Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ο Κορίνθιος μαθητής που έπιασε 19,9 στα Μαθηματικά!



Φέτος για σχεδόν το σύνολο των μαθητών στις Πανελλαδικές τα Μαθηματικά αποδείχθηκαν πολύ δύσκολα και απαιτητικά – χαρακτηρίστηκαν η λαιμητόμος των μαθητών. 
Όμως όπως γράφει το kartson.blogspot.gr, ο Κορίνθιος μαθητή του 2ου Γενικού Λυκείου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΟΣ κατάφερε να είναι ένας από τους αριστούχους Πανελλαδικά που έγραψε 19,9 !!! 
 Και δεν αρίστευσε μόνο σε αυτό το μάθημα. Γράφοντας Φυσική: 20 – Χημεία 19,4 και Εκθεση 17,2 κατόρθωσε να ανήκει στους ελάχιστους Πανελλαδικά μαθητές που έκοψαν το νήμα στον μαραθώνιο των Πανελλαδικών. Εξετάσεων συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που …. ζαλίζουν. 
 Επιασε 19.287 μόρια !!! και πλέον βλέπει το Ε.Μ.Π. να του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες τους για την σχολή της επιθυμίας του (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών). 
 Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και στον πατέρα του Σπυρο να τον δει να είναι παντα ευτυχισμένος.

Γυαλιά Ηλίου: ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας



ERTWERTWERTWT.png

Γυαλιά Ηλίου: ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας


Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφύλαξης και της υγείας των ματιών σας. Πριν αρχίσετε να εντυπωσιάζεστε από τα νέα σχέδια, δώστε την απαιτούμενη προσοχή και στα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Ξεκινά νέο πρόγραμμα προσλήψεων 3.494 ανέργων σε δήμους

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς  εργασίας για την πρόσληψη 3.494 ανέργων, σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής ανεργίας.
Το πρόγραμμα θα έπρεπε να

Χρίστος Δήμας: Τι άποψη είχε ο κ. Τσακαλώτος για το παράλληλο νόμισμα;


Με αφορμή τις αποκαλύψεις του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γκλεν Κιμ για το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κυκλοφορήσει “κουπόνια” αντί ευρώ, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Ε.Τσακαλώτο. 
Επισυνάπτοντας δύο παλαιότερες του ερωτήσεις, που ο κ. Τσακαλώτος έχει αρνηθεί να απαντήσει, ο κ. Δήμας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να αποκαλύψει κατά πόσο γνώριζε τα σχέδια για παράλληλο νόμισμα, τι γνώμη είχε για το σχέδιο κυκλοφορίας κουπονιών αντί ευρώ και αν είχε επίσημα εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Τα ερωτήματα αυτά μάλιστα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην Ερώτηση, ο κ. Τσακαλώτος είχε θεσμικό ρόλο εκείνη την περίοδο ως Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και στη συνέχεια ως Συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης
Επιπλέον, ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για το ρόλο του κ. Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις του ελληνικού κράτους με τους διεθνείς θεσμούς το α' εξάμηνο του 2015, ποια είναι η θέση που κατέχει σήμερα ο κ.Κιμ και με ποιες αρμοδιότητες αλλά και το ύψος των αμοιβών του από το ελληνικό κράτος από το 2015 μέχρι σήμερα.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:​

Καταγγέλλει τον Πολάκη ο Δήμος Ιλίου για την απομάκρυνση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, με την υπ’ αριθμ. 186/2017 ομόφωνη Απόφασή του, καταγγέλλει τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την...
airetos.,gr

O Γιάννης Παλαιολογόπουλος νέος τεχνικός στον Αστέρα Δερβενίου


Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή κ. Γιάννη Παλαιολογόπουλο. Υπήρξε επί 9 χρόνια ποδοσφαιριστής του Παναιγιάλειου σε Δ' - Γ' και Β' Εθνική. Από το 2002 ασχολήθηκε με την προπονητική και από το 2011 είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A. Έχει υπάρξει βοηθός του Γ. Βλαστού στον Παναιγιάλειο στη Δ' και Γ' Εθνική, ενώ έχει επιτυχημένες παρουσίες ως πρώτος προπονητής στις ομάδες του Απόλλωνα Αιγίου, της Ακράτας, των Καλαβρύτων και του Διακοπτού.

Τα 18 αρχαία Ασκληπιεία της Λακωνίας


Γιώργος ΛεκάκηςΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Γερμανοί φιλέλληνες στις Μυκήνες Βίντεο

Εμφάνιση 20170527_113532.jpg
                                                                                                        

Δελτίο Τύπου

                                    «300 Γερμανοί φιλέλληνες στον Δήμο Άργους Μυκηνών»


Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ φιλοξενούν το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο των Μυκηνών την εκδήλωση  «Το κλασικό συναντά το αρχαίο» . Μια Ελληνογερμανική συναυλία κλασικής μουσικής στις Μυκήνες με νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Γερμανία όπου θα παρουσιάσουν μαζί έργα της κλασικής μουσικής( Μπετόβεν, Μότσαρτ, Μπαχ). Η εικόνα της Ελληνικής αρχαιότητος ως πηγής των Ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών αξιών λαμβάνει μουσική έκφραση στα έργα του γερμανικού κλασικισμού και ρομαντισμού, τα οποία θα επιλεγούν από τους νεαρούς ερμηνευτές. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στέκεται πάντοτε αρωγός σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τον τόπο μας και προάγουν το πνεύμα φιλίας μεταξύ των λαών.

   Οργανωτική Επιτροπή:

Άρχισαν οι καμπάνες στους μέντορες του Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προσφάτως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Αντόνιου Παλόσι, άλλοτε πανίσχυρο μέλος των κυβερνήσεων της κεντροαριστεράς υπό τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και τη Ντίλμα Ρουσέφ, καταδικάστηκε σε πάνω από 12 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, για υπεξαίρεση ενός ποσού 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών του εκστρατειών.
Υπουργός Οικονομικών του Λούλα μεταξύ του 2003 και του 2006 και αργότερα προσωπάρχης της Ρουσέφ το 2011, ο Παλόσι, επιφανές στέλεχος του Κόμματος  των Εργατών (PT) που ιδρύθηκε από τον Λούλα, είχε, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, διαπραγματευθεί δωροδοκίες ανάμεσα στον

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

hellas-shmaia
Σε μία εποχή που τα πολιτικά κόμματα έχουν μετατραπεί σε δικηγορικά και επικοινωνιακά γραφεία εξυπηρέτησης των συμφερόντων δανειστών, μοιάζει διαστημικό πώς αυτά τα ίδια σχήματα θα μπορέσουν να βγάλουν την πατρίδα μας από το αδιέξοδο.
Και δεν είναι δική μας παρατήρηση, είναι το συμπέρασμα όλων των δημοσκοπήσεων ακόμη και αυτών των φιλικών προς το σύστημα εξουσίας: Η

Ο κανιβαλισμός των social media

Της Γιώτας Μπάγκα

Ο όχλος ήταν πάντα όχλος, και στο πέρασμα των αιώνων δεν έχασε κανένα από τα χαρακτηριστικά του. Ορμητικός και εγωιστικός, φτηνός και εκδικητικός, μανιώδης και απερίσκεπτος, παθιασμένος και σκληρός, αιμοδιψής και ασυγκράτητος, εμπαθής και παράλογος…. 
Ο όχλος: παρών σε κάθε ιστορική στιγμή, στην καταδίκη του Σωκράτη, στο «σταύρωσον αυτόν», στις ιαχές της αρένας, στις πυρές του Μεσαίωνα, στα λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν σε