Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τη Μεγάλη Πέμπτη και δημοτική δαπάνη η κηδεία του π. δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη- Το όνομά του θα δοθεί σε δρόμο του Δήμου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/kalliris-1.jpgΜεγάλη είναι η θλίψη στο δήμο Ζωγράφου για τον απροσδόκητο θάνατο του πρώην δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη, που έφυγε από τη ζωή την Μεγάλη Τρίτη, αφήνοντας πίσω του δυο παιδιά.. Ο Κώστας Καλλίρης με καταγωγή από το Βραχάτι, υπήρξε και πρόεδρος γιά ενα διαστημα  στο ΤΑΔΚΥ...


O Kώστας Καλλίρης προδόθηκε από την καρδιά του, καθώς υπέστη ανακοπή, και ο χαμός του προκάλεσε θλίψη σε συγγενείς, φίλους και δημότες του Ζωγράφου, τους οποίους υπηρέτησε από τη θέση του δημάρχου από το 2011 έως το 2014, ενώ μέχρι σήμερα ήταν δημοτικός σύμβουλος..

Η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Καλλίρη θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη στις 3 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Κων/νου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.
Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καλλίρης, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος .
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Κωνσταντίνο Καλλίρη ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, με ήθος και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου που με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο και την κοινωνία μας.
Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.
Η ταφή να γίνει με δημοτική δαπάνη.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.
Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
Να δοθεί σε δρόμο του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ»
Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου».

Από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του Κωνσταντίνου Καλλίρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του για την αιφνίδια απώλεια του Κωνσταντίνου Καλλίρη, τέως Δημάρχου Ζωγράφου, ενός από τα πιο άξια και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξής μας.
Τον ευχαριστούμε και πάντα θα θυμόμαστε την αξιομνημόνευτη προσφορά
​ ​του στο αυτοδιοικητικό πεδίο ως Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αθήνας υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια, Αν. Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την απώλεια του Κώστα Καλλίρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η απώλεια του Κώστα Καλλίρη συγκλονίζει την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ως Γιατρός, ως Γραμματέας, ως Δήμαρχος.
Έφυγε ένας φίλος, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας άξιος επιστήμονας, ένας μαχόμενος δημοκράτης αφήνοντας το αποτύπωμά του, με τις αξίες, τους αγώνες και τη στάση ζωής του.
Με το ήθος του, την αξιοπρέπειά του, το χαμόγελό του αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου στην πολιτική. Αφήνει πίσω του μια υπέροχη οικογένεια. Καλό ταξίδι Κώστα

Ποιος ήταν ο Κώστας Καλλίρης

Ο Κώστας Καλλίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί, με καταγωγή από την Κορινθία και την Αρκαδία. Παντρεμένος με δύο παιδιά…
Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ιατρός Πνευμονολόγος.
Εργάσθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ενώ σήμερα διατηρεί Ιατρείο στου Ζωγράφου.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Σισμανογλείου, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αντινομάρχης Αθήνας(υπεύθυνος για την υγεία και την πρόνοια), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΔΙΕ ΑΕ και Γ.Γ. του Δ.Σ. της ΦΕΕ.
Ενταγμένος στο Δημοκρατικό και Προοδευτικό Κίνημα, υπήρξε:
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αναπλ. Μέλος του κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ
  • Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νοτιοανατολικών συνοικιών (Β2)
  • Αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ
  • Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αθήνας, υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια
  • Δήμαρχος Ζωγράφου από 2010 έως 2014
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από 2014 μέχρι σήμερα