Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγή ώρας 2017: Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου παραπάνω

αλλαγή ώρας
Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα  θα γίνει αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή και ο δείκτης θα γυρίσει μια ώρα πίσω. Συγκεκριμένα, στις 04:00 πμ θα γυρίσουμε το ρολόι μία ώρα πίσω. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 όταν και θα αλλάξει σε θερινή, την Κυριακή 25 Μαρτίου.
Στην πραγματικότητα, οι μέρες όντως αρχίζουν να μεγαλώνουν, μόνο που αυτό συμβαίνει λίγες μέρες αργότερα, δηλαδή μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Αργησε να πάρει μπρος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός νίκησε...

Αργησε να πάρει μπρος και δεν πήρε και πέναλτι
Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56΄ έκρινε την αναμέτρηση μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, με τους Πράσινους να μειώνουν στον έναν βαθμό τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους.
 Οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν αργά στο ματς και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε.

Τα Ταρσινά "Χ" με Ποσειδώνα - Νίκη της Θύελλας Κ. Διμηνιού επι του Αστέρα Κορίνθου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglqgKGNGtziRSTHQfdrHeyb-otVcusARGA9KD67pPy8TFIpkZnkPwlVwdZc6Me0sSu6pUQOHDtlPdNxWAePs8C03RoOeoqKK_IrLP-M5sZNpCOLfZCI0Nbvlfzzv1blZsrSHmpxhwm8po/s400/305301_293652820667701_100000689557141_971027_226841702_n-720203.jpg
Στη πρεμιέρα της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας, σε αγώνες που έγιναν σήμερα Σάββατο, στο Ζευγολατιό    Ταρσινά ΄97  και  Ποσειδών Κυράς Βρύσης έμειναν στο "λευκό" αποτέλεσμα, ενώ η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε με 1 - 0 του Αστέρα Κορίνθου , στη Τραγάνα του Κιάτου.
Η αγωνιστική συνεχίζεται  αύριο Κυριακή στις 15:00 (αλλαγή ώρας) με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Καλπάζουν στην Κόρινθο 6Χ6 η ΄06 και ο ΠΑΣ. Στάση στο Ξυλόκαστρο ο Άγιος Γεώργιος


 http://i.imgbox.com/5uVoK6Ey.jpg
Ο καλπασμός των δύο ομάδων της Κορίνθου, δεν έχει τέλος. Απόλυτες κυρίαρχες του παιγνιδιού , στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας , πέτυχαν στα γήπεδά τους το 6 στα 6.
Η Κόρινθος ΄06 , επικράτησε  με 2 - 0 , στο ΔΑΚ, επί του Πανκαμαριακού, ενώ  στον Συνοικισμό ο ΠΑΣ  Κόρινθος  σάρωσε  5 - 0 την Θύελλα Πετρίου. Μετά και τις σημερινές νίκες τους  (6η αγωνιστική) οι δύο ομάδες , αύξησαν την διαφορά

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.  
Με κάθε επισημότητα το Ξυλόκαστρο τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 77 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο κατακτητή , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.  
Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου έγινε επίσημη Δοξολογία

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι

Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος. 
Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης, τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 77 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο επιδρομέα , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.

Με μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στην ημέρα, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, πολιτικών αρχηγών, της στρατιωτικής ηγεσίας .
Φέτος συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Οι 5 λόγοι που ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ντέρμπι και τι θέλει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Λεμονή! | Newsit.gr 

Θα μπορούσαμε να είχαμε καταγράψει περισσότερους λόγους. Πλην όμως πρέπει να σταθούμε στους πλέον σημαντικούς. Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην περίπτωσή μας (σ.σ. το ματς του Σαββάτου είναι στην Λεωφόρο) είναι το δικό μας clásico! Το ντέρμπι των... ντέρμπι σε όποια κατάσταση και εάν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη. Κανένας εκ των δύο δεν θέλει να χάνει αυτό το ματς και αυτοί οι δύο σύλλογοι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι αιωνίων ανήμερα της Εθνικής επετείου του "ΟΧΙ" του 40

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/panathinaikos-olympiakos-750x375.jpg 
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Λεμονή! | Newsit.gr
Ανήμερα της Εθνικής μας επετείου του "ΟΧΙ" , σήμερα (28/10, 19:30), στη Λεωφόρο διεξάγεται το ντέρμπι των «αιωνίων».Παναθηναϊκός εναντιον Ολυμπιακου.
Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην περίπτωσή μας είναι το δικό μας clásico! Το ντέρμπι των... ντέρμπι σε όποια κατάσταση και εάν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη. Κανένας εκ των δύο δεν θέλει να χάνει αυτό το ματς και αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι με διαφορά οι πιο μεγάλοι αντίπαλοι στην Super League.

ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40' ( 3, 4)

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXkW4JZhsWqpvPYA4oyIs5CxCWJUDeQxfLWLxWWtyS8cDLgEeUjrLbUjTyDTYBhhSWY7toUXiShyn3Oj8DsCc-eApjKm95uL-8Xk_5W7ZpyCKjNBA6DyUuLMjs-HRLpCv3giDKfKpqIGuR/s640/images.jpg
Θυμάμαι κείνο το πρωινό
που χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες
χωρίς νάναι γιορτή και οι μάνες
στα μπαλκόνια   «Πόλεμος, Πόλεμος»
σαν νάτανε γλέντι και  γιορτή
ομιλίες,   ζητωκραυγές της νίκης ιαχή , απότομα άλλαξε η ζωή

"Εφυγε" από τη ζωή και ο πατέρας του ποδοσφαιριστη που αφησε τη τελευταίά του πνοή στο γηπεδο Δερβενίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWxlA_4AQPxhiHCvrZxoR6T_jNBW7v13dhTYY1NsgxtsPb7YOcmXUkee4G4-6440IWI7-gHbzqOap_XsIbpbosifkn3UKHLRmESUUOHmN_CU90IKNVRF5Rp7_PLqALlQxUJRUvugcTcMQ/s1600/22008067_843143825855240_3264665783444912430_n.jpg"Πάγωσε" χθές η Δυτική Κορινθίας  και ιδιαίτερα το Ξυλόκαστρο , καθώς έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του 30χρονου ποδοσφαιριστού Βλάση Καρβελά , Νίκος,, που στις 24 Σεπτεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή ( από ανακοπή)στο γήπεδο του Δερβενίου κατά την διεξαγωγή του αγώνα  του Α.Ο. Λυκοποριάς με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 
Ο άτυχος πατέρας δεν άντεξε τον χαμό του γιού του και τον "ακολούθησε στο μακρινό ταξίδι του"...

Πώς σχολιάζει η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στην Ισπανία - Διεθνής απομόνωση για την Καταλωνία – Δεν αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της

catalonia-957030
Την ώρα που όλα δείχνουν ότι η Ισπανία βρίσκεται μπροστά στην κήρυξη ενός “πολέμου” μεταξύ της Καταλονίας με την Μαδρίτη, η διεθνής κοινότητα φαίνεται να αντιδρά με ψυχραιμία ενώ δίνει την αίσθηση ότι δεν θέλει να πάρει θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δυο πλευρών.

Γ. Κουμουτσάκος: Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα

koumoutsakos
Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε σε δήλωσή του ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην Ισπανία.
Ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του αναφέρει «Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις.
Η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια:

Το “We the People” των Καταλανών… παραμύθι χωρίς δράκο


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Μεγάλοι, σπουδαίοι και περήφανοι λαοί… μικροί ηγέτες. Οι Καταλανοί ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους, η ισπανική κυβέρνηση αφαίρεσε την αυτονομία τους, ο Μαριάνο Ραχόι προκήρυξε εκλογές στη Βαρκελώνη για τις 21 Δεκεμβρίου, και η ζωή συνεχίζεται…

ΔΕΡΒΕΝΙ : 77 χρόνια πριν , 1940 - 41 ( Φωτογραφικό υλικό)





Ιταλοί στο Δερβένι                                           Ιταλικά αεροπλάνα πανω από το Δερβενι



Ημέρες κατοχής  στο Δερβένι 

Σοφία Βέμπο η «Τραγουδίστρια της Νίκης»


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν

Τιμή και Δόξα...

 

Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός ήταν προϊόν της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία και που

Το έθιμο τιμής της Ελληνικής Σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2012/03/flag-575x413.jpg
Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύον ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα. Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών έφεραν σταυρό, ακόμη και αετό (δικέφαλο ή μονοκέφαλο).
Η κυανόλευκος σημαία της Ελλάδος εισήχθη με απόφαση της Α” Εθνοσυνέλευσης

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ...) ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40