Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στη Σπάρτη περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Σπάρτη περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στη Λακωνία περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα
την Τρίτη 18 και αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου. Το πρωί ώρα 10 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια καταστήματα του κέντρου ενώ ήπιε καφέ στη Λέσχη Σπάρτης. Κατά την

Παρελθόν από τον Αστέρα Δερβενίου η "σημαία" του , ο Σταύρος Αντωνόπουλος

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν... Μετά από  πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας , αποχωρεί από τον Αστέρα Δερβενίου η "σημαία" της ομάδας , ο Σταύρος Αντωνόπουλος. Οι λόγοι της αποχώρησής του από την ομάδα της Δυτικής Κορινθίας είναι κυρίως οικογενειακοί και προσωπικοί.
 Στα πέντε χρόνια  συνεχούς παρουσίας του Σταύρου Αντωνόπουλου, στον Αστέρα Δερβενίου, υπήρξαν γόνιμα και καρποφόρα Φόρεσε  την "μπλέ" .φανέλα του Αστέρα 128 φορές και πέτυχε 23 τέρματα. Ξεχώρισε για το ηγετικό του στυλ και για το ήθος του. Το κενό που αφήνει η αποχώρησή του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια δύσκολα θα καλυφθεί.  
Ένας παίκτης που κόσμησε τα γήπεδα της Κορινθίας, θα αναζητήσει την τύχη του στην Αττική και σίγουρα η αποχώρησή του, αλλάζει αρκετά τα δεδομένα στον Αστέρα, καθώς ο ηγέτης και αρχηγός θα λείψει.
Σύσσωμη η οικογένεια του Αστέρα του εύχεται καλή συνέχεια και προ πάντων "υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Σ' ευχαριστούμε για όσα έκανες για τον Αστέρα μας Σταύρο!"

Αγνοείται από την Κυριακή 33χρονος κολυμβητής από το Ξυλόκαστρο - Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Xωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό ενός 33χρονου κολυμβητή που αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες δια θαλάσσης από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, από ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες, από ξηράς από περιπολικό όχημα του Λιμενικού, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.
 
Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.
 
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο που εκτελούσε χθες το πρωί το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος


Λαχτάρησαν οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 της British Airways, που εκτελούσε χθες το πρωί το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος. Κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος εν ώρα πτήσης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης στο νησί του Παπαδιαμάντη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν «στο μάτι της Μέδουσας». Από τη μία στιγμή στην άλλη, η πτήση ανεμελιάς που είχε ξεκινήσει από το Λονδίνο στις 07.10 το πρωί (τοπική ώρα) και αναμενόταν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου στις 12.15 το μεσημέρι, μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες αλλά

Πνίγηκε η Κωνσταντινούπολη! 6.726 κεραυνοί!

Πνίγηκε η Κωνσταντινούπολη! 6.726 κεραυνοί! [pics, vid]
Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη
Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6726 κεραυνοί. 

Πλημμύρισαν δρόμοι, ανισόπεδοι κόμβοι και παγιδεύτηκαν αυτοκίνητα. Πλημμύρισαν επίσης πολλοί σταθμοί του μετρό, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. 
Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.
Στη Σηλυβρία, άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινιούπολης.
ΦΩΤΟ: REUTERS

ΔΕΡΒΕΝΙ: Παρασκυή 4 Αυγούστου. Παρουσίαση βιβλίου Ντίνας Γεωργαντοπούλου "Απροσποίητα"

Φωτογραφία της Ντίνα Γεωργαντοπούλου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μήνυμα ελπίδας και αναπτυξιακής προσδοκίας ο δρόμος Νεάπολη – Μονεμβασιά»

Τον πολιτικό συμβολισμό της υλοποίησης μεγάλων και σπουδαίων έργων στηριζόμενοι «στις δικές μας δυνάμεις» ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβασιά, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, τονίζοντας ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο και μόνο στην αξία της υλοποίησης ενός έργου, είναι και ένας πολιτικός συμβολισμός που στέλνεται σήμερα από τα Βάτικα και από τη Μονεμβασιά σε όλη τη χώρα. «Ότι μαζί με τους δικούς μας

ΠΟΠΕΚ: Κλείνουν βενζινάδικα κοντά στις Εθνικές Οδούς


Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας που βρίσκονται στο παράπλευρο οδικό δίκτυο ύστερα από την εφαρμογή του Ν. 4388/2016, με το οποίο απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης άνω των 3,5 τόνων, από το παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας. Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο πολλά βενζινάδικα αναγκάζονται να κλείσουν καθώς δεν είναι πλέον βιώσιμες ενώ η αρχική επένδυση που έχουν κάνει μπορεί να φθάνει και τις 500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ΠΟΠΕΚ ζητά άρση της απαγόρευσης διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο οχημάτων επαγγελματικής χρήσης και αναφέρει ότι....
Διαβάστε Περισσότερα
 enveth.gr

MRB: Απαισιοδοξία και στήριξη από τους γονείς για τους νέους Έλληνες


Η οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος του 48% των νέων Ελλήνων, ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας της διαΝΕΟσις, που διενεργήθηκε από την MRB στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου CUPESSE.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η «οικονομική στήριξη από γονείς ή

Οι επιστολές προς τους δανειστές έγιναν αισίως… 23!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τις τελευταίες ημέρες, ο νέος κύκλος θριαμβολογίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιστρέφεται γύρω από την απόφαση της Κομισιόν για τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.
Μετά από τόσα μνημόνια και τόσα μέτρα και τόσα πλεονάσματα και την μεταφορά του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στο αιωνόβιο υπερταμείο, αυτό, προφανώς, ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν οι δανειστές.
Τα πήραν όλα, ζητούν κι’ άλλα, η κυβέρνηση τους τα δίνει, ένα μικρό αντίδωρο, συμβολικής αξίας και άνευ σημασίας (δηλαδή τι άλλα πειθαρχικά μέτρα θα μας μπορούσαν να μας επιβάλουν;) ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να προσφέρουν.
Όλως τυχαίως μάλιστα, η απόφαση για… άφεση αμαρτιών ήλθε την ίδια ακριβώς ημέρα (12

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας εκφράζουν  τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του στην προσπάθεια κατάσβεσης της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό. Η προσφορά των ανδρών της Πυροσβεστικής στο κοινωνικό σύνολο είναι ανεκτίμητη και θυσίες σαν αυτή μας υπενθυμίζουν με οδυνηρό τρόπο την σπουδαιότητα του λειτουργήματος που επιτελούν.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.

Κόρινθος 17 Ιουλίου 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη

"Με βαθύτατη οδύνη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη. Η αυταπάρνησή του στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, είναι ωστόσο τραγωδία να χάνονται ζωές νέων ανθρώπων". 

Πέτρος Τατούλης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου