Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σε πύρινο κλοιό 10 ελληνικά χωριά στην Αλβανία – Κάηκαν δύο εκκλησίες


Σε απόγνωση βρίσκονται 10 ελληνικά μειονοτικά χωριά στους δήμους της Δρόπολης και της Φοινίκης στην Αλβανία, με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση στην Ελλάδα για βοήθεια.
Στον δήμο Δρόπολης στο χωριό Γράψη δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη κάηκαν και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων. Ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη.
Οι πυρκαγιές έχουν φτάσει στα χωριά Φράστανη, Λιούγκαρη, Γεωργουτσάτι και

Τσίμπημα από τσούχτρα στην θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε

τσούχτρα
Το τσίμπημα από τσούχτρα είναι αιφνίδιο και πολύ επώδυνο. Γι' αυτό είναι σώφρον να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί, για να σας περάσει πιο γρήγορα ο πόνος και η ταλαιπωρία.
Αν είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα από τσούχτρα, καλέστε επειγόντως το 166. Κάντε το ίδιο και εάν τα πλοκάμια της τσούχτρας έχουν αγγίξει πάνω από το μισή επιφάνεια ενός χεριού ή ποδιού, αφού σε αυτή την περίπτωση το τσίμπημα είναι σοβαρό.
Για πιο ήπια τσιμπήματα, κάντε τα ακόλουθα:

Επιθεώρηση στο έργο Πλατάνια-Άνω Δώριο Τατούλης: «Συνεχίζουμε την άρση απομόνωσης των ιστορικών χωριών της ορεινής Τριφυλίας»



Εμφάνιση ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ.jpgΑυτοψία στην εξέλιξη των εργασιών του οδικού έργου Πλατάνια-Άνω Δώριο, που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο, που κατασκευάζεται ως συμπληρωματικό του τμήματος Σύριζο-Κούβελα και ακολουθεί την φυσική συνέχεια του άξονα που κινείται στην κορυφογραμμή.

Με την κατασκευή του έργου αυτού, γίνεται άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης των ορεινών χωριών από Σύριζο έως Αυλώνα και επιτυγχάνεται η γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση προς τον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή του συγκεκριμένου έργου στην ανάδειξη ενός μοναδικού φυσικού μνημείου, των παράχθιων περιοχών της Νέδα, που τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζουν αλματώδη τουριστική κίνηση με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Δελφών είναι το νέο Μέλος στο Σ.Π.Ο.Α.Κ.


http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2016/07/galaxidi-aftodioikisi.jpg
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 
Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών, για την ένταξη του Δήμου στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ».

Αν και μέχρι τώρα υπήρχε άψογη συνεργασία, έστω και από την θέση του παρατηρητή, θεωρούμε ότι η απόφαση θεσμικής συμμετοχής, συμβάλει στην ισχυροποίηση της θέσης και των δύο πλευρών και δικαιώνει το όραμα και τις πρωτοβουλίες των πρωτεργατών της ίδρυσης του Συνδέσμου μας.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
 

Ο Αυγουστιάτικος Ρουβίκωνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αδυνατεί να περάσει το Ρουβίκωνα δυναμιτίζοντας τον Αύγουστο. Σε μία εποχή πολιτικού καύσωνα δεν χρειάζεται και πολύ για να ανατιναχτεί η Ελλάδα ομολογουμένως. Μία σπίθα είναι πάντα αρκετή για τους καλούς εμπρηστές.