Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Με επιτυχία στους Μολάους ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη»

Με επιτυχία στους Μολάους ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής"  από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη» στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ο Μολιέρος είναι Μολιέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έχουν ακούσει το όνομά του, έστω και αν μερικοί αγνοούν παντελώς το έργο του. Το κοινό μας είχε αυτό το βράδυ τη χαρά να απολαύσει το τελευταίο δημιούργημα του μεγάλου συγγραφέα, το κύκνειο άσμα εκείνου που λέγεται ότι ανέβασε την κωμωδία σε θέση ισάξια με αυτή της τραγωδίας.
Κωμωδία διδακτική κι ανάλαφρη, σχεδιασμένη με τη μορφή μουσικοχορευτικού υπερθεάματος και ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της λεγόμενης "κωμωδίας-μπαλέτο", ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" αποδόθηκε από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη» με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Με τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να μην τρίζουν τα κόκαλα του συγγραφέα, πράγμα που δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο!
Αν και από την παράσταση απουσίαζαν τα χορευτικά κομμάτια του έργου, η χορευτική ανάλαφρη διάθεση στο παίξιμο, στην κίνηση και την εκφορά του λόγου ήταν παρούσα ενώ δεν έλειπαν και οι απαραίτητες νότες μπαρόκ. Ήταν ένας Μολιέρος κλασικός, αξιοπρεπής και, όπως για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε όλοι, πάντα επίκαιρος.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΕΜΗ, ΣΤΟ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας ΣΤΟΥ ΜΟΛΑΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Μην ανοίγετε air-condition μόλις βάζετε μπροστά τη μηχανή στο αυτοκίνητο

airstogiatro.jpgΌταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, χωρίς σκέψη, ενεργοποιούμε και το air-condition.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr 

Πατρινή πρόσφερε 1.300.000 ευρώ για να αγοραστεί πανάκριβο «όπλο» κατά του καρκίνου

Optima_PETCT560_patientDREYTURTYTRY.jpgΈνα θαύμα για τους καρκινοπαθείς συνέβη πρόσφατα στο ΠΓΝΠ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ειδικότερα το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών πρόκειται να αποκτήσει μέσω δωρεάς γνωστής πατρινής, το PET/CT, ένα ειδικό μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr 

Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή -Τι περιλαμβάνουν τα 140 άρθρα

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ το πολυαναμενόμενο πολυνομονομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ υπό τον τίτλο: “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις”. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 140 άρθρα με ρυθμίσεις για όλα τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr δεν θα γίνει δημόσια διαβούλευση για

Χρίστος Δήμας: Πλήρης ανικανότητα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ


Πλήρης ανικανότητα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ
- Ευρωπαϊκοί πόροι για την ανάπτυξη λιμνάζουν στα ταμεία
- 54 βουλευτές της ΝΔ αναδεικνύουν το αδιέξοδο της Κυβέρνησης
Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής ανικανότητας στο ΕΣΠΑ επισημαίνουν με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η Ερώτηση που κατατέθηκε με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Κορινθίας και αρμόδιο Αναπλ.Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, αναδεικνύει μία σειρά από περιπτώσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπου ενώ υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, αυτά λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα εξ' αιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να τα προωθήσει έγκαιρα. 
Είναι χαρακτηριστικά τα τέσσερα παραδείγματα που παραθέτουν οι βουλευτές για προγράμματα του 2016, «Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση πτυχιούχων – α’ κύκλος προκήρυξης». 
Τα προγράμματα αυτά, θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους δικαιούχους, αλλά δυστυχώς παραμένουν κολλημένα στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες. Αντίστοιχα απογοητευτικά όμως, είναι και τα στοιχεία για το 2017. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις διψούν για ρευστότητα και πόρους προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν 23 δράσεις από την αρχή του χρόνου, έχουν ξεκινήσει μόλις οι 2 και αυτές βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα για να φτάσουν χρήματα στην αγορά. Όλες αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων και της εκταμίευσης των ποσών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, έχουν τελικά ως αποτέλεσμα «να μην υλοποιούνται τελικά πολλές επενδύσεις» και να χάνονται θέσεις εργασίας.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ"

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, και υψηλόβαθμων εκπροσώπων της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Οι βουλευτές στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας με το Υπουργείο που έχει δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ (βλ. πρόσφατο ΔΤ, 06/03/2017) έθεσαν το

Εκτός από τις θριαμβολογίες υπάρχει και η πραγματικότητα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι ανακοινώσεις είναι ξεκάθαρες και διαψεύδουν όλες τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και όλα τα κυβερνητικά ψεύδη περί ανάπτυξης.
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, καταγράφεται υποχώρηση της πορείας του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Μάιο, καθώς υποχωρεί στις 93,2 μονάδες από τις 94,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Σύμφωνα με τη Markit, οι λειτουργικές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα εξακολούθησαν να επιδεινώνονται τον Μάιο, αν και σε ασθενέστερο βαθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η τελευταία περίοδος ύφεσης οφειλόταν στην περαιτέρω μείωση των νέων παραγγελιών, η οποία οδήγησε σε επιπλέον πτώση της παραγωγής.

ΥΠΕΣ: Ζητά όλα τα στοιχεία του προσωπικού των δήμων (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο με την οποία ζητούνται όλα τα τα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού των δήμων, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Το υπουργείο ζητά τη συμπλήρωση πρότυπου πίνακα (επισυνάπτεται στην εγκύκλιο) και στη συνέχεια ανάρτησή του, μέχρι τις 24 Ιουλίου 2017, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ, με τα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού,

Η ΑΜΙΣΘΙ ΕΛΛΑΔΑ


Το Ρουβίκωνα της Δημοκρατίας πέρασε η Ελλάδα με την αμισθί καταναγκαστική της εργασία στους ξένους κατακτητές. Την κατάρα του ορυκτού πλούτου ζει η χώρα σε μία σισύφεια ιστορία μνημονίων και αμνησίας, η πρώτη χώρα παγκοσμίως που λιμοκτονεί προκαταβολικά, πριν την εξόρυξη του πλούτου της.  Με δύο πρωθυπουργούς πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, έναν να κοιτάει στη Δύση και έναν στην Ανατολή η χώρα οδηγείται σε αιώνια στασιμότητα, σε ένα μόνιμο αδιέξοδο. Σε ένα απέραντο χρέος γενεών ως αντίτιμο της απόλυτης κατάκτησης και προδοσίας στους «κουτόφραγκους».