Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο καλύτερος και ο… χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ (σύμφωνα με τους ιστορικούς)


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Με αφορμή την “Ημέρα των Προέδρων”, στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιεύτηκε επιστημονική έρευνα όπου, μέσα από μια σειρά ιστορικές παραμέτρους και ποιοτικά δεδομένα, επιχειρείται η… βαθμολόγηση όσων πέρασαν από το Οβάλ Γραφείο.

Η έρευνα προκάλεσε εκνευρισμό στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ κατατάσσεται εξαιρετικά χαμηλά, στη σχετική λίστα.

Η εθνική γραμμή Μητσοτάκη για Τουρκία και Σκοπιανό


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου  (Munich Security Conference), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη για τα εθνικά θέματα στον δημοσιογράφο του Politico, Matthew Karnitschnig.

Εντυπωσίασε και φέτος η Βενετσιάνικη Περατζάδα στο Κάστρο Μονεμβασίας



Εντυπωσίασε όσους παρευρέθησαν στο Κάστρο Μονεμβασίας, η «Βενετσιάνικη Περατζάδα», η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό δρώμενο το οποίο πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, ως μέρος των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας.

Στρατός: Τέλος τα Κέντρα Εκπαίδευσης- Αυτά είναι τα 23 σημεία όπου θα παρουσιάζονται οι οπλίτες από τον Μάρτιο

  
Όπως είχε προαναγγελθεί τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από την επόμενη ΕΣΣΟ, αυτή του Μαρτίου (Β ΕΣΣΟ 2018) και θα λειτουργήσουν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ουσιαστικά πρόκειται για μονάδες υποδοχής που βρίσκονται στις περιοχές όπου και θα υπηρετήσουν τη θητεία του οι στρατεύσιμοι.
Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους.

Τα 23 ΣΥΠΟ ανά την Ελλάδα

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων έχει καταντήσει ανέκδοτο - Επίκαιρη ερώτηση στον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου

Σχετική εικόναΠολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

 

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2018
 
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου

 
ΘΕΜΑ: Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων έχει καταντήσει ανέκδοτο

Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων. Σύμφωνα με έρευνες του ΣΕΕΠΕ και του ΙΟΒΕ, τα ετήσια διαφυγόντα κέρδη για τα δημόσια ταμεία ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια από τα λαθραία καύσιμα και 600 εκατομμύρια από τα λαθραία τσιγάρα.
Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, σε απάντηση της υπ’ αριθμόν 2936/2017 ερώτησης που κατέθεσα για τις «πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι με το ν.

Ταρατατζούμ για τον Τσίπρα, μουρμούρα για τον Σαμαρά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, υπάρχουν και οι αποδείξεις: Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σπάνια – σχεδόν ποτέ – έβρισκαν να πουν μια καλή κουβέντα.
Για παράδειγμα, στις 20 Οκτωβρίου 2014, η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσίευε ρεπορτάζ με τίτλο «Η πτώση των χρηματιστηρίων ταράζει τα όνειρα των Ευρωπαίων», με ειδική αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα. Ανέφερε συγκεκριμένα:
«Τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τινάχτηκαν όνειρα στον αέρα. Όχι μόνο, αλλά κυρίως του Αντώνη Σαμαρά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι στο τέλος του χρόνου θα μπορούσε να εκδιώξει από τη χώρα την

Γ. Ψυχογιός: «Να εστιάσουμε στην καθολικότητα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων»

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg


Έπειτα από την εκλογή Προεδρείου για την επόμενη περίοδο, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνεδρίασε με θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της. Κατά τη συζήτηση, ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε, ως μέλος της Επιτροπής, κάποιες θεματικές ενότητες, οι οποίες πρέπει να απασχολήσουν την Επιτροπή το επόμενο διάστημα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος  στη

Tο Arcadian Screenings, 21-25 Φεβρουαρίου 2018 και πάλι στην Τρίπολη , τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη!

arcadia screening

Tο Arcadian Screenings, 21-25 Φεβρουαρίου 2018 και πάλι στην Τρίπολη , τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη!
Δεκάδες ταινίες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσά τους και 7 ταινίες από Τριπολιτσιώτες δημιουργούς για την Αρκαδία, σε

Ο Ηλέκτρα 98,8 , διαδικτυακά μεσω GREEKRADIO-WEB- CHANNEL

Το Ειδησειογραφικό διαδικτυακό κανάλι της Κορινθίας Το αθλητικό ραδιόφωνο της Κορινθίας ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 FM
Λόγω τεχνικού προβλήματος η διαδικτυακή μετάδοση του Ηλέκτρα Fm , σημερα, γίνεται μέσω http://www.greekradios.gr/live/1253/Greekradio-web-channel 
Συνονιστείται

Καρναβάλι στο Δερβένι…είμαστε εδώ, υπάρχουμε …! αγωνιζόμαστε στην πόλη που αγαπάμε



Φωτογραφία του Tairidis Panagiotis.

Της Γιώτας Μπάγκα


Το Δερβένι είναι η δυτικότερη πόλη του Νομού μας. Είναι μια πανέμορφη, παραδοσιακή κωμόπολη που συνδυάζει  παραθαλάσσιο και ορεινό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Την Κυριακή οι άνθρωποι του Δερβενίου παρουσίασαν το καρναβάλι τους υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στον οποίο και ανήκουν.