Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Βήμα πρόκρισης για την Κορινθος 06 και τον Πέλοπα Κιάτου

Βήμα πρόκρισης για την  Κορινθος 06 η οποία νίκησε στον Α' ημιτελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ "Σπύρος Νικας " τον ΠΑΣ Κορινθος με  σκορ 2-0 παρουσία 1000 περίπου θεατών στο ΔΑΚ Κορίνθου. Τα τερματα σημείωσαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο  Φιλης και ο Γκουριώτης στο 80΄
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 Σκουρτης, Γκουριωτης  (90+Δημητριάδης ), Φιλης, Μαγγινας, Μαυρελης, Τριμπονιας  Χατζησοφρωνιου, Αραπογλου (78' Λάζαρου ),Σαντα (72' Βασος ), Λυγκος  (82'Χρυσαφιδης ), Τζανετος. 
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ :Τερεκανιδης, Καρβελης, Σαββιδης, Διαμαντοπουλος  (69'Σταύρου ), Σγουρος, Σιδερης, Βαζεχα, Λαλαι, Ζησης, Ζαρκος, Μουστα  (59' Τσιφλιδης ). 

Το πρωτο βημα εκανε και ο Πέλοπας Κιάτου  σημερα στον α' ημιτελικο, για την προκριση της στον τελικο του κυπελλου Κορινθιας επικρατωντας του Α.Ο. Ζευγολατιου με 4-2. τα γκολ για τον Πελοπα πετυχαν οι Παπουτσης, Νακος[2], Μυργιωτης[

"¨Εφυγε" ο Παναγιώτης Γ. Φούγιας ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων με λύπη της ανακοινώνει στα μέλη της την  απώλεια του  Παναγιώτη Γ. Φούγια, επίλεκτου μέλους της Κορινθιακής  και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της εκπαιδευτικής  κοινότητας, Επίτιμου Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων, πανεπιστημιακού και εκλεκτού συγγραφέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018,
στις 2 μ.μ., στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου, Αναπαύσεως και Τήνου.

                                                             ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΧΟΡΑΝΘΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Κάλαντα από όλη την Ελλάδα υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Μπούζα


Αποσπάσματα από την ομώνυμη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Χοράνθη και της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Μπούζα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο Άγγελος Σικελιανός, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ (ΣΚΟΠΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 
ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από 10 χρόνια απραξίας της εξωτερικής πολιτικής ως προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, το εν λόγω θέμα βγήκε και πάλι στην επιφάνεια. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται στον ορίζοντα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι εδώ και 3 χρόνια, την εξωτερική πολιτική της χώρας ασκεί η εθνομηδενιστική κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτοπόρο βυζαντινολόγο και νεοελληνιστή Νίκο Βέη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Πρόσωπα Άξια Τιμής, πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου βυζαντινολόγου και νεοελληνιστή Νίκου Βέη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων στην οδό Αμαλίας 22-24 (είσοδος από Σουρή), αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:30.
Ο Νίκος Βέης (1883-1958) υπήρξε φιλόλογος και ιστορικός, κορυφαίος βυζαντινολόγος και νεοελληνιστής, πρώτος καθηγητής της έδρας της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Από το εξαιρετικά εκτεταμένο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο, ξεχωρίζουν οι μελέτες του για τα χειρόγραφα των μονών των Μετεώρων.
Κατά την εκδήλωση θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

ΠΡΟΣΟΧΗ διαπιστώθηκε η παρουσία του ιού της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών σε φυτώριο εσπεριδοειδών στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,

                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής  Ενότητας Κορινθίας   ανακοινώνεται η αναγκαιότητα προστασίας  της Περιφερειακής μας Ενότητας και κατ’ επέκταση της Χώρας από τον Ιό της Τριστέτσας που προσβάλει τα εσπεριδοειδή.
Μετά από επίσημες δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σε καλλιέργειες αλλά και  σε πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών σε φυτώρια της περιοχής μας, διαπιστώθηκε η παρουσία του ιού της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών σε δείγματα φυτών, από το επίσημο εργαστήριο του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
Ο επιβλαβής οργανισμός εντοπίστηκε σε  φυτώριο εσπεριδοειδών στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ο ιός βρέθηκε σε δενδρύλλια πολλαπλασιαστικού υλικού.

Συγκλονιστική δημόσια συγγνώμη Σερβίας στην Ελλάδα για το Σκοπιανό

«Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

ΜΗΝΥΜΑ της Λαϊκής Συσπείρωσης για ΚΑΛΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Τρίπολη 16-01-2018



Ευχόμαστε καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν μόνιμα ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Περιφέρειά μας.
Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Σήμερα, ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου μπορούν να

Λίστες: Ούτε 100 εκ. σε τρία χρόνια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλοι πολύ καλά θυμόμαστε, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποστήριζαν πως ήξεραν πού να βρουν τα λεφτά τα οποία θα μοίραζαν βάσει του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Θα τα έπαιρναν από τους πλούσιους, από τις κάθε λογής «λίστες» με φοροφυγάδες, γενικά πολεμώντας τους ταξικούς εχθρούς τους.
Ορκίζονταν πως θα έφερναν στα δημόσια ταμεία 3 δις μέσα σε έξι μήνες και τελικά δεν έφεραν ούτε 100 εκ ευρώ σε τρία χρόνια!
Με τη διαφορά ότι κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν πως τα δίχτυα τους βγαίνουν στην επιφάνεια χωρίς ψάρια.
Πρόσφατα, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου αναγκάστηκε να απαντήσει σε άλλη

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ανοίγουμε δρόμους με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες»

«Ανοίγουμε δρόμους με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, αναφερόμενος στη δυνατότητα χρηματοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων που πρώτη στη χώρα εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

Η ονομασία των Σκοπίων και η προστασία της ταυτότητάς μας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlzkzWbuig-N3plV-D5wpKHHKdg7wz7wkRC9SyxSmCSqg61Eg7g4b8FVN0EyZgXmINM2-CJHiddi9PLQmLAu8mAraDXgf8kcIjhyzXDJzpG1uCedqeIEzimjdEGb_OQp2_i1X1z-AwNbC0/s200/%25CF%2587%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25B2%25CE%25B1%25CF%2582+%25CE%25BA.jpg
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία των κυβερνώντων ότι θα βρεθεί «λύση» στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, διότι οι Σκοπιανοί παραμένουν αδιάλλακτοι, παρά τα χαμόγελα του Ζάεφ. Όμως πέραν της ονομασίας, που είναι το πρωτεύον, πρέπει να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν ζητήματα ταυτότητας. Καταθέτω ορισμένους προβληματισμούς:
Πρώτον. Ποιος μάς εγγυάται ότι θα παραμείνει αυτή η σύνθετη ονομασία, πχ Άνω Μακεδονία; Μπορεί σε λίγους μήνες να συγκληθεί η Βουλή στα Σκόπια και να αποφασίσει την απόρριψη του όρου Άνω και την παραμονή μόνον του όρου Μακεδονία. Τότε τα Σκόπια θα έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με την ελληνική υπογραφή και ουδείς θα μπορεί να τιμωρήσει το γειτονικό κράτος. Θυμίζω την περίπτωση της πρώην Υπεριορδανίας, Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Βρετανοί δημιούργησαν ένα νέο κράτος στη Μέση Ανατολή ονομάζοντάς το Transjordan. Στα ελληνικά το αποκαλούσαμε Υπεριορδανία. Μετά από λίγα χρόνια οι Ιορδανοί βουλευτές αποφάσισαν να αποβάλει η χώρα τους το πρώτο συνθετικό (Trans) και να ονομάζεται μόνο Jordan, Ιορδανία.
Ο Ιορδάνης ποταμός είναι το όνομα που έχει ιστορική και συμβολική σημασία για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής, όπως η Μακεδονία είναι το ιστορικά φορτισμένο όνομα για τους Βαλκανικούς λαούς. Ποιος θα προστατεύσει την Ελλάδα αν οι Σκοπιανοί απορρίψουν αργότερα τον γεωγραφικό προσδιορισμό;
Δεύτερον. Ποια θα είναι η εθνικότητα των κατοίκων της Νέας ή Άνω ή Βόρειας ή Βαρντάρσκα κλπ Μακεδονίας; Θα ονομάζονται διεθνώς Νεομακεδόνες ή Ανωμακεδόνες ή Βορειομακεδόνες ή Βαρνταρσκομακεδόνες; Προφανώς όχι. Μακεδόνες θα λέγονται. Άρα η Ελλάδα ουσιαστικά δεν θα έχει λυσει το πρόβλημα. Οι ΗΠΑ- USA έχουν πολίτες Αμερικανούς και όχι Ηνωμενοπολιτειάτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολίτες Βρετανούς και όχι Ηνωμενοβασιλειάτες ούτε καν Μεγαλοβρετανούς! Θα προβάλλονται διεθνώς μία ψευδεπίγραφη μακεδονική εθνότητα και μία κατασκευασμένη επί Τίτο «μακεδονική» γλώσσα. Αυτά τα ερωτήματα τα έχει απαντήσει η επισπεύδουσα ελληνική κυβέρνηση;
Τρίτον. Εμείς οι Έλληνες πολίτες που γεννηθήκαμε στη Μακεδονία θα μπορούμε άραγε να αποκαλούμαστε Μακεδόνες; Με τη σύνθετη ονομασία τα Σκόπια θα είναι κράτος που θα λέγεται Μακεδονία και με την ελληνική υπογραφή. Ενώ η Ελλάδα απλώς θα έχει γεωγραφικό διαμέρισμα με το όνομα Μακεδονία. Μήπως τελικά η Άνω κλπ Μακεδονία θα απαιτήσει τη διαγραφή ελληνικών ονομασιών όπως πχ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονία κ.ά; Εγώ, λοιπόν, που γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη πώς θα ονομάζομαι για να ξεχωρίζω απο το κράτος με τη σύνθετη ονομασία; Παλαιομακεδόνας, Νοτιομακεδόνας, Κατωμακεδόνας ή κάτι άλλο; Θυμίζω ότι το 2007 είχαν διαρρεύσει σε αθηναϊκές εφημερίδες αποσπάσματα από προτάσεις του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος πρότεινε να περιορισθεί η χρήση των όρων Μακεδονία/ Μακεδονικός από την Ελλάδα.
Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Ας προστατεύσουμε την ταυτότητά μας!
Κ.Χ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14.1.2018

-----------------------------------------------------------------------
Οταν μιλαει ενας επιστημονας σαν τον Κωνσταντίνο Χολέβα
Πρεπει να σκεφτουμε καλα αυτα διαβασαμε για να δουμε που πηγαινουμε. Αν τους δωσουμε το ονομα ''Μακεδονια'' χιλια δυο προβληματα θα εχουμε με αυτους........ η Ελλαδα ειναι σαν να αυτοκτονει.

Σε 4 ημέρες ξεπουλιέται ένα αρχαίο κράνος του 5ου αι. π.Χ. από την Σπάρτη! Θα «πιάσει» 120.000 δολλάρια!

 
Του Γιώργου Λεκάκη

Από τον ισπανικό Οίκο δημοπρασιών «Artifacts» βγαίνει στην δημοπρασία στις 19 Ιανουαρίου 2018 ένα «σπάνιο χάλκινο κράνος της Σπάρτης, μιας πόλης στη νότια Πελοπόννησο στην Ελλάδα, σε πολύ καλή κατάσταση, με πρωτότυπη πράσινη πατίνα, που δεν έχει γίνει αποκατάσταση»!, όπως λέει.

Άλλα στοιχεία δεν δίνονται - απόδειξις της παράνομης κατοχής του πωλητή και