Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Συναυλία «Ήτανε μια φορά…» με πλήθος συντελεστών

Συναυλία «Ήτανε μια φορά…» με πλήθος συντελεστών
Συμμετοχή 40 χορωδών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Χασάπη Ανδρέα
Τραγουδούν: Μόρφω Τσαϊρέλη και Άρης Σταύρου αφιερωμένη στο πλούσιο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου
Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 | Ώρα έναρξης:  21:00 |  Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης | Είσοδος Ελεύθερη

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Συναυλία «Μουσικές του Αιγαίου ρίζα και διάρκεια στο χρόνο»

Συναυλία «Μουσικές του Αιγαίου ρίζα και διάρκεια στο χρόνο»
Συμμετέχει η χορωδία «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Χασάπη Ανδρέα
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 | Ώρα έναρξης:  21:00 |  Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης | Είσοδος Ελεύθερη

Γιώργος Στασινός: να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας - Τι ειπώθηκε την πρώτη ημέρα της διημερίδας του ΤΕΕ

-       Γ. Στασινός:  Να ξεκινήσουν αμέσως το «εξοικονομώ κατ΄οίκον» και τα άλλα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης- Δεν υπάρχει ούτε χρηματοδοτείται τέτοιο πρόγραμμα στην αγορά - Αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις θα αντιδράσουμε - Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάλεσε κυβέρνηση και υπουργούς, να προχωρήσουν στην χρηματοδότηση προγραμμάτων και στην απορρόφηση πόρων, ώστε να κινηθεί η οικονομία και να πετύχει η
Ντόρα Μπακογιάννη
Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια που ετοίμαζε η Κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Διάλογος του Προέδρου της Βουλής με τους «έφηβους βουλευτές» στην Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων

Εμφάνιση IMG_2017_07_10_170.jpg
Έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο για κρίσιμα ζητήματα δημοκρατίας, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής αλληλεγγύης, παιδείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, με τους «έφηβους βουλευτές» οι οποίοι, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΚΒ΄ Συνόδου, έθεσαν, για πρώτη φορά από την καθιέρωση του θεσμού, ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών διαπίστευσης
 
 

Με την υπ’ αρ. 6149/07.06.2017 ερώτηση είχα θέσει υπόψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης το θέμα της καθυστέρησης ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. Επειδή το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση μέχρι στιγμής, υπενθυμίζω

Τα βασικότερα σημεία του Προγράμματος Ενίσχυσης Αυταπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Εμφάνιση 17190949_392669317755912_6391810410892738905_n.jpg*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων του Προγράμματος Ενίσχυσης Αυταπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του  Β κύκλου το οποίο και  χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 80 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη). 

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται σύμφωνα με την προκήρυξη  στις 5.7.2017.  Σημειώνουμε ωστόσο ότι έως σήμερα επιτρέπεται ηλεκτρονικά η επεξεργασία-προετοιμασία των αιτήσεων αλλά όχι και η υποβολή τους. Η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να γίνει σε 3 διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

Οι «επιτυχίες» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζονται…



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν χρειαζόταν η ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος για να λυθεί το «μυστήριο» σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το 2016 είχαμε αύξηση στον αριθμό των τουριστών και μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό.
Στην έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική, η ΤτΕ αποφάνθηκε ότι βασική αιτία είναι η πτώση των τιμών διανυκτέρευσης στα καταλύματα, ιδιαίτερα την περίοδο αιχμής, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη συνολική μείωση των ταξιδιωτικών εσόδων.
Δηλαδή, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κρίση βάθυνε τόσο πολύ, που οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα – με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και από όσο γνωρίζουμε, και επί της προηγούμενης κυβέρνησης σε μνημόνιο ήμασταν, αλλά τα έσοδα

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Εμφάνιση από τη συνάντηση με τους πυροσβέστες στη Σπάρτη.jpg
Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή και τον Νίκο Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου, ήρθε σε επαφή με στελέχη της Τοπικής Διοίκησης και του Πυροσβεστικού Σώματος και περιόδευσε στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές στην Ανατολική Μάνη όπου μίλησε με δεκάδες κατοίκους.