Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο «μισός» Ολυμπιακός πάτησε και πάλι την ΤΣΣΚΑ με 88-86 πιάνοντας κορυφή

Ο «μισός» Ολυμπιακός πάτησε και πάλι την ΤΣΣΚΑ με 88-86 
Ηρωϊκή νίκη στο ΣΕΦ με 88-86 απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε ο... μισός Ολυμπιακός, ο οποίος αύξησε σε 10-3 το ρεκόρ του, «πιάνοντας» και πάλι τους Ρώσους στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague.
Μπορεί να είχε σοβαρές απουσίες, ωστόσο ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον εξαιρετικό Τζαμέλ ΜακΛιν επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 88-86, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της EuroLeague.

Καλές χρονιές από το Διάστιχο

diastixo.gr 
είκονα-diastixo.gr 
είκονα-diastixo.gr 

είκονα-diastixo.gr
STORYTELLER
«Ο άνθρωπος που παραλίγο να γίνει πλούσιος...
(Μαρκ Τουέιν)»

του Πέτρου Γκάτζια
είκονα-diastixo.gr
ΨΗΓΜΑΤΑ
«Νέες μελέτες για το δημοτικό τραγούδι (ΙΙΙ)»
του Μ. Γ. Μερακλή
«Ο Νόννος ο Παναπολίτης:
Η μετατροπή
του πεπρωμένου»
της Ελένης Λαδιά

Παρέμβαση ΕΦΕΤ για τα προϊόντα που «δηλητηρίασαν» οι αναρχικοί


QEWRTWERWEREWRWERWEREW.jpgΟ Ε.Φ.Ε.Τ., μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

 

κτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ- Κρύο, χιόνια στα ορεινά, βροχές στα πεδινά και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/12/kairos_kryo_vroxh_2012-1024x614.jpg
Χαλάει πάλι ο καιρός αρχής γενομένης από την Πέμπτη με το κρύο να κατεβαίνει και στα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.
Πιο αναλυτικά:

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη μόνιμων στους δήμους: «Περιμένουμε το επίσημο αίτημα του ΥΠΕΣ»

Την κατάθεση του επίσημου αιτήματος από το υπουργείο Εσωτερικών, αναμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, προκειμένου να προχωρήσουν στις ουσιαστικές και τυπικές διαδικασίες για την εκκίνηση του διαγωνισμού, για την πρόσληψη 8.845 μόνιμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα στελέχη του

Νίκος Ανδρουλάκης: Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά και στην Αργεντινή

Androulakis Nikos
Σημαντικές επαφές του ευρωβουλευτή με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ταράσιο, τον Έλληνα πρέσβη στο Μπουένος Άιρες, Δημήτρη Ζεβελάκη, κι εκπροσώπους δεκάδων ομογενειακών οργανώσεων
Σημαντικές συναντήσεις με στελέχη της ομογενειακής κοινότητας της Αργεντινής αλλά και εκπροσώπους της ορθόδοξης Εκκλησίας της Νοτίου Αμερικής, είχε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Androulakis NikosΚατά τη διάρκεια αποστολής στο Μπουένος Άιρες, κατόπιν πρόσκλησης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιο, ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους γεννήθηκαν στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, ζουν κι εργάζονται εκεί. Οι ομογενείς έδειξαν ιδιαίτερο

Ο ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Της Λέττας Καλαμαρά

Θλίψη και αηδία προκαλεί η ασέβεια του Ποέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς την εκλεγμένη δημοκρατική Ελληνική Κυβέρνηση, την οποία και χαρακτήρισε υποτιμητικά Ακροδεξιά ως προς το κομμάτι των «Ανεξαρτήτων Ελήνων» και του κ.Καμμένου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ο κ.Γιούνκερ όφειλε να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα η Ακροδεξιά έχει αποδοθεί στο

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Είμαστε υπερήφανοι γιατί το πρόγραμμά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη εθνική πολιτική»



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/2017/01/tatoylis.png«Είμαστε υπερήφανοι γιατί το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κωνωποειδών έχει μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ζητήματα δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του έργου «Ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές» για την τριετία 2018-2020.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη η 17η επιχορήγηση σε Δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 2.653.242,36 ευρώ, για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βέλου Βόχας ενισχύεται με 142.962,10 ευρώ.
Η πληρωμή αυτών των ενισχύσεων γίνεται με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ). Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.


Κόρινθος, 20 Δεκεμβρίου 2017
Γραφείο Τύπου
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



http://korinthosnews.gr/uploads/images/newspage/17-12-02_181419_GKIKAS_THANASIS_ANTIPERIFEREIARCHIS.jpgΣτα πλαίσια  διεξαγωγής  του  4ου  Πανελλήνιου  Συνεδρίου της  Gaia Επιχειρείν  στην  Θεσσαλονίκη τον  Νοέμβριο  2017 με  κεντρικό  θέμα  «Καινοτομία  &  γνώση στον  πρωτογενή  τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική  της υπαίθρου», στο  οποίο ήταν  ομιλητής  για το 3ο workshop, έξυπνη εξειδίκευση, ο θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Δασικής Πολιτικής της  Περιφέρειας  Πελοποννήσου  κ. Αθανάσιος Γκίκας, αναλύθηκε  διεξοδικά  η  δυναμική αλλά και  ο  τρόπος  αξιοποίησής  της  στον  Πρωτογενή  Τομέα  της  Περιφέρειας  μας.

Mediterranean Climate House στην Ταγγέρη, Μαρόκο

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση για την Ίδρυση του "Μεγάρου της Κλιματικής Αλλαγής" στην Μεσόγειο (Mediterranean Climate House), στην Ταγγέρη στο Μαρόκο.

Αποφλοιωτική ουλίτιδα, με κοκκινίλες και φυσαλίδες που σκάνε στα ούλα


Αν νιώθετε τα ούλα σας σαν να ξεφλουδίζουν και υπάρχουν κοκκινίλες, φυσαλίδες που σκάνε και αφήνουν διαβρώσεις και ελκώσεις και αν αισθάνεστε καυσαλγία και δυσκολία να φάτε σκληρές τροφές ή πιπεράτες ή ξινές τότε πάσχετε από αποφλοιωτική ουλίτιδα.
Η ουλίτιδα αυτή είναι διαφορετική από τη συνήθη και δεν οφείλεται σε μικροβιακό παράγοντα, συνεπώς δεν θεραπεύεται με στοματική υγιεινή και καλό καθαρισμό, αν και αυτά μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση. .....................

MEDLABNEWS.GR


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017  ΩΡΑ 19:30

Νέα έργα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη Μεσσηνία και την Αρκαδία



Τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Εκτέλεση εργασιών επισκευής στο Δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας», «Ασφαλτόστρωση από 9η Επ. Οδό έως εντός ορίων Τ.Κ. Χράνων Δήμου Μεσσήνης» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και του έργου «Εργασίες ανακατασκευής γέφυρας στην περιοχή Αλεποχωρίου επί της Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017.
Ο κ. Τατούλης υπέγραψε επίσης τη δημοπράτηση των έργων «Κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού στην 82η Ε.Ο. (Τμήμα Ασπρόχωμα – Γέφυρα Άρι)», «Καθαρισμός και μόρφωση πρανών ρέματος Λίγδου και ευρύτερης περιοχής», «Καθαρισμός και μόρφωση πρανών ποταμού Άρι μέχρι πηγών», «Συντήρηση – Επισκευή ζημιών σε γέφυρες στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς - ηλεκτρονικούς και μη, κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - περιουσία



 https://www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2017/05/plhsthriasmoi2.jpg

Πρόταση ένταξης θέματος εκτός Η.Δ.

 στην συνεδρίαση της 20-12-2017 του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου
 και έκδοση ψηφίσματος


Θέμα:  «ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς - ηλεκτρονικούς και μη, κάτω τα χέρια από τη
              λαϊκή κατοικία - περιουσία»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές.
Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία.

Μαζί έκλεισαν τα βόρεια σύνορά μας Τουσκ και Τσίπρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι για άλλη μια φορά πέσαμε από τα σύννεφα – αυτή τη φορά μετά το σημείωμα Τουσκ, όπου εμφανίζεται να διαφωνεί με τις ποσοστώσεις όσων αφορά στην μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Έχει αποδειχθεί ότι από τα σύννεφα πέφτουμε μόνο επειδή επικρατεί το ψέμα και ο στρουθοκαμηλισμός.
Όταν στις 9 Μαρτίου 2016 μας έκλεισαν τα βόρεια σύνορα, ο πρόεδρος
του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν άφησε

Ο Βασίλης Μπεσκένης στην τελευταία του κατοικία - Το Τελευταίο αντίο


http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/4d809e57-6681-450e-b50c-17aff79604d6.jpgΤελευταίο αντίο στον συνάδελφο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη. Ο Βασίλης, «έφυγε» στα 43 του χρόνια ξαφνικά το πρωί της περασμένης Κυριακής. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε βαφτίσει τον γιο του. Βουβός ο πόνος στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο κοιμητήριο της Γλυφάδας.. Όλοι ήταν εκεί. Φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί και συγγενείς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βασίλης έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος 
Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, ένας ακόμα δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο, ο οποίος άφησε την

ΣΤΕΝΩΣΗ ΟΣΦΥΪΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



Εμφάνιση Ο κ Κυριακόγγονας.JPG 

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Μουδιάζουν οι γλουτοί και τα πόδια σας παθαίνουν κράμπες ενώ περπατάτε;
Προσοχή, μπορεί να πάσχετε από στένωση οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης , η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί μελλοντικά να σας καθηλώσει!
 « Η πάθηση είναι ιδιαίτερα ύπουλη και αρκετοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν σημασία στα πρώτα συμπτώματα» αναφέρει  ο διαπρεπής στρατιωτικός ιατρός, νευροχειρουργός στο 401ΓΣΝΑ  κ Παναγιώτης Κυριακόγγονας  και προσθέτει.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/07/Theleriti-2-880x580.jpg

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
Στην ομιλία της για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, στην ολομέλεια της βουλής (Δευτέρα 18/12/2017), η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, αναγνώρισε καταρχάς ότι πρόκειται για έναν δύσκολο, αλλά ωστόσο ρεαλιστικό προϋπολογισμό που εκπονείται στο πλαίσιο συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών και κάτω από δημοσιονομικούς περιορισμούς, σε ένα περιβάλλον που έχει σαρώσει τα

Eυχές Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή

Ενσωματωμένη εικόνα 1



Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων 
Δήμος Τρίπολης

Ευχές Δημάρχου Άργους Μυκηνών & Προέδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου

Εμφάνιση xmas_eyxes_Dimarxou_02 (4).jpg 

Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας της γέφυρας Σύθα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrLShcJARVq-zWK8ZJz1zuW7hNnJkUj4BNTzNVUFtIac6fIBgdXODTm1fW6n9ahN2Jx46C0CUhvfR0EaFKOBoo-zpq9ClGQQm0hEc4MIVKFFC0J85VkQU8_q7HZXSgvsz9lkETWtRnGRK-/s1600/115981259459a66a5b8d4d5922432612.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
« Συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας της γέφυρας Σύθα Ξυλοκάστρου » 

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ξυλοκάστρου και των Συλλόγων

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Εμφάνιση 25485136_10211957831355766_1280072285_o.jpg

Λουτράκι 20.12.2017

Εμφάνιση ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΔΟΥΜΠΑS.jpgΔελτίο Τύπου
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στο πλαίσιο των μουσικών και γενικότερα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της, επέλεξε να αφιερώσει τη φετινή Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της (στα πρότυπα της Φιλαρμονικής της Βιέννης) στη «Δυναστεία των Στράους»!

Πολιτική Βουλή: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός με 153 «ναι»


Σε σφοδρή αντιπαράθεση εφ” όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής ο οποίος υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» έναντι 144 «όχι».
Σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΕνωσηΚεντρώων, ΧΑ), καταψήφισε με 144 ψήφους τον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτήρισε ως «αντιλαϊκό» και απέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης περί εξόδου από τα