Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ξεχείλισε η οργή Μητσοτάκη μετά το νέο «χτύπημα» Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία η Κατερίνα Παπακώστα

 https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/10/mitsotakis_papakosta_2610-1024x567.jpg
Παρελθόν αποτελεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από το κόμμα η Κατερίνα Παπακώστα.
Ειδικότερα, με επιστολή που εστάλη από τον αρχηγό του κόμματος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενημερώνεται πως η κα Παπακώστα διαγράφεται από βουλευτής του κόμματος.
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου", επισημαίνεται.
Αφορμή ήταν το νέο χθεσινό «χτύπημα» της βουλευτίνας, που επέκρινε τον

Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Σόιμπλε στην προεδρία της Μπούντεσταγκ


Με συντριπτική πλειοψηφία 501 βουλευτών σε σύνολο 709 εξελέγη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής.
Τον καταψήφισαν 173 βουλευτές ενώ 30 απείχαν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Στην πρώτη ομιλία του, ο 75χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για την υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Αρχαίας Νεμέας















Το ζήτημα της ανορθολογικής διαχείρισης του προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αν υπάρχει προγραμματισμός για καλύτερη κατανομή των προσλήψεων των αρχαιοφυλάκων, προκειμένου οι αρχαιολογικοί χώροι να μένουν ανοιχτοί και τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανάπτυξη και την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Νεμέας η έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο, ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει μέριμνα για την ψηφιακή αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

47 θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,(30/10/2017)



https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEig1T8uOE2mXfCv23ZRyWQ14tfrfr-L-AgdDQmLqDj5mHzokQVBAa7B0di-tU0keHboG8d2XC5SgcFVGQ2U86Tk2hltKQPqqgAiH7HlqrOwldaWQm9pYPW0jS3GtyR1cRyk_VhivcZal0SyrzQolWOkkm7TOQAlXFCRIP9mAvKaXWHaf_6wJh2fcdDZSjBhb8S1rFySgoMxG-6nLbir9zHeowk=w1200-h630-p-k-no-nuhttp://nkechoes.gr/images/sites/114.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 26 Oκτωβρίου 2017 
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 16536
     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 



Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη   ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 19:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  

2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νευροεπιστημών και Νευροανάδρασης

Τρίπολη, 23 Οκτωβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με κεντρικό θέμα το στρες και την κατάθλιψη που έχει μπει απειλητικά στην καθημερινότητά μας θα ασχοληθεί το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νευροεπιστημών και Νευροανάδρασης που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Άργους - Μυκηνών. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νευροεπιστημών και Νευροανάδρασης διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Αποκατάστασης και

LOUTRAKI RUN 29 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017



LOUTRAKI RUN 2017

Αγώνας δρόμου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Γ.  ΛΕΚΚΑ 70



Παραλαβή αθλητικού υλικού για τους οικονομικά ταχτοποιημένους από την γραμματεία του αγώνα, Σαββάτο 28 Οκτωβρίου  από 18:00 έως 21:00 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου από 07:00 έως 09:00. 



Όσοι από τους αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά, αλλά δεν έχουν

Η ταπείνωση, το αλαλούμ και η μεγάλη σπουδή (ήδη από το 2015)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς η συζήτηση για την αναβάθμιση των F-16 φουντώνει – και πριν μπούμε σε λεπτομέρειες – πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι στο οποίο κατά τη γνώμη μου δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία και δεν έχει αξιολογηθεί.
Πρόκειται για ζήτημα πραγματικής πολιτικής ουσίας: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και διεξάγοντας επίσημες συνομιλίες και κοινή συνέντευξη με τον Αμερικανό Πρόεδρο, υπέστη μία πρωτοφανή ταπείνωση:

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση στο Κανάλι της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2017_10_24_075.jpg 
Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπέγραψαν, σε ειδική τελετή την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις.
Με βάση το σύμφωνο, το Κανάλι της Βουλής θα εμπλουτιστεί με πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισαν την αξία της δημιουργίας μιας σταθερής ζώνης στο Κανάλι της Βουλής, όπου θα προβάλλονται εκπαιδευτικά θέματα και νεανικές δραστηριότητες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ομογένεια, προκειμένου η νέα γενιά να ενημερώνεται απρόσκοπτα για ό,τι συμβαίνει στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το κοινοβούλιο στον εκπαιδευτικό τομέα: «Έχουν ήδη γίνει παρόμοιες ενέργειες και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής που αναδεικνύουν τις δημιουργικές εστίες σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να πω ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, δικτύωσης εκ παραλλήλου και σε σχέση με το δίκτυο βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.»
Με την ευκαιρία, ο κ. Βούτσης εστίασε στη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, στο πρόγραμμα χορηγιών της Βουλής προς τα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα. «Στη μνήμη του Γιάννη Παντή, να πω ότι είναι η δεύτερη χρονιά φέτος που η Βουλή θα συμβάλει με ένα σημαντικό ποσό, ως χορηγία, για τα σχολεία στις Περιφέρειες που έχουν διπλή εκπαιδευτική διαδικασία για τα νέα προσφυγόπουλα. Ήταν μια διαδικασία που την είχε ξεκινήσει ο Γιάννης Παντής, είχαν παρακαλέσει, όταν ξεκίνησε το ζήτημα, να βοηθήσουμε όλοι μας για να μπορέσει να συμβεί αυτό, και μάλιστα σε άλλα ωράρια, αντιλαμβάνεστε τη σήμαινε αυτό για τα έξοδα θέρμανσης του σχολείου, του συλλόγους γονέων κ.λπ.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

"Σφαγή" από τη διαιτησία στους Αγίους Θεοδώρους, καταγγέλει ο Αρης Βοχαϊκού "γέλασαν και τα δέντρα"

 
Πολλά παράπονα έχει η ομάδα του Άρη Βοχαϊκού από την εις βάρος της διαιτησία στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου στους Αγίους Θεοδώρους , με την τοπική ομάδα , από την οποία αποκλείστηκε στην παράταση...
Η ομάδα της Βόχας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής :

Ακαδημίες Πινγκ – Πονγκ στο Δερβένι ΑΟ Ξυλοκάστρου

 
Ένα υπέροχο άθλημα ξεκινά τα πρώτα του βήματα στο πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου,εκεί όπου τα παιδιά της Ευρωστινης το περασμένο καλοκαίρι,απόλαυσαν τους Τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παμπαίδων – παγκορασίδων2017

 
 Ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου -τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συμμετέχει στη Β’Εθνικη Κατηγορία με σπουδαία αποτελέσματα και αναπτύσσεται στη περιοχή του Δερβενίου, ώστε τα νέα και μεγαλύτερα παιδιά να γνωρίσουν και ν’αγαπησουν το εξαιρετικό αυτό άθλημα

7 λόγοι για να καταναλώσετε δημητριακά ολικής αλέσεως


dimitriaka_olikis_alesis.pngΤα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μια βασική ομάδα τροφίμων την οποία δεν πρέπει να αποκλείουμε από τη διατροφή μας.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το βιβλίο «Ο Τυραννοχαζούλης, Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού»

Εμφάνιση exofyllo-tyrannochazoulis.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Gilles Chouinard
Ο Τυραννοχαζούλης
Μια  προϊστορική ιστορία εκφοβισμού
Εικονογράφηση: Roge
Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου
Σελ.: 36, τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-37-7
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Σε κάθε αυλή σχολείου, στον κόσμο ολόκληρο, υπάρχει κάποιος μαθητής που όλοι οι άλλοι του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Πολύ δύσκολη...

Ο Ροζέ και ο Ζιλ Σουινάρ, δύο πολύ καλοί φίλοι, βρίσκουν πως αυτό είναι

Το 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ΠΑΤΡΑ)





    ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 25-10-2017
      Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων


Ταχ. Δ/νση: Πυλαρινού 45 1ος όροφος
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 2741 401780
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με επιτυχία το 2ο προσυνέδριο της ΝΔ για «τους Νέους». Η νέα γενιά θα είναι στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό, η ΝΔ μέσω μιας τολμηρής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από κάτω προς τα πάνω, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θα προσπαθήσει να παράσχει όλα εκείνα τα εφόδια, που απαιτούνται και συνδέονται και με την αγορά εργασίας. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα εξής:

Περιοδεία Γιάννη Μανιάτη σε Αρκαδία και Αργολίδα



 https://argolika.gr/wp-content/uploads/2017/08/thumbnail_LOGO-maniatis_name-01-2.jpg
https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/02/maniatis3.jpg
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί την Αρκαδία και την Αργολίδα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/10 θα βρίσκεται στην Αρκαδία και το Σάββατο 28/10 στην Αργολίδα.

Δημοπράτηση έργου στην Αρκαδία



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCYFqkYIlxS-5NTfu0FlpS94x8lC2DonQ1csEypZi_sEGW-uMpJJoEPg9c6i9akxoFkV_oD1jWHjL6SJ5WbIVnNhpI6QmFmP6dQW0Fm0wLZkDcM17Pci_L1i5sSWA70snNC1UnxjkRK_w/s400/%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B9.jpg
Τη δημοπράτηση του έργου της προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας της διάβρωσης του δρόμου που συμβάλλει στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου στο ύψος της παλαιάς γέφυρας Τουμπιτσίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Η Μυθική Πελοπόννησος όπως τη βλέπουν οι Θεοί

 MYTHICAL
                                                   PELOPONNESE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσει φέτος για λίγες ημέρες στο Λονδίνο σε μια ξεχωριστή έκθεση
αεροφωτογραφίας. Η έκθεση με τίτλο «Mythical Peloponnese: As seen by the Gods» διοργανώνεται από την Πελοπόννησος Α.Ε για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market».