Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Βλαστοκύτταρα: Μπορούν να αναστρέψουν το γήρας;



DFAFDFAFCZXCE.jpgΤην ασφάλεια και την πιθανή αποτελεσματικότητα της ενδοφλέβιας χορήγησης βλαστοκυττάρων στη θεραπεία της γεροντικής απώλειας της μυϊκής μάζας απέδειξαν δύο πρόσφατες μελέτες.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις για 2.231 μόνιμες θέσεις που προγραμματίζονται το 2018


Επτά μεγάλοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2018 που αφορούν συνολικά την πλήρωση 2.231 μόνιμων θέσεων σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα.
Κάποιες από τις συγκεκριμένες προκηρύξεις έχουν βγει ήδη στον «αέρα» και η υποβολή αιτήσεων σε μια συγκεκριμένη έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ οι επόμενες θα ακολουθήσουν έως τις αρχές της Άνοιξης του 2018.
Συγκεκριμένα:

ΔΡΑΣΗ : Εδώ που φθάσαμε είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία

05.01.2018
Φίλες και φίλοι,
Η χρονιά που αρχίζει θα είναι καλύτερη. Γιατί ο διπλός εφιάλτης, τόσο κρίσης, όσο και της καταστροφικής παρούσας διακυβέρνησης πλησιάζει στο τέλος του. Μετά από δεκαετίες είναι η πρώτη φορά που είμαι -υπό προϋποθέσεις- πραγματικά αισιόδοξος για το μέλλον. Πιάσαμε πάτο με την κυβέρνηση των

ΑΣΕΠ -Προκήρυξη 16Κ/2017: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για 62 μόνιμες θέσεις


Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 ξεκινά  η υποβολή αιτήσεων στην 16Κ/2017 (ΦΕΚ 41/1-12-2017/τ. ΑΣΕΠπου αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων μονίμου προσωπικού και

Η χειμερινή κολύμβηση, από τις υγιεινότερες μορφές άθλησης, ιδανική για το κλίμα της χώρας μας


 
Η κολύμβηση αποτελεί μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες μορφές άσκησης για το ανθρώπινο σώμα. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα.
Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; H κολύμβηση είναι μια

Η… ξεχασιάρα «ήρεμη δύναμη»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάπου εκεί στις γιορτινές ημέρες παρακολούθησαμε και την συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον Σκάι και στον Χρήστο Κούτρα.
Πραγματικά εντυπωσιακό! Μια «ήρεμη δύναμη» που εξηγούσε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα τις επενδύσεις και πώς όλα πηγαίνουν καλά, η οικονομία πετάει, η συμφωνία για τη ΔΕΗ είναι μια χαρά, το Ελληνικό προχωρά με χίλια και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ευθύνη της να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


 http://radio-lehovo.gr/wp-content/uploads/2015/02/KKE-logo.gif

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Η ανυπαρξία βαθμολογικής εξέλιξης για τους χαμηλόβαθμους πυροσβέστες επιδεινώνει τη μισθολογική τους κατάσταση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων με νέες μεγάλες περικοπές δαπανών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων κ.ο.κ.

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Σε άγνωστο ρόλο η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα, μας ενημέρωσε για το σπουδαίο ρόλο του συντρόφου της  και Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα που διεκπεραίωσε στη διακυβέρνηση της χώρας μας, από τον Ιανουάριο του 2015. Τρία χρόνια Εξαπάτησης, Ψεμάτων και Προδοσίας. 

Για όλα μάς μίλησε, εκτός από τη μετάβασή της από τη Ριζοσπαστική Αριστερά στα λουσάτα φορέματα και τις ακριβές clutch bags της εξουσίας. Για το πώς η κατάληψη των σχολείων έγινε κατάληψη της Ελλάδας και οσονούπω εθνικό ξεπούλημα. Για το πώς η φτώχεια, η απελπισία, η

Πρώορο τελικό στο Κύπελλο Κορινθίας έβγαλε η κληρωτίδα (Κόρινθος 2006- ΠΑΣ Κόρινθος

 http://korinthosnews.gr/uploads/images/newspage/17-06-12_101011_PASALIDIS.jpg
Κατά την σημερινή κλήρωση  του Κυπέλλου Κορινθίας αγωνιστικής περιόδου   2017-2018, αναδείχτηκαν τα 2 ζευγάρια της ημιτελικής φάσης.
Τα ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα είναι: 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 – ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ – Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 
Σε αυτή την φάση οι αγώνες είναι διπλοί με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στά Δημοτικά Στάδια: Κορίνθου και Κιάτου

"ΒΟΜΒΑ" ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..ΕΞΟΝΤΩΝΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

 Φωτογραφία του χρήστη Αστέρας Δερβενίου.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ....
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5 -01-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ". 
ΘΕΜΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΙΜΩΡΊΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ά ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα τιμωρήθηκε απο την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Κορινθίας με αποκλεισμό 3 αγωνιστικών ημέρων της έδρας της και με πρόστιμο 700 ευρώ...

Η τιμωρία αυτή από την δίοικηση του Αστέρα θεωρείται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. καθώς  καλείται να δώσει σημαντικούς αγώνες σαν γηπεδουχος σε ουδέτερο γήπεδο. Μεταξύ των αγώνων αυτών είναι και ο αγώνας με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ κατά την 17η αγωνιστική ( 2η αγωνιστική Β΄γύρου).
 Τέλος υπενθυμίζουμε ότι κατά τον πρώτο αγώνα των ομάδων , κατά  την 2η αγωνιστική του πρώτου γύρου ( 30/9), αν και ο Αστέρας Δερβενίου ήταν υπέρτερος στο Συνοικισμό, προηγήθηκε του ΠΑΣ με 2 – 0. Η Κόρινθος μείωσε σε 2 – 1 με πέναλτι «εφεύρεση» (εκτός περιοχής) του διαιτητή Φραντζή ο οποίος απέβαλε παίκτη του Αστέρα και με στημένα φάουλ οδήγησε τον ΠΑΣ με το ζόρι στη τελική νίκη με σκορ 3 – 2. 

Χαρακτηριστική ήταν η τοτε  δήλωση παράγοντα του Αστέρα. «Αηδίασα για το κορινθιακό ποδόσφαιρο. Σήμερα στο Συνοικισμό τα είδαμε όλα…», ενώ χαρακτηριστική ηταν και η δήλωση τότε του γενικού αρχηγού της ομάδας, Κώστα Κουσουλού «Εμείς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μόνο με το υγιές ποδόσφαιρο , κάτι που είναι γνωστό στους πάντες, τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν. Εμείς συνεχίζουμε…»

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου
Την Τετάρτη 3 Ιανουάριου 2018, ώρα 19:00, στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Ευρωστίνης ιερέας Ιωάννης Γιαννακάς. Οι μουσικοί  καλωσόρισαν το νέο έτος με την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Κουσουλός, η πρόεδρος Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλλη, ο δημοτικός σύμβουλος κος Χαράλαμπος Φίλης, ο πρώην δήμαρχος Ευρωστίνης κος Δημήτρης Δούσκας, οι γονείς των μουσικών και πλήθος κόσμου της ευρύτερης περιοχής Δ.Ε. Ευρωστίνης.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κουσουλός, συνεχάρη τον αρχιμουσικό κ. Παναγή Παναγάκο για το έργο που επιτελεί, καθώς και τους μουσικούς, τονίζοντας ότι η πλούσια δραστηριότητά τους, αναβαθμίζει την κοινωνική & πολιτιστική ζωή του Δήμου. Τέλος, ευχήθηκε μια ευτυχισμένη & δημιουργική χρονιά σε όλους με επιτυχίες σε κάθε δραστηριότητα τους.

 http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4267/fila.02.jpg

Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων

http://www.protothema.gr/files/1/2016/12/23/jkl6.jpg

Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γιορτάζονται πανηγυρικά μέσα από διάφορα ήθη και έθιμα.
Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνεια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Σήμερα τα φώτα & οι αγιασμοί ... ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ


Σήμερα τα φώτα & οι αγιασμοί .. Εις τον Ιορδάνη τον ποταμό, κάθεται η κυρά μας η Παναγιά .

Α΄ Κορινθίας: Μάχες φωτιά αύριο σε Κόρινθο και Πετρί

 Η ποδοσφαιρική δράση ξεκινά και πάλι στην Κορινθία αύριο , μετά την διακοπή του τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Αύριο Σάββατο 6 Ιανουαρίου ( εορτή των Θεοφανείων), στις 3 το απόγευμα διεξάγεται η 14η  (προτελευταία Α΄ γύρου) αγωνιστική του πρωταθλήματος της

Νηστεία Θεοφανείων: 5 Ιανουαρίου – Αλάδωτη νηστεία

5 Ιανουαρίου: Παραμονή των Θεοφανείων. Νηστεύουμε πάντα χωρίς λάδι, εκτός εάν η ημερομηνία αυτή πέσει Σάββατο ή Κυριακή, οπότε και τρώμε το λάδι. Επίσης, την ημέρα αυτή δεν τρώμε ποτέ ούτε τα θαλασσινά τρόφιμα χωρίς αίμα.
Την 5η Ιανουαρίου δεν νηστεύουμε με σκοπό να