Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστιος σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό - Τουλάχιστον δύο νεκροί - Εχουν καταρρευσει κτιρια

mexico-jpg Τεράστιος σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό [εικόνες & βίντεο]
Σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Αμερικάνικου Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε πριν λίγο στο Μεξικό.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα κτίρια κουνήθηκαν και οι κάτοικοι τρομαγμένοι βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Αμερικανικού Γεωλογικού Iνστιτούτου, ο ισχυρός σεισμός είχε μέγεθος 7,4 της κλίμακας

Με το δεξί στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αστέρα

Νίκες για Ολυμπιακό, Ξάνθη, Απόλλων Πόντου, Πανσερραϊκό
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο Ελλάδος αφού επικράτησε για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου με 2 - 1 του Αστερα Τρίπολης,  στο «Γ.Καραϊσκάκης», εκεί όπου το περασμένο Σάββατο οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με την ισοπαλία από το ματς του πρωταθλήματος. 
 Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και διατήρησε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, ήταν όμως ανούσια, καθώς αδυνατούσε να «σπάσει» την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Και στο 40’ κινδύνεψε να δεχθεί και γκολ, όταν η γυριστή κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου

Φωτιά στην Βαλκουβίνα (Αμπελος) Ακράτας

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον ΧΥΤΑ Αιγείρας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο ς

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτηςσε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βαλκουβίνα {Αμπελος), στην ανατολική Αιγιάλεια, μέσα στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Αιγείρας και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις.Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από οκτώ άτομα από Αίγιο, Ακράτα ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή δύναμης από την Πάτρα ώστε να περιοριστεί άμεσα και να τεθεί υπό έλεγχο. Στη μάχη ρίχτηκαν και εναέρια μέσα (καναντέρ).

Βράβευση της έρευνας για τα κρητικά φυτά που καταπολεμούν τις ιώσεις στα Healthcare Business Awards 2017


Lionis.jpgΣημαντική διάκριση απέσπασε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία βραβεύθηκε στα φετινά «Healthcare Business Awards» για τις έρευνές της γύρω από τις επιδράσεις εκχυλίσματος τριών αρωματικών κρητικών φυτών στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του

«Ανοίγουν» χιλιάδες θέσεις για μόνιμους & εποχικούς στο Δημόσιο (λίστα)

Με χιλιάδες μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα διάφοροι φορείς, όπως δημαρχεία, υπουργεία, ΔΕΚΟ, ωδεία, παιδικοί σταθμοί, κ.ά.
Αναλυτικά, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr με αιχμή του «δόρατος» τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να προκηρυχθούν μεγάλοι διαγωνισμοί για πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: διοικητικοί, διανομείς, μηχανικοί,

Δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Με έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αύριο στις 11 το πρωί, απαντά η ΚΕΔΕ στην εκ νέου προσπάθεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.

Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με

Ψυχρολουσία για 320.000 πολίτες. Στον... πάγο οι συντάξεις και το εφάπαξ τους

Ομολογία-σοκ έρχεται από τον ΕΦΚΑ, που παραδέχεται και μάλιστα σε διαφημιστικό του φυλλάδιο που διένειμε στη ΔΕΘ, ότι στις 30 Ιουνίου του 2017 είχε στον "πάγο" 328.679 συντάξεις και εφάπαξ που δεν τις έχουν πάρει οι δικαιούχοι τους εδώ και δύο με τρία χρόνια, ενώ η μεγάλη ψυχρολουσία είναι ότι ο χρόνος πληρωμής τους φτάνει ως τον Ιούνιο του 2018!

Την ίδια στιγμή μια ξαφνική αλλαγή έρχεται στο προσκήνιο, καθώς η αρχική

Νίκος Ανδρουλάκης: Η οικονομία οδηγείται σε αργό θάνατο με υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου

Κεντροαριστερά: Ο νέος ιστότοπος του Νίκου Ανδρουλάκη
Από το Γραφείο Τύπου του ευρωβουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία του νέου προοδευτικού χώρου, Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζονται τα εξής:
«Ο εκτροχιασμός της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν η βασική αιτία για την φορολογική λαίλαπα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Την επόμενη εβδομάδα στο ΤΕΕ το ATHENS ENERGY GAS FORUM: «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB»

Εμφάνιση tee_athens_energy_forym_gas_27092017_828x315_Banner.jpg 
Πλησιάζουν οι ημέρες για το φετινό ATHENS ENERGY GAS FORUM με τίτλο «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB». Το συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου στο Σύνταγμα (Νίκης 4) έχει προκαλέσει ήδη το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς συμμετέχουν ως ομιλητές εταιρείες και στελέχη από όλο το φάσμα της αγοράς φυσικού αερίου, τόσο από την Ελλάδα όσο και

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας». Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU4ubqlExypjzpkHiylYHeYF7g3mNBN1Ubw8BFMEOfahrvZIH-LRkbDUgkXjVpVNV8e4rxv1HR7ukcKSsOPpEAN4j45vtdv6kEjn541lR5NPfq38_XoR5b8m56NXyI9hHWVBGjNL41N595/s1600/%25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Συμμετοχή ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην ΕΚΘΕΣΗ EXPO και την βράβευση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου. Γεώργιου Πατούλη.

Εμφάνιση image001.png
ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Τ: +30 271600 8888 | F: +30 2716 00 8887
info@palladion-rehab.gr | www.palladion-rehab.
                                                                                                  Τρίπολη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ιατρικός τουρισμός στην Πελοπόννησο διοργανώνει το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην έκθεση PELOPONNISOS EXPO στο Δήμο Άργους - Μυκηνών. 
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 ( ώρα 8 : 30 μ.μ. )

«Σημείο αναφοράς η Περιφερειακή Διακυβέρνηση στην 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση» -Τατούλης προς Φούχτελ «Θεσμός αλληλεγγύης λαών – πολιτών – πολιτισμών η Ελληνογερμανική Συνέλευση»

Εμφάνιση IMG_3933.JPG

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών για τη μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην 7η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, μετά την πρόταση που υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο Kunzelsau της Γερμανίας.

Και διηγώντας τα να κλαίς (και στις μεταφορές)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πιθανόν κάποιοι να μην το σπουδαιολογούν, ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τομέα όσον αφορά στη διακίνηση προσώπων και αγαθών και τελικά στην ανάπτυξη.
Ο λόγος για τον τομέα των μεταφορών, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το β΄ τρίμηνο φέτος, ο τζίρος στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών παρουσίασε αύξηση 10,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015, όμως, είχαμε μείωση 5,4%.
Όσον αφορά στις πλωτές μεταφορές, το β΄ τρίμηνο φέτος είχαμε μείωση τζίρου 11,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016, ενώ επίσης

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Γόντικα, στο ΠεΣυ για τη μεταφορά των μαθητών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRl174nFOM2n7YdXkLTF84uzufJc6ZAWpz9pUT6kZCY6doqtQVGELttToUuM0biLc0DhI2kHILU6DrDJmMvRyoSBLUo0O2MbvzO10oQd6ah7UV5KdD8LTcMnMfAOA8-TFSU7Wy8pCVmIU/s1600/b276e78805e8a73c6acaf606900864fe_L.jpgΣε παρέμβαση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, στο ΠεΣυ για τη μεταφορά των μαθητών αναφέρει:


"Η μεταφορά των μαθητών είναι από εκείνα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που καταδείχνουν την αντιλαϊκή σας πολιτική.
Κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από

Έναρξη του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' οίκον"



 
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ενημερώνει ότι:


Από τον μια σειρά από παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας Οκτώβριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Στο νέο πρόγραμμα έχουν δεσμευτεί πολύ σημαντικοί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, οι οποίοι και με την ιδιωτική συμμετοχή συνολικά θα ξεπεράσουν τα 500 εκ. ευρώ. Ο προγραμματισμός

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών

Εμφάνιση image.png

Δελτίο Τύπου

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους.