Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη!: 4 νεκροί, 25 τραυματίες

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/dsvsv.jpg
Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους., ενώ ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε εστιατόριο της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ένοπλοι είναι αυτοί που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγάκι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.
Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
 
Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως 1 άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 20 τραυματίστηκαν. 
Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 4 νεκρούς και 20-25 τραυματίες.

ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά

aSWFAFWFRWEREWREWRER.jpgΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά


Ανακοίνωση για αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας συμπληρώματα διατροφής εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Διαβάστε περισσότερα

werqawertertretretertertret.jpgΓιατί δεν πρέπει να πετάτε το κουκούτσι από το αβοκάντο


Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία φρούτα. Αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εκτός από τη νόστιμη σάρκα του, πολλά οφέλη για εσάς έχει και το κουκούτσι του;

Διαβάστε περισσότερα
 

stogiatro.gr


Τι είναι ωφέλιμο να πίνει ο σκύλος μας, εκτός από νερό;

ddgewyt4ry45ty45wtyertye4rty.JPG
Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε μερικά από τα βασικά πράγματα που είναι ωφέλημα για τον σκύλος μας, αλλά και ποια πρέπει να απογεύγονται.

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο

Την υλοποίηση δώδεκα προγραμμάτων μέχρι το Φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχει σχεδιάσει ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σε πρώτη προτεραιότητα η δημόσια υγεία» - Εκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περαιτέρω ελέγχου της διασποράς του ιού του δυτικού Νείλου

http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201708/758594.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνήσαν τις τελευταίες μέρες  κρούσμα οφειλόμενο στον ιό του δυτικού Νείλου, το οποίο ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτη Μαντά, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Ελένης Παναγιωτοπούλου και Κωνσταντίνας Νικολάκου, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Αποφασίστηκε να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας.. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr6rsPQgPDUa26XCXH8f5iNgMxpcvC84OLPDHDx_Jl3qTOWj8Dg4KmjiAq2IXyN8rDQSxiSSHRNO6qZY57yhp3s26IwgtqoXfGoX0uobxMkt-ASEjrz0dbgWbT4pk_KXmz6TO9ubFkrzQ/s1600/f8ca3288767754fc758c322791ba6d82_XL.jpg 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: Έρχονται οι… λυπητερές


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που θα κληθούν να καταβάλουν και φέτος στο Δημόσιο πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Τα εκκαθαριστικά, όπως ανακοίνωσε η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα

Ξύπνησαν οι μνήμες αποσταθεροποίησης του Καραμανλή και ο Σαμαράς πετάει λάσπη

antinews-lasph-se-karamanlh.jpg
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τα σενάρια συνωμοσίας που τις συνόδευαν.
Εμπρησμούς, δολιοφθορά ακόμα και εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών καταγράφει το βιβλίο, «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα». Στην παρουσίαση παρέστη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε τύχει (όπως σε κάθε δημόσια εμφάνισή του) θερμής υποδοχής.
Το σύστημα εξουσίας και διαφθοράς που κέρδισε από την βίαιη ανατροπή του Κώστα Καραμανλή, γνώριζε πολύ καλά πως ένα βιβλίο που δικαιώνει τον

Η καρδιά της αγοράς χτυπά στην πόλη μας…



 Εμφάνιση lefki nixta 1.jpgΕμφάνιση leykh nyxta 2.jpg
Της Γιώτας Μπάγκα

Με αφορμή την Λευκή Νύχτα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος την παραμονή της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ξυλόκαστρο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου  για τη σημασία της τόνωσης των τοπικών αγορών των πόλεων του Νομού μας. Έτσι, θα ξεκινήσω λέγοντας πως είχα χρόνια να δω στην