Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Προκαλεί καρκίνο η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων;


SAFQWERFWERWERWERWERWERWE.jpgΜία μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης, που έγινε σε αρουραίους και ποντίκια, παρέχει βάσιμες ενδείξεις -με βάση προκαταρκτικά στοιχεία- ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο και στην καρδιά.
 
Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

 

Καθυστερούν οι στρατηγικές επενδύσεις Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Πηγή φωτό: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος  Η κυβέρνηση εδώ και λίγο καιρό δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί προτεραιότητά της. Παρά τις πρωτοφανείς παλινωδίες που σημειώθηκαν σε μεγάλες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας επιμένει να αναπτύσσει το αφήγημα της δήθεν στήριξης της επιχειρηματικότητας και της εισροής επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα.

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Κορινθίας.



Εμφάνιση 20171004_140945.jpg 
Την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σχετικά με την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Κορινθίας, στην οποία συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας – Παιδείας και Πολιτισμού κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Σωτήριος Δαμασκηνός.

Πέτρος Τατούλης:«Στόχος μας η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με τουριστική κατεύθυνση» «Αναβαθμίζουμε το προφίλ της Βόρειας Κυνουρίας»



 Εμφάνιση IMG_4292.JPG
«Στοχεύουμε στη δημιουργία αθλητικών υποδομών με τουριστική κατεύθυνση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Άστρους την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Σ ημαντικές παρουσίες στο περίπτερο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙ ΟΝ στα πλαίσια της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧ PO

Εμφάνιση DSC_0655.JPG
ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 

Τρίπολη, 5 Οκτω βρίου 2017
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .
Εμφάνιση DSC_0669.JPGΕμφάνιση DSC_0678.JPGΕμφάνιση DSC_0695.JPGΠολλές και σημαντικές προσωπικότητες επισκέφτηκαν τ ο περίπτερο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO που φέτος φιλοξενήθηκε στην Αργολίδα από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017. Μεταξύ αυτών των επωνύμων που επισκέφτηκαν το περίπτερο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ξεχωρίζει η επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ»



           ΔΗΜΟΣ
                 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-
                         ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                             Λουτράκι     05/09/2017
     ------------------------------------------                    Αρ. Πρωτ :     435           
                  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ                   
                     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
    -----------------------------------------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 7:00μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας. 


                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 

                                                                        ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          




Πέτρος Τατούλης «Αναπτύσσουμε επιθετικά το δίκτυο διεθνών συνεργασιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανοίγουμε δρόμους για εθνικές συνεργασίες» Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφέρεια Mazowia «Για πρώτη φορά συνεργασία Ελληνικής Περιφέρειας με Περιφέρεια της Πολωνίας»



 Εμφάνιση IMG_4243.JPG
«Σταθερή πολιτική ελπίδα και προσδοκία της Ευρώπης» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Περιφερειών μεταξύ τους, κατά την υποδοχή του κ. Adam Struzik, Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Mazowia της Πολωνίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

«12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας

Εμφάνιση Απελευθέρωση χαρακτικό Τάσσου.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 1944. Η μεγάλη είδηση της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής διαδίδεται παντού. Η ελληνική σημαία υψώνεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο αθηναϊκός λαός ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας την ελευθερία του.
Οκτώβριος 2017. Για τρίτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου

Δημοσκοπικές καμπάνες για τη Νέα Δημοκρατία

Γράφει ο
Μανώλης Αυγερινός
 
Τις τελευταίες ημέρες, ήρθαν στη δημοσιότητα δυο δημοσκοπήσεις.
Της METRON ANALYSIS και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).
Οι περισσότεροι στέκονται και αναλύουν την πρόθεση ψήφου, ποιο κόμμα ανέβηκε, ποιο κατέβηκε και ποια είναι η διαφορά των δύο κομμάτων.
Θα σταθώ σε διαφορετικά ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων.
Ευρήματα που κρούουν το καμπανάκι στο Μοσχάτο.

Όχι πια Σοσιαλιστική Τάση, μόνο… ΠΑΣΟΚ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτές τις μέρες (3 – 5 Οκτωβρίου) διεξάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψηφοφορία έρχεται ως αποτέλεσμα  της αποχώρησης του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, με πλείστες όσες καταγγελίες περί μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας», για «αναβλητικότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας, τα σκληρά μέτρα που αφορούν το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις

Έντονη διαμαρτυρία για το μείζον ζήτημα των απορριμάτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΣΔΑ

  http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2016/04/a812.jpg
Δημοσιοποιούμε επιστολή που επιδόθηκε στις Δημοτικές αρχές Ξυλοκάστρου  για το μείζον ζήτημα των απορριμάτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Η επιστολή αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών που ανησυχούν για ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και την ποιότητα του περιβάλλοντος της περιοχής. 
Η επιστολή:



ΘΕΜΑ:  Άμεση λήψη απόφαση για δράσεις των Αρμόδιων Αρχών .
Επείγον με προθεσμία.
Προς   1) τον κ. Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου
            2) τον Προεδρεύοντα και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Αγγελος: «Θα γίνω δότης οργάνων, ας ακολουθήσουν κι άλλοι»

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ο Αγγελος Αναστασιάδης μίλησε για τον προσωπικό αγώνα που δίνει, για το παρελθόν του στον ΠΑΟΚ και το τι σημαίνει να είσαι προπονητής στο «Δικέφαλο».
Ο πρώην τεχνικός των «ασπρόμαυρων» δίνει ένα μεγάλο αγώνα προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία γύρω από το θέμα της δωρεάς οργάνων, την ίδια ώρα που η σύζυγός του Βιβή αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόβλημα με την καρδιά της.

Maria Nikolaidou

Το πλήρες πρόγραμμα της Football League

Το πλήρες πρόγραμμα της Football League | Newsit.gr
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/10) η κλήρωση της Football League για τη σεζόν 2017/18. 
 Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου και ξεχωρίζει η αναμέτρηση Παναχαϊκή – Τρίκαλα. Ο Άρης θα υποδεχθεί στο “Κλ. Βικελίδης” τον Αιγινιακό, ενώ ο ΟΦΗ παίζει στην έδρα του Πασσεραϊκού. 
Η πρεμιέρα περιλαμβάνει και το  πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα στη Σπάρτη και στον Παναιγιάλειο. 
Εδώ πρέπει νασημειώσουμε ότι στις 10 Δεκεμβρίου (8η αγωνιστική) γίνεται το Αχαϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναχαϊκής και Παναιγιαλείου, ενώ στις 28/1 (14η αγωνιτική) η Σπάρτη αγωνίζεται με την Παναχαϊκή. 
Να αναφέρουμε πως θα υπάρξουν πέντε εμβόλιμες αγωνιστικές (10η , 15η, 21η, 26η, 29η), ενώ το πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου. 

Το πρόγραμμα αλλά και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της Football League:

Προπηλακίστηκε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών από ομάδα φοιτητών

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/panepistimio-patras-1300.jpg
Για προπηλακισμούς κατηγορεί η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα  Κυριαζοπούλου.ομάδα φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Οπως αναφέρει η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 150 άτομα τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανη και τους Προέδρους των Τμημάτων. Στη συνέχεια «μετά από την

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τα 5 χρόνια του Diastixo.gr

 Εμφάνιση diastixo-party-2017.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκατοντάδες άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών γιόρτασαν πριν από λίγες ημέρες τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Diastixo.gr, του μεγαλύτερου ενημερωτικού site για το βιβλίο και τον πολιτισμό. Παρά το φθινοπωρινό κρύο της βραδιάς, ο κόσμος του βιβλίου τίμησε με εντυπωσιακά υψηλή προσέλευση τη γιορτή του site, κατακλύζοντας τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του Polis Art Cafe (Αίθριο Στοάς Βιβλίου).

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι του βιβλίου ήταν εκεί: πεζογράφοι, ποιητές, εκδότες, μεταφραστές, εικονογράφοι, κριτικοί, δημοσιογράφοι, όπως και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Κυριακή 22 Οκτωβρίου η πρεμιέρα στη Γ΄ Κορινθίας. Συμμετέχει η Προοδευτική Περιγιαλίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVcfP34TcWoaqAeSWxo1nSxJV_yKNg3w9sDOPBemt5upba9EmdRAXQM9mDIu7OWowJ87C5j7KqWkDpDykAb2mQOZiNLk3_bsPvieg_Ffl-ozPeqJ1F4Qy2wRVUfrO3lNZjm3dej_7VTCc/s1600/aetos+kryonerioy.jpg
Με τη συμμετοχή 18 ομάδων , την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, αρχίζει το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας σε 2 ομίλους. ( 9 ομάδες, σε κάθε όμιλο)

Την Παρασκευή η Κληρωση της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας


Από την Ε.Π.Σ. Κορινθίας ανακοινώθηκε ότι: η Κλήρωση της Β΄ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ αγωνιστικής  περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθεί στα γραφεία της ένωσης την Παρασκευή  6.10.2017 και ώρα 12.00 μεσημβρινή.

Τα Σωματεία που μετέχουν στην Β΄Φάση Κυπέλλου είναι: