Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Να δούμε πραγματική πρόοδο στο Κορινθιακό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 https://www.epskor.gr/images/%20.jpg
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
30-03-2018
‘Έγινε χθες στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων η προγραμματισμένη συγκέντρωση των ομάδων της Α΄  και  Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας με το Δ.Σ της Ένωσης. Παραβρέθηκε  σχεδόν το σύνολο, των εκπροσώπων των προσκεκλημένων σωματείων. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός της τοποθέτησης, σχετικά με τα θέματα της συνάντησης, μεγάλου αριθμού

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ζητούν την παραίτηση της Αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίνας Ελένης Αλειφέρης - είναι βέβαιο ότι εν τοις πράγμασι έχει θέσει τον εαυτό της εκτός της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου.


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Δελτίο Τύπου Εκτελεστικής Επιτροπής

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκφράζοντας την κοινή τους βούληση και προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις της κας Αλειφέρη, η οποία με προκλητικότητα καταφέρεται εναντίον τους, δηλώνουν τα εξής:
«Η κα Αλειφέρη αποσιωπά σκοπίμως το γεγονός ότι σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την άμεση διαλεύκανσή του από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές. Επιπρόσθετα ψευδώς τους καταλογίζει έλλειψη στήριξης προς το πρόσωπό της και καταφέρεται εναντίον των συναδέλφων της με απαράδεκτους ισχυρισμούς, όταν η ίδια απέκρυψε το γεγονός εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης της προς αυτούς. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει εκ των υστέρων τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, αρνούμενη ωστόσο να παράσχει κάποια ενημέρωση ζητώντας γραπτώς τα ερωτήματα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής !
Με τη στάση της η κα Αλειφέρη προδήλως αποκαλύπτει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα πρόσωπα και το θεσμό του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Της επισημαίνουμε ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί θεμελιώδη αρχή άσκησης χρηστής διοίκησης και εξουσίας και απαραίτητη προϋπόθεση συνεργασίας σε ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα.
Η κα Αλειφέρη στην Εκτελεστική Επιτροπή χαρακτήρισε το θέμα αυστηρά προσωπικό και νομικό, ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις της αρέσκεται να το χαρακτηρίζει πολιτικό.
Σε ότι αφορά την άποψή της, την οποία με περίσσιο πολιτικό θράσος διατυπώνει δημόσια, ότι στη θέση της Αντιπεριφερειάρχη βρίσκεται γιατί εκεί την επέλεξαν οι πολίτες, της υπενθυμίζουμε ότι εκεί τοποθετήθηκε με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πελοπόννησος κ. Πέτρος Τατούλης και τα μέλη της παράταξης και όχι η σταυροδοσία των πολιτών. Αγνοεί επίσης επιδεικτικά και υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους υποψηφίους και εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Μεσσηνίας.
Επανερχόμαστε και της επισημαίνουμε ότι εάν διαθέτει την ελάχιστη πολιτική «ευθιξία» οφείλει να παραδώσει την παραίτησή της στον Περιφερειάρχη. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί της, καθώς είναι βέβαιο ότι εν τοις πράγμασι έχει θέσει τον εαυτό της εκτός της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου.

Γ. Ψυχογιός: «Ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης.»

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg

Σε συνέχεια κοινοποίησης επιστολής κατοίκων του Ξυλοκάστρου με θέμα «Διάβρωση Παραλίας και παράκτια προβλήματα», προχωρήσαμε σήμερα με τους δύο συναδέλφους βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη και Γιώργο Τσόγκα, σε κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή.

Στην Αναφορά, η οποία απευθύνεται προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποιούμε την Επιστολή των δημοτών και ζητούμε ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων.

Όπως τονίζουμε στο κείμενο της Αναφοράς:

«Στην Επιστολή των δημοτών επισημαίνεται το επιδεινούμενο πρόβλημα της διάβρωσης των παράκτιων περιοχών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η ανάγκη άμεσου σχεδιασμού ενός προγράμματος κατά της διάβρωσης έπειτα από ολοκληρωμένη μελέτη».


Κόρινθος, 02.04.2018
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μέσα στο 2018 παραδίδουμε στους πολίτες το Τζάνε – Καλαμάκι»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-Wpo0bseL15gGP_NS_uviyc1z8o7ZhWkRBmXHfM50JdK8HK9BRsQHHHbhmLc4Y10C9KiT8xTK4-xE23sknUIEQjjLIe195J-LmI3D8Hg_EUtNnI83qY-UVuUmHUnlGZKEgNfQ1lH62GXZ/s1600/d4aabafaf38949cc427ea842b64300de_XL.jpg
Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Επαρχιακή Οδός Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα «Τζάνε» - έξοδος Καλαμακίου, β΄ φάση» προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Πρόσκληση, Τελικός 3rd IST Pylos

Εμφάνιση Invitation 3rd IST Pylos.jpgΜε ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στον τελικό του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, στο Δημοτικό Στάδιο, στην Πύλο. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Παρούσα και η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ΄΄Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄ στις εορτές εξόδου της Ι.Π Μεσολογγίου



Εμφάνιση DSCN5680.JPG
Για 13η συνεχή χρονια η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ΄΄Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄ έδωσε το παρόν στις εορτές εξόδου της Ι.Π Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα έλαβε μέρος στην πρωινή πομπή, την Κυριακή 1η Απριλίου  2018 με περίπου 40νέους και παλιούς μουσικούς της Φιλαρμονικής.
Επίσης απο την Ανατολική Αιγιάλεια το παρόν έδωσε και ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος - Φιλαρμονική Ακράτας.
Τα Θρησκευτικά  εμβατήρια  όπου απέδωσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονικη Αιγείρας ΄΄Ιωάννης Κοκονέτσης ΄΄ ονομάζονται ΄΄Άγιος Μηνάς΄΄ του Σπυρίδωνος Προσωπάρη και ΄΄Άγιος Ελισσαίος΄΄ σε σύνθεση των μουσικών της Φιλαρμονικής Βουρλιώτη Πρόδρομου και Μίχαλου Δημήτρη.
Τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Δημοτική αρχή της  Ι.Π Μεσολογγίου για την άψογη συνεργασιά τόσο την ώρα της λιτανείας ,όσο και μετα το πέρας της εκδήλωσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία - Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/02/ntora-mpakogianni-1021x580.jpg 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

 
Θέμα: Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία
 
Εικόνες κατάρρευσης παρουσιάζουν οι υπηρεσίες ελέγχου του Γενικού Χημείου του Κράτους και του γενικότερου ελέγχου της αγοράς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων (να σημειωθεί ότι οι περισσότερες διευθύνσεις είναι υποστελεχωμένες), οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα και αντιδραστήρια, καθυστερούν σημαντικά τις διαδικασίες ελέγχου.

Δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού για τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του «νέου εξοικονομώ» που συνεχίζονται

Αποτέλεσμα εικόνας για στασινοσΜετά την σημερινή ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και τα προβλήματα που συνεχίζονται, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου εξοικονομώ και οι τεχνικές δυσκολίες στις επιβεβαιώσεις στοιχείων και ολοκλήρωσης των αιτήσεων συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, όπως πληροφορούν το ΤΕΕ δεκάδες μηχανικοί που προσπαθούν από το πρωί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες – εντολείς τους.

Με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών και οι παράδρομοι του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη τα έργα «Βελτίωσης των παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης από διάβαση Σκοπής – Πελάγους, έως της διάβαση Μάκρης» και «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών»
Ειδικότερα, τα έργα που εντάχθηκαν έχουν ως εξής:

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης

https://i1.wp.com/arouraios.gr/wp-content/uploads/2018/04/132900.jpg?w=735 Σε ηλικία 53 ετών άφησε  την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής, ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τρία αδέλφια που βρίσκονται πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2018


 http://enloutrakio.gr/wp-content/uploads/2016/02/IN-blasios-xylokastro.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Ξυλόκαστρο :  02-04-2018
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. πρωτ.:     3403
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
& ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2018

Κουβέντα για το τέταρτο τρίμηνο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το δ΄ τρίμηνο του 2017 υπήρξε χωρίς αμφιβολία από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων (εξαιρώ πάντα την περίφημη πρώτη φορά αριστερά του 2015 που, ωστόσο, είχε σοβαρές επιπτώσεις στο 2016).
Δεν βλέπω, όμως, να λέει κανείς κουβέντα.
Διότι εκτός από την ισχνότατη ανάπτυξη της τάξης του μόλις 0,1% που παρουσιάστηκε στο τέταρτο τρίμηνο (σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο) σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, είχαμε και τα άλλα.
Μπορεί σε κάποιους τομείς υπηρεσιών να είχαμε αύξηση (σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα του 2016,

Τι συμβολίζει η Μεγάλη Δευτέρα σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη

 
Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η αρχή της Εβδομάδας των Παθών, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία.
Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.
Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος έκανε ενάρετη

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξασφαλίζουμε το έργο της προστασίας του Κορινθιακού από τις μέδουσες»


 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας του έργου «Προστασία κολυμβητικών περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη», προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Εθελοντική δράση φροντιστηρίου στο Ξυλόκαστρο…


 Εμφάνιση DSC02967.JPG
Της Γιώτας Μπάγκα

Το Σωματείο «Αλληλεγγύη» εθελοντών Ξυλοκάστρου είναι ένα σωματείο που δραστηριοποιείται στην κοινωνική μέριμνα και προσφορά σε ευάλωτους συμπολίτες μας, όχι μόνο στο Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης στον οποίο ανήκουν γεωγραφικά, αλλά και σε όλο σχεδόν το Νομό Κορινθίας. Στο

Η Έξοδος του Μεσολογγίου 2018 - Σάββατο 31 Μαρτίου / Κυριακή 1 Απριλίου (βίντεο)




Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2018 - Συμμετοχή Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου


 
Η χθεσινή πρώτη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου σημαδεύτηκε με μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για εκείνη, διότι έξι μουσικοί της (Ανδριάνα Σανδραβέλη, Κωνσταντίνος Ψαρρός, Γιάννης Ψαρρός, Μιρένα Βαβαρέτου, Νίκος Καλάης καί Παναγιώτης Παναγάκος) της πλαισίωσαν μουσικά την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, μαζί με ακόμα τέσσερις ντόπιους μουσικούς του Μεσολογγίου (Χρηστος Κουντουρης, Σιμος Μαρκουτσας, Παρασκευη Μαγδαληνου και Χρυσά Μαγδαληνου)!

Η Κέρκυρα έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία και μπήκε σε περιπέτειες

Η Κέρκυρα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Λαμία, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Super League, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της ΑΕΛ (3-0), βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «Φαίακες» έχουν 21 βαθμούς έναντι 22 της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε στους 25 και συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της.
Να σημειωθεί ότι στο 90΄ τραυματίστηκε ο Μπουλούλης σε μία εναέρια σύγκρουση με τον Ασίγκμπα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα (είχε αιμορραγία στο κεφάλι) και η Λαμία έπαιξε στις καθυστερήσεις με δέκα παίκτες, αφού ο Μπάμπης Τεννές είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78΄ Μυτίδης), Τουράμ (83΄ Αρτυματάς), Παμλίδης (28΄ Ζορμπάς), Σιόντης, Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν, Γρομητσάρης
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (78΄ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Μπούντνικ (86΄ Αντρονικ), Τσούκαλος (62΄ Βάντερσον), Ασίγκμπα
Οι σκόρερ στις συναντήσεις της 26ης αγωνιστικής:
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(14΄ Μάρκος Πάουλο)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2
(36΄ Τζάλμα Κάμπος, 56΄ Κρέσπο)
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-1
(4΄ Νιασέ – 49΄ Ανσαριφάρντ)
Πανιώνιος – Ξάνθη 0-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 3-0
(11΄ Κονέ, 66΄, 72΄ Αλμπάνης)
Κέρκυρα – Λαμία 0-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0
(30΄, 68΄ Αραούχο, 52΄ Γκάλο)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 02/04
Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)
1. ΑΕΚ 60
2. ΠΑΟΚ 52
3. Ολυμπιακός 51
4. Ατρόμητος 47
5. Ξάνθη 36
6. Πανιώνιος 34
7. Αστέρας Τρίπολης 33 -25αγ.
8. Παναιτωλικός 32
. Παναθηναϊκός 32
10. Λεβαδειακός 31
11. ΠΑΣ Γιάννινα 30 -25αγ.
12. ΑΕΛ 26
13. Λαμία 25
14. Απόλλων Σμύρνης 22 -25αγ.
15. Κέρκυρα 21
16. Πλατανιάς 10 -25αγ.
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
** Από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ο «δικέφαλος του βορά» έχει εφεσιβάλλει την απόφαση.