Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το υπόμνημα της Ελένης Αλειφέρη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο, το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καταρχάς και επί του περιεχομένου του αποσταλέντος σε μένα από 22-3-2018 εγγράφου σας, σας γνωρίζω ότι εκλαμβάνω ως μάλλον εξ εσφαλμένης διατυπώσεως το αναγραφόμενο ότι με καλείτε για «παροχή εξηγήσεων» αντί του ορθού «για παροχή ενημερώσεως» καθόσον δεν αισθάνομαι, ούτε είμαι, εγκαλούμενη από οποιονδήποτε επειδή τήρησα τη νομιμότητα στο πλαίσιο των

Η Περιφερειακή Αρχή ζητά την παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη


 
Δελτίο Τύπου Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
          1.  Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
       2.      Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
            3.      Οι μονομερείς ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλεί με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.
        4. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
         5.  Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
6.       Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το Δημήτρη Γαλάνη


https://www.astros-kynourianews.gr/wp-content/uploads/2018/01/keri-syllyphthrio-sorrow.jpg«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημήτρη Γαλάνη, ενός σπουδαίου ευπατρίδη της διασποράς, του πρώην προέδρου της Παναρκαδικής Αδελφότητας Καναδά.
Διατήρησε ισχυρό το Αρκαδικό στοιχείο και μόχθησε με αυταπάρνηση για την ενίσχυσή του με την πολύπλευρη δραστηριότητά του.
Υπήρξε ακέραιος χαρακτήρας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και εξέχουσα προσωπικότητα της Αρκαδικής διασποράς.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δεν είναι τοξικό το νέφος με την αφρικανική σκόνη


afrikaniki_skoni_mpexrakis_apempe.JPGΚαθησυχαστικός εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει τον αττικό ουρανό.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θολό τοπίο στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Η κυβέρνηση δεν επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες - Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη

https://www.dailythess.gr/wp-content/uploads/2017/03/mpakogianni1-750x500.jpg 
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί βασική παράμετρο της επιχειρηματικής στρατηγικής και ένα ξεχωριστό εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Έτσι, οι Εκθέσεις

Επιστολή Στασινού σε ΕΦΚΑ για άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου Πετρόπουλου για τη μη είσπραξη των αναδρομικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-04/stasinos-thumb-large.jpgΝα εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή εγκύκλιος Πετρόπουλου από τον ΕΦΚΑ για την κατάργηση των αναδρομικών της Ειδικής Προσαύξησης, με αναστολή της διαδικασίας είσπραξης (και της ισχύος των σχετικών ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ) αλλά και με συμψηφισμό ή επιστροφή (όπου απαιτείται) των αντιστοίχων χρεώσεων για όσους έχουν ήδη καταβάλλει το σχετικό ποσό, ζητά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός από τον ΕΦΚΑ.

Κύκλος σεμιναρίων ενημέρωσης του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με θέμα: ″Ανθρώπινες και Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό


Εμφάνιση ΦΩΤΟ.jpg
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας το σεμινάριο ενημέρωσης με θέμα: ″Ανθρώπινες και Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό″, που οργάνωσε  ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων. Παρουσίαση του θέματος έγινε από το σύμβουλο τουριστικής προβολής του Συνδέσμου μας κ. Νότη Μαρτάκη, Πρόεδρο του ομίλου MTC Group.
Στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και πολίτες με ενδιαφέρον για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής παρακολούθησαν το σεμινάριο και έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και στους άλλους Δήμους -          Μέλη του Σ.Π.Ο.Α.Κ., μετά τον Δήμο Σικυωνίων και τον Δήμο Θηβαίων, έτσι ώστε να υπάρξει συνεργασία και κοινή προσπάθεια για τη συνολική προβολή και ανάπτυξη των περιοχών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο.

Σ.Π.Ο.Α.Κ.«ΟΑΡΙΩΝ»

Βαγγέλης Γούργαρης Πανικός στην Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου από τα τεκταινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

https://i.ytimg.com/vi/TpXATBt22L0/maxresdefault.jpg 
Ζούμε ένα πρωτόγνωρο γεγονός, ερευνώνται καταγγελίες για παρακολούθηση και υποκλοπές στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη. 
Στη χθεσινή (26-3-2018) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών και μπλοκάρισε τις διαδικασίες. 

Κώστας Βλάσης: «Τρία χρόνια Αριστερής Απόγνωσης – Καιρός για Ελπίδα! – Η Περίπτωση της Αρκαδίας! Πάντα μάχομαι για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορώ!»


Εμφάνιση 3.jpg 
Δελτίο Τύπου


Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης κατά τη χθεσινή ομιλία του με θέμα: «Τρία χρόνια Αριστερής Απόγνωσης – Καιρός για Ελπίδα! – Η Περίπτωση της Αρκαδίας».
Προσκεκλημένοι ήταν οι ετεροδημότες Αρκάδες, που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, με πιο «ηχηρή» παρουσία εκείνη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

Ερώτηση Γ. Ψυχογιού για την κράτηση μεταναστών που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg

Πενήντα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό – κατέθεσαν Ερώτηση σχετικά με τις συλλήψεις και την κράτηση μεταναστών που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Η Ερώτηση απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής και αφορά σε μετανάστες και μετανάστριες που έχουν ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και μάλιστα είναι εν δυνάμει δικαιούχοι νόμιμης

Το 1821, ο Μακρυγιάννης και η παράδοση

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας
 
Το Ορθόδοξο Χριστιανικό και πατριωτικό φρόνημα των επαναστατών του 1821 καταδεικνύει αριστοτεχνικά με τα κείμενά του ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης. Γεννήθηκε το 1797 σε ένα χωριό κοντά στο Λιδωρίκι Φωκίδος και πέθανε το 1864 στην Αθήνα. Μετέσχε σε πολλές μάχες του Αγώνος και πρωτοστάτησε στις 3 Σεπτεμβρίου 1843 στην εξέγερση που είχε ως αποτέλεσμα την παραχώρηση Συντάγματος από τον

Για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό


Γράφει η
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Το 1992, χρονιά κατά την οποία διοργανώθηκε η σπουδαία Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και κατά την οποία  υιοθετήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνθήκες, όπως η Συνθήκη-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και η Σύμβαση για την Προστασία της Βιοποικιλότητα, αλλά και διάσημων πλέον πολιτικών κειμένων, όπως η Ατζέντα 21, ορίστηκε και η 22η Μαρτίου να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ώστε να αποτελεί μια συνεχή υπενθύμιση

Γι’ αυτό τους έχουν στα όπα-όπα οι δανειστές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στις 21 Μαρτίου και μέσα στην απόλυτη σιωπή, ο κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «γερμανικός ΟΤΕ» έγινε ακόμη… γερμανικότερος.
Η Deutsche Telekom, που έχει στην κατοχή της το 40%, απέκτησε ένα επιπλέον 5% του ΟΤΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του Οργανισμού.
Για να καταλαβαινόμαστε, αυτό συνέβη επειδή κατά την πώληση του 5% του Οργανισμού, δεν υπήρξε ουδείς άλλος ενδιαφερόμενος, με την διαδικασία υποβολής προσφορών να εξελίσσεται σε μέγα φιάσκο.
Γιατί συνέβη αυτό; Μα επειδή η κυβέρνηση των