Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας,,,


 Φωτογραφία του Basilis Lalos.
Στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο πρωταγωνίστριες στην υπόθεση τίτλου, ομάδες της Κορίνθου συνέχισαν το νικηφόρο τους ταξίδι με  εντός έδρας, νίκες . Ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε με 5 – 1 επί του καταδικασμένου  με υποβιβασμό, Σπαθοβουνίου, και η Κόρινθος 2006, νίκησε στο ΔΑΚ, με 4  1τον Παννεμεατικό. Στα Αθίκια, ο Τενεάτης, νίκησε με 2 – 1 την Θύελλα Πετρίου, ενώ ο Ισθμιακός έμεινε στο ισόπαλο 3 – 3 με τον Πανκαμαριακό, στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ».
 Στο Δερβένι ο Αστέρας επικράτησε με 2 – 0 επί του Ολυμπιακού Άσσου και στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής  νίκησε με 3 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου. Στο Βέλο η Ελλάς επικράτησε με 3 – 1 επι του Αγιου Γεωργίου, ενώ στο ντέρμπι της ουράς η Δάφνη  Εξαμιλίων έχασε 2 - 3 από τον Πανσολυγειακό .
                                    
Η 27η αγωνιστική
Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Άσσου 2 - 0
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ηρακλής Λεχαίου 3 - 0
Ελλάς Βέλου - Αγιος. Γεώργιος 3 - 1 
ΠΑΣ Κόρινθος  - ΑΟ Σπαθοβουνίου 5 - 1
Τενεάτης Αθικίων  - Θύελλα Πετρίου 2 - 1
Α.Σ. Κόρινθος 2006 – Παννεμεατικός 4 - 1
Ισθμιακός – Πανκαμαριακός 3 - 3
Δάφνη Εξαμιλίων – Πανσολυγειακός 2 - 3

H Bαθμολογία
1
ΠΑΣ Κόρινθος
26
78
2
Α.Σ. Κόρινθος 2006
26
75
3
Παννεμεατικός
27
44
4
Πανκαμαριακός
27
38
5
Θύελλα Πετρίου
27
37
6
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
27
37
7
Αστέρας Δερβενίου
27
37
8
Αγ. Γεώργιος
27
36
9
Ελλάς Βέλου
27
35
10
Τενεάτης Αθικίων
27
34
11
Ηρακλής Λεχαίου
27
31
12
Ισθμιακός
27
29
13
ΑΟ Σπαθοβουνίου
27
28
14
Ολυμπιακός Άσσου
27
26
15
Πανσολυγειακός
27
16
16
Δάφνη Εξαμιλίων
27
15

Σε Δερβενι , Καλαμάτα και Κιάτο το Final-4 του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΣΠΕΠ.

http://korinthosnews.gr/uploads/images/newspage/18-04-26_101527_final.jpg 
Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί
το
Final-4 του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΣΠΕΠ.

Μετά τον «Μαραθώνιο του πρωταθλήματος που ξεκίνησε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, με την συμμετοχή 52 ομάδων όπου σταδιακά προέκυψαν οι τέσσερις (4) φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Final-4 είναι
ο ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ,
ο ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ,
ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. και
ο ΝΟΚαλαματάς «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

 
Οι αγώνες την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές πόλεις και οι Τελικοί την δεύτερη μέρα, στην φιλόξενη πόλη του Κιάτου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το 'αγνωστο μαρτυρικό χωριό της Κορινθίας.AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 21 ΜΑΙΟΥ 1944 = ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/309904_597087970303115_601623933_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeEG0mTNB7H939jCOZd2O6kltrl2c9gWNmZZwQeBZseXDrngoaYArPgUHrK6syOgnQ-npONQXH6hP8er0gfNF8PusAfkXEqTpsWy49pYAnTPRA&oh=3f39207d55808680477f43a4a3e5b5a1&oe=5B5555D9 
Γράφει η Σωτηρία Δημοπούλου 

Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Διαμέρισμα Πιτσά του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Νομού Κορινθίας, (Άνω και Κάτω οικισμός), απέχει 128 χλμ. από την Αθήνα και βρίσκεται κατά μήκος της παλαιάς οδού Αθηνών - Πατρών. Κατά τη κατοχική περίοδο το χωριό κατεστράφη ολοκληρωτικά από τους Ναζί χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ανακηρυχτεί επίσημα ως «μαρτυρικό».

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 11 και κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ στις 12 Μαΐου

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει ως χρόνο διαβούλευσης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I»  που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη ΚΕΔΕ, διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.
Παρά το κοινό αίτημα της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού να υπάρξει δίμηνη διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να περιορίσει το διάλογο στο ασφυκτικό διάστημα  μέχρι τις 14 Μαΐου.
Ως εκ τούτου υποχρεούμαστε να τροποποιήσουμε τον «Οδικό Χάρτη» και τα χρονοδιαγράμματα σύγκλησης των θεσμικών μας οργάνων, με δεδομένη την ανάγκη για μαζική συμμετοχή και ισχυρή απάντηση της Αυτοδιοίκησης.
Με βάση το νέο «Οδικό Χάρτη», οι ημερομηνίες συνεδρίασης των θεσμικών μας οργάνων τροποποιούνται ως εξής:

Εντονότατη αντίδραση ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ¨"

 
 

Γ. Πατούλης , Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους αναβάλλεται για το αόριστο μέλλον

Διαπιστώνουμε ότι δεν προωθούνται σημαντικές τομές , δεν προωθείται η αποκέντρωση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση, δεν εισακούστηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που καταθέσαμε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο δημόσιο διάλογο.

Με εξαίρεση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος , που θα δημιουργήσει

Στη δημοσιότητα ο «Κλεισθένης 1» – Τι περιλαμβάνουν τα 237 άρθρα του (ν/σ)

Σήμερα στις 4 το μεσημέρι απέστειλε το Υπουργείο  Εσωτερικών στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με

Ερώτηση Χρίστου Δήμα και Ανδρέα Κατσανιώτη: Ανάγκη ολιστικής μελέτης για τον Κορινθιακό Κόλπο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMnuhG_M1ev2js50vsqlH2764oF3fP7XtUf8bFlUQ729N8SMyvMaG-19nrVRZRmEEUFp9nrgGlxUYhNcuHr7vlUExOmdr1hdgRl06cbCvuESsc2oTRzmHYhYxFOodi-yFU4LOo2dwJyDQ/s1600/dimas+kastaniotis+kor+orizntes.png
Το ζήτημα της εκπόνησης μιας ολιστικής μελέτης για τον Κορινθιακό Κόλπο αναδεικνύουν με κοινή Ερώτηση τους προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης. Οι βουλευτές στο κείμενο τους σημειώνουν πως μια μία ολιστική περιβαλλοντική μελέτη που να αναλύει επιστημονικά και τεκμηριωμένα -ζητήματα μεταξύ άλλων όπως η διάβρωση των ακτών και ο υπερπληθυσμός των μεδουσών- θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
 Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ .ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 68


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ .ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 68

Μόνο σε συνδρομητές πλέον και η OnLine ανάγνωση του Πολιτιστικού Βήματος Φενεού!
H δυνατότητα της OnLine ανάγνωσης της εφημερίδα μας σε μορφή pdf θα παρέχεται μόνο σε συνδρομητές.
Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε και να διαβάζεται την εφημερίδα του Φενεού ηλεκτρονικά ενημερώστε μας με email στο ilaliotis@yahoo.gr ή στο Τηλέφωνο 6976 343084.
Εάν επιθυμείτε επίσης να λαμβάνετε την εφημερίδα ταχυδρομικά κάθε μήνα στο σπίτι σας ενημερώστε μας στους πιο πάνω αριθμούς!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ:
Ηλεκτρονικά: 15 Ευρώ το χρόνο
Ταχυδρομικά και αποστολή εφημερίδας στο σπίτι σας: 30 Ευρώ το χρόνο.

 Και τόσα άλλα ενδιαφέροντα Φενεάτικα θέματα γραμμένα με νοσταλγία για εσάς…
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

6976 343084

Γκούρα: «Όλοι μαζί στηρίζουμε το Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας»


http://www.olvioshotel.gr/wp-content/uploads/2016/02/plateia.jpg

Την Τρίτη, 24 – 04 – 2018 στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συζήτηση με θέμα: «Όλοι μαζί στηρίζουμε το Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας». Εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών

Μάχες για άνοδο και παραμονή στην Β. Κορινθίας


Με τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής (16:30), το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Και ενώ ο ΠΑΣ Κλένια έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία, η αγωνία συνεχίζεται  για τέσσερες ομάδες που διεκδικούν ακόμα δύο «εισιτήρια» ανόδου. 
Οι ομάδες αυτές είναι  οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Σαρωνικός Γαλατακίου , ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου.  Στους Κυριακάτικους αγώνες ο ΠΑΣ Κλένια αγωνίζεται εκτός έδρας, με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , μία ομάδα που θέλει πάση θυσία «τρίποντο» για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία, όπως το αναζητά και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού που αγωνίζεται , στο Ξυλόκαστρο , κόντρα στον αδιάφορο Πανευρωστινιακό. 
Στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τη ομάδα των Ταρσινών, ενώ ο Ποσειδών Κυράς Βρύσης, στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.   
Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει την Περαχώρα, σε αγώνα που θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το GREEKRADIO WEB CHANNEL, ενώ στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» Δερβενίου, η Λυκοποριά υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. 
Τέλος ο Κύψελος αγωνίζεται στην Κόρινθο με το Φωκά Αρχαίων Κλεωνών και στο Ζευγολατιό , ο Αρης Βοχαϊκού με τον Αστέρα Κοριίνθου.

Χορτάριασαν παιδικές χαρές στο Ξυλόκαστρο


Παιδική χαρά πνιγμένη στο χορτάρι και μη πάει το μυαλό σας σε κάποιο απομονωμένο, ξεχασμένο, χωριό...όχι..