Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Επίδαυρος: Έρευνα για την ακουστική στο αρχαίο θέατρο – Τα επιστημονικά συμπεράσματα!

https://cdn.thinglink.me/api/image/782417503237177345/1240/10/scaletowidth

Έρευνα πραγματοποίησαν Ολλανδοί επιστήμονες για την ακουστική του θεάτρου της Επιδαύρου και άλλων αρχαίων θεάτρων. Ο Κόνσταντ Χακ, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν και οι φοιτητές του (μεταξύ των οποίων μία Ελληνίδα), που έκαναν μια σειρά από σχετικές επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις, πραγματοποίησαν αποστολή στην Ελλάδα για να κάνουν ακουστικές μελέτες σε τρία αρχαία θέατρα, της Επιδαύρου, του ‘Αργους και του Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, σε

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Τσίπρας – Τραμπ LIVE στις ΗΠΑ: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν | Newsit.gr 
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Ο Ντόνταλντ Τραμπ  υποδέχτηκε στις 19:00 τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από τις προηγούμενες μέρες, και όπως έχει προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις που είχε από το Σάββατο έως σήμερα στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον, στην ατζέντα των σημαντικών συνομιλιών θα βρεθούν τα θέματα: 

  • της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
  • της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
  • των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. [τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις].
  • της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.
Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, στη συνέχεια, συνάντηση με γερουσιαστές στις 22:30 και συνάντηση με επιχειρηματίες στις 02:30 ώρα Ελλάδος (χαράματα Τετάρτης).

Ωμαλγία: Γιατί πονάει ο ώμος μου;


wmalgia.jpgΕκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο υποφέρουν από πόνο στον ώμο σε τακτική βάση.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Δύσπνοια: Ένα μη-ειδικό σύμπτωμα μόνο για ειδικούς


dyspnoia.jpgΗ δύσπνοια είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που οδηγούν τον ασθενή στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κυρίως δε από τον πνευμονολόγο και τον καρδιολόγο.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Γιάννη Μανιάτη : "Μεγάλη και Σύγχρονη Παράταξη"

Άρθρο του Γιάννη Μανιάτη στην AthensVoice:
http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/03/11/565799/snapshot/maniatis-giannis.jpgΖητώ την έγκριση  των προοδευτικών πολιτών, για τη νέα αρχή μιας Μεγάλης και Σύγχρονης Παράταξης. Αυτό απαιτεί βαθιές ανατροπές, ξεκινώντας από τα πρόσωπα. Οι σημερινές ηγεσίες του χώρου, ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Δεν θα ξεκολλήσουμε από το στάσιμο άθροισμα του 8% αν δεν αλλάξουμε τις ηγεσίες, που ήδη δοκιμάστηκαν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κόρινθο

http://www.star.gr/publishingimages/2013/09/240913184359_9214.pngΟμιλία στην Κόρινθο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.
Στις 19.00 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στους πολίτες, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου. Διεύθυνση: Θ. Κολοκοτρώνη 54

Προσλήψεις 222 ατόμων σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ευρωπαϊκούς οργανισμούς (λίστα)


Τις 222 θέσεις εργασίας που είναι «ανοιχτές» σε δημόσιο, ΟΤΑ αλλά και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, παρουσιάζει η aftodioikisi.gr.
Συνοπτικά:

Τα Twitter μεταδίδουν...ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αλέξης Τσίπρας ο πρωθυπουργός των φόρων.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Αταλάντευτα συνεχίζουμε για την υπεράσπιση της διαφάνειας και της δημοκρατίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αταλάντευτα συνεχίζουμε για την υπεράσπιση της διαφάνειας και της δημοκρατίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι με αφορμή την τροπολογία για την θωράκιση του Άρθρου 33  του Ν. 4384/2016 για τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων» με το Άρθρο 13, και παρά το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  τις δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της βουλεύτριας Μ. Θελερίτη σε εκπομπές τοπικών μέσων, και τις εκτενείς διασαφηνίσεις σχετικά με την εν λόγω τροπολογία και κυρίως για τον νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Πέτρος Τατούλης «Εκπληρώνουμε τη μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας με το νέο Μουσείο Σπάρτης»



Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης 
«Εκπληρώνουμε το μεγάλο μας στόχο και τη μεγαλύτερη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας, να αποκτήσει η Σπάρτη το αρχαιολογικό μουσείο που της αξίζει», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τη μελέτη του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.