Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Τιμητική διάκριση για τον Ευρωστίνιο καθηγητή Γεώργιο Γεωργαντόπουλο από το SAVEETHA UNIVERSITY της Ινδίας - Επίτιμος καλεσμένος στο συνέδριο idcmas 2018, για να ανοίξει την διεθνή επιστημονική συνάντηση guest of honour.


Σημαντική τιμή και  επιτυχία για τον Ευρωστίνιο καθηγητή , πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Ευρωστίνης κ. Γεώργιο Γεωργαντοπουλο λαμβάνει  χώρα τις προσεχείς ημέρες. Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του  chennai στην Ινδία, το saveetha university  τον προσκαλεσε σαν επίτιμο  καλεσμένο στο συνέδριο idcmas 2018, για να ανοίξει αυτήν την διεθνή επιστημονική συνάντηση guest of  honour
Ο Ευρωστίνιος καθηγητής θα είναι ο πρώτος επίτιμος ομιλητής του  συνεδρίου τιμώντας πάνω από 500 συνέδρους, καθηγητές και φοιτητές από ολο τον κόσμο.

Κρέμασαν τον Βαραββά στη Νέα Κίο Αργολίδας


Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, κατά την περιφορά του Επιταφίου, αναβιώνει στη Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, ένα παμπάλαιο έθιμο. 
 Πρόκειται για το έθιμο της καύσης του Βαραββά που μας έρχεται από την Κίο

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της τ. βουλευτή Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Νάντιας Γιαννακοπούλου | Newsit.gr
Δύσκολες ώρες περνάει αυτές τις Άγιες ημέρες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ... 
Σύμφωνα με το therrosnews, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή η μητέρα της πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου, Κατερίνα.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Εμφάνιση dimos-gortynias-pasxa-efxes-2018-2.jpg

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ Βλάσης Τσιώτος

η εικόνα προφίλ του Βλάσης ΤσιώτοςΕύχομαι η φλόγα της Ανάστασης να ανάψει στις καρδιές όλων μας, να γαληνέψει τις ψυχές μας και να ζεστάνει τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 Βλάσης Τσιώτος

ΑΡΚΑΣ - Επείγοντα περιστατικά


Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Σκηνικά: Ανδρέας Καρβουντζής
Χορογραφίες: Μαριαλένα Γεραλή

Είκόνες από τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της (Σωτήρας) Μεταμορφώσεως του Κυρίου στα Μεντουριάνικα ( τ. κ. Χελυδορίου)





Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής υπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου πρωτοψάλτη κ. Ηλία Γιουρούκου.

Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής από τηλεοπτικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 & στον STAR, με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής υπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου χοράρχη, πρωτοψάλτη & πρώην Προέδρου Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Ηλία Γιουρούκου.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ


Άγιον Πάσχα 2018    

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 25η
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης κορινθου
Προς
τον Ιερόν Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς
και Αποστολικής Μητροπόλεώς μας.


Τέ­κνα μου εν Κυ­ρί­ω α­γα­πη­τά,

«Των θυρών κεκλεισμένων όπου ήσαν οι μαθηταί συνηγμένοι δια τον φόβον των Ιουδαίων, ήλθεν ο Ιησούς και έστη εις το μέσον, και λέγει αυτοίς˙ ειρήνη υμίν » (Ιω. κ’, 19).

Μέσα στον φόβο, μέσα στο αμπαρωμένο δωμάτιο, «όπου ήσαν οι μαθηταί συνηγμένοι» η απροσδόκητη επίσκεψη, η ακτίνα του θείου φωτός, η πνοή της λεπτής αύρας, που διώχνει τον τρόμο, που απαλύνει την αγωνία, που κατευνάζει τα κύματα της ψυχής.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είχαν γεμίσει την ψυχή των αγίων μαθητών του Χριστού πικρία. Οι μαθητές είχαν ζήσει το Πάθος του Διδασκάλου των.

ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ: « Σύνορα Υπό Αμφισβήτηση »


Γράφει ο Ιωάννης Κούκιος

« Σύνορα Υπό Αμφισβήτηση » Δυστυχώς μετά την συνένωση των δήμων Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης, η κατάσταση της Ευρωστίνης συνεχώς χειροτερεύει.
Το εύκολο θα ήταν ως νέος Ευρωστίνιος πολίτης να ρίξω την ευθύνη για το χάλι που επικρατεί στην δημοτική μου ενότητα, στην κυβέρνηση που νομοθέτησε τον Καλλικράτη ή στο ΔΝΤ. Δεν θα το κάνω όμως, αφού έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα δήμων που η συνένωση βοήθησε στο να αναπτυχθούν & να λυθούν προβλήματα που χρόνια βασάνιζαν τις τοπικές ενότητες. Ας πάμε όμως

ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ ( 21 - 4 - 1995) video

   Μεγάλη Παρασκευή 21/4/1995  στο Δερβένι

Μεγάλη Παρασκευή - Οι επιτάφιοι στο Δερβένι

https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/30128080_10215558833901807_7488166603155046400_n.jpg?_nc_cat=0&oh=11564f1a7c1ec76acc9864e7f48a2d77&oe=5B70B15C
Επιτάφιος Ιερού Ναού Αγίου Τιμίου Προδρομου και Βαπτιστού Ιωάννου Δερβενίου
(φωτο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ) 
Φωτογραφία της Voula Kanellopoulou.
Επιτάφιος Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δερβενίου
(Φωτο: ΒΟΥΛΑ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ)

Η κατανυκτική μυσταγωγία της περιφοράς του Επιταφίου θέλει κάθε χρόνο την ετοιμασία της. Ο στολισμός του έχει ιδιαίτερο εθιμοτυπικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η κατασκευή του δεν είναι τυχαία: Όπως πιστεύεται, το επάνω μέρος του συμβολίζει τον ουρανό και το επίπεδο που υπάρχει στη μέση συμβολίζει τη Γη. Η παράδοση που θέλει τις γυναίκες να ξενυχτούν στολίζοντας τον Επιτάφιο με λουλούδια όλων των χρωμάτων και των αρωμάτων, τηρείται πιστά κάθε χρόνο, στο Δερβένι , άλλα και σε όλα τα χωριά της περιοχής μας.