Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ: Εμπιστευτείτε με για να πάμε την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/mitsotakis-deth-3.jpg
«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Οι δεσμεύσεις μας για να γράψουμε τη δική μας ιστορία»
Με την πεποίθηση ότι οι «Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», ξεδίπλωσε το σχέδιό του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της 82ης Δ.Ε.Θ. Υπογράμμισε ότι οι τρεις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απλές:

Κακή εμφάνιση των πρωταθλητών Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο Φάληρο, 1-1 με τον Αστέρα

 
Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ.Καραϊσκάκης», απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα πέναλτι του Μανιά στο 55΄ και του Τζούρτζεβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πρεμιέρα του Κυπέλλου Κορινθίας

Η κλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας
Πρεμιέρα Κυπέλλου σήμερα στην Κορινθία , όπου σήμερα Σάββατο διεξήχθησαν οι πρώτοι πέντε  νοκάουτ αγώνες από τους εννέα συνολικά της πρώτης φάσης του προγράμματος. Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή 17 / 9 και ώρα 16:30.

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Υλοποίηση νέων οργανογραμμάτων υπουργείων -Τοποθετήσεις υπαλλήλων


Εγκύκλιο σχετικά με τις «ενέργειες για την Υλοποίηση των νέων Οργανισμών των Υπουργείων» που πρέπει να εφαρμοστούν εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Στην εγκύκλιο, για την υλοποίηση των νέων οργανογραμμάτων, ορίζονται οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι υπουργοί, ενώ δίνονται οδηγίες για την κατάταξη του προσωπικού, την κατανομή των θέσεων και την τοποθέτηση των υπαλλήλων.

Ο ΠΑΟΚ 1 - 0 τον Παναιτωλικό - αγχωτική νίκη

Ο Πρίγιοβιτς λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναιτωλικό 
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Super League.. Με περιορισμένη αγωνιστικότητα και χωρίς σχεδιασμό ξεκίνησε τον αγώνα ο Δικέφαλος απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που είχε καλύτερη οργάνωση, ήταν πιο διαβασμένος και διεκδίκησε στο γήπεδο

Με 110 ποδηλάτες η εκκίνηση στο 2o XC Bike Festival Στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο "TheRanch" του Σοφικού Κορινθίας

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκατόν δέκα αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν στην αυριανή (17/9) εκκίνηση του 2ου crosscountry MTB  Festival, το XC Bike Festival, που θα γίνει στις εγκαταστάσεις "TheRanch" στο Σοφικό Κορινθίας με την υποστήριξη της εταιρείας Ηλεκτρικού Ρεύματος NRG του Ενεργειακού Ομίλου Χανδρή και την αιγίδα της Παγκόσμιας (UCI) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Παράλληλα με το XC Bike Festival θα πραγματοποιηθεί αύριο ο 4ος και τελευταίος αγώνας του Αττικού Κυπέλλου.
Το αυριανό πρόγραμμα  έχει ως εξής:
10.00 Αγώνας XCO, ΟΠΕΝ KIDS (15’)
10.30 ΑΓΩΝΑΣ XCO, ΠΑΙΔΕΣ (45’) και ΟΠΕΝ FUN Ανδρών – Γυναικών (45’)
11.15 ΑΓΩΝΑΣ XCO, ΜΑΣΤΕΡΣ (75’) και ΟΠΕΝ X-PERT (75’)
13.00 ΑΓΩΝΑΣ XCOElite (UCICat.3) Ανδρών – Γυναικών(90’) και ΑΓΩΝΑΣ XCOJunior (UCICat.3) Ανδρών - Γυναικών (75’)
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα έπαθλα που θα δοθούν στις νικητές, οι τέσσερις πρώτοι σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν και δωρεάν εξετάσεις αίματος από το ιδιωτικό πολυιατρείο Λουτρακίου «L.Medical» και ασφάλειες από την εταιρεία GA Αλέξανδρος Γοργολίτσας. Ακόμη το «L. Medical» θα προσφέρει δωρεάν πέντε εξετάσεις μαστού στο Σύλλογο Γυναικών του Δήμου Σολυγείου εκπρόσωποι του οποίου θα παραστούν στην εκδήλωση.