Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ημερίδα ΤΕΕ για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών – αναδιάρθρωση και εξυγίανση επιχειρήσεων στο δρόμο της ανάπτυξης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4 (Πλατεία Συντάγματος) (1ος όροφος), στην Αθήνα. Η εκδήλωση έρχεται σε μία επίκαιρη στιγμή, καθώς από τις 3 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία:
«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν μαζί μας και η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων, που έκαναν αυτή την πολύ καλή δουλειά, σε συνεργασία και με την αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, για τον Φάκελο της Κύπρου. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις πτυχές αυτού του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής.

Εχει τραγουδήσει μεγάλες επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται μέχρι σήμερα στο ρεπερτόριο λαϊκών σχημάτων. «Παραμυθάκι μου», «Παποράκι του Μπουρνόβα», «Δελφίνι δελφινάκι», «Ενας πλάι στον άλλο», «Η γοργόνα», «Η δουλειά κάνει τους άντρες», «Ο Κουταλιανός», «Το παλιό ρολόι».
Ο Γιάννης Καλατζής, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές, πρώτο όνομα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943 και εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι ως μέλος του γκρουπ Τρίο Μορένο. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Αθήνα και αρχικά συνεργάστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Με τα παράλληλα συστήματα δεν θα τους χρειάζονταν καν οι αριθμοί


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει καταντήσει κουραστικό, αλλά η προπαγάνδα των αριθμών στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση έχει λάβει θηριώδεις διαστάσεις.
Στις 10 Ιουλίου είχαμε πάλι πανηγύρια, καθώς ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ «μεγάλη αύξηση» 5,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο 2017.
Εντάξει, αλλά τον Μάιο του 2016 είχαμε μείωση 4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.
Και τον Μάιο του 2015 είχαμε μείωση 4,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2014.
Οπότε;
Οπότε, ένα πράγμα είναι να πετάμε έναν αριθμό και ένα άλλο πράγμα είναι να δίνουμε και τους υπόλοιπους αριθμούς.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2017 παρουσίασε αύξηση 6,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2016.

Διοργάνωση του αγώνα υπεραπόστασης Κρόνιο Πέρασμα για 4η χρονιά στα χωριά του Πάρνωνα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, από ώρα 10.00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!