Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τι λένε οι πληροφορίες για τα πρώτα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.:«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Γκάλη, στο Επικρατείας ο Μεϊμαράκης

psifodeltia-ndkleidwse-i-upopsifiotita-gkali-sto-epikrateias-o-meimarakis 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, έχει αρχίσει μαζί με τους συνεργάτες του να συμπληρώνει το παζλ με τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη των πρόεδρων των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Μάλιστα στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την διαδικασία καθώς η συμμετοχή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Πρωταρχικός στόχος του προέδρου του κόμματος είναι η ανανέωση των

ΑΟΧ/Κισσαμικός - Παναιγιάλειος 2-0: Του… έκοψε τα «φτερά»


ΑΟΧ/Κισσαμικός - Παναιγιάλειος 2-0: Του… έκοψε τα «φτερά» (photos)
Ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό έφτασε ο Παναιγιάλειος, μετά την ήττα 2-0 από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, το απόγευμα της Δευτέρας (30/4).
Εύκολο απόγευμα πέρασε ο ΑΟΧ Κισσαμικός, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Football League. Η ομάδα των Χανίων νίκησε 2-0 τον Παναιγιάλειο στην Κρήτη, παρέμεινε 4η και είναι στο -6 από την τρίτη Παναχαϊκή.
Το 1-0 για τους "κυανόλευκους" έκανε στο 7' ο Παντελάκης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Σάλιακα. Στο 16', ο Λέο έδωσε στον Σάλιακα, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.
Στο 20' ακυρώθηκε γκολ του Παναιγιάλειου, όταν ο Κόκκορης υποδείχθηκε σε

Χρήστος Κορδώσης Α. Ταγαράς και Σ. Κουκουλάκης οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Κορινθίας

http://isthmos.gr/images/images-uploads/9845/node__art-big.jpg
Εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στις ΝΟΔΕ την Κυριακή 13 Μαΐου.
Τρεις οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Κορινθίας.
Χρήστος Κορδώσης
Α. Ταγαράς
Σωτήρης. Κουκουλάκης

ΔΗΜΤΟ
Δύο υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο  ΝΔ Δήμου Λουτράκιου-Περαχωρας-Αγιων θεοδωρων
Δύο υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Δύο υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο  ΝΔ Δήμου Βέλου - Βόχας
Δύο υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο  ΝΔ Δήμου Σικυωνίων
Ένας υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Δήμου Νεμέας

ΠΗΓΗ: KORINTHOSTV

Τα τελευταία “χαρτιά” του Αλέκου Πνευματικού στην Κόρινθο

http://isthmos.gr/images/images-uploads/9843/alekos32__art-big.jpg
Το 2015 ο δημοσιογράφος Γ. Λάμπρου άρχισε να μιλά για την υστεροφημία του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού και έριξε και το όνομα του Γ. Μουρούτσου (αντιδημάρχου τότε και εκ των στενών συνεργατών του) ως πιθανού διαδόχου είτε για να φανούν κάποιες αντιδράσεις ή για να «κάψει» την υποψηφιότητα. Για να μιλά λοιπόν για υστεροφημία σημαίνει ότι ο Δήμαρχος αποχωρούσε (ή ήθελαν να τον.. αποχωρήσουν).
Από τότε συνέβησαν πολλά και διάφορα, με τις μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις

Το τέλος μιας εποχής. “Έφυγε” ο Γιώργος Κουρής

 

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Κουρή, το πρωί της Δευτέρας, σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό Τύπο.

Ο πολύπειρος εκδότης “έφυγε”, ταλαπωρημένος από πολύμηνη μάχη, η παρουσία του στα δημόσια πράγματα και τον χώρο των ΜΜΕ ωστόσο, σφράγισε σημαντικές στιγμές της Μεταπολίτευσης.

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε προσωπικότητα που προκάλεσε τη συμπάθεια αλλά και

Επιβεβαίωση Σκουρλέτη: Μαζί Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές 13 Οκτωβρίου 2019


«Ενδεχομένως οι δημοτικές εκλογές να «κουμπώσουν» στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις Εθνικές. Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό, όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των εκλογών», αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τις πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου που μιλούν για διπλές κάλπες με την εξάντληση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης.
Ο υπουργός υποστήριξε την άποψη οι εθνικές εκλογές πρέπει «να γίνουν στην ώρα τους», δηλαδή με την εξάντληση της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας. «Οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με την συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία» είπε συγκεκριμένα.
Πρόκειται για δηλώσεις που έρχονται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, προτείνοντας να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις δημοτικές εκλογές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές.
Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η RealNews, φαίνεται πως ελήφθη σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας για τις πολιτικές των συμμαχιών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019.

Γ. Ψυχογιός στο Συμβούλιο της Ευρώπης: « Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων»


Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο η Σύνοδος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας διεξήχθη συζήτηση με θέμα την ένταξη, ενδυνάμωση και προστασία των παιδιών μεταναστών μέσω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. O βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκπροσωπώντας την Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Επίσκεψη των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης και του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου


Εμφάνιση 30923271_10216094028332768_1321359957_o (1).jpg
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκαν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης και του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. 
Εμφάνιση 31086420_10216094028292767_1959292368_o.jpg 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των δύο σχολείων, μέσω των οποίων νέοι από την Κύπρο θα γνωρίσουν την Αρκαδία και νέοι από την Αρκαδία θα γνωρίσουν την Κύπρο.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι οι σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο χρονολογούνται από πολύ παλιά και ότι η αδελφοποίηση αυτή θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στη σύσφιξή τους.

Τα λουλούδια και η θεραπευτική τους επίδραση στη διάθεση, στην κατάθλιψη, την ανάρρωση, την κόπωση

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXN8jRzTof_K-mY64XwtzuGvmjOtM12gsaK_i-kHAj4urY4fCZG8a9FimTmTJJofayalW_z5v0A4Dyj9rvybHoWDzixOUzHanNaqMjhaNdPCkUirfa-GiNKFw43-bnfhVicLfaymYGgCQ/s600/flowers.jpg
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, από αρχαιοτάτων χρόνων, συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται

Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: Η Κυβέρνηση ομολογεί τις πραγματικές της προθέσεις. Αφού δεν μπορούν να ελέγξουν τους Δήμους, θέλουν να τους διαλύσουν

Αφού ήθελαν μόνο να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα, γιατί έπρεπε να χάσουν η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση δύο χρόνια σε αδιέξοδες συζητήσεις;
Με τη σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, ο Υπουργός Εσωτερικών ...

Let`s do it Greece 2018-Καθαρισμός Αισθητικού Δάσους Πευκιάς Ξυλοκάστρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Mairi Nikolopoulou

Η "Πινακοθήκη της ΛΥκοποριάς"

 https://www.culturenow.gr/wp-content/uploads/2015/04/Golfinopoulos-22_1.jpg
Ανακοίνωση για τους φιλους της Λυκοποριας:
 Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30μμ θα εγκαινιασθει στην Πινακοθήκη του Δήμου Κορινθίων έκθεση έργων ζωγραφικής σύγχρονων καλλιτεχνών.
Στη συλλογή συμμετέχουν δάσκαλοι (Μόραλης, Νικολάου) και φίλοι του ζωγράφου Ανδρέα Γκολφινοπουλου. Πολλοί από τους 29 εικαστικους φιλοξενηθηκαν, ζωγράφισαν, και άφησαν έργα τους με θέμα την Λυκοποριά. Άλλοι αντάλλαξαν έργα με τον Ανδρέα Γκολφινοπουλο προκειμένου να δημιουργηθεί η "Πινακοθήκη Λυκοποριάς".
Λόγω όμως αδυναμίας στέγασης των 40 συνολικά έργων σε κατάλληλο χώρο του Δήμου Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης, τα έργα δωρηθηκαν και θα εκτίθενται όλα από τις 11 Μαΐου και τμηματικά στο μέλλον στην Πινακοθήκη του Δήμου Κορινθίων, Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος, τηλ. 27410-20120
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου
Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-2.00, Παρασκευή απόγευμα 7.00-9.00 και Σάββατο πρωί 10.00-1.30
Ανδρέας Γκολφινόπουλος τηλ. 210 6083034 και 6974121933

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΦΑΓΟΥΡΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Από το «Λεφτά Υπάρχουν» του Γ.Παπανδρέου στο «Success Story» του Α.Σαμαρά μέχρι την «Καθαρή Έξοδο» του Α.Τσίπρα πέρασαν 10 χρόνια ξεπουλήματος και φτωχοποίησης της Ελλάδας. 

Τρεις Έλληνες πρωθυπουργοί σπατάλησαν 10 χρόνια της Ελλάδας, 10 χρόνια της ζωής μας, με έναν και μόνο σκοπό. Την προστασία του παρασιτικού μας Κράτους, την απόκρυψη και τη συγκάλυψη των εγκλημάτων της Μεταπολίτευσης, τη διατήρηση μίας κάστας

Εμβόλια: Από τον θρίαμβο της Ιατρικής στη σύγχρονη αμφισβήτησή τους

vaccine_pardali.jpg
Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία αρχικά, ευρωπαϊκών ιατρικών επιστημονικών εταιριών, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, καθιερώθηκε και εορτάζεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών. Η εκδήλωση καθοδηγείται και υποστηρίζεται τόσο από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) όσο και από τη Unicef.

Η ανακάλυψη και εφαρμογή των εμβολίων θεωρείται το μεγαλύτερο επίτευγμα

Εθνικός κατά Αστυνομίας: Υπέρμετρη χρήση βίας!

 
Ο πειραιώτικος σύλλογος τοποθετήθηκε για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στα Σπάτα, στο περιθώριο του αγώνα με τον Αήττητο.
Η ανακοίνωση
Τον σοβαρό προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς για τα ατυχή γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ανάπαυλα του σημερινού εκτός έδρας αγώνα με τον Αήττητο Σπάτων. Η χρήση υπέρμετρης βίας από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας κατά φιλάθλων του Εθνικού -κυριολεκτικά δια ασήμαντον αφορμή- αποτελεί λυπηρό φαινόμενο

Γ’ Εθνική: Τα τελικά της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ

 
Γ’ Εθνική – 1η αγωνιστική 

1ος όμιλος 
 Τηλυκράτης Λευκάδας-Ηρακλής 0-2 
 ΝΠΣ Βόλος-Απόλλων Παραλιμνίου 1-0 

2ος όμιλος 
Ηρόδοτος-Αστέρας Αμαλιάδας 3-0 
 Αήττητος Σπάτων-Εθνικός 1-1 

Ντροπή - Αηδια : Έσπασαν κεφάλια στα Σπάτα σε μπαράζ της Γ΄Εθνικής ( Προσοχή σκληρές εικόνες - βίντεο)

 
Τριτοκοσμικές εικόνες σημειώθηκαν σε αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής, ανάμεσα στον Αήττητου Σπάτων και τον Εθνικό το απόγευμα της Κυριακής.
Πρόσωπα ματωμένα. Μπλούζες και χέρια το ίδιο. Εικόνες ντροπής (και) στα Σπάτα. Εικόνες που δείχνουν μόνο ένα πράγμα: όσες απειλές για Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αν ακούσουμε, όσες φορές κι αν καταδικάσουμε αηδιασμένοι τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα, όσες χιλιάδες λέξεις κι αν γραφτούν, ένα είναι δεδομένο: είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τραγωδία στο Άργος: Αυτοκτόνησε 40χρονη μητέρα τριών παιδιών

http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/04/%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B2.jpg Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε 40χρονη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών σε περιοχή του Άργους.
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν την 40χρονη γυναίκα στην αυτοχειρία
Το τραγικό συμβάν συνέβη στην περιοχή Ξηρόβρυση Άργους και συγκεκριμένα απέναντι από το Γηροκομείο, με την 40χρονη να κρεμιέται από δέντρο στην αυλή του σπιτιού της.
Οι άνδρες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο έκαναν προσπάθειες για ανάνηψη της χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Τεσσάρα ο Θρύλος επί του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον ΠΑΟ, έπεσε η Κέρκυρα, σώθηκε η Λαμία

 Πάρτι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης επί του Παναιτωλικού | in.gr

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την τρίτη θέση, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.