Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΔΕΡΒΕΝΙ: Σάββατο 12 Αυγούστου Συναπάντημα Ευρωστινίων 2017

https://3.bp.blogspot.com/-b-iW8tL94nc/TvyGoxODKzI/AAAAAAAAFuY/eveZgchaXrcA8O5POMEIDwHs3E9EWx3ygCPcB/s1600/POREIA.JPG
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο αείμνηστος Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου επί 16 συναπτά έτη, Αλέξανδρος Παπασπυρόπουλος
Σάββατο 12 Αυγούστου | ώρα 21.00 | Κεντρική πλατεία Δερβενίου

ΔΕΡΒΕΝΙ: Γιάννη Παπουτσάκη «Εξόριστα Καλοκαίρια» Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του

 
 Γιάννη Παπουτσάκη «Εξόριστα Καλοκαίρια» Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του
 
 Παρασκευή 11 Αυγούστου | ώρα 20.00 | Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου, 1ος όροφος

Αγορά ΤΠΕ : Δυσκολίες του 2017, ελπίδες του 2018

Του Βασίλη  Μπαλάφα

Το 2017 αναμενόταν από πολύ κόσμο να είναι ένα έτος ιδιαίτερα κινητικό στο χώρο των ΤΠΕ για την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο του 2016 η θεσμοθέτηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), με 4 Γενικές Γραμματείες, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Γράφαμε το Δεκέμβριο του 2016 στο newDeal ότι η

Πέτρος Τατούλης: «Σε ύφεση ο Ιος του Δυτικού Νείλου» -«Άριστη συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΚΕΕΛΠΝΟ»


"Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι βρίσκεται σε ύφεση η εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου. Όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε, αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την  Τρίτη 8 Αυγούστου 2017.

ΤΡΕΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Πωλητήριο σε 20.000 ακίνητα, λόγω φόρων και δανείων


Είναι 20.000 ως 25.000 τα ακίνητα που βγαίνουν στο… σφυρί σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές καθώς οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν μπορούν να τα συντηρήσουν λόγω οικονομικής δυσχέρειας, είτε επιθυμούν να τα μετατρέψουν σε ρευστό για να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους ανάγκες.
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ιδιοκτητών που προχωρούν σε πωλήσεις προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση.

Επιμένει ο καύσωνας – Καμίνι η χώρα ως το Σάββατο

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν έως το Σάββατο με τον καύσωνα να κάνει αφόρητη τη ζωή όλων.
«Υπολογίζουμε ότι αυτή τη φορά η διάρκεια θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο δεν θα έχουμε ακραίες τιμές», σημειώνει στην «Καθημερινή» ο ερευνητής-μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

"Έφυγε" η Αρλέτα. στα 72 της η τραγουδοποιός που σημάδεψε την εποχή του Νέου Κύματος

Αρλέτα: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατό της – Το «αντίο» του Τσίπρα | Newsit.gr
Τη γειτονιά των αγγέλων θα ομορφαίνει με τη φωνή της, πλέον, η Αρλέτα. Η ερμηνεύτρια πέθανε σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από νοσηλεία  στην εντατική του ‘Ευαγγελισμού»,  αφού αντιμετώπιζε λοίμωξη του αναπνευστικού και υπέστη έμφραγμα.
Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η αγαπημένη Αρλέτα έδινε

Ποιο μέρος του σώματος επηρεάζεται περισσότερο από τα βακτηρίδια του συντρόφου σας;

SCASSADSADASDXASCAASC.jpg
Ζευγάρι σε όλα, ακόμα και στα βακτηρίδια. Αυτό υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές που μελέτησαν το δέρμα 165 ζευγαριών, συμπεριλαμβανομένων των βλεφαρίδων, των ρουθουνιών, τις μασχάλες και τις πλάτες.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr 

Η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο

jghfvhkgfyifkffgtf.jpg
Η μοναξιά όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, αλλά είναι πιο επικίνδυνη και από την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, αναδεικνύει τη μοναξιά σε μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγείας διεθνώς.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις λαμβάνουν οι Δήμοι της Κορινθίας μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις μας και σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους, προχωρεί η επιχορήγησή τους με ένα σημαντικό ποσό που ανέρχεται αθροιστικά σε 1.237.927 €.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση Ζωγραφικής σε γυαλί - εικαστικές δημιουργίες, της Άννας Γεωργαντοπούλου 10 με 16 Αυγούστου 2017

Φωτογραφία της Christine Georgantopoulou.

Έκθεση της Ζωγραφικής σε γυαλί της Άννας  Γεωργαντοπούλου 
 Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου

Η συμπολίτισσα μας Σχεδιάστρια ΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ εκθέτει στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου Κορινθίας τις εικαστικές δημιουργίες της, απο την Πέμτπη 10 Αυγούστου [ως τις 16/8]. Ωρες λειτουργίες : 08:00 - 12:00 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Κίνα

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Κίνα | Newsit.gr
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). 
Ο σεισμός σημειώθηκε 200 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της πόλης Κουανγκιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Νωρίτερα, οι σεισμολόγοι είχαν κάνει λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών και βάθους 32 χιλιομέτρων. 
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές. Τ
ον Μάιο του 2008 σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 70.000 ανθρώπων. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το Epsilon

Ο  μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ  Ιβάν Σαββίδης, αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.
Το τίμημα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως ο ομογενής επιχειρηματίας, δείχνει αποφασισμένος να επεκταθεί στον χώρο των ΜΜΕ καθώς έχει ήδη αποκτήσει Έθνος και Ημερησία.
Ο Ιβάν Σαββίδης, συμμετείχε στον διαγωνισμό που τελικώς ακυρώθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, όντας αρχικά πρώτος επιλαχών. Στη συνέχεια απέκτησε την άδεια που είχε αποδοθεί στον Χρήστο Καλογρίτσα, όταν η εγγυητική του τελευταίου κατέπεσε. Άγνωστο παραμένει επίσης τι θα συμβεί με τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στο MEGA μέσω Πήγασου. 
Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ανήκε από το 2013 στον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη.

ΑΣΕΠ: Στο ΦΕΚ η Προκήρυξη 11Κ/2017 -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (pdf)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η 11Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Τράπεζα της Ελλάδος.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 31 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΦΕΚ

Τεράστια κίνηση από την ΑΕΚ


Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, απόλυτα ενδεικτική των προθέσεων της αναφορικά με την επιστροφή στην πόλη όπου έγινε η ιστορική της έδρα, προχώρησε από σήμερα η ΑΕΚ. Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ενόχληση που μπορεί να δημιουργούν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη σκόνη που σηκώνεται και τον θόρυβο που δημιουργείται από τα μηχανήματα, η Ενωση ζητά προκαταβολικά συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης. Ηδη, από το πρωί, άνθρωποι μοιράζουν την επιστολή χέρι με χέρι σε κατοίκους, περιοίκους.


enwsigr

Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σαν το ψάρι έξω από το νερό σπαρταράει το ελληνικό παρακράτος που ψυχορραγεί. Τα πάντα έκανε για να διαλύσει την Ελλάδα και αδυνατεί να το καταφέρει. Οι τρομπέτες της Οικουμένης, η απρόσμενη εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην εξουσία της μόνης υπερδύναμης για τον 21ο αιώνα ΗΠΑ, κατέστρεψε το μύχιο σχέδιο του Ρουβίκωνα της διαπλοκής.

Πραγματικά και τι δεν προσπάθησε η βρώμικη ελίτ που μεταπολιτευτικά

Αν δεν μπορείς να κόψεις εισιτήρια και εδώ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούσαν να το πετύχουν: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 11,4% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Μάρτιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ αυξήθηκαν 16,3% οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου.
Ωστόσο, καταγράφηκε μείωση των εισπράξεων κατά 11,4%! Δηλαδή ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 11,4% και τα έσοδα μειώθηκαν ακριβώς κατά 11,4%!
Στους αρχαιολογικούς χώρους πάλι, καταγράφηκε τον

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! – Αυξήσεις έως 235% στα τέλη κυκλοφορίας – Τι θα ισχύσει για τα πετρελαιοκίνητα


«Εγκεφαλικά» αναμένεται να προκαλέσει η αναπροσαρμογή του μοντέλου μέτρησης των εκπομπών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θα φέρει οικονομική επιβάρυνση σε 800.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.
Οι αυξήσεις που θα προκύψουν, με τις νέες μετρήσεις, στις εκπομπές ρύπων θα

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 09 Αυγούστου 2017.



http://www.e-artemis.gr/wp-content/uploads/2017/06/apkiklo.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Τετάρτη 09 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Greece Crisis 2007-2017 (Part I)

Introduction

A decade almost after Lehman Brothers’ bankruptcy and World’s economic, political and social Great Depression, Greece seems the only nation still unable to recover. Although too small in this anarchic World it has managed to be in the swirl of this “man dust’ continuously the last decade making distinguished organizations like International Monetary Fund (IMF) and European Central Bank (ECB) and powerful

Προσοχή: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από νέα μεγάλη φωτιά


Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όσοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και για να μην προκληθεί φωτιά αλλά και για την δική τους ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας και για τα νησιά Ψαρά, Λέσβος και Χίος. Παράλληλα, υψηλός (δείκτης 3) είναι για τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Σποράδες, Σκύρος, Ικαρία, Σάμος και Κύθηρα.
Παράλληλα, οριοθετημένη περιμετρικά, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικρές μόνο εστίες μέσα στην καμένη έκταση, παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Κύθηρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης, έσβησε πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, στα Λιμενάρια Θάσου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Αχλαδινή Ηλείας, Καστάνια Μεσσηνίας και Βολίμες Ζακύνθου.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

«.. Αποπλάνηση» απόψε στο Δερβενι

 Φωτογραφία του Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'.
Ο Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'
Σας ενημερώνει ότι σήμερα, Τρίτη 8/8, θα γίνουν 2 προβολές της ταινίας «Η Αποπλάνηση» (Γουέστερν/Δράμα, 93’, 2017), στις 21:00 & στις 23:00!
Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ανγκουρί Ράις, Κόλιν Φάρελ, Ούνα Λόρενς

Φωτογραφία του Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'.Η ατμοσφαιρική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Κάλιναν, αφηγείται, μέσα από τη γυναικεία ματιά, την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη (Κόλιν Φάρελ) που, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου, και συγκεκριμένα το 1864, βρίσκει καταφύγιο, ώσπου να αναρρώσει, σε ένα σχολείο θηλέων οικότροφων στη Βιρτζίνια, όπου τον περιθάλπουν ως ηθικό τους χρέος.
Η παρουσία του εκεί, όμως, ξυπνά στα κορίτσια και τις μοναχικές γυναίκες του σχολείου (Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ), καταπιεσμένα ένστικτα, πάθη και ανάγκες, προκαλώντας μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συγκρούσεις που φτάνουν ακόμα και στα άκρα.
#ΤοΔιάλειμμα

Εκπληκτικό θέαμα: Αυγουστιάτικη πανσέληνος με μερική έκλειψη [εικόνες]


Με ένα σπάνιο φαινόμενο συνδυάζεται φέτος η Αυγουστιάτικη πανσέληνος και αυτή δεν είναι άλλη από την μερική έκλειψη Σελήνης.
Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης… μαζί! Η σκιά της Γης κάλυψε περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ένα μοναδικό φαινόμενο και