Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο

 
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΜΑ: Έλλειψη οδηγού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης – Κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Π.Ε. Ξάνθης, διαπίστωσα ότι στο Κέντρο Υγείας Εχίνου υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος εργάζεται καθημερινά επί 8ωρο, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας να μην υπάρχει οδηγός για τη μεταφορά ασθενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Εχίνου εξυπηρετεί τον ορεινό Δήμο Μύκης, με 62 οικισμούς και 16.000 κατοίκους. Πολλά χωριά είναι απομακρυσμένα και λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής πολλοί κάτοικοι χρειάζονται πάνω από 1 ώρα για να φτάσουν στην Ξάνθη.

Η έλλειψη οδηγού συνεπάγεται τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο (έγκυοι, καρδιοπαθείς κλπ) με ιδιωτικά αυτοκίνητα, χωρίς ιατρική υποστήριξη.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα καλυφθεί η κενή θέση του δεύτερου οδηγού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της αδυναμίας μεταφοράς ασθενών στο Νοσοκομείο Ξάνθης;

 

Η ερωτώσα βουλευτής


             
                  Ντόρα Μπακογιάννη


 


 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη
 
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2018
ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην παράδοση καυσόξυλων στους δικαιούχους κατοίκους των ορεινών περιοχών της χώρας

Κάθε χρόνο, τα Δασαρχεία της χώρας προμηθεύουν με καυσόξυλα, έναντι χαμηλού τιμήματος, συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες (ασφαλισμένοι ΟΓΑ, ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι) που κατοικούν σε ορεινές περιοχές  με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα συρρικνώνεται συνεχώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της απουσίας αναπτυξιακής πολιτικής, η κυβέρνηση μειώνει σταθερά τον αριθμό των δικαιούχων.

Επιπλέον, λόγω της μείωσης των πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, φέτος θα δοθούν μόνο 5 χωρικά κυβικά μέτρα ανά δικαιούχο, σε λιγότερους πολίτες. Αυτή η ποσότητα δεν επαρκεί για να αντεπεξέλθουν τα φτωχά νοικοκυριά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες των ορεινών και δύσβατων περιοχών της χώρας. Επιπλέον, στις ορεινές περιοχές της Σταυρούπολης και της Μύκης στην Ξάνθη, μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ακόμα καυσόξυλα οι δικαιούχοι άνεργοι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσο του χειμώνα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των σχετικών πιστώσεων, ώστε να αυξηθούν οι ωφελούμενοι από τη χορήγηση καυσόξυλων με χαμηλό τίμημα; Θα αυξήσει την ποσότητα των καυσόξυλων που χορηγούνται ανά οικογένεια;
  2. Πότε θα ολοκληρωθεί η παράδοση των καυσόξυλων στους δικαιούχους κατοίκους των ορεινών περιοχών;
 
Η ερωτώσα βουλευτής
            
                  Ντόρα Μπακογιάννη

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δικαιωμένοι για την υποστήριξη των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο»



http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg 
«Νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι γιατί υποστηρίξαμε πολιτικά ένα δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας, που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία η εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων θα γίνει με την ισοτιμία ευρώ – ελβετικού

Σημαντικές εκπτώσεις στους Λογαριασμούς της ΔΕΗ



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                   

Στο Ν. 4508/2017, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπονται μετά από Τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από 1η Ιανουαρίου του 2018 και αφορούν το σύνολο των λογαριασμών της ΔΕΗ.

O Δήμαρχος Λουτρακίου στο Money Show 2018



Εμφάνιση moneyshow_000.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ημερίδα με θέμα "Ιατρικός Τουρισμός & Τοπική Αυτοδιοίκηση" συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού Αναστάσιος Σακελλαρίου.

Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων

http://www.transitionsports.gr/images/2014_images/eotri_small.png
 


Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου
ETU EUROPEAN YOUTH TRIATHLON CHAMPIONSHIP & FESTIVAL 2018
Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα και Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων
Λουτράκι 30.08 – 02.09.2018
Δελτίο Τύπου
Μπήκαν οι βάσεις για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τριάθλου Νέων στο Λουτράκι
 Εμφάνιση 2018_01_08_Loutraki.jpg
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, η πρώτη επίσημη σύσκεψη της Οργανωτική Επιτροπή του ETU European Youth Triathlon Championship & Festival 2018.
To Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα και Φεστιβάλ Τριάθλου Κατηγορίας της κατηγορίας Νέων (15-17 ετών) θα λάβει χώρα στο Λουτράκι από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2018 με διοργανωτές τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και την Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), υπο την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τριάθλου (ETU) η οποία ανέθεσε

Προς τι η πρεμούρα για τη Μακεδονία; Τα εθνικά θέματα δεν είναι μνημόνια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η πρεμούρα με την οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται να «λύσει» το πρόβλημα με τα Σκόπια, δεν μπορεί να έχει παρά μία εξήγηση: Οι ξένοι είναι απολύτως βέβαιοι ότι έχουν απέναντί τους την πιο βολική κυβέρνηση, την κυβέρνηση που λέει σε όλα «ναι», την κυβέρνηση που τα δίνει όλα και αποφάσισαν να «λύσουν» όλα τα θέματα.
Δυστυχώς, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και τώρα η κυβέρνηση παίζει τη γνωστή κολοκυθιά πετώντας το μπαλάκι στην αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, ο μεν Καμμένος λέει ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, αλλά… αν υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή το θέμα του ονόματος θα περάσει (και δεν τρέχει κάστανο και θα συνεχίσει να συγκυβερνά με αυτούς με τους οποίους έχει μια δήθεν τόσο σημαντική διαφωνία), ο δε Τζανακόπουλος, όταν τίθεται θέμα δεδηλωμένης,

Στη ρεβάνς του Κυπέλλου... Με Μιραλάς και Χατζισαφί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πλατανιά

Με Μιραλάς και Χατζισαφί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πλατανιά 
Με τον Κέβιν Μιραλάς να είναι το κεντρικό πρόσωπο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-0 στα Χανιά και θέλουν να σφραγίσουν αύριο το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Ο Βέλγος διεθνής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «ερυθρόλευκων», όπως και ο Χατζισαφί, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν τα δύο αποκτήματα των Πειραιωτών θα κάνουν ντεμπούτο απέναντι στους Χανιώτες. 
Ο Οσκαρ Γκαρθία θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού και στην αποστολή συμπεριέλαβε 22 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι: Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Μάριν, Μάρτινς, Μιραλάς, Νικολάου, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Σκαφίδας, Ταχτσίδης, Βρουσάι, Βούκοβιτς.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

Πέρασαν στα προημιτελικά ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ


















Ο Πανιώνιος σφράγισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού επικράτησε με 1-0 στην Κρήτη του ΟΦΗ και με συνολικό σκορ 3-0 πέρασε στους «8».
Το δυνατό ξεκίνημα του ΟΦΗ δεν πτόησε τον Πανιώνιο, ο οποίος «καθάρισε»

Σκωτσέζικο ντους στην ΑΕΚ... Έτοιμος ο Μπακασέτας, δυσάρεστα για τον Τσόσιτς

Έτοιμος ο Μπακασέτας, δυσάρεστα για τον Τσόσιτς
Σκωτσέζικο ντους για τον Μανόλο Χιμένεθ αφού από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία υποβλήθηκαν δύο παίκτες του, ένα πρόβλημα εξαφανίστηκε και ένα (πεισματικά) παραμένει.
Ο Τάσος Μπακασέτας που αποχώρησε τραυματίας από το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναιτωλικό δεν έχει κάτι σοβαρό και είναι ξανά ετοιμοπόλεμος.

"Χειρουργική" παρέμβαση στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Γράφει ο 
Χαρίλαος Β. Λαζανάς*

η εικόνα προφίλ του Χαριλαος ΛαζαναςΑγαπητοί συντοπίτες Ευρωστίνιοι και συνδημότες Ξυλοκαστρου και Περιχώρων κατ'αρχας Καλη Χρονιά!!!
Πρέπει επίσης να δοξάσουμε τον "Μεγαλοδυνο" που βοηθεισε και απετραπει την τελευταία στιγμή η πολιτικη κρίση που προέκυψε στον Δήμο μας(λες και δεν είχε αλλη δουλεια).
Τώρα λοιπον με την "χειρουργική" παρέμβαση του κυρ. Δημάρχου οι Αντιδημαρχοι τοποθετήθηκαν στα σωστά χαρτοφυλάκια και έτσι εμείς ησυχασαμε απο το κακό που παραλιγο να μας βρει αλλά και ΑΥΤΟΙ να συνεχισουν απερρισπαστοι το έργο τους δηλαδή τον ύπνο τους στην Νιρβάνα που έχουν περιέλθει.
Δόξα σοι ο ΘΕΟΣ!!!!!
Υ. Γ. την επόμενη θα αναφερθούμε και για την αντιπολίτευση.


* Ο κ. Χαρίλαος Β. Λαζανάς είναι πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου.

Αλλαγές "χαρτοφυλακίων" στο Δημο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0NahGkT7kIe3zfa7Xgn5uWIeba9TeuIpw919dzHp_iPZQ_HhtayErYt790nKm7chndXokRT-Tj-7g9VPOpHwQPOU2gdWpCkeEBP8RYOZXmai1EssjwFyytcvoGhNhBo0gCadcwnQTYFXS/s1600/antidimarxoi+xilokastroy-eyrostinis.png
Όπως σας μεταδόσαμε χθες κατά αποκλειστηκότητα , η "τράπουλα" ανακατεύθηκε , στο Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης, με την αλλαγή "χαρτοφυλακίων" μεταξύ 3  από τους 4 αντιδημάρχους  οποίοι παραμένουν οι ίδιοι..
Ο   κ. Δημήτριος Κάσσιος παραμενει Αντιδημαρχος επί των Διοικητικών και οικονομικών  θεματων του Δήμου.
Ο μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , αθλητισμού και κοινωνικών υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Καλύβας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Καταστημάτων, Επιχειρήσεων, "χαρτοφυλάκιο"  που κατείχε ο κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός , ο οποίος αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, θέση που κατείχε ο κ. Μάνος Αλογογιάννης που αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , αθλητισμού και κοινωνικών υπηρεσιών

Ο Πανθουριακός έχασε βαθμούς στην έδρα του και ο Πάμισος του ξεφυγε στους +4.

 https://i0.wp.com/taklin.eu/wp-content/uploads/2017/08/IMG_2718.jpg?fit=4817%2C3203
Στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Μεσσηνίας , ο Πάμισος Μεσσήνης, επικράτησε με 2 - 0 επί του Εθνικού Μελιγαλά και  ξέφυγε με +4 βαθμούς του Πανθουριακού που εχασε βαθμούς στην έδρα του μετά το ισόπαλο 2 - 2 με τον Απόλλωνα Καλαμάτας..

Τα αποτελέσματα
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 0-7
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 5-1
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 3-1
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 0 - 2
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-2
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-0
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2-0



Η βαθμολογια
( Σε 13 αγωνες)
1. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 35 
2. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 31 
3. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 30 
4.. Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 26 
5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 25 
6. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 23 
7. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 22 
8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 20 
9. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 19 
10. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 15 
11. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 14 
12. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 13 
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 11 
14. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 7 
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 4 
16. Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1

Το Κύπελλο Λακωνίας

http://www.isports.gr/wp-content/uploads/2014/11/sikia_20141.jpg

Σε αγωνες της β΄φασης  στο Κυπελλο Λακωνίας σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα
ΜΟΛΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΕΑΣ 0-2 παρ. 
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - Α.Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 3-1 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. 0-2

Ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου πέρασε επικεφαλής στην Αργολίδα

http://www.paratiritis-news.com/wp-content/uploads/2016/04/photo529-585x488.jpg

Στην Α1 Αργολίδας , ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου  επικράτησε με 2 – 1 επί του Ποσειδώνα Διδύμων, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία  μετά από τις «λευκές»  ισοπαλίες  που απέσπασαν εκτός έδρας  Ένωση Λέρνας και Κορωνίς Κοιλάδας με Αριστείωνα και Πανασιναϊκό, αντίστοιχα.

Η  13η αγωνιστική 
ΑΡΙΣΤΕΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΟΥ 3-0 
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ 2-1 
 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 0-2 
ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ 0-0 
ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ 0-0 
ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ 0-4 
ΣΠΕΤΣΕΣ - ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ 2-1 
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΓΟΥΣ 3 – 0 α.α. 

Βαθμολογία 

Ο Ξενοφών Κρεστένων πέρασε νικηφόρα από το Τραγανό

 http://www.iliaoikonomia.gr/sites/default/files/22552_ph1.jpg
Με γκολ του Φώτη Παναγόπουλου στο 79′ ο Ξενοφών Κρεστένων πέρασε νικηφόρα από το Τραγανό επί της πρωτοπόρου Νίκης στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α1 Dedalos Security Ηλείας. . Στο άλλο ντέρμπι ο Ενιπέας ήταν καταιγιστικός με το 5 - 0 επί της  Δόξας Ν . Μανωλάδας..

Τα αποτελέσματα 
Νίκη Τραγανού-Ξενοφών 0-1
 Ενιπέας-Δόξα Ν.Μ. 5-0
Προοδευτική-Ολυμπιακός Ζ. 2-0
Μακρίσια-Ολυμπιακός Σ. 2-0
Χάβαρι-Ατρόμητος Κ. 3-1
Αλφειός-Α.Ε. Πηνείας 6-1
Ηλειακός Λ.-Θύελλα 1-0
Εθνικός Αμπ.-Κουρτεσι 0-3 α.α



Η βαθμολογία
(Σε 16 αγώνες)

Νίκη Τραγανού 36-6 40
Ξενοφών 39-13 34
Ενιπέας 37-14 33
—————————————-