Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο Άρης νίκησε την Παναχαϊκή και της ξευγε με +5


Ο Βαγγέλης Πλατέλλας έβαλε και πάλι φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην 5η νίκη του Άρη σε ισάριθμους αγώνες στη Football League καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Παναχαϊκής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1. Ο βραχύσωμος επιθετικός τα έκανε όλα σήμερα (25/11) καθώς ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του, σέρβιρε το δεύτερο για τον Δεληζήση και γενικότερα φρόντισε να διατηρήσει η ομάδα του το απόλυτο σε πέντε αγώνες

Δυναμικη παρουσια Μουρικη στο δελτιο ειδησεων του PLP! [Video]

Η Κόρινθος 2006 απόλυτη κυρίαρχος νίκησε 3 -2 τον ΠΑΣ Κόρινθος και απεσπάσθει στους +3 στη κορυφή της Α΄Κορινθίας



Η Κόρινθος 2006 , ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «ματς της χρονιάς» καθώς στα πλαίσια της 10 αγωνιστικής  του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας επικράτησε στο ΔΑΚ , με 3 – 2 (2 – 2) επί του ΠΑΣ Κόρινθος, και του ξέφυγε στο +3 και με το απόλυτο των βαθμών (10Χ10), οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος μόνη…πιά. Στο σκόρ η ΄06  πήρε προβάδισμα στο 5΄ με τον Λύγκο, ενώ ο ΠΑΣ  ισοφάρισε στο 17΄ με τον Τσιοπιδη. Και ενώ τα πανηγύρια των οπαδών της "Μπάρτσα¨ δεν είχαν κοπάσει ο Λύγκος ζευγάρωσε τα τερματά του δίδοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι ελεγχαν το παιγνίδι, ένα παιδαριωδες λάθος των αμυντικων της 06, έδωσαν την ευκαιρία στον Θοδωρή Ζηση στο 27' να φέρει το ματς στα ίσια 2-2!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιό "φουριόζοι" και στο 51' με σουτ του Τζανέτου  έγραψαν το τελικό 3 - 2 που έστειλε την Κόρινθο 06. ... στα ουράνια

Στην πολύπαθη Μάνδρα ο Μαρινάκης! «Θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσετε»


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τη Μάνδρα έχοντας μαζί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Νικολάου κι Ανδρούτσο, οι οποίοι εκπροσώπησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός περπάτησε στους δρόμους της Μάνδρας και είδε από κοντά την κατάσταση που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς. Συνομίλησε με αρκετούς ανθρώπους που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να επαναφέρουν την πόλη στην κανονικότητα, ενώ συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο της περιοχής, Γιάννα Κριεκούκη.

Ντέρμπι Κορυφής στη Football League

Άρης
Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη Football League

 Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα για ημέρα Σάββατο, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, συγκριτικά με άλλες αγωνιστικές. Από την πρεμιέρα της Football League για τη σεζόν 2017-2018, διεξάγονταν ένα ματς κάθε Σάββατο. Σήμερα όμως το πρόγραμμα είναι «γεμάτο» με τέσσερις αναμετρήσεις! Ξεχωρίζει φυσικά το ματς Άρης-Παναχαϊκή με σέντρα στις 15:00 ενώ την ίδια ώρα ξεκινάνε οι αγώνες ΟΦΗ-Καλλιθέα, Πανσερραϊκός – Καραϊσκάκης και Αν. Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας.

 Η 5η αγωνιστική
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Σάββατο 25/11)
Άρης – Παναχαϊκή (15:00, ΕΡΤ3, «Κλεάνθης Βικελίδης»)
ΟΦΗ – Καλλιθέα (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)
Πανσερραϊκός – Καραϊσκάκης (15:00, Δημ. Σερρών)
Αν. Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Κυριακή 26/11 
Δόξα Δράμας – Εργοτέλης   (15:00, ΓΣ Δόξας Δράμας)

ΑΟΧ Κισσαμικός – Βέροια (15:00, Περιβόλια)

Παναιγιάλειος – Τρίκαλα   (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου   (15:00, «Γ. Παραλυκίδης»)
Σπάρτη – Αχαρναϊκός 3 - 0 α.α. 


Η βαθμολογια



Άρης
4
12
Παναχαϊκή
4
10
Δόξα Δράμας
4
10
ΑΕ Καραϊσκάκης
4
9
ΑΟΧ/Κισσαμικός
4
8
Απόλλων Πόντου
4
8
ΟΦΗ
4
8
ΑΕ Σπάρτη
5
8
Βέροια
4
6
Παναιγιάλειος
4
5
Αν. Καρδίτσας
4
4
Απόλλων Λάρισας
4
3
Εργοτέλης
4
2
Α.Ο. Τρίκαλα
4
2
Καλλιθέα
4
1
Πανσερραϊκός
4
1
Αιγινιακός
4
1
Αχαρναϊκός
5
-51

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Αυτοκτόνησε παρασύροντας και τους γιούς του στο θάνατο

Ν. Σμύρνη: Αυτοκτόνησε παρασύροντας και τους γιούς του στο θάνατο
Προμελετημένη ήταν, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, η πράξη του 40χρονου υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, που στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, έβαλε φωτιά στο ισόγειο διαμέρισμα του στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και τα δύο παιδιά του.
Ενδεικτικό της σκοπιμότητας της πράξης του είναι το γεγονός ότι, είχε κλειδώσει τις πόρτες και τα παράθυρα του διαμερίσματος. Τα παιδιά φέρεται να ξύπνησαν την ώρα της φωτιάς και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα τα δύο αγοράκια να βρουν θάνατο από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. ο αυτόχειρας είχε γράψει σε τοίχο τη φράση «σας βαρέθηκα όλους», ενώ σε άλλο σημείωμα που

18 προβλήματα των ποδιών μας, που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία





Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;
Κρύα πόδια, ζεστή καρδιά; Εάν τα πόδια σας είναι διαρκώς κρύα μπορεί να είναι

«Βραβείο Σθένους» στον Τσίπρα: όταν η αστική τάξη παραδίνει μαθήματα τακτικής και στρατηγικής….

Παναγιώτης Μαυροειδής
 
Πολλοί ειρωνεύτηκαν, ενώ άλλοι γέλασαν με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους που απένειμε  η γαλλική επιθεώρηση «Politique Internationale» στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.
Και όμως…Είναι μια αφορμή να δούμε

Σχόλιο αναγνώστη με θέμα τα απορρίμματα & τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ...


 Από τον αναγνώστη της ιστοσελίδας μας κ. Γιάννη Σιώκο λάβαμε το παρακάτω σχόλιο , για την
 διαδημοτική συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Ξυλόκαστρο την 30/10/2017, μεταξύ Δημοτικών Συμβουλίων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης & Συκιωνίων, με θέμα τα απορρίμματα & τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - ΦΟΣΔΑ.

ΣΧΟΛΙΟ
Για πρώτη φορά στα χρονικά που παρέστει το πολυπληθές ακροατήριο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 30/10/2017 απόλαυσε κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ. Συκιώνος και Ξυλοκάστρου.
Το θέμα συζήτησης η προσπάθεια σύγκλισης απόψεων και θέσεων στα σκουπίδια

Χορός δισεκατομμυρίων την Black Friday - Η μόδα που ήρθε από τις ΗΠΑ κατακτά την Ευρώπη

Χορός δισεκατομμυρίων την Black Friday
Πρώτα ήρθαν από τις ΗΠΑ η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το Χαλοουίν. Σήμερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η ημέρα των προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως Black Friday. Ο κορυφαίος γερμανικός εμπορικός σύλλογος Deutschland εκτιμά ότι η Black Friday και η λεγόμενη Cyber Monday -που είναι το αντίστοιχο της Black Friday και αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο- θα προσφέρουν

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ νο 1 ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ

 
Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ 

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ -
 νο 1 Γεφύρι Κόπανου, Ηράκλειες Στήλες, Παραευρώτεια διαδρομή, Καραβάς, Πελλάνα... 

Κάμερα-ήχος: Ν. Μπακής και Μουσαίος.
 Επιμέλεια – τεκμηρίωση - αρχείο: Γ. Λεκάκης – Ν. Μπακής. 
Φωτογραφίες: Γ. Λεκάκης – Ν. Μπακής - Μουσαίος.
 Μουσική: DG 
 Μοντάζ Επεξεργασία εικόνας - ήχου: 
Παναγ. Μπανταλάκης 

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2017