Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Για να «ξεχρεώσει» την τιμωρία Κέρδισε και «πλησίασε» την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

Κέρδισε και «πλησίασε» την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός
Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» 2-0 της Λαμίας για την 23η αγωνιστική, με γκολ των Μουνιέ (48΄) και Ινσούα (64΄), και ανέβηκαν έκτοι, δύο βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο, συνεχίζοντας το κυνήγι για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, που θα τους επιτρέψει να «ξεχρεώσουν» άμεσα την -επικείμενη, βάσει και των δηλώσεων του Βασίλη Κωνσταντίνου- τιμωρία από

Η Ελλάδα Βέλου επικράτησε 2 - 1 του Τενεάτη


Νικήτρια με σκορ 2 - 1 την Ελλάδα Βελου επί του Τενεάτη Αθικίων, έληξε η τελευταία αναμέτρηση της  21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας . 
Ο αγώνας διεξηχθει υπό το φως των προβολέων στο εθνικό στάδιο του Βέλου. 
Με την νίκη της αυτή η Ελλάδα ανέβηκε στη 9η θέση και προσπέρασε ένα βαθμό τον Τενεάτη που έχει έναν αγώνα λιγότερο , με τον Πανκαμαριακό , που  διεξάγεται την Τετάρτη , στο Ξυλόκαστρο.

Ο Διαγόρας πέρασε από το Ζευγολατιό - Αυριο ο Εθνικός στο Λουτράκι και ο Πέλοπας στη Ρόδο


Με την αναμέτρηση του Α.Ο. Ζευγολατιού με τον Διαγόρα Ρόδου, άρχισε η αγωνιστική δράση  στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Γ'  Εθνικής. Νικήτρια με 3 - 0 αναδείχτηκε η ομάδα της Δωδεκανήσου και παρέμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της πρώτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. 
 Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη έδειξαν από την αρχή του παιχνιδιού πως θέλουν

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια: Σαφές προβάδισμα ΝΔ - Καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα

Φωτογραφία: Eurokinissi
Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία καταγράφει το πολιτικό σκηνικό μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και την υπόθεση Novartis.
Από τα ευρήματα της έρευνας, όπως αποτυπώνονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προκύπτει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο κάτω από τις 10 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να "πατώνει" στη Βόρεια Ελλάδα.

Κρατάει την Ελλάδα σε σε αξιοπρεπές επίπεδο Ατμομηχανή του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός

Ατμομηχανή του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός
Στο 2007 επέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των εκπροσώπων του στα φετινά κύπελλα Ευρώπης. Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Ντιναμό Κιέβου επικύρωσε την κατάκτηση της 15ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της UEFA με 28.600 βαθμούς, που αποτελεί αρνητική επίδοση 11 ετών. Στην ίδια θέση είχε βρεθεί ξανά η χώρα μας τη σεζόν 2006/ 2007. Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο της Ελλάδας οφείλεται στην αγωνιστική χρεοκοπία των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη.

Η μοναδική ομάδα που κράτησε σε αξιοπρεπές επίπεδο την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA είναι ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

Ισοπαλία και στα δοκάρια, για Πανιώνιο και Αστέρα, Εμειναν στο "0| και στα Γιαννινα ΠΑΣ με Λεβαδειά

Ισοπαλία για Πανιώνιο και Αστέρα, που μάχονται για την πεντάδα
Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στη μάχη για την πέμπτη θέση, μετά την ισοπαλία του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, με την αθηναϊκή ομάδα στο +2 από την αντίπαλό της, αλλά την Ξάνθη να έχει αύριο την ευκαιρία να «πατήσει» πεντάδα.

Η 15η αγωνιστική στη Γ΄ κατηγορία Κορινθίας

Σχετική εικόνα

Σε σημερινο αγωνα στο  Κιάτο στα πλαισια της 15ης αγωνιστικής στη Γ2 κατηγορία Κορινθίας , Αναγέννηση Κιάτου - Νέοι Στιμάγκας 4 - 4.

15η αγωνιστική 

Ο ΟΛυμπιακός Λουτρακίου νίκησε με 4 - 0 την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. - Μαχή ανόδου αύριο στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος κόντρα στους Αγίου Θεοδώρους

Αποτέλεσμα εικόνας για Ατρομητοσ χιλιομοδιου


Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, , μετά την διακοπή του για την εορτή της Αποκριάς, άρχισε σήμερα και συνεχίζεται αύριο Κυριακή  (24/25- 2-18) στις 3:00 μ. μ., με τα παιγνίδια της 20ης αγωνιστικής.
Στην σαββατιάτικη αυλαία   της αγωνιστικής  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, στο γήπεδο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» επικράτησε  με το ευρύ 4 - 0 επί της  Προόδου Αγίου Βασιλείου.
Η  αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με το ντέρμπι  ανάμεσα  στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και τους Αγίους Θεοδώρους, με τους γηπεδούχους να αναζητούν την νίκη που  θα τους δώσουν ελπίδες για την άνοδο.    Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια αγωνίζεται εντός έδρας με τον Αστέρα Κορίνθου,  ενώ  ο  Πανευρωστινιακός  αντιμετωπίζει  εκτός έδρας τον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.    Στο Ζευγολατιό , ( στην κοινή τους έδρα ) θα γίνει το ντέρμπι της Βόχας  ανάμεσα στα Ταρσινά ΄97 και το Άρη Βοχαϊκού, ενώ στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» η Περαχώρα υποδέχεται την Λυκοποριά.  Ντέρμπι είναι και  ο αγώνας της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης, στο Κιάτο, την  ώρα που ο Κύψελος  , στο Συνοικισμό , μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου

Η 20η αγωνιστική
Σάββατο 24/2/18, 15:00
 ΣΦΛ Ολυμπιακός - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 

Κυριακη 25/2/18, 15:00 
 Θύελλα Κ. Διμηνιού - Ποσειδών Κ. Βρύσης 
ΠΑΣ Κλένια - Αστέρας Κορίνθου 
Ταρσινά '97 - Άρης Βοχαϊκού 
ΑΟ Περαχώρας - ΑΟ Λυκοποριάς 
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Αγ. Θεόδωροι 
ΠΑΣ Κύψελος - Σαρωνικός Γαλατακίου 
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - Πανευρωστινιακός

Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε 2 - 1 τον Παννεμεατικό και ξεφυγαν στο +25 η 2006 και ο ΠΑΣ

 https://images3.imgbox.com/59/49/5uVoK6Ey_o.jpg
 
Οι δύο διεκδικητριες του τίτλου της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, ομαδες  της Κορίνθου αήττητες συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον τίτλο, καθώς , σήμερα στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικης επικράτησαν εκτός έδρας επί ομάδων που παρουσιάζονται πολύ ισχυρές και δικαιολογημένα βρισκονται στην πρώτη βαθμολογική πέντάδα. Η Κόρινθος 2006 πέρασε με 3 - 0 από το Ξυλόκαστρο επί Πανκαμαριακού, ο οποίος την Τετάρτη , σε εξ αναβολής  αγώνα (λόγω κακοκαιρίας) της 19ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων. Με 2 - 0 πέρασε και ο ΠΑΣ από το Πετρί, επί της τοπικής Θύελλας. Την Τετάρτη ο ΠΑΣ έχει δύσκολη έξοδο , στην Νεμέα , όπου σε εξ αναβολή αγωνα μάχεται κόντρα στον Παννεμεατικό.
Στο Δερβένι ,ο Αστέρας επικράτησε με 2 - 1  επί του Παννεμεατικού και πήρε σπουδαιο βαθμολογικό τρίποντο στην προσπαθειά του για να εδραιώση την παραμονή της στην κατηγορία.. Την τετάρτη ο Αστέρας, ως γηπέδούχος στο Κιάτο,  θα αγωνισθεί γιά 44 λεπτά ακόμα με την Δάφνη Εξαμιλίων , κατά διακοπέντα λόγω κακοκαιρίας αγωνα της 19ης αγωνιστικής και στον οποίο είχε προβάδισμα με 1 - 0 στο σκορ
Στο ΔΑΚ, ο Άγιος Γεώργιος επίκράτησε σε αγωνα ντέρμπι με 1 - 0 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, σκορ με το οποίο επικράτησε στο Σπαθοβουνι, η τοπική ομάδα επί  του Πανσολυγειακού.η Ελλάδα στο Βέλο τον Τενεάτη Αθηικίων. 
Στο Λεχαιο ο Ηρακλής επικρατησε  με 3 - 0 επί της ουραγού Δάφνης Εξαμιλίων, ενώ την Τετάρτη σε αναβληθέντα αγώνα αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό που σημερα πέρασε με 1 - 0 νικηφόρα από τον Άσσο επί του τοπικού Ολυμπιακού. Τέλος ο αγώνας της Ελλάδος Βέλου τον Τενεάτη Αθικίων θα αρχίσει στις 19:00 υπό το φως των προβολέων στο στάδιο του Βέλου.

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Δερβενίου - Παννεμεατικός 2 - 1
Θύελλα Πετρίου - ΠΑΣ Κόρινθος 0 - 2
ΑΟ Σπαθοβουνίου - Πανσολυγειακός 1 - 0
Αγ. Γεώργιος - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 0
Ηρακλής Λεχαίου - Δάφνη Εξαμιλίων 3 - 0
Ολυμπιακός Άσσου - Ισθμιακός 0 - 1
Πανκαμαριακός - Α.Σ. Κόρινθος 2006 0 - 3
Ελλάς Βέλου - Τενεάτης Αθικίων 19:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
ΠΑΣ Κόρινθος
20
60
2
Α.Σ. Κόρινθος 2006
21
60
3
Παννεμεατικός
20
35
4
Πανκαμαριακός
20
30
5
Αγ. Γεώργιος
21
30
6
Θύελλα Πετρίου
21
27
7
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
21
27
8
Ολυμπιακός Άσσου
21
26
9
Τενεάτης Αθικίων
19
24
10
Ισθμιακός
20
23
11
Ελλάς Βέλου
20
22
12
Ηρακλής Λεχαίου
20
21
13
Αστέρας Δερβενίου
20
20
14
ΑΟ Σπαθοβουνίου
21
20
15
Πανσολυγειακός
21
13
16
Δάφνη Εξαμιλίων
20
10

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2 18:00 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ!

Η Google ετοιμάζει εφαρμογή που προβλέπει καρδιαγγειακά νοσήματα

Η Google ετοιμάζει εφαρμογή που προβλέπει καρδιαγγειακά νοσήματαΣτην πρόβλεψη καρδιακών νοσημάτων, μεσώ της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, αναμένεται να προβαίνει ο τεχνολογικός κολοσσός της Google στο εγγύς μέλλον και αυτή η «εξέταση» θα λαμβάνει χώρα, μέσω...

Περισσότερα

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Αναλυτικός Οδηγός με όλες τις ειδικότητες & τα προσόντα (πίνακες)

Όλες τις ειδικότητες και τα προσόντα που απαιτούνται για τους υποψήφιους της  προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά την «πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών»,
Ειδικότερα:

Γλυκόριζα για καταρροή, βήχα, βρογχίτιδα, για φρέσκια αναπνοή, καούρες, έλκος, δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο, υπόταση, αλλά και μελαγχολία

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου
Η γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση στον στρεπτόκοκκο (Streptococcus mutans) και το μυκοβακτήριδιο (Mycobacterium smegmatis), ακόμα και στο σταφυλόκοκκο που είναι ανθεκτικός στα αντιβιοτικά. Έχει θετική δράση σε βρογχική καταρροή,

Με Άρωμα «Πελοποννήσου» η έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης PANORAMA WORLD FESTIVAL


Απόστολος Παπαφωτίου
Στη Σουηδία ταξίδεψε η Πελοπόννησος, δίνοντας δυναμικά το παρόν στην έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Σουηδούς επισκέπτες, όπως και αντίστοιχα μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο στην Stockholmsmässan, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018, με σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα των επαγγελματιών στις 16 Φεβρουαρίου, όσο όμως και εντός των έκθεσης όπου η γαστρονομία και οι πολιτιστικές επιδείξεις είχαν τον κύριο λόγο. 
Μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών προορισμών που είχαν δυναμική παρουσία και μεγάλη συμμετοχή ξεχώρισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  η οποία ενθουσίασε το κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επιχειρηματίες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες του εξωτερικού.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε στην έκθεση ο  Εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δρ. Απόστολος Ε.  Παπαφωτίου, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητώντας τη στήριξη για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων. 
Σε δηλώσεις του επεσήμαινε χαρακτηριστικά ότι  «βασική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη είναι ότι σε μια δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο μόνο με δυναμικές δράσεις εξωστρέφειας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη κρίση». Ακόμα αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και στην καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και άλλους φορείς. Τέλος υπογράμμισε ότι τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και η εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μας  δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, στην προσπάθεια μας να επιτύχουμε, μέσω της συνεργασίας μας με τις παραγωγικές τάξεις, την ανάπτυξη.
Από την έκθεση δεν έλειπαν οι συμμετοχές από τον ιδιωτικό τουριστικό τομέα της Ελλάδας, όπως αλυσίδες ξενοδοχείων και μεγάλες μονάδες σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
Την ημέρα των επαγγελματιών, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες εκδηλώσεις, μία για τον τουρισμό και μία για τη γαστρονομία και τα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας με σημαντική επιτυχία. 
Και στις δύο εκδηλώσεις απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ  Σκανδιναβίας κος Παύλος Μούρμας συνδέοντας άρρηκτα τη γαστρονομία με την ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών στην χώρα μας.
Η έκθεση PANORAMA WORLD FESTIVAL είχε συμμετοχές και από τις χώρες της Κύπρου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και από τις Φιλιππίνες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας έχει σταθερή παρουσία στα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδας, με σημαντικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας. Βασικός στόχος μας αποτελεί η ανάδειξη της Πελοποννήσου, του πολιτιστικού αποθέματος, της κουλτούρας μας και της Πελοποννησιακής Γαστρονομίας, έτσι ώστε να γίνουν σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της τοπικής οικονομίας μας.
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Editor's Pick: Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο

Η Ελλάδα ζει σε ρυθμούς Novartis, σκανδάλων, κατηγοριών για χρηματισμό και συμμορίες, με το πολιτικό σκηνικό να πολώνεται για άλλη μια φορά. Επικίνδυνα θα έλεγε κάποιος, αν υπάρχει κάτι που δεν ήταν ήδη σε κίνδυνο για να διακινδυνευτεί.
Στην Ευρώπη πάλι τα Βαλκάνια αποτελούν και αυτή τη βδομάδα ένα σημαντικό ζήτημα. Είτε γιατί η Βουλγαρική προεδρία κατάφερε να τα βάλει για τα καλά στην ατζέντα, είτε γιατί ζούμε σε

Καταρρακτώδεις βροχές και πολύ χιόνι! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/02/v10.jpg

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα

Μαχή ανόδου στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος κόντρα στους Αγίου Θεοδώρους - Σημερα αυλαία με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου εναντίον της Πρόοδου Αγίου Βασιλείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ατρομητοσ χιλιομοδιου

Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, , μετά την διακοπή του για την εορτή της Αποκριάς, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο  (24/25- 2-18) στις 3:00 μ. μ., με τα παιγνίδια της 20ης αγωνιστικής.
Η Αυλαία   της αγωνιστικής  ανοίγει σήμερα  Σάββατο , στο γήπεδο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» με τον αγώνα του Ολυμπιακού Λουτρακίου  με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. . Ο Ολυμπιακός αναζητά το  «τρίποντο»  που  θα τον φέρει πιο κοντά στην άνοδο…
Η  αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με το ντέρμπι  ανάμεσα  στον Ατρόμητο