Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αναβάλλεται λόγο εθνικού πένθους η αυριανή συνεδρίαση της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η προγραμματισμένη από τη διάσκεψη των Προέδρων για αύριο συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, του Νομοσχεδίου «Διανομή κοινωνικού μερίσματος και άλλες διατάξεις» αναβάλλεται για τις προσεχείς ημέρες με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση  μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα , λόγω του εθνικού πένθους και της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη Δυτική Αττική.
Με εντολή του Προέδρου της Βουλής η σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο θα κυματίζει μεσίστια.

Οι Παλαίμαχοι του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και της Μικτής Πειραιά δίνουν φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtOQzJLkJae18WnFAng70RgB5gkYrELP6xmXrRAMpiKDo7pHhDfShMzlFPaGYFLKO0UKxhn0KmcDXXme3NRXJGxd608VgyKzqYjsTZmFxKRxhZznqeY1yIwpSyAHxTxXH4vqozfLd4HvVO/s1600/%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%258E%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582+%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25AF%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
Την Κυριακή 19/11/2017 στις 3μμ στο Γήπεδο Ξυλοκάστρου 
θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ 
των Παλαιμάχων της Μικτής Πειραιά και των Παλαιμάχων του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς.
Καλούνται όλοι οι φίλαθλοι της Κορινθίας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να παρακολουθήσουν παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα έρθουν για τον σκοπό αυτό στο γήπεδο του Ξυλοκάστρου.

Παννεμεατικός και Ελλάδα Βέλου προκρίθηκαν στους "8" τοπυ Κυέλλου Κορινθίας

 http://www.onsports.gr/media/com_news/story/2011/03/23/36382/snapshot/de0dd90e96cec1b1bbb644ee78afeb12.jpg
Ξεκίνησε σήμερα  η Γ΄ φάση ( φάση των "16") του Κυπέλλου Κορινθίας , με την  διεξαγωγή των δύο πρώτων αγώνων του θεσμού
Ο Παννεμεατικός  είναι η πρώτη ομάδα που πέρασε στους "8" του Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 4 - 1 , στο Σοφικό επί του Πανσολυγειακού.
Τελικά στο Συνοικισμό, ο Αστέρας Κορίνθου παλαιψε μέχρι τέλους  απέναντι στην Ελλάδα Βέλου, η οποία στάθηκε πιό τυχερρή στην διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς σκορ , ισόπαλη 1 - 1 η παράταση, ενώ η Ελλάδα Βέλου ήταν πιό ευστοχη στην εκτέλεση των πέναλτι όπου επικράτησε με σκορ 5 - 4 του Αστέρα.

Οι σημερινοί αγώνες::
Πανσολυγειακός - Παννεμεατικός 1 - 4
Αστέρας Κορίνθου - Ελλάς Βέλου 0 - 0 καν. αγ. ( 1 - 1 παράταση, 4 - 5 πέναλτι)

Η Γ΄φάση του Κυπέλλου συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 14:30 με τους αγώνες
Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου
ΑΟ Ζευγολατιού - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Κόρινθος ΄06 - ΑΟ Λουτρακίου

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου  στις 14:30 μέ τους
αγώνες
Ισθμιακός - Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών
Άγιος Γεώργιος - Άγιοι Θεόδωροι
ΠΑΣ Κόρινθος - Ηρακλής Λεχαίου

14 οι νεκροί από την θεομηνία στη Δυτική Αττική

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο. Οι νεκροί είναι πλέον 14. Δέκα είναι οι τραυματίες, με μια γυναίκα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη. 
Η κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής, όπου εντοπίστηκαν οι περισσότεροι νεκροί, είναι τραγική. Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι περπατούν στους δρόμους και κλαίνε. Δεν έχουν ούτε νερό να πιουν, καθώς όλα τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά, από τη στιγμή που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Πλέον, έχει νυχτώσει και κανείς τους δεν ξέρει πού θα περάσει τη νύχτα, πού θα κοιμηθεί… 

Το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ΧΑΠ

oxygenmask_copd.jpg

Το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ΧΑΠ


Tα δεδομένα της μεγάλης πανευρωπαϊκής μελέτης ERS COPD Audit study που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 16000 ασθενών, στην οποία συμμετείχε και η χώρα μας αποδεικνύει ότι το

Νίκος Ανδρουλάκης: Είναι τραγωδία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/06/androulakis2.jpg
Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία που έπληξε Μαγούλα, Μάνδρα και Νέα Πέραμο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνει τα εξής: 

Την οδύνη του για τα θύματα της καταστροφικής νεροποντής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την οδύνη του για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για την ανακούφιση των πληγέντων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.
Ο κ. Βούτσης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Αναβάθμιση συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΣΕΤΕ για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου



 Εμφάνιση IMG_4737.JPG
Η περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΕΝΕΑΣ 2017

Εμφάνιση Φωτ.4.jpg


Του Απόστολου Παπαφωτίου
«Εὐδαίμων ὁ Κόρινθος ἐγὼ δ҆ εἴην Τενεάτης»

Στράβων VIII.6.22



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά, στις 10 Οκτωβρίου 2017, η συστηματική ανασκαφή και η γεωφυσική έρευνα στην Αρχαία Τενέα Κορινθίας.

Εμφάνιση Φωτ.3.jpg
Εμφάνιση Φωτ.2.jpgΠρόκειται για ένα εγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., με τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας του

Ομιλία Μαρίας Θελερίτη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΑΣΕΠ - «Οι θέσεις και οι πολιτικές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη διοικητική ανασυγκρότηση και το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα»


Εμφάνιση MariaTheleritiAsep.png

Η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Θελερίτη Μαρία, συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΑΣΕΠ με θέμα: «Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα: Νέες Τάσεις και Προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα της Γερουσίας.
Στην ομιλία της η Μ. Θελερίτη αναφέρθηκε στις θέσεις και τις πολιτικές

Στις διαδικασίες της 7ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης



 Εμφάνιση received_1457550201009492.jpeg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις διαδικασίες της έβδομης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, με την Αντιδήμαρχο Διοικητικού Οικονομικού - Α.Α. Μαρία Πρωτοπαππά.
Η Συνέλευση διεξήχθη στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2017, παρουσία 480 συμμετεχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, εκ των οποίων 185 Ελλήνων Αυτοδιοικητικών και μελών της

Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι πρόσφυγες πεθαίνουν στη σιωπή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν στις 20 Ιανουαρίου 2014 συνέβη η τραγωδία στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 πρόσφυγες και μετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τέτοιο σάλο, που προηγούμενό του δεν είχαμε ξαναζήσει.
Με ανακοίνωσή του, στις 22 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ως δεδομένο ότι «οι καταγγελίες των επιζησάντων γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού», αποδεχόμενος ότι η τραγωδία συνέβη επειδή το Λιμενικό προσπαθούσε να ρυμουλκήσει το πλοιάριο προς τα τουρκικά παράλια, στο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΣΥΝ

15.11.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".
Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Το ΠΑΜΕ για την συμπλήρωση 44 χρώνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

http://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2017/09/pame-logo-640x360.jpg


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το

Οι αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο δίνουν ραντεβού για… πόλεμο με την ΕΛΑΣ

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/polutexneio-1000.jpg 
Σε ομηρία παραμένει το Πολυτεχνείο και όχι μόνο αυτό, αλλά οι καταληψίες αντιεξουσιαστές με  ανακοίνωση τους, ζητούν φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια καλώντας σε ραντεβού το βράδυ όλους όσους επιθυμούν να συγκρούστουν με την αστυνομία τονίζοντας ότι . οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό

Τραγωδία - καταστροφή στη Δυτική Αττική - Δέκα νεκροί, δεκατρεις τραυματίες και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Τραγωδία στη Μάνδρα: Δέκα νεκροί από τις πλημμύρες 
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη Δυτική Αττική. Στην Μάνδρα τρεις γυναίκες και επτά άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Εικόνα καταστροφής καταγράφεται επιπλέον σε Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Μέγαρα και Μαγούλα.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέο, διπλό κύμα θα χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες - Αντώνης Λάλος: Οι πλημμύρες αυτές είναι πιθανό να συνδέονται με την κλιματική αλλαγή


Eκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ από σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Καιρός θα συνεχίσει να είναι άσχημος. Μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τη νύχτα και αναμένεται να πλήξει τα ίδια σημεία.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να πλήττει την Πελοπόννησο.

Πέντε νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι στην Μάνδρα από τις πλημμύρες! Απίστευτη τραγωδία

 
Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.
Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και 5ος νεκρός. Την πληροφορία μετέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Βασιλείου. Ο τέταρτος νεκρός είναι άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.
Άλλος ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Επίσης, νεκρή είναι μια ηλκιωμένη γυναίκα που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα και άλλος ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα το σπίτι του οποίου πλημμύρισε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί έγκαιρα από το σπίτι όπως τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και έχασε την ζωή του.
Και η ηλικιωμένη γυναίκα που έχασε την ζωή της εγκλωβίστηκε στο σπίτι. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Τα φερτά υλικά φαίνεται έφραξαν την έξοδο και δυστυχώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της.
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα, κλήθηκε άμεσα και ασθενοφόρο, φαίνεται ωστόσο ότι η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 

Και δεύτερος νεκρός στη Μάνδρα από την κακοκαιρία.

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/nea-peramos-plymmires-1000.jpg Σε τραγωδία εξελίσσεται η κακοκαιρία στην Μάνδρα καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει και δεύτερος νεκρός στην Μάνδρα από την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για άνδρα άνω των 80 ετών ο οποίος εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο υπόγειό του με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Δημοσκόπηση: Με συμαντική διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

https://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2016/05/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B7.jpg 
Το κλίμα μετά το Κοινωνικό Μέρισμα καταγράφει η Δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με σημαντική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η “ψαλίδα” μειώνεται σε μονοψήφιο νούμερο.
Η διαφορά των δύο πρώτων έχει πέσει σε μονοψήφιο νούμερο, στο 9,5%

Νεκρή γυναίκα στη Μάνδρα - Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Θριασιο πεδίο από το περασμα της "Ευρυδίκης"


Φονική ήταν η καταιγίδα που έπληξε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής. Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Μια γυναίκα είναι νεκρή. Πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα.
Φαίνεται ότι η 80χρονη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Τα φερτά υλικά φαίνεται έφραξαν την έξοδο και δυστυχώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Έκτακτη συνεδρίαση για τα σκουπίδια απόψε στο Δ. Σ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

 Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη στο Δήμο Ξυλοκάστρου  – Ευρωστίνης.
Μοναδικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 7:30,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα και έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις...
Γιά το θέμα αυτό που απασχολεί  τη σημερινή συνεδρίαση του Δ. Σ., ο αρχηγός της μείζωνος μειοψηφίας του Δημου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, χθές παρεχώρησε συνέντευξη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ και στη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου

η συνενετευξη:

Σταθερή πρωτειά για τη Νίκη Τραγανού στην Ηλεία

 http://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2017/10/ZAXARO.jpg
Σταθερά στην κορυφή της Α1 Κατηγορίας DEDALOS , στην Ηλεία παραμένει η Νίκη Τραγανού που το απόγευμα του Σαββάτου νίκησε με 4-0 την Θύελλα Πύργου (γήπ Γαστούνης, λόγω έργων στο χλοοτάπητα Τραγανού).
Ένα γκολ του έμπειρου  Βαρδαίου επιθετικού Ανδρέα  Γούρμου στο 63΄, ήταν αρκετό για να κάμψει την αντίσταση του τοπικού Ολυμπιακού Ζαχάρως, κρατώντας έτσι τη φιλόδοξη Δόξα Ν. Μανωλάδας σε τροχιά πλει – οφ ανόδου!

  αγωνιστική)
Αλφειός Επιτ. - Ενιπέας Λ. 1-3
Προοδευτική - Ατρόμητος Καβ. 3-2
Χάβαρι - Ξενοφών 1-2
Ηλειακός Λεχ. - Κουρτέσι 0-1
Μακρίσια - ΑΕ Πηνείας 3-0
Ολυμπιακός Ζαχ. - Δόξα Ν.Μ. 0-1
Νίκη Τραγ. – Θύελλα Π. 4-0
Εθνικός Αμπ - Ολυμπιακός Σαβ. 0-3 α.α.

Η Βαθμολογία 
(Σε 9 αγώνες)
1. Νίκη Τραγανού    24
2. Ολυμπιακός Σαβαλίων     22
3. Ξενοφών Κρεστένων     20
4. Δόξα Ν. Μανωλάδας  20
5. Προοδευτική Μανολάδας    19
6. Μακρίσια     18
7. Ενιπέας Λαντζοΐου   17
8. Θύελλα Πύργου     15
9. Αλφειός Eπιταλίου   13
10. Χάβαρι  10
11. Ολυμπιακός Ζαχάρως     9
12. ΑΠΟ Κουρτεσίου     9
13. Ατρόμητος Καβασίλων    7
14. ΑΕ Πηνείας    3
15. Ηλειακός Λεχαινών    3
16. Εθνικός Αμπελοκάμπου  0

Χέρι – χέρι στο πρωτάθλημα της Α1 Αργολίδας, Ένωση Λέρνας και Κορωνίς Κοιλάδας



http://www.epsarg.gr/images/teamLogos/IMG_2651.JPGΧέρι – χέρι στο πρωτάθλημα της Α1 Αργολίδας, Ένωση Λέρνας και Κορωνίς Κοιλάδας, νίκησαν σε εντός έδρας αγώνες 5 – 0 τον Αριστέα  και 2 – 0 τις  Σπέτσες, αντίστοιχα και  οδηγούν την κούρσα  πρωταθλήματος. Ένα βαθμό πίσω   ακολουθούν ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και  ο Ποσειδων Διδυμών που νίκησαν εκτός έδρας  Αστέρα Δρεπανιακό καο Ποσειδωνα  Πόρου, αντίστοιχα

7η αγωνιστικη 

5Χ5 ο Πανθυρεατικός στην Αρκαδία


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/7/7d/Panthyreatikos.png/150px-Panthyreatikos.png
Με πέντε βαθμούς αποσπάστηκε στην Αρκαδία από το 2ο στη βαθμολογία Ερμή Μελιγούς ο Πανθυρεατικός, ο οποίος κέρδισε  3 - 0 τον Πανιώνιο στο Άστρος, ενώ Μαντινειακός και Απόλλωνας Τυρού αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο γήπεδο των Φιλικών.

5ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός Γυθείου 2 - 0 τον Πανγυθεατικό και επιασε στη κορυφη Συκιά και Καστόρειο

http://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2016/04/olimpiakosgitheiou-flynews.jpg

Ο Ολυμπιακός Γυθείου , στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής στη Λακωνία ,νίκησε 2 – 0 , τον Πανγυθεατικό, και  ισοβάθμησε στη κορυφή της βαθμολογίας τον Ατρόμητο Συκέας (είχε ρεπό) και την Πελλάνα που έχασε στο Καστόρειο , από το Κάστρο Γερακίου 1 – 2.  
 Σαρωτικός ο Ευρώτας Έλους με το 5 – 0 επί του Αγγελώνα, ενώ  στη Γλυκόβρυση ο Λεωνίδας έμεινε στο 0 – 0 με τον Απόλλωνα Ξυροκαμπίου. 
Τέλος η Άμλλα Αγ. Ιωάννη  επικράτησε με 1 – 0 του Μολαϊκού.

5η αγωνιστική 

Νίκησε ο Πανθουριακός και στη Ανδρούσα

http://www.sport365.gr/media/k2/items/cache/9eb4c88e1b8593bd18e328425217bd2f_XL.jpg

Στο πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας  Μεσσηνίας ο Πάμισος  Μεσσήνης συνέχισε την νικηφόρο πορεία του , όπου   στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής επικράτησε με το ευρύ 4 – 2 , επί της  Εράνης Φιλιατρών και   τέθηκε επικεφαλής στην βαθμολογία , μετά   το ισόπαλο 1 – 1 του Απόλλωνα Καλαμάτας, εντός έδρας, με τον Α.Ο. Φάραι. 
Στο πόντο τον πρωτοπόρο Πάμισο, ακολουθεί ο  Πανθουριακός που πέρασε με 2 - 1, νικηφόρα από την Ανδρούσα .   
Στο Μελιγαλά, ο Εθνικός έμεινε στο 1 – 1 με το Διαβολίτσι, ενώ Κυπαρισσία επικράτησε 4 – 0 στο Ασπρόχωμα, σκορ με το οποίο νίκησε ο Τέλος Άργας, εντός έδρας την Σπερχόγεια.   
Πάντως το σκορ της αγωνιστικής σημείωσε , 6 – 0 η Ομόνοια επί της Αναγέννησης Παραλίας. Τέλος στο ντέρμπι της ουράς ο Μιλτιάδης, έχασε 0 – 1 στη Χώρα, από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.


Η 7η αγωνιστική