόνου ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανηφόρα – σε αντίθεση με το 2016, που παρουσίασε πτώση 0,8%, επειδή μειώθηκαν οι τιμές των προϊόντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των ανθρώπων της αγοράς να παραμείνουν στο παιχνίδι.
Τον Ιανουάριο του 2017, όμως, ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 1.2% σε ετήσια βάση.
Τον Φεβρουάριο είχαμε αύξηση στον δείκτη τιμών καταναλωτή 1,3%, λόγω κυρίως των ανατιμήσεων στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, στις τηλεφωνικές υπηρεσίες, καθώς και στα αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα – όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Τον Μάρτιο ο ετήσιος πληθωρισμός ανέβηκε στο 1,7% (στο 1,5% στην ευρωζώνη από 2% τον Φεβρουάριο, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, 

Φωτιά στη Μάνη: Κάηκαν 15 σπίτια σε Κότρωνα και Σκουτάρι - Εικόνες απόλυτης καταστροφής [pics, vids]

Οι μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Μάνη αφήνουν πίσω καταστροφές σε σπίτια, δασικές εκτάσεις και αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν μετρούν τις πληγές τους και ζητούν βοήθεια. Στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονταν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι φλόγες όμως τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταπιεί σε πολλά σημεία τα πάντα στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις δύο περιοχές κάηκαν 15 σπίτια και έγιναν στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης...

Τσίπρας: Η οικονομία ανακάμπτει, θα κριθούμε στο κοινωνικό πεδίο στο τέλος

Τσίπρας: Η οικονομία ανακάμπτει, θα κριθούμε στο κοινωνικό πεδίο στο τέλος«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίας εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά τη δευτερομιλία του στη Βουλή όπου διεξήχθη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Υποστήριξε πως «έχουμε κατά γενική ομολογία μία καλή συμφωνία, άρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να απολογηθεί. Ας απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής». Μίλησε για ανάκαμψη της οικονομίας, έκανε ανακοινώσεις για τη δημόσια υγεία και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει προσανατολισμό και κατευθύνεται «από την έξαλλη ατζέντα Γεωργιάδη».

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει αποκτήσει «ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές»


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, μετά από τη συμφωνία του Eurogroup.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή και σημείωσε ότι «η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές».
O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση με τα φαλλικά σύμβολα

Μετατρέψτε τον ανεμιστήρα σας σε… air condition


59562602cd3a1812950138c1.jpgΜια και πολλοί το καλοκαίρι καταφεύγουν στη λύση του ανεμιστήρα, είτε επειδή δεν έχουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα για air condition, είτε επειδή δεν τους αρέσει το air condition, καλό είναι να ξέρουμε όλοι πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους ανεμιστήρες μας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Καύσωνας και διατροφή: ποιές τροφές να προτιμούμε και ποιές να αποφεύγουμε


aetsghertytrgswertygdfggg.jpgΤο κύμα καύσωνα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όσον αφορά τη διατροφή που ακολουθούμε. Ίσως βιώσετε μια μεγάλη απώλεια όρεξης που θα μπορούσε να σας κάνει να μην αισθάνεστε καλά κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών στιγμών στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού στη θάλασσα


swertyswertyeghvgv.jpgΤο καλοκαίρι ο κόσμος συρρέει σε θάλασσες, πισίνες, ποτάμια και λίμνες προς αναζήτηση δροσιάς. Η θάλασσα είναι ελκυστική αλλά και επικίνδυνη για πολλούς αρχάριους και όχι μόνο κολυμβητές. Ίσως χρειαστεί να βοηθήσετε σε περιπτώσεις πνιγμού σε νερό γι’ αυτό καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Βραδιά παραμυθιού στο Linos Museum κάτω από το κάστρο Ακροκορίνθου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδιά Παραμυθιού κάτω από το Κάστρο του Ακροκορίνθου
 στο Linos Museum (Σολομός Κορινθίας)
 Παρασκευή, 7 Ιουλίου
 στις 8.00 μ.μ.

Κάτω από το φως της Πανσελήνου στον κήπο του Μουσείου ΛΙΝΟΣ, στο Σολομό, κάτω από το επιβλητικό κάστρο του Ακροκορίνθου, η  Μαρία Παπανικολάου σε συνεργασία με το Μουσείο ΛΙΝΟΣ παρουσιάζει μια ξεχωριστή παραμυθένια βραδιά, όπως τον παλιό καλό καιρό, όταν όλοι μαζεύονταν τα καλοκαίρια σε μια αυλή, γύρω από αυτόν που ήξερε τις περισσότερες ιστορίες για να δροσιστούν από την καλοκαιρινή ζέστη της μέρας, να γελάσουν, να μάθουν, να συζητήσουν, να ζήσουν μέσα από την παρέα και την ομορφιά του μαζί.
Αυτό θα γίνει λοιπόν στον όμορφο  κήπο του Μουσείου ΛΙΝΟΣ (Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού). Με παραμύθια, ιστορίες και ανέκδοτα θα γελάσουμε, θα μοιραστούμε περιπέτειες και θα δροσίσουμε τη μέρα με μια νύχτα Πανσελήνου κάτω από το Κάστρο.
        Διάρκεια: όσο αντέξει η παρέα μας    
 Είσοδος: 2 € στον κουμπαρά μας
«Κάθε αφήγηση είναι ένα ταξίδι. Φτιάχνεις το καραβάκι σου και κάθεσαι μπροστά στο τιμόνι μέχρι να περάσει μέσα κι ο τελευταίος επιβάτης. Όταν όλοι καθίσουν αναπαυτικά και είναι έτοιμοι να «ξεκινήσουν» τους «παίρνεις» αφηγητή με εμπιστοσύνη κι αγάπη για να τους "κάμεις την ιστορία σου". Βλέπεις τα πρόσωπα, τα σώματα, ακούς τις ανάσες τους, νιώθεις την προσμονή για το ταξίδι…»
Μαρία Παπανικολάου

Η Μαρία Παπανικολάου  αφηγείται εδώ και 14 χρόνια. Οι παραστάσεις αφήγησης της Μαρίας απευθύνονται σε παιδιά και μικτό κοινό και προσαρμόζονται ανάλογα με τις περιστάσεις.  
Θα μας μας βρείτε στο facebook: https://www.facebook.com/MariaStoryteller/
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, παρακαλώ για δημοσίευση.
Υπεύθυνη ενημέρωσης: Νάσα Χατζή  Κιν: 6941626695,email: athanasiaxa@yahoo.com