Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το εμβληματικό έργο του λιμανιού του Ναυπλίου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ

Προεγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του Υποέργου [4] με τίτλο "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ" της Πράξης "ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ" με MIS 444637, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και Δικαιούχο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας: «Δήμαρχε προσβάλλεις την πόλη. Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω απ’ τον λαϊκισμό και τις εμμονές σου»

Η χώρα απαιτεί περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα, σύνεση και ουσιαστική πολιτική συναίνεση, και όχι τον προσφιλή σε ορισμένους λαϊκισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις των καιρών και έχει επιλέξει, σχεδόν αποκλειστικά, να καταφέρεται εναντίον του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σημείο που αγγίζει τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας.
Αποτέλεσμα αυτής του της στάσης είναι οι δημότες του να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι που καίγεται για πολλές μέρες, και με αποκλειστική δική του ευθύνη να έχει αποκλειστεί η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας.
Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στη θεσμική μας ευθύνη και στο έργο μας, όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, αφού πληθώρα έργων στο Δήμο του έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί με την ευθύνη της Περιφερειακής αρχής.
Ο σχεδιασμός μας έχει εγκριθεί από τους πολίτες, οι οποίοι με ικανοποίηση βλέπουν να υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Άραγε μπορεί ο ίδιος να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για το δικό του έργο;
Η στείρα αντιπαράθεσή του έχει σαν αποτέλεσμα η πόλη του αντί να έχει καταστεί η εμβληματική πύλη εισόδου της Πελοποννήσου να μαραζώνει, να χάνει την ταυτότητά της και κυρίως κρίσιμο χρόνο για το μέλλον της. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας  κ. Καλλίρης Πελοπίδας
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκίκας Αθανάσιος
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αλεξόπουλος Αλέξιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Γκιάτας Ευριπίδης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Λέγγας Κωνσταντίνος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Παπαφωτίου Απόστολος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πετρίτσης Γεώργιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πισιμίσης Αθανάσιος

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Σε μακεδονική σάρισα έχει μετατρέψει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, που ομιλεί και την άπταιστη μακεδονική γλώσσα, το θέμα της μετονομασίας του συγκεκριμένου Κράτους. Σε ένα εθνικά θανατηφόρο όπλο που διαπερνά τον

XΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Ομιλία για το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια Η τοποθέτηση μου ως Εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκα Εισηγητής στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό το γενικό τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις». 
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας μου:
Διαβάζω:
Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 16.01.2015
“Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας… Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που
Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από την Αιτιολογική Έκθεση αλλά και το περιεχόμενο της παρ. 3  του Άρθρου 26

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή! Σφοδρές καταιγίδες και χιόνια

 
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
1. Την Παρασκευή (12-01-18) τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά,

Φινάλε πρώτου γύρου αυριο στην Α΄ Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjghlDtjzS3-eysSni606S9pIcPWCzvWTU5jAwD73-96zjSaKh2ujYKhJYujzqqU5fbxB1s4xxB4unNbkhWVaCcUQ6aUUDNM8zX6f3u8YcAMSqh99mzwu1-8PCuQprieII6shrEC4FY-yc/w1200-h630-p-k-no-nu/63198582d1c1e0def3af8815b5899e1f-700x469.jpg 
Φινάλε πρώτου γύρου η αυριανή 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας..

Οι δύο πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος αγωνίζονται εντός έδρας. Ο ΠΑΣ Κόρινθος , στο Συνοικισμό, αντιμετοπίζει την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο ΔΑΚ η Κόρινθος 2006 υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσσου. 
Το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στη Νεμέα ανάμεσα στον Παννεμεατικό και στον Πανκαμαριακό, την ίδια στιγμή ο Άγιος Γεώργιος , μάχεται στα Εξαμίλια κόντρα στην τοπική Δάφνη. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής αντιμετοπίζει τον Τενεάτη Αθηκίων, ενώ ο Αστέρας Δερβενίου, στο ουδέτερο γήπεδο της Τραγάνας υποδέχεται τον Ισθμιακό.  
Ο Πανσολυγειακός υποδέχεταιτην Θύελλα Πετρίου και ο ΑΟ Σπαθοβουνίου τον Ηρακλη Λεχαίου.

Η 15η αγωνιστική:
Αστέρας Δερβενίου - Ισθμιακός 
Δάφνη Εξαμιλίων - Αγ. Γεώργιος 
Πανσολυγειακός - Θύελλα Πετρίου 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Τενεάτης Αθικίων 
Παννεμεατικός - Πανκαμαριακός 
ΠΑΣ Κόρινθος - Ελλάς Βέλου 
ΑΟ Σπαθοβουνίου - Ηρακλής Λεχαίου 
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - Ολυμπιακός Άσσου