Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στις 12 μονάδες το προβάδισμά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Διατηρεί το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία αποσπά το 30,5%, δώδεκα μονάδες καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολουθεί με 18,5%. 
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει πλέον η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,5%,

Μητσοτάκης: Αντί να πανηγυρίζετε, ζητήστε συγγνώμη



 
Επίθεση στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συζήτηση στην Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η «κυβέρνηση παίρνει από τη μία τσέπη και τα δίνει στην άλλη». Δήλωσε πάντως ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την διανομή του κοινωνικού μερίσματος γιατί υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που έχουν ανάγκη ακόμη και την ελάχιστη βοήθεια.
Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την τριετία φθάνουν στα 14.5 δισ. ευρώ και παρουσιάζει σαν επιτυχία ότι επέστρεψε 650 εκατ. πέρυσι και 720 φέτος, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόοσέεσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό «υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου».

Ματιές στα τοπικό πρωταθλήματα της Πελοποννήσου ( εκτός Κορινθίας και Αχαΐας)



https://sport.argonafplia.gr/wp-content/uploads/2016/11/mpala_dixtia1.jpg

Αργολίδα:

Η Κορωνίς Κοιλάδας με την εκτός έδρας νίκη με 2 – 0 επί του Ποσειδώνα Διδύμων, στα πλαίσια της 8ης  αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία Αργολίδας και

Live η συζήτηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Eurostat: Μεγάλη αύξηση της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/paidiki_ftoxeia_ellada-1000.jpgΤο 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στην Ελλάδα κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με στοιχεία για το 2016 που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρωζώνη, καθώς μεγαλύτερα ποσοστά σε επίπεδο ΕΕ καταγράφουν

Ο χειμώνας είναι εδώ – Χιονίζει στην Πάρνηθα

Καιρός: Ο χειμώνας είναι εδώ – Χιονίζει στην Πάρνηθα [pics] | Newsit.gr
Ο χειμώνας άρχισε να δείχνει τα δόντια του - Το κρύο μπορεί να είναι εξπρές αλλά τα πρώτα χιόνια είναι ήδη γεγονός. Το πρώτο χιόνι του φετεινού χειμώνα είναι γεγονός και στην Αττική. Ο καιρός αγρίεψε και στα ψηλά της Πάρνηθας χιονίζει. Οι εικόνες που έρχονται από εκεί και συγκεκριμένα από το καταφύγιο Μπάφι δείχνουν το χιόνι να πέφτει και ένα λεπτό πέπλο να καλύπτει τα πάντα. 
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κατά τη διάρκεια της σημερινής

Από ντέρμπι σε ντερμπι ο Πανευρωστινιακός

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.

Κοινωνικό μέρισμα: Η μεγάλη «παγίδα» των τεκμηρίων -Δείτε πώς χάνεται (παραδείγματα)

 
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η εξ αναβολής συζήτηση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, έρχονται στο φως λεπτομέρειες για το πώς θα αποδοθεί και σε ποιους.
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι στο Κοινωνικό Μέρισμα υπάρχουν παγίδες. Τώρα αποκαλύπτεται ότι θα υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα, ενώ το ποσό θα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvyWjJ_jxOGPnq1jY3rnWD1cuGJSoV6By_N8nLdbo-KBH9iUJJuLOzU2knsOPG1ZGPvyFlGdRMiDoUpDXCClZxKjzusw1oyKnAbM2RiYXmxsFZAnNDVlv6ERs1Rg882TbuOtwDtUfDk2w/s1600/DHMOTIKO.jpg
Λουτράκι, 20 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε , να παραμείνει κλειστό, το κτίριο όπου συστεγάζονται το 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ και το 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  την 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΤΡΙΤΗ, προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν από την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

H κλιματική αλλαγή επηρεάζει το πιάτο μας. Τεύτλα, καρότα, σιτηρά, πατάτες, πουλερικά, γάλα θύματα της αύξησης της θερμοκρασίας

 

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ συμβαίνει τώρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται από την αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας του αέρα και των ωκεανών, την εκτεταμένη τήξη του χιονιού και του πάγου, και την άνοδο του παγκόσμιου μέσου επιπέδου της θάλασσας. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει σε συχνότητα αλλά και ένταση. Τα επεισόδια

Δημοπράτηση του έργου της προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αρκαδία



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/field/image/tatoulis_4.jpgΤη δημοπράτηση του έργου της προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας διάβρωσης του δρόμου που συμβάλλει στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου στο ύψος της παλαιάς γέφυρας Τουμπιτσίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Πρόσκληση στο 6ο Προσυνέδριο της ΝΔ


 Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας
του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, 
με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε
την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στις 15.30,
 στο 6ο Προσυνέδριό μας στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Novotel Athens»),
με θέμα: «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων».

Στις εργασίες του Προσυνεδρίου θα συμμετέχει
ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.



Για την Οργανωτική Επιτροπή του
11ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος
Κωστής Χατζηδάκης 


Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του προσυνεδρίου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ημερίδα του Ιδρύματος της Βουλής: «Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”»

Εμφάνιση IMG_2017_11_20_023.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”». Αυτός είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Φεμινισμός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974-1990. Ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».
Οι εργασίες της ημερίδας άρχισαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το

Οι ευθύνες είναι πολλές και πρέπει να αποδοθούν

Γράφει η
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
 
Μας συντρίβει η τραγική απώλεια τόσων συμπολιτών μας οι οποίοι έχασαν την ζωή τους άδικα. Συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις οικογένειές των θυμάτων για ό,τι χρειαστούν από εδώ και πέρα. Η απώλεια αγγίζει και τους Ηλείους συμπολίτες μας, καθώς ένας από τα τραγικά θύματα καταγόταν από την Ηλεία και ήταν συμπατριώτης μας, ενώ ο αδελφός του ακόμα και σήμερα αγνοείται και είμαστε όλοι οι γνωστοί του σε βαθιά αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι
Δεν δικαιολογείται μια μέτρια βροχόπτωση να καταλήγει

Η Καταλονία, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Διεθνής Αμνηστία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άστραψε και βρόντηξε πριν από λίγο καιρό το υπουργείο των Εξωτερικών επειδή ο Ισπανός πρέσβης τόλμησε να ψελλίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν στάθηκε στο πλευρό της ισπανικής στο θέμα της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας.
Με μεγάλη καθυστέρηση εξέδωσαν κάποιες ανακοινώσεις (Τζανακόπουλος και ΥΠΕΞ) στήριξης (χωρίς ωστόσο να δηλώσουν σαφώς ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόκειται να αναγνωρίσουν την Καταλονία, όπως έπραξαν οι άλλες χώρες) και αμέσως έβαλαν τον πρέσβη να αναφωνήσει «ήμαρτον!».

Πέθανε η Γιάνα Νοβότνα πρωταθλήτρια του τένις, στα 49 της χρόνια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/giaNNA-NOVOTNA-TENIS-1000.jpg
Θρήνος στο παγκόσμιο τένις προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Γιάνα Νοβότνα, που είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον το 1998.
Η Τσέχα πρωταθλήτρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία πνοή της σε ηλικία, μόλις, 49 ετών. «Μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο η Γιάνα έσβησε, έχοντας δίπλα της την οικογένεια και τους φίλους της», ανέφερε σε ανακοίνωση η διεθνής ομοσπονδία τένις γυναικών (WTA).
Η Νοβότνα κέρδισε τον τίτλο στο απλό του Γουίμπλεντον το 1998 και ήταν πρώτη σε τρία προηγούμενα τουρνουά Γκραντ σλαμ. Κέρδισε επίσης 12 τίτλους στα διπλά γυναικών σε τουρνουά Γκραντ σλαμ και τέσσερις τίτλους διπλού μεικτού.
Η Νοβότνα πέτυχε την υψηλότερη κατάταξη στην καριέρα της στην παγκόσμια κατάταξη στο Νο 2 του κόσμου το 1997 και πέτυχε την πρώτη θέση στα διπλά.

Αρχηγός της νέας Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά – Μεγάλη νίκη στις εκλογές

Η Γεννηματά αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
Μεγάλη νίκη στις εκλογές της Κεντροαριστεράς για τη Φώφη Γεννηματά που κέρδισε άνετα την πρώτη θέση έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.
Μετά από προεκλογική περίοδο τριών μηνών, η Φώφη Γεννηματά κατόρθωσε να αναδειχθεί νικήτρια στη μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,6% απέναντι στον πολιτικό αντίπαλό της, Νίκο Ανδρουλάκη (44,4%) στο β’ γύρο των εκλογών.

Ο Αστέρας βύθισε στον πάτο τον Πλατανιά - τον συνέτριψε με 3 - 0 στα Χανιά

Ο Αστέρας συνέτριψε τον Πλατανιά με 3-0 στα Χανιά
Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά επί του ουραγού, Πλατανιά, με 3-0, για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Γκοντό στο 11΄, ο Πασαλίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Μανιάς στο 72΄ ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή στο 95' 1-1 με τον Παναθηναϊκό

 Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή στο 95'
Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέβηκε μόνη -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές. 

Το λεξικό των τσοπάνηδων: Λέξεις που όλοι έχουμε ακούσει αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνουν



Διαβάστε αναλυτικά λέξεις στην γλώσσα των τσοπάνηδων και τι σημαίνουν στα απλά ελληνικά!

Χαλκινος ο Πευκιάς Ξυλοκάστρου στο Κύπελλο Ping Pong Πελοποννήσου

 Φωτογραφία του Ανδρέας Ζάρρος. 
Ημέρα γιορτής για την Πελοπόννησο , χθες Κυριακή, μιας και οι 7 ομάδες της συναντήθηκαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας για το Κύπελλο.

Κυπελλούχος Πελοποννήσου ο Φάρης Καλαμάτας, ασημένιοι οι Ping Pong Club Καλαμάτας και χάλκινος ο Πευκιάς Ξυλοκάστρου που κέρδισε στον μικρό τελικό με 4-3 τον Δαίδαλο Κορινθίας.

Και του χρόνου νάμαστε γεροί, ν' ανταμώνουμε και να κοπανιόμαστε.

Ανδρέας Ζάρρος
"ΠΕΥΚΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ" ΟΜΑΔΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΘΩΔΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017



Εμφάνιση agones 18 nov 2017.jpg 











Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε  από τον Α.Ο. Ποσειδώνα  Λουτρακίου, τμήμα  στίβου,   αθλητική ημερίδα.    Συμμετείχαν επτά σύλλογοι με   αριθμό των  αθλητών που ανήλθε σε  300.