Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στο Κύπελλο Ελλάδος

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στο Κύπελλο Ελλάδος 
Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πρεμιέρας για την φάση των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την αποχώρηση του Ηρακλή, ο ΟΦΗ θα πάρει χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς.
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Ολυμπιακοί Αγώνες: 2024 στο Παρίσι, 2028 στο Λος Άντζελες και επίσημα!

Ολυμπιακοί Αγώνες: 2024 στο Παρίσι, 2028 στο Λος Άντζελες και επίσημα! | Newsit.grΣτο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες. Η ΔΟΕ αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να απονείμει ταυτόχρονα τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αποχώρηση των τεσσάρων εκ των έξι πόλεων που είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2024, εν μέσω ανησυχιών για το μέγεθος, το κόστος και την πολυπλοκότητα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονόνος.

Λύγισε από την κούραση στο τέλος η Εθνική. Ηττήθηκε 69-74 από τη Ρωσία στα προημιτελικά του Eurobasket 2017 και αποκλείστηκε.

Λύγισε από την κούραση η Εθνική, νίκησε 74-69 η Ρωσία 
Η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 69-74 από τη Ρωσία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.
Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά στο τέλος λύγισαν από την υπερπροσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Σβεντ να πάρει... τα πάνω του και να τιμωρήσει την Ελλάδα.

Ζωντανή μετάδοση στις 19.30΄ της συζήτησης για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα & την Ευρώπη, με τους Γ.Μανιάτη, Π.Ιωακειμίδη, Γ.Σιακαντάρη


   Συζητάμε για τη
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
- Π. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
- Γ. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, συγγραφέας
- Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Βουλευτής Αργολίδας, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30
στο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone
(Σκουφά 64 και Γριβαίων)

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 13 Σεπτεμβρίου 201 7

 

Από την αρχή της περιόδου 201 7 μέχρι τις 13 / 09 /201 7 (ώρα 1 3 .00), έχουν διαγνωστεί σαράντα τρία ( 43 ) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) 
( Πίνακας 1 ). Έχ ουν καταγραφεί τρεις ( 4 ) θάνατο ι ασθεν ών με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (ηλικίας >7 0 ετών). 
Πίνακας 1: Αριθμός δηλωθέντων ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), Ελλάδα, 201 7 , έως 13 /09 / 201 7 (ώρα 1 3 .00)



Ύποπτο κρούσμα από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στη περιοχή της Δυτικής Κορινθίας


Συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Παναγιώτη Καλύβα στον ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 fm και τη Μαίρη Νικολοπούλου σχετικά με ύποπτο κρούσμα από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στη Δυτική Κορινθία

 .hlektra.fm

Η ΕΠΟ "τριχοτόμησε| " την Πελοπόννησο


Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προχώρησε στη συγκρότηση των οκτώ ομίλων του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017-2018.
Η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 18/9/23017 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.
Με τη συγκρότηση αυτή η ΕΠΟ  "τριχοτόμησε| " την Πελοπόννησο αφού οι 16  ομάδες της χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους, στον 5ο , στον 6ο και στον 7ο.

ΑΣΕΠ: Πολίτες ανοίγουν θέμα ηλικιακών ορίων στους διαγωνισμούς -Απειλούν με προσφυγές

 
Ένας νέος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα, μετά την πρόβλεψη της ρύθμισης Σκουρλέτη, για απάλειψη του ηλικιακού ορίου για προσλήψεις στους δήμους, μέσω ΑΣΕΠ.
Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, μέσω της aftodioikisi.gr, έχουν εκφράζουν τη δυσφορία τους, αφού στους υπόλοιπους διαγωνισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.
Μάλιστα σε ηλεκτρονικά μηνύματα τους, κάνουν λόγο για «δύο μέτρα και δύο

Δοκιμαστική λειτουργία Μητρώου Πολιτών -Τι πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι (εγκύκλιος)

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια εγγράφων του και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενεργειών του για την ομαλή μετάβαση των υπηρεσιών Ληξιαρχείου των Δήμων στη λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών (ΠΣ ΜΗΠΟΛ), έχοντας υπόψη ότι το

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη και θα περιοδεύσει στις Σέρρες.

https://c1.staticflickr.com/4/3192/2284075324_1e70fc8417_m.jpgΠολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη
    

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει την Πέμπτη  14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, σε εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική ισχύς της Ελλάδας και ο ρόλος της στα Βαλκάνια».  Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες στο XC Bike Festival Το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου ο διεθνής αγώνας ορεινεής ποδηλασίας στο «TheRanch» του Σοφικού

Ενσωματωμένη εικόνα 7

Εμφάνιση xc_bike_festival_u17pic.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχουν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο στον δεύτερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας Mountain Bike Cross Country (XCO) «XC Bike Festival», κατηγορίας UCI-3, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας με την ευγενική υποστήριξη του ενεργειακού ομίλου «nrg» και την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας και της ΕΟΠ.  

Eργα στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.



http://www.arcadialive.gr/wp-content/uploads/2015/11/mpala-podosfairou-1.jpg 
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Εργασίες συντηρήσεων – αποκατάσταση τοπικών βλαβών σε τάπητες, πρανή και τεχνικά έργα για την οδική ασφάλεια κατά τμήματα στο επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας» και τη δημοπράτηση των έργων «Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης γηπέδου Τ.Κ. Νεστάνης, Δήμου Τρίπολης» και «Συντήρηση επαρχιακής οδού Νεοχώρι – Ζευγολατιό – Δέλτα Κακουρίου και δρόμων που συμβάλουν σε αυτό» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προς ΕΝ.ΠΕ. «Υποχρέωση του Υπουργού Εσωτερικών να σέβεται την αυτοτέλεια των Περιφερειών»




https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/tatoulis-640x592.jpgΤο σεβασμό της αυτοτέλειας της θεσμικής λειτουργίας των Περιφερειών έθεσε ως πρώτιστη προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.
«Δεν είμαστε επαίτες και δε ζητάμε την εύνοια του κάθε Υπουργού Εσωτερικών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «αντίθετα, διεκδικούμε την εκπλήρωση των συνταγματικών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης

Και το νέο σχολείο στο Κουτσοπόδι φέρει την υπογραφή Πέτρου Τατούλη



https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/tatoulis-640x592.jpgΤο νέο σχολείο Κουτσοποδίου είναι αναμφίβολα ένα σπουδαίο έργο. Δεν είναι όμως ένα απρόσωπο έργο. Είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο στο Δήμο Άργους Μυκηνών που φέρει την υπογραφή της προσπάθειας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όπως το νέο σχολείο του Ινάχου, οι κόμβοι Νέας Κίου και Καρυάς και, το σπουδαιότερο, την ανάπλαση του κέντρου του Άργους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ασφαλώς ένα κόσμημα και μια

Ευχες για τη νέα σχολική χρονιά από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο

http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, εύχεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή πρόοδο, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα στελεχώσουν τις σχολικές αίθουσες, θα ανταποκριθούν με επιτυχία στον σημαντικό έργο που επιτελούν.
Καλή δύναμη και στους γονείς που, προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους, κάτω από δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα σταθεί και φέτος στο πλευρό τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών τους.

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Έναρξη Εγγραφών

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης  - Έναρξη Εγγραφών 

Το μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, για το νέο διδακτικό έτος, ξεκίνησαν από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο διδακτικό έτος 2017-18, 9.00-13.00, στο Δημαρχείο στο Δερβένι Κορινθίας.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Δημόσια πρόσκληση σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για την στελέχωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2eTC2v5dxsgkxVbLRj6kUE_fERkucqDUFjrupBP2PVHrHt30Pr0o4I5T1ScyYxN8JR7UjZq0k6Wu7EIwF65LIdzsqcoCyl3kZP-1MP8oUGgMHEnSlcV3y8cndswZy-42X_RXhcubZzOY/s640/frontstirio+d+xylokastroy+evrostinis+kor+orizontes.png
Δημόσια πρόσκληση σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για την στελέχωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το σχολικό έτος 2017-2018
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για μαθητές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος απευθύνει εκ νέου έκκληση και δημόσια πρόσκληση, σε εκπαιδευτικούς (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), κατόχους πτυχίων με τίτλους σπουδών, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους, με την εθελοντική προσφορά τους.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή, παρακαλούνται να το δηλώσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση συμμετοχής, στην κυρία Σίσσυ Δημητρακοπούλου (γραφείο Δημάρχου), τηλέφωνο επικοινωνίας 2743360200 έως και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Εφαρμογή των τελικών διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών

https://www.olympiaodos.gr/images/upload/operation3/001_original.jpg
Η Ολυμπία Οδός ενημερώνει ότι:
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου–Πατρών. Συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία:

Έπρεπε να του απαγορευθεί η είσοδος στο Ίδρυμα Νιάρχου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στη γενική σύγχυση παραλίγο να το ξεχάσω!
Όχι δηλαδή πως θα εντυπωσιαστείτε – τόσα έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια από τον Αλέξη – αλλά για να μην… ξεχνιόμαστε.
Ως γνωστόν, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί πλέον τον συνήθη τόπο των… εκτελέσεων (των θεατρικών, εννοώ) του κ. Τσίπρα.
Όποτε επισκέπτεται τη χώρα κάποιος ξένος ηγέτης, τον πηγαίνει στην Ακρόπολη και στο Ίδρυμα Νιάρχου.
Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν, το τερμάτισε.

Εφιαλτικό ναυάγιο στο λιμάνι - Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 2 - 3

Livescore: Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2-3 τελικό)
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο του Champions League ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 3-2 στο «Γ.Καραϊσκάκης» από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.
Το ματς κρίθηκε στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι Πορτογάλοι πέτυχαν 3 γκολ με τους Ντουμπιά (2΄), Ζέλσον (12΄) και Μπρούνο Φερνάντες (43΄), ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Η είσοδος του Πάρντο «ζωντάνεψε» τους γηπεδούχους, με τον Κολομβιανό να πετυχαίνει 2 γκολ στο 89΄ με ατομική ενέργεια και ωραίο διαγώνιο σουτ και στο 92',με προβολή από σέντρα του Φιγκέιρας, αλλά πλέον δεν είχε μείνει χρόνος για να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός για κάτι ακόμα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Τορίνο, όπου θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):
Καπίνο, Ενγκελς, Ρομαό, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (77΄ Πάρντο), Φορτούνης (46΄ Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62΄ Εμενίκε)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (Ζόρζε Ζεσούς): Ρουί Πατρίσιο, Κόατες, Ματιέ, Πιτσίνι, Σίλβα, Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87΄ Ριστόβσκι), Ζέλσον Μάρτινς (71΄ Μπρούνο Σέζαρ), Ντουμπιά (62΄ Ντοστ)