Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Κόρινθος: Έπιασαν τους ληστές γυναικών – Ανάμεσα στους δράστες και ένας ανήλικος – Τα χτυπήματα της σπείρας!

 http://www.in.gr/13259097_GRE12024904.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTclMmYxMiUyZjE3JTJmMTMyNTkwOTdfZ3JlMTIwMjQ5MDQuanBnJnc9NDg1Jmg9MCZzdD10cnVlJmJnPTE2Nzc3MjE1JmNyPWZhbHNlJmF0PTQ%3D
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, δύο ληστείες και 5 κλοπές στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, τρεις Έλληνες (38χρονος, 42χρονος και ανήλικος), αντίστοιχα.

Αυτές είναι οι νέες τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών . - Αναλυτικά οι τιμές ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος - Από πότε θα ισχύσουν

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/03/2078873-768x512.jpg
Ανακοινώθηκαν από την «Ολυμπία Οδό» οι νέες τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, οι οποίες θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Μαρτίου προς Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Οι τιμές των διοδίων, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», αναπροσαρμόζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2017.
Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10 ευρώ και αφορά κυρίως τις κατηγορίες οχημάτων με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μέτρα.
Σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό», κάθε χρόνο η τιμαριθμική αναπροσαρμογή γίνεται στο τέλος του έτους, αλλά ειδικά φέτος πραγματοποιείται με δίμηνη καθυστέρηση, προκειμένου να ενσωματώσει και την ολοκλήρωση των εργασιών στον κόμβο του Ρίου.

Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος

Παραίτηση Ρέντσι από το Δημοκρατικό Κόμμα μετά την εκλογική ήττα στην Ιταλία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/rentsi-500.jpg
Tην παραίτησή του μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία ανακοίνωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.
Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Ansa.

Τα εκλογικά αποτελέσματα

Πρώτο κόμμα στην Ιταλία αναδεικνύεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων με το 30,92% και 235 έδρες, ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η

Μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών η τιμωρία στον ΠΑΟΚ, χωρίς κόσμο με ΑΕΚ

http://www.zougla.gr/assets/images/2381008.jpg

Μηδενισμό του ΠΑΟΚ, κατακύρωση του μη διεξαχθέντος αγώνα της Τούμπας με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ, μετά τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία από αντικείμενο (ρολό χαρτιού) που ρίχθηκε από την εξέδρα.

Επιπλέον, στον «Δικέφαλο του Βορρά» επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές, που σημαίνει ότι το κυριακάτικο (11/3) ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θεατρικη ομάδα "Πειραματιστές" Ευρωστίνης :"Καλό Ταξίδι"

Φωτογραφία της Tereza Louizou.
 
Η Θεατρική Ομάδα "Πειραματιστές" αποχαιρετά το μεγάλο ευεργέτη της
Χρήστο Γεωργαντέλο που έφυγε πρόωρα για τη γειτονιά των αγγέλων.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Παράταση του Προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».



*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Εμφάνιση 18486320_426375131051997_1089633946789037566_n.jpg Παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία   για την συμμετοχή στο πρόγραμμα :  «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00

Σε μια προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες,  οδηγίες και διευκρινίσεις υπενθυμίζουμε  τα βασικότερα σημεία του Προγράμματος:

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: «ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΙΝΟΥ»



http://aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/10/nero_mpoukali_aftodioikisi.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συζητήθηκε στις 25.01.2018 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και κατά της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» («ΠΑ.Κ.Ο.Ε.») και οι ιδιώτες Δημήτρης Δεσσύλας, Αδαμαντία Πολύζου, Χαράλαμπος Κοντογιαννάτος, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Νικόλαος Πολύζος.
Το Π.Α.Κ.Ο.Ε. και οι συγκεκριμένοι ιδιώτες, είχαν καταγγείλει τον Δήμο και την

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται στους νεφρούς; Γνωρίζετε που βρίσκονται οι νεφροί; Ποια η θέση των νεφρών


 
Αν η πλάτη σας πονάει, υπάρχει περίπτωση, ο πόνος να οφείλεται στους νεφρούς. Που όμως μπορεί να είναι οι νεφροί; Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι τα νεφρά τους βρίσκονται σχετικά ψηλά στην πλάτη, ακριβώς κάτω από τα πλευρά (στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο).

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής στην Κατερίνα Στεφανίδη

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/gallery/public/4392555.jpg?itok=-nox0pzX 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Συγχαίρει επίσης όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.
Ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού το ακόλουθο τηλεγράφημα:
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη νέα παγκόσμια επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη που έρχεται να προστεθεί στις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις της. Την καμαρώνουμε για το αθλητικό ήθος της και τη δύναμη με την οποία ξεπερνά τις δυσκολίες, όπως τον πρόσφατο τραυματισμό της. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια και σε όσους συνετέλεσαν στην επίδοσή της. Συγχαρητήρια, επίσης, σε όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Αυτοί που δεν ντρέπονται τον εαυτό τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Να ντρέπεσαι τον εαυτό σου και δεν θα ντραπείς κανέναν άλλο», είχε πει ο αρχαίος φιλόσοφος Θεόφραστος. Αλλά ο Όμηρος στην Οδύσσεια αναφέρει πως «η ντροπή δεν ταιριάζει σ’ αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη».
Και τα δύο ρητά ταιριάζουν γάντι στους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη, τους οποίους άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ο Τσίπρας διόρισε αναπληρωτή του Καμμένου τον άνθρωπο που ταπεινώνει από τον Μάιο του 2010, όταν ο κ. Κουβέλης δεν είχε καταφέρει καν να εκλεγεί

Όσκαρ 2018, αυτοί είναι οι νικητές


Ολοκληρώθηκε η 90ή τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα Όσκαρ 2018, στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, με παρουσιαστή -για δεύτερη συνεχή χρονιά- τον Τζίμι Κίμελ.
Με Όσκαρ καλύτερης ταινίας βραβεύτηκε η «Μορφή του Νερού» που ήταν και το φαβορί. Η ταινία

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ! Χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο ή κάρτα δεν θα είναι πλέον δυνατή η μετακίνηση με μετρό και ηλεκτρικό

Στην τελική ευθεία μπήκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Μέχρι τις 15 Μαρτίου αναμένεται σταδιακά να κλείσουν όλες οι μπάρες του μετρό, αλλά και στον ηλεκτρικό. Η αρχή έγινε χθες, Κυριακή 04.03.2018 από τον σταθμό στο

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Εμφάνιση Prosklhsh2.jpg
Εμφάνιση 2ΠΤΥΧΟ-TE.jpg

Εμφάνιση 2ΠΤΥΧΟ-TE2.jpg

ΣΠΟΑΚ - Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Το λιοντάρι του Θρύλου , Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων τιμά τον Παναγιώτη Κελεσίδη

Εμφάνιση κελεσίδης_πρόσκληση.jpg

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Κάποιοι φαίνεται πως ξεχνούν ότι οι Ρώσοι παίζουν στην έδρα τους.

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις γνωρίζοντας την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, έθεσαν προς υλοποίηση τρεις κύριους στόχους.

Ο πρώτος, να αποκτήσουν το σύνολο των αποθεμάτων μέσα από τις δικές τους εταιρίες. 

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΕΒΡΟΣ



Η σύλληψη ενός Έλληνα Αξιωματικού και ενός Έλληνα Υπαξιωματικού την 1η Μαρτίου 2018 ήταν ένα κλασικό υβριδικό χτύπημα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων της. Μία ενέδρα των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας, από όπου και αν είχαν έρθει αδιάφορο, με τις πατημασιές στο χιόνι που οδηγούσαν στο τουρκικό έδαφος,

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παρουσιάσει τις δράσεις της Βιβλιοθήκης της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

https://www.trip2athens.com/userfiles/photos/attractions/A/A4/kapnergostasio_01.jpg?w=619&h=348&mode=crop&scale=both&quality=80 
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Νικόλαος Βούτσης, θα παρουσιάσει τις δράσεις που υλοποιούνται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 18:30.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χαιρετισμούς φορέων που συνεργάζονται με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής σε προγράμματα που οργανώνονται στο κτήριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου (οδός Λένορμαν 218).
Θα προηγηθεί, στις 17:30, ξενάγηση των παρευρισκομένων στην πολυμεσική έκθεση «Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική» και στα Τμήματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής που στεγάζονται στον χώρο.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


Σοκ στην Ιταλία: Πέθανε ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/Astori-devid-pethane-500.jpg 
Θρηνεί το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Ντάβιντε Αστόρι, αρχηγός της Φιορεντίνα, και διεθνής με την εθνική Ιταλίας απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών.
Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός βρισκόταν με την αποστολή των «βιόλα» στο Ούντινε για τον αγώνα της ομάδας του με την Ουντινέζε αλλά το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο πρωινό στο ξενοδοχείο ανησύχησε τους ανθρώπους της ομάδας.
Όταν τον βρήκαν ήταν ήδη αργά αφού ο Αστόρι ήταν νεκρός. Το δυσάρεστο νέο