Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

H κοπη της πίτας της ΕΠΣ Κορινθίας ( video)





Η Ενώση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας , Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κορινθίας και  Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κορινθίας πραγματοποίησαν το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Kορίνθου¨ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ¨ την καθιερωμένη εκδήλωση για τη κοπή της Πίτας τους


 

Ο Κώστας Μπακογιάννης “απάντησε” στη νέα άδεια Κουφοντίνα, με συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης “απάντησε” στη νέα άδεια που χορηγήθηκε στον δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο γιος του μάρτυρα της Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη ανέβασε μια φωτογραφία με τον πατέρα του, τη Ντόρα Μπακογιάννη, και την αδελφή του, Αλεξία, σημειώνοντας τα εξής: “Εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει.”. 


ysterografa.gr

«Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία

Novartis: «Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής καταγγέλλει η ΝΔ
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εξελίξεις για τη Novartis. «Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση» τονίζει ανώτατη πηγή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Ειδικότερα, ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που είχε στη Βουλή τόνιζε τα εξής:

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε το παζλ στα ημιτελικά του Κυπέλλου - Νίκησε με 3-1 και στο Περιστέρι

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-3 ΤΕΛΙΚΟ | Newsit.gr
Ο ΠΑΟΚ έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που θα μπει στην κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Ο "δικέφαλος του βορρά" νίκησε στο Περιστέρι 3-1 τον Ατρόμητο και με δύο νίκες

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΓΕΓΟΝΟΣ: Οριστικό λουκέτο στο Mega – H ανακοίνωση της «Τηλέτυπος»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/mega-ektakto-500.jpg
Ένα από τα χειρότερα σενάρια φαίνεται πως επιβεβαιώνεται όσον αφορά την υπόθεση του Mega. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση από το ΔΣ της Τηλέτυπος οι προσπάθειες για να σωθεί το κανάλι έχουν πέσει στο κενό, με το μέλλον για το Mega να μοιάζει «μαύρο».
Στην ανακοίνωση αναφέρει τις προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του σταθμού οι οποίες όμως δεν έφτασαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να καταβάλλει στους εργαζόμενους του καναλιού το ποσοστό των χρημάτων που του αναλογεί.
Όλοκληρη η ανακοίνωση της Ascope Trading Ltdέχει ως εξής:

.Ξεκίνησε και συνεχίζεται η μεταφορά των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η μεταφορά των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Μετά από τρία χρόνια εντατικής προετοιμασίας για την ιστορική μετεγκατάσταση, ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2018 η μεταφορά των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τα δύο κτίρια των Αθηνών (Βαλλιάνειο, Βοτανικός) στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η μεταφορά συνεχίζεται και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Το έργο

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 750 θέσεις εργασίας

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αναμένεται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η προκήρυξη του νέου προγράμματος αναμένεται να γίνει στα τέλη Μαρτίου 2018 και θα αφορά στην πρόσληψη 750 ανέργων, με 8μηνες συμβάσεις σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού.

«Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων» «Η ΕΚΔΟΣΗ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΣΚΙΑ»

#

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων»
«Η ΕΚΔΟΣΗ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΣΚΙΑ»

Η ιστορική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018!
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του Who is Who «Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων», που βάζει τις άξιες Ελληνίδες στον επιχειρηματικό και κοινωνικό χάρτη της χώρας μας και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Μετά από τη μεγάλη ζήτηση Γυναικών Ηγετών και Επιχειρήσεων, διευρύναμε τα κριτήρια συμμετοχής στην Έκδοση αυτή.  Έτσι, θα περιλαμβάνει και τα βιογραφικά σημειώματα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας

Εμφάνιση IMG_2018_02_08_99_1.jpg 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας, κ. Giorgi Margvelashvili, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης. Ο Πρόεδρος της Γεωργίας επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Γεωργίας τόνισε:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) κυρία Claudia Roth.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, από επιστημονικές επιτροπές και από τη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής της στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Ο κ. Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα βραβεύσει τον ανθρωπιστή φιλέλληνα γιατρό Ζουλιέν Γκριβέλ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα βραβεύσει τον ουμανιστή, φιλέλληνα Ελβετό γιατρό κ. Julien Grivel, τον οποίο θα δεχθεί αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στις 10:00, στο γραφείο του. Η βράβευση θα γίνει για τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση του κ. Grivel, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, περιέθαλπε ανιδιοτελώς τους Έλληνες χανσενικούς επί τρεις δεκαετίες ταξιδεύοντας από την πατρίδα του στη χώρα μας.
Η Βουλή των Ελλήνων βραβεύει τον κ. Grivel λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στο κοινοβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών και τη συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του με τον Πρόεδρο της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου.
·        Ακολουθεί συνημμένο αρχείο με βιογραφικό και συμπληρωματικά στοιχεία.

Δενδρολίβανο για τον πονοκέφαλο, το στομάχι, το φούσκωμα, την μνήμη, το άσθμα, τα μαλλιά, την κυτταρίτιδα

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,
Δενδρολίβανο, γνωστό ως ροζμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, δυσομαρίνι. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα. Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι΄ αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.
Ανήκει στην οικογένεια φυτών των Χειλανθών, Lamiaceae ενώ η βοτανική του ονομασία είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός Rosmarinus officinalis L. Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. ἀπόσπληνος), είναι ένας πολυετής (15-20 χρόνια), αειθαλής

Ενημέρωση από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων P. Moscovici και τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο σε κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 9:00, στην αίθουσα Γερουσίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Τα μέλη των συναρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα ενημερώσουν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, κ. Pierre Moscovici και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.
Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν επίσης οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.
Οι ομιλίες των κυρίων Moscovici και Κατρούγκαλου θα μεταδοθούν απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, ενώ ολόκληρη η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών θα μεταδοθεί μετά τη λήξη μετάδοσης της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα διοργανώνεται μέσω των social media. Ήδη στην διαδικτυακή πρόσκληση για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 1. 500 άτομα.
Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η

Το φάρμακο έγινε δηλητήριο της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέχρι σήμερα η σκανδαλολογία, οι εξεταστικές και η «μάχη κατά της διαπλοκής» χρησιμοποιούνταν από την προπαγάνδα για να κρυφτεί κάποιο μνημόνιο.
Θυμίζω ότι με τις εξεταστικές Παπανδρέου πήγαμε πανηγυρικά στο πρώτο μνημόνιο και με τις εξεταστικές Τσίπρα στο τρίτο και ήδη στο τέταρτο.
Η πρακτική θεωρήθηκε επιτυχής και πλέον αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί και ως μέσο αντιπερισπασμού από ένα μεγάλο εθνικό θέμα.
Η τελευταία υπόθεση, αυτή της φαρμακευτικής Novartis βγήκε από το καπέλο των προπαγανδιστών ακριβώς την

Συνάντηση εργασίας ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου στο Λουτράκι


Εμφάνιση ANAPTYXIAKO SYNEDRIO PELOPONNISOU.jpg 


Λουτράκι, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνάντηση εργασίας ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Μαυροειδής με τον εκπρόσωπο του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βουλγαράκη, τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Τσόγκα και Γιώργο Ψυχογιό και τον γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γεώργιο Παπασταμόπουλο.

Ε. Α. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Πρόσκληση σε σύσκεψη



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μεγαλόπολη 07/02/2018
Η Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης καλεί όλους τους λαϊκούς μαζικούς φορείς – εργατικά σωματεία, πολιτιστικούς, αθλητικούς, πατριωτικούς συλλόγους και σωματεία, προέδρους τοπικών συμβουλίων, κλπ – σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη 2018 στις 7:30μμ στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (δίπλα από το Κέντρο Υγείας Μεγ/λης) με θέμα: «Εξελίξεις στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης στο φόντο της πώλησης του Λιγνιτικού Κέντρου, της ταφής 90.000 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων με αμίαντο, ΧΔΒΑ, ΧΥΤΕΑ, ΣΔΙΤ ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΕΡΝΑ)».


Σ.Ε.Ε.Ν.Π. ΣΕΕΝΠ



ΔΕΡΒΕΝΙ: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Φωτογραφία της ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΠΑ.
Το "τσίκνησαν" στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης,, το προσωπικό του Δήμου . Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κώστας Κουσουλός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Καραβάς.

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Θανάση Παπαβασιλείου



«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός σπουδαίου ευπατρίδη και συμπατριώτη μας Αρκά, του πρώην Προέδρου της Παναρκαδικής Αδελφότητας Καναδά, Θανάση Παπαβασιλείου.
Η συνεισφορά του στην ομογένεια του Καναδά και η δυναμική του παρουσία και δραστηριότητα θα παραμείνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πρόγνωση για πυκνά χιόνια

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πρόγνωση για πυκνά χιόνια – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία | Newsit.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Ο καιρός αλλάζει δραματικά τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες, ενώ προβλέπονται και πυκνές χιονοπτώσει στα ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, τα φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα το Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά από την επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεαστούν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το Ιόνιο, η Δυτική Στερά, η Πελοπόννησος

Αναστάτωση στο Δερβένι. "Λουκέτο" και στη Τράπεζα Πειραιώς;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiILZVWsZQkXmJvQJsEQ24yXtJU-Pr4lVdBfnjP4QyCM83AVDMwDnVh5MaCZO5yQbB4PkohshGoad0L1ZuitbNu0ECWQZNHPZzsPADRW7rTheiv72vrAXmaFoyS4sy4pEQiHIP3jfmgHVg/s400/2018-02-06_142935.png
Σε μια προσπάθεια, προφανώς, να περιορίσει το πλήθος των υποκαταστημάτων της ανά την επικράτεια, η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να κλείσει -αρκετά  υποκατάστημά της. Φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, έντονα στο Δερβένι, αναφέρουν ότι  μπαίνει "λουκέτο" και  στο υποκατάστημα της Πειραιώς ( παλιό υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος). 
Η είδηση  αυτή  έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του Δερβενίου και των οικισμών του πρώην δήμου Ευρωστίνης (όπως στο Χελυδόρι, στα  Ροζενά,  τον Πύργο , τη Λυγιά , το Στομί , τη Λυκοποριά) αλλά και σε κατοίκους από τη

Σάλος με τροπολογία για τα αδέσποτα – Φτιάχνουν «στρατόπεδα συγκέντρωσης»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/adespota-stratopeda-sygkentrosis-500.jpg
Με εκπρόθεσμη τροπολογία, η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης για να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Πέμπτης, ο Γιάννης Τσιρώνης μετατρέπει εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» αδέσποτων ζώων.
Η ρύθμιση αυτή με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, σε λογικές εξόντωσής τους, προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας και προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής ομοσπονδίας και της Animal Action:

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν »περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων», που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.
Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριντη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα »εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας». Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε »παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία». Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι »κέντρα περίθαλψης» και »κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του »Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».

Τσικνοπέμπτη 2018: Γιατί τσικνίζουμε και ποια είναι τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/tsiknopempti-500.jpg

Κρέατα (σ.σ. όσο περισσότερο λίπος έχουν τόσο καλύτερα), κρασί, κάρβουνα και καλή διάθεση που πάντα βρίσκει τον τρόπο να την έχει ο Έλληνας έχουν επιστρατευτεί από το πρωί σε όλη την Ελλάδα για να γιορταστεί και η φετινή Τσικνοπέμπτη.
Εθιμό που κρατά από την αρχαία Ελλάδα και κάθε χρόνο είναι σημείο κατατεθέν της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου ή αλλιώς της Κρεατινής. Η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως η ημέρα της τσίκνας καθώς  Δευτέρα και Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία και ουσιαστικά από σήμερα  ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

"ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ "...Συμπληρώνονται 37 χρόνια από την τραγωδία της «Θύρας 7»

Φωτογραφία του Basilis Lalos.

Ημέρα μνήμης και πένθους η σημερινή τόσο για την οικογένεια του Ολυμπιακού όσο και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία που σημειώθηκε ποτέ σε γήπεδο στην Ελλάδα.
Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981 όταν 20 οπαδοί του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ, 21 νεαρά παιδιά γεμάτα ζωή και ενέργεια, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στα σκαλοπάτια της «Θύρας 7» του σταδίου Καραϊσκάκη, μπροστά από τα τουρνικέ της εισόδου τα οποία δεν είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.
Την μνήμη των 21 θυμάτων σαν σήμερα πριν 37 χρόνια τιμά η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ένα συγκινητικό κείμενο και αφιέρωμα στις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.
Αναλυτικά το κείμενο της ΠΑΕ αλλά και το συγκινητικό βίντεο έχουν ως εξής:
«Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την τραγωδία στην Θύρα 7 και το olympiacos.org τιμά την μνήμη των 21 φιλάθλων που έχασαν άδικα τη ζωή τους.
Εκείνη η ημέρα… Εκείνος ο αγώνας. Η χαρά που μετατράπηκε σε θλίψη, απορία, απόγνωση… Εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν. Τι θα ακολουθούσε. Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, εκείνη την ποδοσφαιρική ημέρα, εκείνη την «ερυθρόλευκη» ημέρα… 8 Φεβρουαρίου 1981, 37 ολόκληρα χρόνια μετά…
Ήταν η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Είχε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μας εναντίον της ΑΕΚ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ντέρμπι με τα όλα του. Οι βαθμοί διαφοράς ανάμεσα στην ομάδα μας και τους «κιτρινόμαυρους», μόλις δύο… Ντέρμπι με τα όλα του… Για τον αγώνα είχαν εκδοθεί 35.450 εισιτήρια. Και είχαν όλα τους εξαφανιστεί. Το ματς θα άρχιζε στις 15:15… Από τις 12 ο κόσμος είχε αρχίσει να συρρέει στο Καραϊσκάκη. Κασκόλ, σημαίες, τύμπανα… Η προσμονή μεγάλη. Η αγωνία επίσης. Ήταν ένα ντέρμπι, άλλωστε…
Περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα το γήπεδο γέμισε. Ασφυκτικά. Δεν έπεφτε καρφίτσα, όπως θα έλεγε κανείς… Τα τραγούδια, τα συνθήματα, τα τύμπανα είχαν δημιουργήσει ήδη μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Η προθέρμανση, η είσοδος στα αποδυτήρια, η έξοδος από αυτά… Στις 15:15 οι ομάδες ήταν έτοιμες, μπροστά στον διαιτητή Κουτούλα, για να αρχίσουν το μεγάλο ματς.
Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με τους: Σαργκάνη, Κυράστα, Βαμβακούλα, Παπαδόπουλο, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκη, Περσία, Νικολούδη, Αναστόπουλο, Ορφανό και Γαλάκο. Απέναντι του η ΑΕΚ με τους: Οικονομόπουλο, Αρδίζογλου, Μανωλά, Καραβίτη, Παραπραστανίτη, Θώδη, Βλάχο, Ελευθεράκη, Κώττη, Μπάγεβιτς και Μαύρο.
Είχαν περάσει 30 λεπτά αγώνα, όταν μετά από αράουτ του Βαγγέλη Κουσουλάκη και σέντρα του Τάκη Περσία, ο Μάϊκ Γαλάκος, λίγα μέτρα πλάγια αριστερά από την εστία της Α.Ε.Κ., στοπάρισε την μπάλα με το στήθος και κατεβάζοντάς την, έπιασε με το αριστερό του πόδι ένα φοβερό σουτ και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Οικονομόπουλου, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ήταν το 1-0.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή της Α.Ε.Κ. Συγκεκριμένα ο Νικολάου είχε πάρει στο 46’ τη θέση του Θώδη. Λίγο αργότερα στο 51’ ο Μανωλάς πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διπλό σκληρό μαρκάρισμα επί του Μάϊκ Γαλάκου.
53’ Η μπάλα έφτασε από τον Βαγγέλη Κουσουλάκη στον Τάκη Περσία που μπήκε από αριστερά και τροφοδότησε τον Μάικ Γαλάκο, ο οποίος από τα έξι περίπου μέτρα κεραυνοβόλησε για δεύτερη φορά τον Οικονομόπουλο. Ήταν το 2-0.
68’ Μετά από σέντρα του Τάκη Νικολούδη, ο Βαγγέλης Κουσουλάκης έκλεψε την μπάλα από τον Καραβίτη και με δυνατό σουτ έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 3-0 και κάνοντας τις εξέδρες να παραληρούν από χαρά.
75’ Ο Τάκης Νικολούδης τροφοδότησε τον Κώστα Ορφανό μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 4-0.
80’ Ο Νίκος Βαμβακούλας πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα και αφού με μια τρελή κούρσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε από δέκα μέτρα κάνοντας το 5-0.
84’ Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Οικονομόπουλου, ο Κώστας Ορφανός σούταρε δυνατά, η μπάλα έφτασε στον Μάϊκ Γαλάκο ο οποίος σφράγισε τη μεγαλειώδη εμφάνιση, γράφοντας το 6-0. Οι πανηγυρισμοί από τους φιλάθλους είχαν αρχίσει πολύ πριν το 90’ και η ιαχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», δονούσε την ατμόσφαιρα. Όμως η μοίρα εκείνη την στιγμή είχε άλλα σχέδια.
Πολλοί από τους φιλάθλους του Θρύλου που βρίσκονταν στη ΘΥΡΑ 7, έτρεξαν πριν από τη λήξη του αγώνα να βγουν έξω, προκειμένου να πάνε στη Θύρα 1 για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές. Η ώρα ήταν 16:58 και το παιχνίδι ήθελε δύο λεπτά για να τελειώσει.
Κάποιος από τους φιλάθλους που έτρεχαν χαρούμενοι, πάτησε κάποιο μαξιλαράκι και γλίστρησε στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην έξοδο. Η μοιραία πόρτα ήταν κλειστή ή μισάνοιχτη, σύμφωνα με άλλους, και το κακό δεν άργησε να γίνει, καθώς δεκάδες άτομα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο και ποδοπατήθηκαν, αφού από πίσω έρχονταν ανυποψίαστοι φίλαθλοι κατά κύματα.ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
17:03 Κάποιοι αστυφύλακες κατορθώνουν να ξεριζώσουν ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο.
17:15 Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται με περιπολικά και 13 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει σημάνει γενική κινητοποίηση στην αστυνομία και τα νοσοκομεία.
17:30 Αρκετοί φίλαθλοι συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.
17:50 Τα τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) μεταδίδουν το γεγονός και κάνουν έκκληση σε γιατρούς να προσέλθουν στο Τζάνειο, ώστε να ενισχύσουν τους εφημερεύοντες αλλά και για αιμοδότες. Κινητοποιείται επιπλέον προσωπικό και στο Κρατικό Πειραιώς όπου μεταφέρονται κάποιοι βαριά τραυματισμένοι.
18:20 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δοξιάδης και οι Υφυπουργοί κ. Τσουκαντάς και κ. Αποστολάτος και δίνονται εντολές για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση γιατρών και αιμοδοτών.
18:30 Το Κέντρο Άμεσης Δράσεως ζητάει από τα πληρώματα των περιπολικών και τους αστυνομικούς εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν στα δύο νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί προσφέρουν αίμα.
18:50 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης, ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και παράγοντες του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ.
19:00 Με εντολή του διευθυντή του EΚΑΒ κ. Καραβά ζητείται να τεθεί σε επιφυλακή και το ΚΑΤ, για να δεχτεί τραυματίες που έχουν ανάγκη νευροχειρουργικής επεμβάσεως.
19:15 Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο και με αγωνία ζητούν να μάθουν τα ονόματα νεκρών και τραυματιών.
19:30 Αθρόα είναι η προσέλευση γιατρών και αιμοδοτών, ενώ δεκάδες γυναίκες λιποθυμούν από την αγωνία.
19:40 Ο Υπουργός κ. Δοξιάδης ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κ. Ράλλη, ο οποίος δίνει εντολή να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή.
19:45 Χρειάζεται να μπλοκάρουν το Τζάνειο δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από την κεντρική είσοδο για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους γιατρούς και στους αιμοδότες.
20:00 Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στο Τζάνειο από τους συγγενείς. Αναγνωρίζονται τα τρία πρώτα θύματα. Είναι οι Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιάννης Διαλυνάς και Βασίλης Μάχας. Δυστυχώς ακολούθησαν και άλλοι και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21.
20:15 Οι αστυνομικοί του 7ου Αστυνομικού τμήματος αρχίζουν την πραγματογνωμοσύνη στην ΘΥΡΑ 7, αναζητώντας τις αιτίες του τραγικού γεγονότος.
20:30 Στο Τζάνειο φτάνει ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης ενώ σοβαρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς και στο ΚΑΤ. Γιατροί και νοσοκόμες βγαίνουν με καταματωμένες τις μπλούζες στους διαδρόμους και φωνάζουν ονόματα τραυματιών. Αρκετοί από τους συγγενείς λιποθυμούν.
20:50 Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα αρχίζουν να μεταδίδουν πένθιμη μουσική, ενώ παράλληλα σε ένδειξη πένθους έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους.
21:00 Γύρω στα 300 με 400 άτομα με άγριες διαθέσεις προσπαθούν να μπουν στο στάδιο Καραϊσκάκη και να βρουν τους υπεύθυνους. Απομακρύνονται από μια διμοιρία των ΜΑΤ.
21:15 Ο διοικητής του Τζανείου κ. Απέργης βγαίνει στο διάδρομο και κάνει έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την είσοδο του νοσοκομείου γιατί εμποδίζεται με την παρουσία τους η κυκλοφορία περιπολικών και ασθενοφόρων, ενώ εκκλήσεις για τον ίδιο λόγο γινόντουσαν και από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
22:00 Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται σιγά - σιγά από τα δύο νοσοκομεία...
Κλείνοντας την μικρή αναφορά μας στο δραματικό χρονικό των γεγονότων της 8ης Φεβρουαρίου 1981 θα σταθούμε, για να αποκρυπτογραφήσουμε τα αίτια της τραγωδίας της ΘΥΡΑΣ 7, στα λόγια -όπως τότε ειπώθηκαν- ενός από τους τραυματίες, του 18χρονου τότε, Ηλία Λύτρα ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έπεσαν στα σκαλοπάτια της ΘΥΡΑΣ 7.
«Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε, άρχισαν να πέφτουν από πάνω μας ένας, δύο, τρεις , δέκα... εκατό»…
ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΙ, ΑΘΑΝΑΤΟΙ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ…
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (41 ετών)».
Εκτός από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Ερασιτέχνης ανέβασε σχετικό κείμενο για τα θύματα της Θύρας 7, αυτά τα 21 αδικοχαμένα παιδιά της 8ης Φλεβάρη του 1981.
Πιο αναλυτικά:

Πέρασαν 37 χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε τον σύλλογό μας. Από την ημέρα που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς... 37 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στον ελληνικό αθλητισμό. Η ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος στα σκαλοπάτια της Θύρας 7. 8-2-81...
Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ!


 Τέλος και η ΠΑΕ ΑΕΚ απέτισε φόρο τιμής για τα θύματα της Θύρας 7 με σχετικό μήνυμά της στα social media.
Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ έχεις ως εξης:
21 ψυχές χάθηκαν!
21 νέοι άνθρωποι έφυγαν άδικα!
Χρέος όλων να μην ξεχάσουμε και με σεβασμό στο ποδόσφαιρο να μην το ξαναζήσουμε!

Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!