Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Την προεδρία της ΔΗΣΥ θα διεκδικήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά.

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/kaminis-1000.jpg
Αποφασισμένος διεκδικήσει την προεδρία της κεντροαριστεράς εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχοντας για αντίπαλο τη Φώφη Γεννηματά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, ωστόσο έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις

Τραγωδία το απόγευμα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας – Ένας νεκρός

limani1 Κατέρρευσε το στέγαστρο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας - Ένας νεκρός
Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας. Κατέρρευσε η οροφή των παλιών κρατητηρίων στο παλιό Λιμάνι της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός που ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες

ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Καταργούν τον εθνικό ύμνο με την έπαρση της σημαίας στα σχολεία!

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/simaia-sxoleia-1000.jpg
Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για κατάργηση της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια.
Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών».

Έκτακτο δελτίο καιρού: Που θα χτυπήσουν 40άρια

Το θερμόμετρο αρχίζει από σήμερα να ανεβαίνει για τα καλά. Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ από σήμερα ξεκινάει η άνοδος και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η χώρα θα... βράσει.
Για σήμερα προβλέπονται θερμοκρασίες ως και 39 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.
Αναλυτικά η πρόβλεψη για τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα: Δυτικά Ηπειρωτικά: 39 βαθμοί
Βόρεια Ηπειρωτικά 38 βαθμοί
Υπόλοιπα Ηπειρωτικά 37 βαθμοί
Νησιά Ιονίου: 36 βαθμοί

Ακόμη πιο υψηλές θα είναι όμως οι θερμοκρασίες από αύριο:
Δυτικά 40 και κατά τόπους 41 βαθμοί Κελσίου
Υπόλοιπα Ηπειρωτικά 38 με 4 βαθμούς Κελσίου
Νησιά Ιονίου ως 37 βαθμούς Κελσίου

Δείτε τους χάρτες με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τις θερμοκρασίες από σήμερα ως και την Κυριακή:


Απόψε "οι σύμμαχοι" στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.

http://www.athinorama.gr/lmnts/events/cinema/10054189/f3.jpg
 Παρασκευή 4/8 στις 22:00 
«ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ» (Κατασκοπική, 126’, 2016) 
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις 
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ , Μαριόν Κοτιγιάρ , Τζάρεντ Χάρις , Λίζι Κάπλαν 1942: 

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος... 
Για τους κατασκόπους Μαξ Βέιταν (Μπραντ Πιτ) και Μαριάν Μποσεζούρ (Μαριόν Κοτιγιάρ), ειδήμονες στην εξαπάτηση και τις δολοφονίες, τ ο κλειδί της επιβίωσής τους είναι η απόκρυψη από όλους της πραγματικής τους ταυτότητας και η αποφυγή κάθε συναισθηματικής εμπλοκής. 
Όταν, όμως, ερωτεύονται, αληθινά, ο ένας τον άλλον, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης αποστολής, η μόνη τους ελπίδ α να πετύχει η σχέση τους είναι να είναι απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ τους. 
Αντ’ αυτού, όμως, η καχυποψία και ο κίνδυνος είναι καθημερινά παρόντες στο γάμο τους με τον Μαξ να ενημερώνεται, τελικά, πως, η ειδυλλιακή οικογενειακή του ζωή μπορεί να είναι όλη έν α ψέμα και πως η μόνη λύση μπορεί να είναι η πλέον επώδυνη...

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 8/8/2017

 http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/08/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%851.jpg
Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
  1. AΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΡΚΟ ΑΒΕΕ.
  2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ –ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΠΔΔ.
  3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2017».
  4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ.
  5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΗΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΑΔΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΠΥΡΓΟΥ.
  6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ –ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ- ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΗΛΙΑΣ   ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Θέατρο μαριονέτας "Γλυκιά Συμφωνία" στο Δερβένι

Τρίτη 8 Αυγούστου | Ώρα παράστασης: 21.00 | Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου
τιμές εισ/ρίων: Είσοδος 7€, προπώληση 6€ (TicketServices.gr), άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές 5€
Το θέατρο Μαριονέτας «Γκότση», σας καλωσορίζει σε μαγικά ταξίδια στον κόσμο της μαριονέτας. Η παράσταση που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» τα Χριστούγεννα, ανεβαίνει το καλοκαίρι του 2017 με μαριονέτες, στο Δερβένι, στο Θεατράκι Γυμνασίου την Τρίτη 8 Αυγούστου.
Το μουσικό αυτό παραμύθι, «Γλυκιά Συμφωνία», μας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό τοπίο στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος, την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωες της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας» θα δώσουμε μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους!
ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Δημήτρη Πιατά, Θανάσης Τσαλταμπάση, Άντα Αθανασοπούλου, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Μαρίλια Νομικού, Σόλων Τσούνη.
ΚΕΙΜΕΝΑ-ΣΤΙΧΟΙ: Μαίρη Βούκανου ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Βούκανος ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Γκότσης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παναγιώτα Μωυσιάδου ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ: Θανάσης Γκότσης

2η «Γιορτή Καρυδιού» στη Καρυά Κορινθίας

Κυριακή 6 Αυγούστου | Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Καρυάς | ώρα 12.00 | Ταβέρνα «Η Στρούγκα» Καρυά | Είσοδος 15€

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση Ζωγραφικής σε γυαλί της Άννας Γεωργαντοπούλου

Έκθεση της Ζωγραφικής σε γυαλί της Άννας  Γεωργαντοπούλου
10 με 16 Αυγούστου 2017 | Ώρες Λειτουργίας 08:00 - 12:00 μ.μ. | Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου | Είσοδος Ελεύθερη

Μουσική βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ» Δερβενίου

Μουσική βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ» Δερβενίου
Σάββατο 5 Αυγούστου | ώρα 21.00 | Κεντρική πλατεία Δερβενίου

Europa League: Τα ζευγάρια των πλέι οφ!

Europa League: Τα ζευγάρια των πλέι οφ!

 Δυνατές "μάχες" με φόντο τους ομίλους του Europa League ανέδειξε η κληρωτίδα. Δείτε όλα τα ζευγάρια των πλέι οφ.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν 17 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 24 του μήνα.
Τα ζευγάρια των πλέι οφ:

Capital control: Το παράδοξο της νέας χαλάρωσης και όσα πρέπει να ξέρετε για αναλήψεις και λογαριασμούς

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ, εκτός από δύο, οι διατάξεις της απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών των capital controls.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2723, 3 Αυγούστου 2017), από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύουν οι εξής διατάξεις:

Εντός της επόμενης εβδομάδας και το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα εκδοθούν τα ΦΕΚ για τις δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που συνολικά αφορούν προσλήψεις 106 ατόμων σε θέσεις αορίστου χρόνου. Πρόκειται για την προκήρυξη 10Κ/2017 και την προκήρυξη 11Κ/2017. Η πρώτη προκήρυξη (10K/2017) αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 76 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον ΑΔΜΗΕ. Η δεύτερη προκήρυξη (11K/2017) αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 30 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδας. Με τη δημοσίευση των σχετικών ΦΕΚ θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για την έναρξη της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει το διάστημα 21 με 25 Αυγούστου και να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Δείτε τις δύο ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ και τους πίνακες θέσεων: Προκήρυξη 10Κ/2017 για τον ΑΔΜΗΕ Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση έχει αποσταλεί η 10Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Δείτε τον πίνακα θέσεων ΕΔΩ Προκήρυξη 11Κ/2017 για την Τράπεζα της Ελλάδος Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 11Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Τράπεζα της Ελλάδος. Δείτε τον πίνακα θέσεων ΕΔΩ

Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η εξέταση των μηχανογραφικών δελτίων, που υπέβαλλαν οι υποψήφιοι των εφετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, προκειμένου να κατανεμηθούν οι θέσεις των εισακτέων στους μελλοντικούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις 10Κ/2017 & 11Κ/2017

Εντός της επόμενης εβδομάδας και το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα εκδοθούν τα ΦΕΚ για τις δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που συνολικά αφορούν προσλήψεις 106 ατόμων σε θέσεις αορίστου χρόνου. Πρόκειται για την προκήρυξη 10Κ/2017 και την προκήρυξη 11Κ/2017.
Η πρώτη προκήρυξη (10K/2017) αφορά την πλήρωση με σειρά

Προσλήψεις 2.868 ατόμων σε Τοπικές Ομάδες Υγείας (προκήρυξη-ειδικότητες)

Το υπουργείο Υγείας, δημοσιοποίησε την προκήρυξη για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά δύο χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ (2868) ατόμων, τα οποία θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

ΚΑΛΟΤΡΩΝΕ ΚΑΙ … ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Εξασφαλίσαμε τον τιμοκατάλογο για εσάς

Πανικός στο εστιατόριο της βουλής παρά τον Αύγουστο.
Τα νομοσχέδια που περνούν είναι πολλά και σοβαρά και όλοι οι βουλευτές βρίσκονται στις επάλξεις.
Όπως βλέπετε από το μενού του εστιατορίου, τα φαγητά είναι αρκετά ο βουλευτής και όχι μόνο αλλά οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι έχουν πολλές επιλογές να κάνουν ανάλογα με το τι τραβά η όρεξή τους και το αντίτιμο για κάθε

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

''Είμαστε όλοι υποψήφιοι, όπως η Κάτια''.


Είχε δυο-τρεις μέρες να φανεί στην γειτονιά. Οι περισσότεροι είχαν φύγει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν την αναζήτησαν.
Κάποιος γείτονας , που είχε μείνει πίσω ανησύχησε, που δεν την είχε δει να κάνει το καθημερινό της δρομολόγιο προς τον Σκλαβενίτη της γειτονιάς, όπου έβρισκε δροσιά, περιφερόμενη επί ώρες χωρίς να

Τη δημοπράτηση έργων στην Καλαμάτα και την Οιχαλία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://ppel.gov.gr/wp-content/uploads/2015/09/slider_01_tatoulis.jpgΤη δημοπράτηση της κατασκευής ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της 1ης επαρχιακής οδού με οδό Ναυαρίνου στο Δήμο Καλαμάτας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος προαυλίου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγ. Σώστη στο Δήμο Οιχαλίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017. 

ΚΙΑΤΟ ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ Θεατρική Παράσταση στις 17 Αυγούστου στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ
ΚΙΑΤΟ

ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 «Το Όνειρο της Πέππα»
Εμφάνιση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ 1.jpg
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
την Πέμπτη 17/8 στις  8:30 μ.μ.
Εμφάνιση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ 4.jpg
ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ η επίσημη  θεατρική παράσταση που παίζεται σε           Μ. Βρετανία και Αμερική μετά την μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.

Γ. Ψυχογιός: «Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο ύψος της ιστορίας και των αγώνων της Αριστεράς για την υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»




Την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας της Βουλής συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια. Ένα από αυτά ήταν και το νομοθέτημα του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ανέφερε τα εξής: 

Από τα «νεύρα» ως τα ψυχιατρεία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επιλογή του κ. Τσίπρα κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία να αναφέρεται ξανά και ξανά σε κάποια υποτιθέμενα «νεύρα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της δεν είναι τυχαία – όπως τυχαία δεν είναι και η επιλογή του να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση, καθώς αποτελεί ένα ακόμη κεφάλαιο της προπαγανδιστικής του προσπάθειας να μιλήσει στο ακροατήριό του, λέγοντας ουσιαστικά: «Βλέπετε; Μπορεί να ψηφίζουμε μνημόνια επειδή μας εκβιάζουν, αλλά φέρνουμε και νόμους που ανταποκρίνονται στις ιδεοληψίες μας».
Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, είπε απανωτά κατά την δευτερομιλία του:

Τα αρχαία ελληνικά θέατρα χρησιμοποιούσαν κινητά σκηνικά, πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια!!! Ευρήματα σε Μεσσήνη, Μεγαλόπολη, Σπάρτη



ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / Γιώργος Λεκάκης

Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος που ηττήθκε ξανά με 1-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Πανιώνιος δημιούργησε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά χάρη στο αυτογκόλ του Κόρμπου (78’) οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Μακάμπι και αποκλείστηκαν. Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσία 6.000 φιλάθλων ήταν ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Ωστόσο με δύο ήττες αποκλείστηκαν στον γ προκριματικό γύρο του Europa League.
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου (13' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (86' Γλύκος), Λάμπρου (73' Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ
Μακάμπι (Τζόρντι Κρόιφ): Ραΐκοβιτς, Νταβίντζαντα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Σπούνγκιν, Γέινι, Γκολάσα, Μπατόκιο (76' Μίχα), Κιάρτανσον (83' Πέρετς), Ατζίλι και Σένφελντ