Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΑΕΚ – Μίλαν 0-0 ΤΕΛΙΚΟ: Ικανοποίησαν οι «κιτρινόμαυροι»! Δεύτερη «λευκή» ισοπαλία με τους «ροσονέρι»

Της έλειψε μόνο το γκολ της ΑΕΚ, 0-0 με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ 
Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.
Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρφέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρκεί να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.


AEΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60'Λιβάγια), Αραούχο (79' Γιακουμάκης)
Μίλαν (Βιντσέτσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66' Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο)

Ουρικό οξύ: Τι μπορεί να σημαίνουν οι χαμηλές τιμές του




sideri_shghsghshsth.jpg ypoourixaimia_sideri.jpg
Συνήθως η περισσότερη ενασχόληση αφορά τις αυξημένες τιμές του ουρικού οξέος. Τι μπορεί όμως να σημαίνουν οι χαμηλές τιμές του;
Μας εξηγεί η κυρία ΣΙΔΕΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Διπλές εισφορές σε εφάπαξ και επικούρηση για 200.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Ορατό είναι το ενδεχόμενο, το 2018, οι περίπου 200.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι να καταβάλλουν διπλές εισφορές για  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Σκουρλέτης: Τέλος στην ομηρεία των συμβάσεων έργου & χρόνου –Οριστική λύση

Την προώθηση μιας οριστικής, σίγουρης λύσης, στο θα τερματίσει την ομηρεία των συμβασιούχων  των ΟΤΑ και του Δημοσίου, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή
Ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, σημείωσε χαρακτηριστικά:

Προβλήματα στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου - Ερώτηση Χρίστου Δήμα











Το ζήτημα των ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου έφερε με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ότι αφορά την ενίσχυση του έργου των λιμενικών, οι οποίοι σήμερα καλούνται να καλύψουν μια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου ιδιαίτερης σημασίας.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ
02.11.2017
Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: Προβλήματα στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου
κ. Υπουργέ,
το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου έχει στην εμβέλεια ευθύνης του μια μεγάλη ακτογραμμή που εκτείνεται στα όρια τριών Δήμων, του Δήμου Βέλου – Βόχας, του Δήμου Σικυωνίων και του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και η οποία περιλαμβάνει δύο χερσαίες ζώνες λιμένα, του Κιάτου και του Βραχατίου. Πρόκειται για μια περιοχή του Κορινθιακού

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ; Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εμφάνιση προτ πεσκ περιβ.jpg
  Του Γρηγόρη Κλαδούχου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtRtUiFhF74SugFuV2CayDRlHflZYoD-FiK2m2a3V8_7wrU0Za8e00l57Neh_wU7tKqWTHO6_57vzsCZd6baTBv8mIWLc5Qs78SCkkfTfKh7LTyS6IIYL5KcrOR7lVSEZlRDLMyzx_ikcz/s1600/grkladouchos+kor+orizontes.jpgΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
     Για το αναπλαστικό σχέδιο στην πλατεία «περιβολάκια» ο δήμαρχος Α. Πνευματικός μίλησε για μεγάλη επιτυχία επιλογών που θα μας ζηλεύουν στην Ευρώπη. Πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η ανάπλαση περιλαμβάνει και τους γειτονικούς χώρους στα δικαστήρια. Μεγάλα λόγια, μεγάλες ιδέες, αλλά και μικροσύνη που φαίνεται από την έκφραση «πότε αρχίζει το έργο».
     Τα έργα αρχίζουν από την έναρξη σχεδιασμού τους. Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός,είναι μεγάλα έργα, είναι του δήμου (αν μετέχουν και οι πολίτες), είναι δηλαδή δημιουργία. Η υλοποίηση στο έδαφος είναι και αυτό δημιουργία με την έννοια ότι τα υλικά οικοδομήματα ακολουθούν τα διανοητικά.
 
                                                 Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων και των Διαγραμμάτων Γεωμετρικών Μεταβολών στην ψηφιακή βάση της ΕΚΧΑ ΑΕ

 Εμφάνιση PROSKLHSH_TEE_EKXA_ekdilosi_athina_diagrammata_ilektroniki_ypovoli.png
Από την Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ ΑΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η ΕΚΧΑ ΑΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ, θέτει σε πιλοτική λειτουργία, τη διαδικτυακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των τοπογραφικών διαγραμμάτων και των διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η έγκαιρη προετοιμασία των μηχανικών, ενόψει της θεσμοθέτησης  της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των παραπάνω

Παράδοση του ψηφιοποιημένου αρχείου του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

 Εμφάνιση IMG_1335.jpg
Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης  το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, έγινε η επίσημη παράδοση του ψηφιοποιημένου Φακέλου της Κύπρου από τον Προέδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτριο Συλλούρη, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ Νικόλαο Βούτση.Το περιεχόμενο του Φακέλου είχε παραδοθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Κυπριακή Βουλή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

2η Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. Το πρόγραμμα της Συνάντησης των Προέδρων των τριών κοινοβουλίων κινήθηκε σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε γενικά θέματα διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, η δεύτερη τον τομέα των υδάτινων πόρων, ενώ η τρίτη την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

NEA ΕΠΟΧΗ -Σπηλιωτακάρας Σωτήρης: Το Επιμελητήριο υπό τη διοίκησή μας θα είναι ο βασικός αρωγός των επιχειρηματιών στις δια-πραγματεύσεις τους με τους πιστωτές.



Δελτίο Τύπου
.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj7YtQq1aQ_fmD7IZWtWICdjuOY4iifJZSCCN3JmyYaBl0_IbhdF0fHxEhpiCiEaEAjCUJ2hTIL4xMxqP3ndzdFJNJPrXC3JmDdHDS-Mx1QD1B20_2AczubHQ6c-HzrtH8NSw1wH_eR74Q/s1600/sphliotakaras.jpgΕπειδή η επιχειρηματική επιβίωση, στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που ζούμε, είναι βασικό ζητούμενο για πολλούς συναδέλφους μας, ο συνδυασμός μας έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την υποστήριξή τους στις προσπάθειές τους για ένα βιώσιμο διακανονισμό των υποχρεώσεών τους.
Το Επιμελητήριο θα είναι βασικός αρωγός των επιχειρηματιών-μελών του στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές τους. Με ένα επιτελείο εξειδικευμένων νομικών και οικονομολόγων θα αναλαμβάνει, με απόλυτη εχεμύθεια, τη σύνταξη της αίτησης και του φακέλου ένταξής τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Μια διαδικασία που προσφέρει μεν μια νέα ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες απαιτεί δε πολύ προσεκτική και εξειδικευμένη προσέγγιση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Nea Epoxi



«Ταξίδι» στην Ευρώπη για τους μαθητές του 8ου Δημ. Σχ. Τρίπολης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου




                          ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγγρού 20 ΝΑΥΠΛΙΟ 21100- ΤΗΛ. 27520 21033, 6973019919
Λυκούργου 5 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100-ΤΗΛ. 2710 234910


Ενθουσιασμένοι παρακολούθησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης την ενημερωτική δράση που πραγματοποίησε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 30 Οκτωβρίου 2017.     

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, με το Διευθυντή, κ. Γεώργιο Λαλιώτη, ενημερώθηκαν, μέσω εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ιστορία της ΕΕ και τα προνόμια των ενταγμένων χωρών, μέσα

Φιλαρμονικη με 7 ατομα….στο Ξυλοκαστρο.

 Θλίψη προκάλεσε στους πολίτες του Ξυλοκάστρου η εικόνα της Φιλαρμονικής των 7 ατομων
Γράφει η Μαίρη Νικολοπούλου

Χρονια παρακολουθω τη παρελαση του Ξυλοκαστρου στις Εθνικες Επετειους και οχι μονο,την καλυπτω και τηλεοπτικα…Καμαρωνουμε ,χειροκροταμε τα παιδια μας…καμαρωναμε και θαυμαζαμε τον υπεροχο προπομπο της παρελασης που δεν ηταν αλλος απο την εκπληκτικη πολυπληθη μπαντα του Δημου μας …της πολης μας με τον ακουραστο ταλαντουχο μαεστρο Δημητρη Ζαχαρια..


Αυτο που αντικρυσα σημερα (28 - 10 - 2017)με απογοητευσε πληρως… Φιλαρμονικη με 7 ατομα….που ?στο Ξυλοκαστρο.Ουτε στο μικρο απομακρο χωριουδακι δεν συναντα καποιος αυτη την εικονα.Που ειναι η πολυπληθης εκεινη φιλαρμονικη που θεωρειτο μεχρι προτινος το μουσικο στολιδι του Ξυλοκαστρου?Γιατι τοσος ξεπεσμος???
Δειτε σημερινες φωτο και δειτε και τη νυχτερινη περσινη….Εγω αυτο το σημερινο το θεωρω ΚΑΤΑΝΤΙΑ…


Μαίρη  Νικολοπουλου

Προκάλεσε η παρουσία του Σταματόπουλου στο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου

Προκάλεσε η παρουσία του Σταματόπουλου στο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρέστη ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος, μια παρουσία που συζητείται πολύ ανάμεσα στους δημότες. Ο δήμαρχος Σικυωνίων παρέστη για να δεσμευτεί πως δεν θα εναποθέσει στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου περισσότερα απορρίμματα από τα συμφωνηθέντα. Τα ερωτήματα που

Ταξίδι στο χθες και στο σήμερα της Κορινθίας

Ένα αφιέρωμα για την Κορινθία ως τουριστικό προορισμό, με έμφαση στις περιοχής της Αρχαίας Κορίνθου, της Νεμέας και του Λουτρακίου, προβλήθηκε στο CNN Greece!
Κώστας ΠλιάκοςΤο ρεπορτάζ, διάρκειας 5 λεπτών. προήλθε σε συνέχεια της φιλοξενίας του ανταποκριτή του τηλεοπτικού καναλιού κ. Κώστα Πλιακού στην Κορινθία 25-27/9/2017. Η δράση υλοποιήθηκε για μία ακόμη φορά, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με ενεργή συμμετοχή του κ. Καμπούρη και του κ. Πετρίτση,  με τη συμμετοχή / συνεισφορά ατόμων, φορέων & επιχειρήσεων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους το συνεργατικό δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia, το Loutraki Thermal Spa (κ. Λάγιου), την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών (κ. Ιουλία Τζώνου-Χέρμπστ), το Alkyon Resort Hotel & Spa, το Club Hotel Casino Loutraki κ.α.
Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ότι για τη συγκεκριμένη δράση και το αποτέλεσμα της δράσης (η παραγωγή & η προβολή του 5 λεπτου βίντεο στο CNN Greece) δεν δαπανήθηκε κανένα ευρώ ως διαφημιστική δαπάνη ούτε χρηματοδοτήθηκε από κάποιον δημόσιο φορέα. Προήλθε από τη συνεισφορά σε χρόνο και παροχή διαμονής / διατροφής / μετακίνησης από άτομα, επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής, οι οποίοι πιστεύουν και εφαρμόζουν στην πράξη το “η ισχύς εν τη ενώσει” για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Κορινθίας!

Tο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του CNN Greece.


Η έξοδος από την νέα εθνική Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, έχει κάτι το νοσταλγικό. Θυμίζει, στους μεγαλύτερους από εμάς, σχολικές ή οικογενειακές εκδρομές, όταν κάναμε μια γρήγορη στάση για να χαζέψουμε τη διώρυγα.

H μέθοδος Brainpath, για την αφαίρεση όγκων και ενδοεγκεφαλικών αιμορραγιών στο κεφάλι


 Εμφάνιση Brainpath.jpg
                                                                                     Αθήνα 2 Νοεμβρίου  2017



                                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση Ο καθηγητής κ Βουγιούκας.jpgΣημαντική μείωση των σοβαρών  περί- και μετεγχειρητικών επιπλοκών,  προσφέρει η νέα νευροχειρουργική  μέθοδος Brainpath,  για την αφαίρεση όγκων και ενδοεγκεφαλικών αιμορραγιών στο  κεφάλι!
Τα  αποτελέσματα της νέας μεθόδου Brainpath, που προσφέρει επίσης πολλαπλά οφέλη για  ασθενείς και γιατρούς, παρουσιάστηκαν  στο ετήσιο