Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στο Κύπελλο Ελλάδος... Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη 
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό τοτυ Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί και φέτος στον τελικό του θεσμού.

Αφού οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα, στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα

Αρκαδία, γενέτειρα θεών και ηρώων

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2016/10/21/24136566_dimitsana.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
Στην καρδιά της Πελοποννήσου, η Αρκαδία είναι ένας τόπος στον οποίον οι αξεπέραστες φυσικές ομορφιές και η μακραίωνη ανθρώπινη δημιουργία εναρμονίζονται σε ένα ταιριαστό σύνολο, ένας προορισμός που προσφέρεται για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και πολυήμερες διακοπές όλες κυριολεκτικά τις εποχές του χρόνου.
Την εικόνα της Αρκαδίας συνθέτουν, σε γενικές γραμμές, ο ορεινός όγκος του Mαινάλου με τις ατέλειωτες δασικές εκτάσεις, το οροπέδιο της Τρίπολης και η λεκάνη της Μεγαλόπολης με τα ομώνυμα αστικά κέντρα, ιστορικές κωμοπόλεις όπως το Άστρος, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα, οικισμοί με ιδιαίτερα αξιόλογη τουριστική κίνηση (Βυτίνα, Ίσαρης, Καρίταινα, Κοσμάς, Λεβίδι), ορεινά χωριά με παραδοσιακό χρώμα (Άγιος Πέτρος, Καστανίτσα, Καστρί, Λαγκάδια, Πιάνα, Τρόπαια), η ξακουστή πολιτεία του Λεωνιδίου, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Παράλιου Άστρους και της Παραλίας Τυρού, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι (Μαντίνεια, Μεγάλη Πόλις, Ορχομενός, Τεγέα κ.ά.) και εκκλησιαστικά μνημεία.

Koriopolis: Κάθειρξη σε 10 από τους 58 κατηγορούμενους

Koriopolis: Κάθειρξη σε 10 από τους 58 κατηγορούμενους

Ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε σε 10 από τους 58 κατηγορούμενους για το Koriopolis, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης με κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών.
Επίσης, ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε στους Καρακούλια Βασίλη, Δημόπουλο Βασίλη, Ζαβαντία Δημήτρη, Γεωρτσιάκο Βασίλη, Ντότση Θανάση, Σιδηρόπουλο Μάκη, Τζιβελέκη Μιχάλη, Βυθοπούλου Μαρία, Τσεκερίδη Γιώργο.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με εξαγορά ή αναστολή.

Αναλυτικά:

Μαρία Σπυράκη: Με ανθρώπους από το προχθες ο ανασχηματισμό


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/tzanakopoulos-500-2.jpg
Ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Αλλαγές είχαμε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στο υπουργείο Εργασίας μετά την απομάκρυνση από την κυβέρνηση της Ράνιας Αντωνοπούλου μετά τις αντιδράσεις για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε.
Ο Γιάννης Δραγασάκης αναβαθμίστηκε σε υπερυπουργό Οικονομίας αναλαμβάνοντας τη θέση του Παπαδημητρίου, παραμένοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης:

Ο ΠΑΣ πέρασε από τη Νεμεα, Ισοπαλίες σε Καμάρι και Λεχαιο

Σχετική εικόνα
Τρεις εξ αναβολής από τέσσαρους αγώνες του  πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας στα πλαίσια της 19ης Αγωνιστικής που δεν διεξήχθησαν ή δεν ολοκληρώθηκαν , το Σάββατο 2  Φεβρουαρίου, λόγω κακοκαιρίας,έγιναν σήμερα
Ο ΠΑΣ Κόρινθος πέρασε νικητής από τη Νεμέα, όπου επικράτησε με 4- 1 του Παννεμεατικού, και πέρασε και πάλι επικεφαλής σύμφωνα με την βαθμολογία της ΕΠΣ Κορινθίας 
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο Λέχαιο ,ο τοπικός Ηρακλής και ο Ισθμιακός μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το σκορ ισόπαλο 1 - 1.
Απομένει ο αγώνας του Αστέρα Δερβενίου με την Δάφνη Εξαμιλίων για να συμπληρωθεί το παζλ της 19ης Αγωνιστικής, καθώς ο αγώνας ή το υπόλοιπο του αγωνα αναβλήθηκε εκ νέου λόγω πένθους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να ολοκληρωθει το παιγνιδι του Αστέρα με τη Δάφνη χρειάζωνται ακομα 44 λεπτα αγώνα , ενω στο σκορ  ήταν μπροστά με 1 - 0 η ομάδα του Δερβενίου

Η βαθμολογία
 
1
ΠΑΣ Κόρινθος
21
63
2
Α.Σ. Κόρινθος 2006
21
60
3
Παννεμεατικός
21
35
4
Πανκαμαριακός
21
31
5
Αγ. Γεώργιος
21
30
6
Θύελλα Πετρίου
21
27
7
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
21
27
8
Ολυμπιακός Άσσου
21
26
9
Ελλάς Βέλου
21
25
10
Τενεάτης Αθικίων
21
25
11
Ισθμιακός
21
24
12
Ηρακλής Λεχαίου
21
22
13
Αστέρας Δερβενίου
20
20
14
ΑΟ Σπαθοβουνίου
21
20
15
Πανσολυγειακός
21
13
16
Δάφνη Εξαμιλίων
20
10

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ


ερτ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξασφαλίσαμε 1,7 εκατομμύρια ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού και ικανοποιούμε ένα αίτημα δεκαετιών»



Π. Τατούλης: «Το βάρος της ανάπτυξης είναι στις πλάτες των Περιφερειών» 
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την εξασφάλιση, μετά από πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, πόρων ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού.

Συνάντηση στον ΕΦΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπακαλεξης στασινος
KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ


Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη, τον Υποδιοικητή Δημήτριο Τσακίρη, και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχαν σήμερα οι Πρόεδροι της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, του ΤΕΕ, Γεώργιος Στασινός, και του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και ο σύμβουλος του ΔΣΑ, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος.

3η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ

Εμφάνιση 27992984_10155391012838177_5468483004382037405_o.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018
Συνέχεια στις Αθλητικές Διοργανώσεις που λαμβάνουν χωρά στον Δήμο μας, δίνεται αυτήν την εβδομάδα με έναν ακόμα αγώνα στην κατηγορία του Μηχανοκινήτου Αθλητισμού. 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Δεξιοτεχνιών που διεξάγονται στο Λουτράκι τα τελευταία δυο χρόνια, η START LINE διοργανώνει και φέτος αγώνα Δεξιοτεχνίας την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο χώρο του Δημοτικού Parking έναντι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου με ώρα έναρξης 11.00 π.μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως ακολούθως:
·        Λήξη Εγγραφών: Τετάρτη 28/02
·        Διοικητικός-Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 04/03 και ώρα 09.00π.μ. - 10.30π.μ.
·        Έναρξη Αγώνα: Κυριακή 04/03 και ώρα 11.00π.μ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικά μετάλλια. Υπενθυμίζουμε ότι για συμμετοχή σε αγώνα Δεξιοτεχνίας δεν απαιτείται έκδοση Δελτίου Αθλητή. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα γίνουν δεκτές είναι 50 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9812341 και 6977 660 565.

Γραφείο Τύπου

Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχουν από μία σπάνια πάθηση. Η 28 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (video)

 
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή,
Στις 28 Φεβρουαρίου 2018, σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύλλογοι και ενώσεις ασθενών που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις.
Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχουν από μία σπάνια ασθένεια.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις ΗΠΑ, ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο όταν

Θεατρικό Έργο «Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν»

1. RapMedia ΕΠΙΣΗΜΟ-ΤΕΛΙΚΟ
Εμφάνιση RAP MEDIA ΦΩΤΟ.jpg
Η Rap Media ως εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

Σας παρουσιάζουμε το θεατρικό έργο «Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν».
Επισυναπτόμενα θα βρείτε το Δελτίο Τύπου καθώς και υλικό από την παράσταση.



« Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν »


Ένα μοναδικό ταξίδι στον εξωπλανήτη Άρπα γη στον γαλαξία της Ανδρομέδας.

Το θεατρικό έργο Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν της

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ το πρόγραμμα των εργασιών του WTFL Think Tank και την προσπάθεια ανάδειξης του κεντρικού ρόλου της Ελλάδας στην πορεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής αγορά

https://static1.squarespace.com/static/56dacbc6d210b821510cf939/59199845b8a79b8c6e405eab/59199956893fc0567ac89b06/1494851357526/Elena+Kountoura.png?format=300w 
Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Πέτρος Τατούλης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κύριος Κωνσταντίνος Τσέγας σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ, στην αίθουσα συσκέψεων IDEA του ξενοδοχείου Costa Navarino, στην Πύλο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου WTFL Think Tank.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στη γενική σύγχυση ξεχάσαμε και την Βενεζουέλα! Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η είδηση (20 Φεβρουαρίου) ότι στη χώρα-πρότυπο του κ. Τσίπρας ξεκίνησε η πώληση 38,4 εκατομμυρίων petros, δηλαδή ενός νέου ψηφιακού νομίσματος που βασίζεται στα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.
Το… κρυπτονόμισμα, η αξία του οποίου είναι ίση με αυτή ενός βαρελιού πετρελαίου, σκοπό έχει να αντιμετωπίσει αυτό που ο Μαδούρο αποκαλεί «οικονομικό πόλεμο» κατά της θεάρεστης κυβέρνησής του.
Παράλληλα, οργανώνονται και οι προεδρικές… κρυπτοεκλογές της 22ας Απριλίου, με τον Μαδούρο να έχει αποκλείσει τους δύο πολιτικούς αντιπάλους του

Γιάννης Μανιάτης: «Φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο: Είναι δίκαιο, να γίνει πράξη»


Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι που άκουσα τη δήλωση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα). Σχετική ερώτηση στη Βουλή είχα καταθέσει πρόσφατα, με ειδική αναφορά στη

ΣΤΗΝ 192η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 Εμφάνιση P1050354 (2).JPG
Εμφάνιση P1050385 (2).JPGΕμφάνιση P1050393 (2).JPGΜε τιμητική πρόσκληση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έλαβε μέρος το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018 στη λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό , με την ευκαιρία του εορτασμού των 192 χρόνων της Μάχης του Ντολμά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28467664_1765279756868887_158487121553677405_n.jpg?oh=518aa5b1c5950656eef39dba7c2065b2&oe=5B43663B
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, με την ανακοίνωση του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του Νικολάου Μελισσαρόπουλου, επί χρόνια μέλος του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του συλλόγου. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο,αφού άκουσε τον Πρόεδρο που εξέθεσε στα μέλη του,την βαθειά θλίψη της κοινωνίας του Δερβενίου για τον άδικο θάνατο του Νικολάου Μελισσαρόπουλου,ο οποίος πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στον Αστέρα Δερβενίου, αφού χρημάτισε Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. 
                                ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ 
1.Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου στην κηδεία του. 
2.Να κατατεθεί χρηματικό ποσό,για φιλανθρωπικό σκοπό. 
3.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Συλλόγου στην οικογένεια. 
4.Να αναρτηθεί φωτογραφία του στα γραφεία και αποδυτήρια της ομάδος. 
5.Η ομάδα του Συλλόγου να φέρει μαύρο περιβραχιόνιο στους επίσημους αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του,στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τής. 
6.Να επιδοθεί το παρόν πρακτικό στην οικογένεια του θανόντος. 
Μη έχοντας άλλο θέμα προς συζήτηση,η συνεδρίαση έληξε. 

Ο Πρόεδρος:                                       Ο Γεν.Γραμματεας:
Κατουφας Στυλιανος                            Σιαπικας Ανδρέας

Τσίπρας από την Τρίπολη: Δεν θα συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/tsipras-tripoli-500.jpg

«Πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο και οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη, μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.